X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry..

Miłego i spokojnego piątku....

Buziaki..

Beszko to urodz dzisiaj ;-)

beszka lubi tę wiadomość

• LaRa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj Kroko ma termin i ma urodzić :) planów sie nie zmienia! Hihihi :)
    Kroko, jak sie czujesz????

Mamuśki rozpakowane! Dajcie znak życia!!!!!

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka.

Witam sie w moim terminie porodu. ;)

Rano wykorzystalam malza - poki moge, moze to juz ostatnia szansa. :)

Noc straszna, okropna zgaga + mdlosci. Zimne mleko ani ze 4 tabletki rennie nie pomogly. :/

Pati Belgia, Yasmin lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!

U mnie tesciowa tylko narzeka...ale jej zawsze cos nie pasuje :p

Ja jestem zadowolona...dla mnie nie bylo istotne czy bedzie chlopak czy dziewczyna, wazne by bylo zdrowe!

Neukowa Moja siostra jest nerologopeda i pracuje z dziecmi z zaburzeniami. Namawia mnie na cc, ale ja nie jestem przekonana!

Ps neukowa a pochwalisz sie pozniej albumem? ;) tez o nim mysle, ale nie wiem jak sie do tego zabrac..tzn chcialabym wszystkie zdjecia z usg wkleic, lacznie z jego meskoscia ;D

Dzis ide do rodzinnego po zlecenie na zastrzyki z b12...i znowu sie zacznie ;p a pozimo mi sie niebezpiecznie znizyl i jest na pograniczu normy, jak tak dalej pojdzie to za miesiac juz jej nie bede miec:/

Odpoczywajcie dziewczyny i mam nadzieje, ze bole nie beda dokuczliwe.

Krokus na dzis nie mialas terminu ??? :)

Ktos z Was bral tez w ciazy b12 prawda...ja od listopada nie bylam po zastrzyk, ale mialam 470 a norma jest od 190-880 wiec co misiac sobie badalam. W srode juz wyszlo 200 :/ wiec ide choc niechetnie ;/
    Ale jestem szczesliwa, ze rozmowy przed wizyta z Gerwazym poskutkowaly i ruszal lapkami ;) poprosilam go by mi pomachal ;D grzeczny synek ;)
    A przed wizyta nie jadlam slodkiego tylko mieso na obiad i jednak tak jak myslalam, slodkie go nie rusza za to roladki... :D

LaRa, Krokodylica, Nieukowa lubią tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, na dzisiaj mam termin. ;)

Z tego co kojarze to beszka miala b12, ale nie jestem pewna.

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale nam sie lada moment dzieci urodzi na forum :-) prawie w jednym czasie :-)

Lara ja tez mam ochote na grila I na kaszaneczke ale pogoda u nas tez nie zachwyca :-(

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati: nie strasz.. Ja właśnie wywalilam rzeczy malej z szuflady i będę układać te najmniejsze, reszta juz w worze do próżniowania.. I to by było tyle z leżenia, ale będę to robić na siedząco...

Pati Belgia lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIEUKOWA -to ty na wsi jakiejs mieszkasz?
    My szukamy ziemi pod dom i nie wiemy wlasnie gdzie kupic. Marzy nam sie bardziej w miescie ale ceny sa z kosmosu.

Co do wczesniakow to szczerze nei mam pojecia. Nie wiem jak sie takie dzieci rozwijaja. Moja kolezanka urodzila w 26tc no i niby wszystko ok jest. Mala ma juz prawie rok.

ZGREDKA - no tez bym nei pomyslala ze majtki mozna jako stanik zalozyc, a jednak ;). Ale ja to zaciemnienie na ciaze zwalam oczywiscie :)

Co do czytania to zaczynam dzis "Zakazane wrota" T.Terzani. Bardzo lubie jego reportaze, fajnie pisal i duzo wiedzial czlowiek. W planie mam jeszcze zdazyc przed porodem "cienie na trawie" K.Blixen (kontynuacja Pozegnania z Afryka) i "Godziny". V.Woolf.

Tez wam sie ciagle porod i takei sprawy snia i w nocy rozkminiacie co i jak?

Wczoraj odebralismy od tesciow takie lozeczko. Im i mojemu mezowi si enei podoba, twierdza ze jest okropne. Mi tam sie podoba :D. Juz sidemka dzieci w nim spala :D

33ce34e0fc0fcd3emed.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2015, 08:58

Krokodylica, Blondik, Pati Belgia, Misi@, Yasmin lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka moze wozeczek nie jest jakis piekny ale na pewno Ci sie przyda. Ja sie zastanawialam nad kupnem czegos podobnego do mieszkania ale jeszcze poczekam z tym.

• Freja Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Ja już po baseniku, włosy się suszą, kawkę dopijam, jajka na twardo do kotletów na dziś bulgoczą - a za chwilę spadam do dentysty na przegląd ciążowy

Beszka nie strasz że tak z 3cim porodem jest! bo jak będę tak jeździć tam i na zad to w końcu w domu urodzę bo nie zdażę

ale coś w tym jest bo moja ginka mówiła że nawet te braxtona są silniejsze i bardziej nieprzyjemne b0 macica już przetrenowana - i przyznam jej rację bo jak mnie złapie taka seria (tak niestety są w seriach i to regularnych, ale już wiem że to nie to) po 4-8 skurczy to się ruszyć nie mogę ;(

Kroko - masz jeszcze czas do 23:59 coby sie w terminie zmieścić ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2015, 09:05

Krokodylica lubi tę wiadomość

Freja, młoda 13, młody 4,młodszy 0, aniołek Olga 03.08.2014 (16tydz.)
    860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • Freja Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka - fakt mnie do gustu by wózeczek nie przypadł, ale nie powiem jest funkcjonalny, przy przydaje się take mobilne opakowanie na dziecko - zawsze w domu masz dziecko na oku - i "na uchu" ;) ja tak kursowałam z turystycznym łózeczekiem na kółkach ale to trochę później, bardzo się przydało

Teraz doczytałam - z tymi majtkami to niezła sprawa ;) uśmiałam się :]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2015, 09:16

Yasmin lubi tę wiadomość

860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • Freja Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o wczesniaki to powiem wam że niezaleznie od nomenklatury medycznej ostatnią ciążę uwazam że zakończyłam porodem (dla mnie to był poród) choć mała, w 16 tyg ciązy nie miała żadnych szans na przeżycie, powiem wam że to straszne patrzeć jak na twoich oczach umiera twoje dziecko i wiesz że nic nie mozna zrobić, bardzo długo jeszcze widać było jak bije jej serduszko, ale sie nie ruszała
    lekarze wpisali "dziecko martwo urodzone" - guzik prawda - ale jakie to ma znaczenie..

teraz od kiedy belly pokazało "granica przeżywalnosci płodu" odetchnełam z ulgą, najgorszy etap kiedy nic nie mozna zrobić mamy już za sobą, a teraz kazdy dzien zwiększa szanse na przezycie i minimalizuje ryzyko wad i chorób

chociaż bezpośredniego zagrozenia porodem przedwczesnym nie ma to jednak po takich doświadczeniach człowiek boi się każdego skurczu

860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka: mi tam się bardzo podoba ten koszowozek ;)

Siedze z głową pochyloną w dol, jednak szyja jest potrzebna, jak ukaldalam ubranka to mocno cierpiałam, takie male uszkodzenia, a strasznie przeszkadza.

Do worka wsadzilam tez ubranko do szpitala, żeby S przywiózł (nakleilam kartkę "do szpitala" (a tam: body z długim rękawem i od razu niedrapakiem na mankiecie, dwa pajace na wszelki wypadek lub opcja koszulka spodenki i tu powinno być nowy z krotkim, ale jakoś nie mam takiego nie przez głowę, czapeczka, skarpetki i ciepły do samochodu pajac, ale przyduzy, nie mam takiego czegoś ciepłego na zewnątrz na 56)..

Teraz zajadam kanapę. I będę czytac

Freja: w Kopernika mają rekord uratowanego dziecka - mniej niż 500 gram. A ostatnio wypuścili grubaska ok 3 kg, co się urodził z waga 650 gr ;) i ten jest póki co zdrowiutki

Wszystko idzie do przodu, acz lekarz na sr tez zwracał uwagę, ze te dzieci często borykają się z problemami zdrowotnymi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2015, 09:35

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej Freja strasznie mi przykro :(
    A jak tam corka i jej przygotowania do egzaminow?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Freja Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj mi oswiadczyła że jej się nie chce i że to ja się bardziej przejmuje tym egazaminiem niż ona, a wogóle to przecież niezależnie od ilości punktów do rejonu i tak sie dostanie - a w sumie do rejonowej szkoły idzie, tylko miała walczyć o klase z innym profilem

wzory jej się mieszają, z polskim to jeszcze jakoś, ale majca i nagielski lezy i kwiczy

ale ONA ma luz bo po co się przecież stresować

no ręce opadowywują ;(

860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • Freja Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zmykam do dentysty

miłego dzionka :)

860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i doopa z jutrzejszego wypadu na ogrodek i zwiazane z tym prace ;/
    no nic....

dopadaja mnie coraz czesciej bóle @ ;/
    jestem senna - wiec zmykam do łózka....

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LARA a kiedy bedzie wiadomo czy cc czy sn u ciebie?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pojedzona macham

Frej wierze ze to było cieżkie przeżycie

Kroko hehe już mozesz puścic nogi :P

Larus to leż i odpoczywaj

ja zaraz sie biore za wieszanie prania bo jutro Rafał chce szlifowac wiec musi wyschnąć
    i ide robić krem z zielonego ogórka bo Zuza sobie zażyczyła :)

miłęgo dnia odezwe sie póżniej

Krokodylica lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem..od rana pełne ręce roboty.. 3 razy przebrałam malego, bo mu się zwróciło.. zupę ugotowałam, pranie 2 zrobione, suszą się na tarasie, kolejne 2 pralki wyprasowane.. pościel się wietrzy..zaraz lecimy na spacer, bo piękne słońce i ciepło..

stanęłam na wadze dziś i cieszę sie, jak dziecko..zostały mi 3,5kg do zrzucenia, a chciałabym z 6, będę zadowolona..w każdym razie 5-tkę mam już na przodzie i to cieszy:)

Kotka, niezłe z tymi majtami.. Twój nowy nabytek faktycznie przydatny..my mamy małego w wózku i lezaku (na płasko lub podnoszę, gdy ulewa), aby był w salonie, tu się życie toczy..

Kroko, a ja myślę, ze Ty nie rodzisz przez psychikę..doskonale to rozumiem, bo presję masz już ogromną.. będzie to bedzie..szkoda tylko, ze mała tak daje w kosc..a raczej fizjologia..

nikt nie czytał ksiazki o której napisałam?

Malenq, Krokodylica lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

‹‹ 679 680 681 682 683 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ