X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Good night

Pati Belgia lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    Pati gratuluję! wspaniałe wieści.. widzę, ze u Was, tak jak w mojej rodzinie.. 3 córy się tacie trafily:P tyle ze w mojej rodzinie teraz tata ma samych wnuków - 6-ściu..a dziewczynki brak..
    U mnie tez 3 Cory ;)
    Moja siostra ma parke a ja będę mieć chłopca ;) dla teściów będzie pierwszy wnuk !

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    Pati gratuluję! wspaniałe wieści.. widzę, ze u Was, tak jak w mojej rodzinie.. 3 córy się tacie trafily:P tyle ze w mojej rodzinie teraz tata ma samych wnuków - 6-ściu..a dziewczynki brak..
    Konwi mojej mamie udalo sie miec syna dopiero kiedy ja mialam 13 lat :-) byla bardzo szczesliwa :-)

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolorowych :*

• LaRa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała moja fika tak ze brzuch przybiera kształty conajmniej dziwne :)
    Chcieliśmy z R uwiecznić te chwile i nagrać, ale mała gwiazda filmowa chyba być nie chce i zamilkła.
    Teraz gdy sie przykryłam, odłożyłam tel znow zaczyna wariować :)

Jeszcze przed chwila oglądałam na TVN style program o wcześniakach urodzonych w 23 tc - biedactwa :( czasami udaje sie takie dzieci uratować, ale to rzadkość :( nie mówiąc juz o tym ze raczej sa to dzieci z problemami zdrowotnymi :(

Biedroneczka83 lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara ja czsem tez ogladalam takie programy ale teraz nie moge. Rycze jak bobr. Nawet czasem jak patrze na Sebastiana ike musi cierpiec I przez co przechodzi to ciezko mi lzy powstrzymac... bardzo wspolczuje wspolczuje wszystkim rodzicom oraz chorym dzieciom... to bardzo przykre...

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie ogladam takich programow nawet.

Dobra, siorbne jeszcze herbatki i ide spac. Dobranoc wszystkim :)

• LaRa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, to przykre gdy rodzic musi patrzeć na cierpienie dziecka lub nie daj Boże przeżyć smierć dziecka :(
    Patrzyłam na te maluszki i rzeczywiście serce bolało ;(

Tym co poszły spać - kolorowych!!!
    A ja zobaczę KR z Gesllerka :P

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie zegnam. Dobranoc wszyatkim I spokojnej nocy zycze :-) do jutra kochane.

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez jade z kuchennym i, a potem sen mmmm

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrej nocy :)
    Kroko, jutro wasz dzien :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje wszystkim pomyslnych badan :)

ZGREDKA - dzieki za info. Ja moze jednak sprobuje wybudzac dziecko. Moze jakt to zrobie delikatnie to nie bedzie zestresowane. Boje sie wlasnie tego ze albo mleka nei bedzie albo jakies zastoje straszne.

Ja juz po masowaniu piczki i cyckow :P

Tez czasem goladam filmy z porodow ale staram sie wybierac tylko te gdzie wszystko idzie ladnie i sprawnie.

Wiecie co dzisiaj zrobilam? Wybieralam wlasnie w szafie gore od bikini zeby miec do wanny na porodowce. Zalozylam bialo niebieski stanik na cycki no i oczywisicie troche za maly sie okazal a poza tym wiazany z tylu to pomyslalam, ze bedzie neiwygodnie jak sie bede opierac o sciane wanny. Cos mi sie tez podejzany wydal ten stanik bo wydawalo mi sie ze jak kupowalam to mial jeszcze jakies metalowe wstawki. No ale nic, pomierzylam inne. Otwieram nastepna szuflade a tam bialo niebieski stanik. Mysle sobie, co jest? Okazalo sie, ze to co przymierzalam na poczatku to nie byl stanik tylko majtki od bikini ;). Jak widac sa wielofunkcyjne ;D

zgredka, Blondik, Freja, Yasmin lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia olej takie durne teksty! Chlopaki sa fajne :) ja pragnelam akurat chlopca, bo maja w zyciu IMO lepiej, maz tez wolal malego mezczyzne. Ale wiem ze dziadkowie prawie zawsze chca dziewczynki :)

Skrajne wczesniaki to masakra... Mam dosc ekstremalny poglad na ten temat, gdybym urodzila w 23-28tc chcialabym miec wplyw na decyzje, czy takie malenstwo ratowac i raczej wolalabym przytulic do siebie i pozwolic mu odejsc.
    Obserwujecie pamietnik Karolii mamy Marcelego? Podlinkowala filmik i sie przerazilam jak nienaturalnie sie maly zachowuje. Ciekawe na ile bedzie sprawny ruchowo i intelektualnie... To nie jest zycie jakie bym chciala dla mojego dziecka
    :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2015, 06:20

Misi@ lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha. Nie spie mimo ze mam wolne. Obudzilam sie jak do pracy i przywitala mnie zgnila pogoda na dworze :/ prawo murphyego, a marzyl mi sie dzis ogrod...
    No nic, pojade pociagiem na miasto, moze kupie album do zdjec prenatalnych i wpadne na uczelnie zapytac jak mam zalatwic zwolnienienze studiow na czas l4 i macierzynskiego...

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • beszka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dibry :)

Ja tez nie soie. W sumie to od 4.30 w ogole nic a nic. Skurcze mialam. Kilka takich baaardzo bolacych a teraz cos mnie w krzyzu boli (bol ciagly) i cisza. Wykonczy mnie ta koncowka ciazy. Polozna mi mowila, ze czesto przy 3 ciazy tak jest, ze bole silne i dosc regularne, a potem nagle przechodza. Kobiety jada do szpitala, bo pewne z dosiwadczenia, ze to to...a tam sie okazuje, ze jeszcze nie. No trafi mnie zaraz :( ryczec sie chce.

Jesli mam rodzic w orzyszlym tyg., to nie wiem czy chce ;) u nas wszyscy wolne maja od pon.z okazji swiat, wiec malo personelu w naszym malym szpitalu bedzie, buuuu

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa ja w pon obudziłam się 5:40, choć jak lazilam do pracy to miałam problem, żeby o 6 do zwlec.
    Dziś tez zresztą, ale pies mnienjuz dręczył. Cos źle spalam, bo nie mogę skręcać szyi w prawo.

Kotka: umarlam z tymi majątkami.. W ogóle na szkole dali nam ulotki, w jednej jest taka tabelka ile kup wali ile powinno dostawać w ciągu pierwszych dni.. Zasada niby jest taka ze tyle ile ma dni minus 10 czyli 7dniowy gość - 60 ml..
    Pani mówiła, ze kobiety maja tysiące problemów, najpierw, ze nie ma mleka, potem ze za dużo, a to ze dziecko się nie najada, a to ze nie chce jeść. Radziła obserwować i kontrolować przyrost wagi, ale tez nie jak baby na diecie codziennie..

Beszko: trzymam kciuki, niech mała wylazi..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2015, 07:01

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :-)

Mialam przesrana noc. Prawie nie spalam. Boli mnie brzuch po lewej stronie ale gin mowi, ze to wiazadla ale przy Marxelu az tak bardzo nie mialam... ale wszystko wytrzymam :-)

Milego dnia kochane :-)

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, a ja sie witam w nowym tygodniu :) za tydzień ciaza donoszona <3
    Noc fajnie przespana z jednym wstaniem do wc :)
    Pogoda paskudna - mokro, szaro i do doopy :(
    Jutro mam plan spędzić dzien na Rodos, ja mam malować plotki, malz sprzątać... Prognozy pogody sa rozne, a ja bym ostatniego grilla zjadła (kaszankę) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2015, 07:56

Misi@, Krokodylica, Pati Belgia, Nieukowa, Biedroneczka83 lubią tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś odpoczywam od sprzątania, zresztą chwilowo poza kurzem nie ma co..
    Będę zq to czytać czytać i czytać ;)

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
‹‹ 678 679 680 681 682 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ