X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łazienka to w ogóle dramat, jeszcze po poprzednich właścicielach, ale przy malowaniu pokoju dla malej zostało trochę sufitowki wiec pomalowalismy jeszcze w łazience..poza tym jest okrutna.

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się jeszcze ze szpitala, prawdopodobnie jutro do domu :) jeszcze trochę tu depresji dostane :/ Sorrki ale was nie nadrobie!
    Kroko Twoja kolej co się ociagasz ;)
    U nas największy problem z karmieniem ehhh jaki to stres nerwy i hormony mieszanka zajebista ale dziś juz jakoś powoli nam idzie przez kapturki serio myślałam że to proste będzie. A tu nie dość ze poród trudny to te cyce.
    No to tyle a co tutaj? Może jakiś skrót?

Krokodylica lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoku czekamynjak się Kroko zdecyduje, Beszka również, reszta panicznie zaczyna się bać hehehehe
    Kochanie wiem o czym piszesz, ale uwierz w domku będzie lepiej, KP to wcale nie jest łatwizna...ja w szpitalu płakałam, rzucałam mięsem pod nosem itp. I również zaczynałam od kapturkow, i teraz tez muszę z nich korzystać....
    Ale spokojnie, jutro pojdziesz do domku a tam będzie o wiele lepiej...
    A jak malutka???

• Freja Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zmykam ze psem, na zakupy i po młodego a potem cięzki wieczór z testami szótoklasisty eh...

Smoku, wytrwałości w karmienu, początki są trudne, cieszę się ze jutro do domku idziecie :)

Zgredka - nasza łazienka też jeszcze po poprzednich właścicielach - różowa ;) a w zasadzie różowo szaara (to sufit)

Freja, młoda 13, młody 4,młodszy 0, aniołek Olga 03.08.2014 (16tydz.)
    860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lepiej Dziękuję bilirubina spadła do 19 ma się opalać a reszta wyników Oki.
    Oj ja też wyje jak głupia, mała cyca nie może złapać ja wyje ona płacze ehhhh błędne koło liczę ze w domu na spokojnie opanujemy te trudne początki :)
    Laski nie oszukujmy się poród to nie wizyta na manicure trzeba się namęczyć niestety ale nagroda jest tego warta!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2015, 12:24

Malenq, Nieukowa, beszka lubią tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na sr mówiła babka ze w większości przypadków jest problem z karmieniem, ale nje wolno się poddawać, ja jeszcze nie mam kapturkow i nie wiem jaki rozmiar kupić s czy m to zależy od wielkosci piersi czy sutka??

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca1 wrote:
    Lepiej Dziękuję bilirubina spadła do 19 ma się opalać a reszta wyników Oki.
    Oj ja też wyje jak głupia, mała cycatki nie może złapać ja wyje ona płacze ehhhh błędne koło liczę ze w domu na spokojnie opanuje my te trudne początki :)
    Laski nie oszukujmy się poród to nie wizyta na manicure trzeba się namęczyć niestety ale nagroda jest tego warta!
    Kochanie Ona też się uczy, a nerwy Wam nie pomogą...ja płakałam i mówiłam za jakie grzechy ten szpital, chciałam jak najszybciej do domku...ja nadal pobyt wspominał tragicznie..
    Bieda pod lampami leży??? Jejku kotek moja rada, jak tylko wrocisz do domku to emolienty i do kąpania i kremy, lampy strasznie wysuszaja skore, moja plamki po lampach straciła dopiero tydzień temu...i zapytaj się u siebie jakie wskazania są do okulisty, bo u nas powiedzieli, ze jak dziecko pod lampami leżało to po 3-4miesiacu kontrola u okulisty...
    A jak mąż??? Dumny tata? A jak Ty się czujesz??? Jak brzuszek??? Nie brakuje ruszania się w nim????

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredko obwodu sutka\brodawki .... Ja mam dość obszerny obwód i u mnie to L....

U mnie dzisiaj pierwszy raz od kilku tyg. Muszę podać chociaż jedna butle mm, po wczorajszym co tygodniowym ważeniu - mała przybrała tylko 70gr w tydzień, mimio karmienia na żądanie i 2-3razy w nocy.....trochę za mało przybrała...
    Wczoraj dostałysmy skierowanie do neurologa dzieciecegomw celu obserwacji wzmożonego napięcia mięśniowego :-\ :-\ moja mała zaczęła się wyginač w łuk i mocno głowę do tyłu odchylać plus mocno zaciska piąstki...mak nadzieje jednak ze takiej diagnozy nie będzie :-\ :-\

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2015, 12:33

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macham mam juz farsz bułke tarta zrobiłam teraz nalesniki i zawijanie i smazenie
    zupa gotowa ale musiałam dychnąc bo brzuch staje deba małż zapiernicza z zaprawą
    dzięki Bogu Zuza grzeczna

Lara ja na bank bede na siedząco prasować :P

Smoczku czekamy na opis :)

Melenqa spokojnie moze troszke ćwiczeń i Kosi wszystko minie

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• LaRa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq, trzymam kciuki za Kosie :) moze poprostu ma za duzo siły? ale lepiej sprawdzic :)

Zgredka ja kupiłam z TT - rozmiar uniwersalny :)
    poprasowałam -uffff plecy coraz bardziej daja o sobie znac ;/

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tata dumny jak paw ;) jak na nią patrzy to ma łzy w oczach ♡ a jak szłam na poródowke dałam mu swój tel a on pod drzwiami był tak przejęty ze cały poród pisał mi sms i przepraszał za ból mając mój tel.w kieszeni ;)
    mam już wszystko zakupione dzięki Malenq.
    Brzuch powoli do formy wraca ale juz jest całkiem spoko ;) tylko krocze pobolewa bo byłam na cięta ale nie ma tragedii.
    Buziaki dla Kosiuni i trzymam.kciuki. wszystko będzie oki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2015, 12:49

Malenq lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedra czego opis? Porodu? Na samą myśl mnie dół zabolał :D

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja polecam butelkę ze skoczkiem medela calma, królowa wśród butelek dla noworodków i niemowląt....i naprawdę nie zaburza odruchu ssania, mleko leci wtedy jak dziecko zassie.... Dziecko się nie zakrztuso itp. Mam różne butelki i TT i lovi i agent i dr browns,ale tylko medela jest najlepsza...lovi używał do herbatki, a TT mała nie lubi....

• justta Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka kochane

Malenqa trzymam za Kosie żeby było ok, mój Leoś też wygina tą główkę do tyłu ale piąstki ma nie zaciśnięte nigdy nic nie mówili że może coś być nie tak, to mam nadzieję że jest ok, za Kosiunię zaciskam

A karmienie piersią jest trudne naprawdę, ja ryczałam i ciągle miałam wrażenie że zaraz zwariuje z bólu, dziwnego uczucia, nie było to miłe, po dwóch miesiącach mogę strwierdzić że teraz jest ok, nie czuję już dyskomfortu podczas karmienia ;-) Leoś jak narazie przybiera ładnie to lecimy na samym cycku w sobotę miał 4200 to przez dwa miesiące przybrał prawie dwa kilo i to podczas 2 tygodniowej choroby, chyba jest nieźle, co będzie dalej czas pokaże

Kobietki na finiszu jak samopoczucie? Ponawiam odpoczywajcie ile możecie, potem można już zapomnieć o odpoczynku hihi ;-)

Malenq, Krokodylica lubią tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochanie ja miałam 12szwów, szare mydło, butelka z dziubkiem wypełniona wodzą z tantum rosa i się zagoi.... Buziaczki i 3majcie się cieplutko dzielne kobietki:-D

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja w szpitalu dokarmiali butla z Nuka bardzo ładnie jej szlo. A szwów nawet nie wiem ile mam ale goi się całkiem nieźle mydło tez i octenisept. Ok miłego popołudnia laski ja spadam ;)

Malenq, Misi@ lubią tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heheh Smoku no jasne :P

ja w domu miałam w słoiku tantum rosa i duza gaze jak mała spała gacie w dól moczyłam ta gaze tak żeby kapało i ciach na kaśke rzucałam i tak lezałam z 15min 3-4 razy dziennie

Malenq lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo SMoku, odezwałaś sie! mała się wygrzeje, to będzie dobrze.. super, ze u Ciebie wszystko się goi

mój Patryk tez się wygina w łuk i nawet dziś z leżenia na brzuchu przewrócił się na bok i plecy..ale nie zaciska rączek
    nie wiem co się dziś dzieje.. no od 4 rano mały dopiero teraz usnął nieco mocniej.. ale i tak widzę grymas na twarzy.. wcześniej musiałam go nosić, bo się wyginał, popłakiwał, odbijało mu się, czasem ulało..już go 3 razy przebrałam.. o co kaman? wyjęlam już chustę i nawyżej będę go wiązac..

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia a może to skok 6tyg.?

• zgredka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenw: może powinna cię spytac o pomiar sutka ;), moje są male ale pewnie są i mniejsze wiec kupie m

Ja mam butle avent i Browna, którego koleżanką radziła, o medeli tez wiele dobrego slyszalam. Zaraz będę pracować drugi rzut, a może z tym wyginaniem się to kwestia nerwów, na sr położna mówiła, ze dzieci tak robią jak są zestresowane i maja za dużo bodźców..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
‹‹ 665 666 667 668 669 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ