X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati kuruj się i grzecznie lez
    Ari to samo

Blondik ja mam, daj adres wyślę Ci

Pati Belgia lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    Pati, dbaj o siebie, uciekja na l4 a nie lataj do pracy..moze z pracy coś przywlokłaś
    Blondik ja mam swoja firme wiec l4 nie wchodzi w gre. Narazie odwolalam wszystkie spotkania do jutra. A jutro zobacze jak sie bede czula :-)

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati wykuruj się porządnie!!! Żadnego wychodzenia jutro!

Blondik nie denerwuj się już, popatrz jaką masz piękną fasolkę i ciesz się nią. <3

U mnie rano byli majstry, mają mi zrobić barierkę w klatce schodowej, do tej pory jakoś tego nie ogarnęliśmy, ja mam lęk wysokości i nie lubię chodzić tam bez barierki a jak jeszcze będę miała dziecko na rękach to już w ogóle nie ogarnę. Myślę że do końca tygodnia mi to ogarną.

Pati Belgia, Blondik, zgredka lubią tę wiadomość

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko moja mama tez krzyczu na mnie, ze do konca tygodnia mam z domu sie nie ruszac. W ostatecznosci wszyatko zalatwie przez telefon :-) a co do barierki... ja tez mam lek wysokosci:-) ale na szczescie mamy dom pietrowy z poddaszem ale nie do zamieszkania tylko na graty ;-)

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam :)
    Blondik cudny maluszek :) hmm nosek nawet uszko widać :) taki mały szkrabuś :)

co do załatwiania sie po SN ja tylko na małysza hehehe dawałam rade i to od porodu dopiero w domu na spokojnie trzymając sie kosza na pranie :P

Pati kochana zdrowiej i siedz w domu!!!!!

matko wiecie co juz sie nie moge doczekac dekorowania i ukałdania w pokoiku dziewczyn w sobote malowanie i w niedziele tapeta :) potemz tydzien sprzatania ale bedzie ok

Pati Belgia, Krokodylica lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• LaRa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Blondik, gratuluje dorodnego fasolinka :) odpoczywaj!!!!

Pati - zakaz wychodzenia z domu! Lez i sie lecz bo tu dzidziol jest ważny, a skoro możesz załatwić wszystko przez tel to nie ma o czym mowić, chyba wiesz....

Kroko, Beszka - o Was pytać nie będę bo to juz nudne :P

Tamus, Smoku :) jak dzieciaczki?
    Tamka i do Ciebie pyt.... Czy np maz przyniósł coś wcześniej ze szpitala(jakiś ciuch, pieluszke Kajtka) zeby Hrabianka czuła juz wcześniej zapach małego?
    Bo chce zapakować pieluszki tetrowe i tak właśnie zrobic, zeby moj żebradorek nie był w szoku :)

Krokodylica, Pati Belgia lubią tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati oczywiście że masz siedzieć w domu, przecież po co Ci komplikacje? To niebezpieczne i dla Ciebie i dla dziecka.

My mamy jak by połówkę domu, czyli zamieszkujemy piętro w domu jednorodzinnym, i mamy bardzo wysoką klatkę schodową, jak w bloku. Ona jest dość wąska i mąż nie chciał barierki w ogóle "bo zrobi się wąska kiszka". Ale teraz jak będzie dziecko to ja sobie nie wyobrażam z dzieckiem na rękach bez tej barierki. Na samą myśl mnie ciarki przechodzą. :)

Pati Belgia lubi tę wiadomość

Wysłany: 25 marca 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko dobrze cie rozumiem hehe ja pamietam jak na wiadukt wchodziłam i zobaczyła szczeliny w schodach masakra tak mi sie w głowie kreciło ze szok barierka musi byc tym bardziej potem do niej montujesz płotek żeby ci Zuza nie uciakała po schodach

Lara dobry pomysł z zapachem i pieluchą :)

ciekawa jestem co tam na SR i gimnastyce dziś bedzie ciekawego :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• LaRa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejuuuuu jak mnie te spojenie rwie!!!! No masakra!!! Auuuccccccc
    Dzis nie mam nic szczególnego do 16:00 zaplanowanego wiec moze poleże :)
    Z drugiej strony ostatni dzien tak pięknej pogody, to szkoda leżeć......

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • beszka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

Kroko, dobra decyzja z ta barierka. Rowniez sobie nie wyobrazam, by z dzieckiem po schodach bez barierki wchodzic.
    Nam sie nie udalo nawet polowy planow przedporodowych zrealizowac, a maz mial wolne ;) no nic. Mam nadz.,ze do chrzcin sie uda, bo sporo gosci bedzie :)

Wiecie co, nie chce rodzic jednak....wczoraj bylismy u tesciow. Oni maja pilnowac chlopcow przez te par dni, kiedy my w szpitalu bedziemy (maz bedzie ze mna caly ponyt -taki byl plan), ale oni pilnuja chore dzieci siostry meza. Jej dzieciaki maja jedno infekcje bakteryjna, pozostala 2 wirusowa. Tescie maja w dupie, ze u nas bedzie noworodek w domku i zamierzaja pilnowac chore dzieci siostry razem z moimi, no bo to dobrze choroeac, by uklad odporonosciowy byl silniejszy - ich motto. I ok. Moze maja troche racji, ale nie gdy u nas ma pojawic sie noworodek :( strasznie mi sie smutno zrobilo. Maz moglby w sumie zaraz po porodzie wrocic do chlopcow, ale i tak pozostaje kwiestia opieki nad nimi w ciagu dnia...ehhh

A odnosnie mojej tesciowej, to w lutym brat meza mial grype (cala jego rodzina), a moja tesciowa pojechala do nich z Jaskiem, by temu krolika pokazac! Nie oytajac nas o zgode i jeszcze klamala, ze Jan nalegal...no ale Jan nie mial pojecia, ze wujek ma krolika. Oczywiscie pare dni pozniej my wszyscy mielismy grype. Nie musze chyba pisac, jak sie podczas ciazy z nia meczylam.

Pati, ciesze sie ze lepiej sie juz czujesz :) w tym dziwnym kraju, w kotrym mieszkam, mowia, ze jak sie bierze antybiotyk, to 3 dni po rozpoczeciu jego brania, gdy tempka opadla i nie wraca, mozna wrocic do pracy i przedszkola. Moje dzieci antybiotyk raz w zyciu braky, ale trzymalismy ich w domu do konca kuracji antybiotykowej plus kilka dni. Pewnei tak samo bym sie zachowala wobec wlasnej osoby, gdybym antybiotyk przyjmowala. Kurujcie sie z malenstwem i odpoczywajcie :)

Pati Belgia, Krokodylica lubią tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalianka zaakceptuj moje zaproszenie, bo nie mogę do Ciebie napisać;)

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)

Wysłany: 25 marca 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszka no kurcze co za pomysł wrr nie dziwie sie ze ci sie rodzić odechciało :/

Blondik a jak dlugo masz lutke brac??

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc,
    beszko, to faktycznie przykre, że nie macie oparcia w teściach.. bo ich "mądrości" niekoniecznie zgadzaja się z Waszymi, które powinni szanować..

co do tego co napisałaś odnośnie Tymka, to oczywiście, gdy maly śpi poświęcam czas tymkowi.. tyle ile sie da.. ale w takie dni,jak wczoraj.. kiedy malego musiałam nosić..

i co jeszcze.. Blondik - śliczny groszek! zaakceptowałam, wybacz.. zapominam ze cos tam może być:)

a ja dziś wizyta u gina..ciekawe jak tam wygląda podwozie.. bo dziura w cewce świeci po oczach

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Blondik Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutkę mam brać do końca 1 trymestru, czyli do następnej wizyty...

ja ogólnie jestem taka zkaręcona na tych wizytach, ze co chiwlę o czymś zapominam...
    wczoraj się tłumaczyłam ginowi, ze ze stresu zapomniałam mu ostatnio zapłacić, a on na to: oooo, nie zauwazylem nawet...
    no więc jak już pamiętałam o zapłaceniu to nie upomniałam się o receptę tylko zakodowałam, że mam dalej brać, hehe ;)
    głowę kiedyś tam zostawię ;)

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik, mogę ci blisterek lutki wysłać, tylko napisz jaką dawkę masz, czy przypadkiem nie mam innej u siebie...
    Spojrzę ile mg mam jak wrócę do domu i dam ci znać, chyba że już któraś z was wcześniej zaoferowała swoją pomoc :D

Nie zdążę was przeczytać bo ostatnie 2 dni w pracy to niezły sajgon, lece wypisać ostatnie moje 4 wyniki badań i wpisać zaległości do systemu. Potem tylko rozliczenia z NFZ, sprzątanie biurka i ganiam za ostatnim egzaminatorem pół miasta stąd.
    A jutro ostatni dzień w pracy to tylko sprawdzę czy praktykantka potrafi wszystko co powinna, a potem sru na urlop i L4 :D

Misi@, Krokodylica lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png

Wysłany: 25 marca 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blodik hehe to normalne ja tez jestem tak zakrecona ze szok mój małż czasem mówi ogarnij sie hehe a ja poprostu nie daje rady sie ogarnąć hehehe

teraz tez spisałam pytania bo na wizycie trace głowe
    Usg,bolące spojenie, recepta na zelazo, twardniejący brzuch hehehehehe

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq jeśli chodzi o wszelkie dolegliwości u małego gdy się urodzi, to zdaję się na teścia pediatrę :J Darmowe konsultacje online na skajpie i szczepienia też wg jego opinii. Podobno dobry skubaniec jest bo pół mojego miasta rodzinnego go kojarzy i twierdzi że u niego leczy dzieci :)

Dobra, lecę śmigam. Miłego dzionka!

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png

Wysłany: 25 marca 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukawa no to super :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Freja Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane!

Piękny dziś dzień - słonko i ciepło, jak rano na basen dreptałam to się zdziwiłam że tak ciepło o 7

co do rozkojarzenia to chyba wszystkie tak mamy - w niedziele piekłam szarlotkę, niby nic nadzwyczajnego, ale ciasto jakieś takie mi wyszło rzadkie... dopiero po dłuższej chwili zrozumiałam że o mące zapomniałam ;)
    non stopa coś zapominam - najgorsze że np włączę coś i zostawie, wodę odkręcę i wychodze z łazienki, albo coś się w kuchni przypali... aż się boje do autka wsiadać, a chciałam się trochę podokształcać, bo początek ciąży ze wzgl na mdłości i zawroty głowy nie jeździłam - taki ze mnie niedzielny kierowca (ale boję się jeździć jak cholera i nie wiem co z tym zrobić)

dziś mam wizytę - ale też sobie spiszę wszystko na karteczce, tylko zebym o karteczce nie zapomniała ;)

Blondik, Biedroneczka83 lubią tę wiadomość

Freja, młoda 13, młody 4,młodszy 0, aniołek Olga 03.08.2014 (16tydz.)
    860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara ja mialam psa I kota jak urodzilam Marcela. Mi maz do szpitala przyniosl pieluche tetrowa I przed 2 dni di Marcela ja przytulam a na koniec jeszcze jak zdjelam papmersa to troszke tetrowa poeluszka podotykalam. Potem maz zabral ta pieluszke I dal psu I kotu. Jak wrocilam do domu to postawilam Marcela w maxi cosi I pozwolilam kotu I psu obwachac. Nie krzyczalam I nie zabieralam dziecka bo wtwdy zwierzeta moga uznac dziecko za intruza. To wszystko polecil mi gin, ktory sam mial psa I sam to wyprobowal :-)

LaRa, Blondik, Krokodylica lubią tę wiadomość

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
‹‹ 668 669 670 671 672 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ