Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzin dybry
Skonczylam Idiote! W koncu! Czuje sie w koncu wolna i moge zabrac sie za czytanie innych ksiazek.
NIEUKOWA:
-wywolac i wkleic zdjecia z podrozy zmostatnich 2 lat
Tez mialam taki sprytny plan ale narazie wykonany tylko w jakichs 80% czyli zdjecia prawie wszystkie poprzegladane ale trzeba jeszcze zredukowac ich ilosc jednak i dac do druku. Straszna robota, nie wiem czy zrobie to przed porodem.
MALENQ – w mojej ksiazce (Brazelton) jest napisane, ze u niemowlakow karmionych piersia to jest czasem normalne ze sie wyprozniaja tylko raz na tydzien.
a ja jestem leniem i mi sie na spacery wychodzic nei chce zwlaszcza ze nie mam zadnego parku w poblizu
Nieukowa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPstoka oczywiście ze może dziecko raz na tydzień, ale jak mię płacze, nie stała całymi dniami, nie grymasi' - to jest ok, ale jak do tego wszystkiego dochodzą krzyki, twardy brzuszek itp to szybko rodzic używa wspomagaczy.....
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Zgredzia - ja wlasnie zabieram sie za druga ksiazke o dzieciorkach z tym ze po niemiecku wiec sie umecze pewnie.
A tak w ramach ciekawostek (tzn.dla mnie to ciekawostka bo zawsze myslalam inaczej); Kolka nie jest wedlug niektorych lekarzy spowodowana problemami w ukladzie pokarmowym i nie ma z nim zwiazku (chyba ze dziecko jest chore np. na refluks). Kolka jest zwiazana poprostu ze zmeczeniem dziecka ktorego mlodziutki uklad nerwowy jeszcze nie wyrabia i wieczorem dziecko daje temu ujscie marudzac i placzac. -
zgredka wrote:U mnie raczej na żądanie ja tam budzic nie będę miech śpi śpi i śpi najwyżej będę odciągnąć sama
Moj maz tez jest za taka metoda ale ja sie boje ze mi mleko nei zacznie leciec (bo to chodzi o pierwsze dni) a zaden laktator nie dziala tak jak zywe dziecko. Sama nie wiem. -
Pati, z moja tesciowa nie da sie porozmawiac
ona ma racje i wie najlepiej....no a nawet jak powie, ze zrobi jak ja chce, to i tak zrobi tak jak ona chce
Kroko, my chrzicny robbery w dome, bo meijsca akurat duzo, ale jedzenie z restauracji zamawiamy, wiec stanie w kuchni mnie ominieno i sporo gosci nocujacych w domu bedzie, np. moja rodzina z PL
Psotka, moje chlopaki, podczas karmienia cycem, robili kupke rzadko (pierwsze dwa tyg. byla czesto, a potem koneic). pamietam, ze Jan po tyg. nierobienia cierpial bardzo i trzeba bylo mu pomoc. my podawalismy wit. b do picia...ale srednio dzialalo. takze teoria teoria, ale jak widac sa dzieci, ktore musza zrobic kupe, bo inaczej brzuch boli.
co do karmienia co 4 godz na apoczatku, to u mnei to by sie nie sprawdzilo, bo moje wisialy na cycu caly czas. ja marzylam o 2-3 godzinnej przerwie, hehehe
no a jesli rodi sie spokojne dziecko, to u nas zalecaja karminie co 3 godz.Krokodylica, Pati Belgia lubią tę wiadomość
-
Witam po drzemce
os razu lepiej
Beszka Twoja teściowa jak moja, proszę ja o coś lub żeby czegoś nie robiła a ona miło się uśmiecha zgadza a potem i tak robi to co ona uważa i ch... z gadania i proszenia...tak jest u mnie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2015, 16:59
Maniek
-
hejka
ja tam nie bede sie rozpisywac zagladam tylko i sprawdzam co u was ale o karmieniu piersia sie wypowiemwkoncu karmie juz prawie 3 lata
dziecka nie trzeba wybudzac do karmienia nawet moim zdaniem nie wolno... wkoncu piersia karminmy na zyczenie... oczywiscie jesli ładnie rosnie i przybiera na wadze... bo jesli sa problemy to inna sprawa
laktacja nakreca sie oczywiscie przez dostawianie dziecka do piersi ale jesli jest głodne i brakuje pokarmu to przez ssanie zwiekszamy... jesli mu wystarcza to nie bedzie płakac i moze spac kilka godzin... jesli brakuje gwarantuje ze moze nawet sie budzic co pół godziny lub wisiec na cycu prawie caly czas...
ech tesciowe temat rzeka...
beszka w tej sytuacji to chyba jednak bym zostawila meza z dziecmi, na czas porodu moze jakas znajoma z chłopcami zostanie czy cos, ale jestem pewna ze nie dałabym do tesciowej zeby mi infekcje do domu przyniesli... na powrot z malenstwem...
a i jeszcze jak któras by chciała mam na dziewczynki leginsy i czapeczki i jak ktos czasem uzywane ciuszki kupuje to i to...
https://www.facebook.com/profile.php?id=100009207332732&sk=photos&collection_token=100009207332732%3A2305272732%3A69&set=a.1389874314662800.1073741846.100009207332732&type=3
https://www.facebook.com/profile.php?id=100009121663762&sk=photos&collection_token=100009121663762%3A2305272732%3A69&set=a.1409737446006964.1073741832.100009121663762&type=3
kurde poczytam was jeszcze chwilke i spadam papa
ale jeszcze sie wam pochwalic musze ze noca karmie tylko z jednej piersi a rano w ciagu paru minut mam 150ml mleka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2015, 17:43
zgredka, Krokodylica, justta, LaRa, Misi@, konwalianka lubią tę wiadomość
-
Hela, to Twoj fb? bo wyslalam zapro zeby mi nie zniknelo, a rzeczywiscie kilka fajnych ciuszków jest
mama juz po zabiegu, nadgarstek niezle rozwalony bo skonczylo sie drutowaniem ;/
jutro gips i do domu, a w niedziele małz jedzie po mamusie i bede juz szczesliwa
choc z jednej strony dupa bo to najlepszy okres dla fryzjerow (sama prowadzi dzialalnosc) a z drugiej dobrze bo bede ja miec przy sobiePati Belgia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej laski ja wracam do żywych kaszel jest jeszcze mocny ale katar jakby zgestnial i gorączki już nie mam oczy też przestały łzawić . W okolicach dzidziusia dalej kłuje i piecze ale mam nadzieję że jak przejdzie kaszel to i kłucie przejdzie a jeśli do przyszlego tyg nie przejdzie to pójdę gdzieś na usg bo mój gin jest na urlopie najbliższe dwa tygodnie