X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • helenkq Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lara jeden moj a jeden kolezanki, pozdrow mame...

jesli wysłalas do Iwony to spokojnie mozesz kupowac... juz od jakiegos czasu sprzedaje i nie było problemow sama od niej brałam kilka rzeczy ;D

jak cos z obu razem moge wyslac...

Malenq najwygodniej a stwierdzialam za zapas sie przydac moze... wiec bede zamrazac ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2015, 19:25

dqpri09kenjjhndh.png
    ***************Gang 18+****************
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, ale zaganiany dzien... w pracy dopinalam na szybko papierologie, a w domu sialam papryke i nawozilam trawnik :)
    Jutro zajecia ze studentami, reszta papierow a pojutrze na urtlopie na miasto :)
    Mam, misje znalezc biale plyty chodnikowe do zrobienia sciezki w ogrodzie.

Arienna byle ci ten kaszel niie zostal, inhaluj sie woda z sola... ja 3mce kaszlaam po wyzdrowieniu...

Ciekawke jak u mmie z karmiemiem bedzie. Cyce mam jak kopuly meczetu :P

PsotkaKotka, helenkq lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macham padam :)
    szkoął rodzenia super ćwiczenia tez :)
    wizyta ok mała fika hemoglobina poszła do góry na 12, waga plus1,2kg, krzywa cukrowa na czczo 65 p godzinie i 50g glukozy 95

Misi@, Malenq, Krokodylica lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Nieukowa, lubie za te kopuly meczetu ;D

LARA - co ta twoja mamusika robila, ze jej sie taka krzywda stala???

HENELQ - dziek za wypowiedz! W sumie sensowne to co mowisz. Czyli, ze nawet na samym poczatku nei wybudzalas dziecka? Ja tez nei jestem za wybudzaniem bo w koncu to fajnei jak dziecko spi;) poza tym ja czesto sie zastanawiam co robia robila jakies kultury zyjace blizej natury a w ty wypadku mysle, ze budzika raczej nie maja...

Dzisiaj bylam na ostatniej jogdze bo nie chce mi sie juz karnetu na miesiac kupowac, bede cwiczyc poprostu w domu.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka - poprostu.... Wzięła i .... Upadła :(
    Taka "prosta" ścieżkę mam pod domem, mi nie raz sie kostka wykręciła :(

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi na sr powiedzieli, ze dziecko tuz po narodzinach potrzebuje uwaga 5ml mleka ;).

Zawiozlam mojego na spotkanie z kolegami i siedze w spokoju z psem. Walne zieloną herbatę i będę odpoczywać, choć miałam plan mycia mebli, ale przekładam na jutro

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kaszel tyle że lekki mam od początku ciąży myślałam że to alergia ale teraz nie mam pewności ;)

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale jestem dziś padnięta i zmachana.. szok..ale sporo załatwiliśmy.. najpierw mąż zmienił opony na letnie, później do lekarza.. tutaj badanko, porozmawiałam z lekarką (namawia na 3-cie dziecko - córeczkę, wariatka), ogólnie wszystko ładnie się goi, jeszcze cewka i jeden szew są "żywe", za 4 mce na kontrolę i cytologię.. pytałam o antykoncepcję, zatem.. jeśli miałaby to być spirala, to dopiero po pierwszej @, bo zakładać "na sucho", nie należy do przyjemności..zatem czekamy..a teraz to prezerwatywa i z dużą ilością żelu.. po lekarzu do pracy.. zawiozłam chłopców, TYmek zachwycony bo zobaczyl, gdzie mama pracuje, wybujał się na fotelu..pozwiedzał korytarze, kuchnię, pobiegał, polubił moją koleżankę z pomieszczenia.. a do małego wycieczki, każdy chciał zobaczyć..ogólnie miło.. mąż poleciał załatwić mi kasę z ubezpieczenia, na szybko skoczyłam w drodze powrotnej do sklepu a P został z chłopcami w aucie (obaj spali), później zawiozłam (też po drodze) P do lekarza i do domu, w domu meksyk..godzina 15.30.. chłopcy głodni.. jeden na cycu, a drugiemu smażyłam naleśniki!; później Patryk znowu ulewał, wiec noszenie, jedną ręką ogarniałam kuchnię.. masakra! jak mały usnął, dopiero wziełam się za rozpakowanie zakupów, przygotowanie obiadu (piersi faszerowane szpinakiem i zapieczone w piekarniku z ryżem), który zjedliśmy w ramach kolacji.. właśnie umyłam Tymka, mąż go uśpił.. i razem pijemy zbożówkę z mlekiem.. czekam aż Patryk wstanie coby mu zrobić dziś mała higienę..

ale dzień..

co do karmienia.. ja gdy mały "prześpi" karmienie, czyt, co 2h.. mam twarde piersi i do uczucia ulgi muszę ściągnąć, jest tego 60 ml.. ale też muszę zacząć magazynować.. póki co mam tylko 100ml, bo nie ściągałam.

LaRa zdrowia dla mamy, złamanie paskudne
    zgredka, mi położna mówila, że nowo narodzone dziecko potrzebuje łyżeczki mleczka..
    Kotka.. u nas jest na żądanie.. i nie wierzę, że dziecko bedzie spało tak długo:) ale życzę tego każdej mamie.. pierwsza doba po urodzeniu jest taka, że maluchy tylko by spały..ale to mija.. niestety:P

oo budzi się mój głodomor

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2015, 20:09

Krokodylica lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• beszka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, wspolczuje mamie...

Konwalianko, super ze wszystko dobrze u lekarza (btw mi spirale zakladali na sucho i bylo ok ;) ).
    a jak juz w domku byliscie, to Ty sama z chlopcami?

co do karmienia i niewybudzania, to mojej kolezanki dzieci w nocy spaly od samego poczatku, malo przybieraly i musiala je budzic przez pierwsze tyg., az zaczely ladnie przybierac ;) tylko pozazdroscic takiego dziecka, hehehe

konwalianka, Krokodylica lubią tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ari dobrze, ze juz lepiej ;)
    Ja jutro mmam ponowne badanie prenatalne, ciekawe czy synek zostanie synem ;)

Nieukowa, Krokodylica lubią tę wiadomość

• LaRa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki dziewczynki za zyczenia zdrowia dl mamy :)
    biedna cala noc nie spala, teraz poszla do pielegniarek po przeciwbolowe i mam nadzieje ze przespi cala noc :)

lece na Top Chef'a :)

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beszko, no sama, bo zostawiłam meza u tego lekarza, miał dwie wizyty jedna po drugiej a to by było jakies dodatkowe 1,5-2h, co byłoby juz przegięciem dla dzieci..
    mysle, ze jakbym miała takie dziecko, to bym sie zastanowiła nad kolejnym :P

Misiia no ciekawe:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2015, 20:45

Misi@ lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• zgredka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez ogladam topchefa, ale cos w ten sezon wkrecic się nie mogę..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 03:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obudziłam sie do wc i usnąć nie moge ;(
    Chyba czas zacząć liczyć barany.... Jeden, dwa, trzy...

helenkq, Krokodylica, Biedroneczka83 lubią tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój wrócił od kolegów po 2, obudził mnie, bo nie miał klucza, potem gadal o wojnie z Rosją, a potem tak sapal, ze przeniosłam się do innego pokoju. A teraz próbuję go dobudzić do roboty, do której smierdziela muszę zawieźć

MANIEK lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski:-)
    Juz mam dość leczenia. Az mnie plecy bolą. Dzisiaj juz wstaje z lozka bo nie dam rady. Najgorsze jest to, ze strasznie słabo sie czuje po tym antybiotyku... Pomógł na gorączkę i katar ale siły wszystkie zabrał... Masakra...
    Miłego dnia:-)

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati zdrówka i powrotu energii:-D

Dzień dobry brzuchatki, mamusie:-D

Jak tam Beszko??? Kroko????

Tamuś??, Smoczku juz w domku????

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 07:33

Pati Belgia, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulala, dopiero doczytałam o tej szynie w ręce ;( Lara życzenia zdrówka dla mamy, nic przyjemnego ;/

Pati leżeć plackiem, brak siły to norma po gorączce, musisz to przeleżeć ;/

Psotka, tak a propos "mądrości dzikich kultur" tekst o zabobonach jedzeniowych w ciąży: http://www.bbc.com/news/magazine-32033409. Warto poczytać, bo podobno w wielu krajach rozwijających się twierdzi się że... siara jest niezdrowa dla dziecka i w ogóle się nią nie karmi, tylko czeka się kilka dni przed rozpoczęciem karmienia z cyca! To tak a propos tego, że te bliskie naturze ludy wiedzą co jest dobre dla dziecka...
    Ja myślę ze trzeba dostosować sposób karmienia do tego, co tobie pasuje i na co godzi się maluch, żeby nie darł się przez cały czas, ale żeby też nie wisiał u cyca non stop :P Wszystkie sposoby są tak samo dobre lub złe, skoro jakoś ta cywilizacja działa a każda matka karmi i budzi po swojemu :) Popieram rady Helenqi bo są bezcenne :)

Pamiętam jeszcze tekst jakiejś chuściarki, która najpierw chwaliła chustonoszenie jako powrót do natury kultur pierwotnych, a potem w innym wpisie dorwała zdjęcia kobiet afrykańskich noszących dzieci, i wytykała w każdym po kolei błędy podczas noszenia: że krzywo, że dziecko źle ułożone, że za słabo omotane, że może wypaść :D Rozwaliło mnie to na łopatki- jak widać przypisywanie elementom opieki nad dzieckiem ideolo "powrotu do natury" jest błędem- w Afryce noszą w chustach, bo matka ma wolne ręce i może dziecko targać kilometrami, a nie po to żeby "kangurować" czy mieć kontakt "skora do skóry". Matki w kulturach pierwotnych mają ZUPEŁNIE inne zmartwienia na głowie, np: jak nie umrzeć z pragnienia albo jak zapewnić rodzinie chociaż 1 posiłek dziennie... Swoje dzieci traktują bardzo mechanicznie i nie rozczulają się nad ich wychowaniem, chociaż na pewno mają z nimi silną więź i je kochają. Moje zdanie: olać wszelkie poradniki i filozofie, po prostu robić swoje zgodnie z tym jak w twojej kulturze wychowuje się dzieci, bo to w tym konkretnym regionie geograficznym działa najlepiej. I kropka :P

helenkq, Malenq, konwalianka, MANIEK lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa a ja brzuchatkom mam radę: wszelkie założenia i tak zweryfikuje życie czyt. Dziecko....
    U nas mała śpi z nami (nie tak zakładałam), ciumka smoczek w ciągu dniach(boszzzz jaka ja była przeciwniczka), jest noszona na rekach, karmię na żądanie (chociaż harmonogram to bardzo pociągajáca rzecz), i wiele wiele innych
    A wszelkie poradniki, filozofie i poglądy co się powinno a czego nie to o kamt czterech liter obić można....
    Moja mała nie do pasuje się do rad niani Frani", czy doktora Dolittle itp. Hehehe

Ale nosic w chuście bym chciała, jak tylko dostaniemy zielone światło od neurologa to zakupuje i ucze się mogąc hehehe bo nosidła mai tei na starsze dziecko juz mam.....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 08:29

Nieukowa, beszka, Krokodylica, helenkq lubią tę wiadomość

• helenkq Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny co do KP wszystko ułozy sie samo... jesli dziecko płacze i szuka cyca to dostaje, jesli spi tzn ze niegłodne wiec niech spi....
    a jak napisała konwi jesli dziecko przespi na poczatku 3h to juz bedzie dobrze, moj teraz potrafi przespac 4h w nocy i spi cała noc z przerwami na cyca przez sen... nawet sie nie wybudza tylko jak zaczyna sie krecic biore do siebie, daje cyca i przez sen sie karmimy... czasem sama nie wiem ile razy w nocy wstałam i o której bo sama nie zdaze sie obudzic ;)

ale to błogosławieństwo kolejnego dziecka podobno... wkońcu Bóg musi dać grzecniejsze dziecko... tak mowi moja siostra która ma 4 ;)

do do wielkosci piersi to nie martwcie sie nie ma to znaczenia zadnego... małe A działa tak samo dobrze jak F ;D

nieukowa medal dla ciebie ;) ja mam chustę od Natalki super sprawa czasami
    pamietam jak miałam ja na plecach w chuscie, Wiki w hustawce i mogłam cos zrobic np ugotowac obiad ;)

ale faktem jest z dziewczynkami było gorzej... dopiero po 3mż sie unormowało i wstawały co 3h w nocy...

co do początków karmienia ma jedna rade... nie sciągajcie pokarmu... no chyba ze trzeba... poczatki zwłaszcza przy pierwszym dziecku sa trudne, piersi bolą i sa twarde ale jesli sie da wytrzymac pomasujcie piersi, zrobcie ciepły okład...
    sciaganie powoduje ze macie wiecej pokarmu niz dziecko potzebuje i koło sie zamyka...
    jesli chodzi o magazynowanie i zamrazanie zaczełabym sciagac dopiero jak laktacja sie unormuje... teraz przy trzecim mam miekkie piersi twarde sa tylko wtedy gdzy nie karmie przez 12h i sciagniecie rozwiazuje problem od reki ;)

mi lekarz juz proponował spiralę i chyba załoze... beszka na sucho nie jest bardziej nieprzyjemnie? pierwsza mialam podczas okresu zalozona...

jak tam smoku tamka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 09:05

Krokodylica, Nieukowa lubią tę wiadomość

dqpri09kenjjhndh.png
    ***************Gang 18+****************
‹‹ 671 672 673 674 675 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ