X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:

Kroko, a Ty co? Na co czekasz? ;-)

A to pytanie do Zuzanny, nie do mnie. ;)

Powodzenia Tamka z laktacja i z pozbyciem sie zoltaczki.

Misia - lubie za zakupy, koniecznie pochwal sie wozidlem!
    A moje wozidlo zarasta kurzem. :] Lozeczko ubrane tez. :]

Pati palec Cie niestety poboli jeszcze troche. Jakies 2 lata temu tez tak perfidnie sobie palca zalatwilam, troche trwalo nim sie zagoil, a blizna solidna jest do teraz. A - poki rana byla swieza codziennie przy zmianie opatrunku polewalam woda utleniona a jak juz bylo lepiej to psikalam octeniseptem - polecam.
    U mnie standardowo, jakies bole sa, ale nic z tego nie wynika. Chociaz maz wczoraj jak mnie golil to stwierdzil ze porod jest blisko, bo szparka mi sie powieksza i ze to widac, ale dokladnie o co mu chodzilo to nie wiem. :P

Konwalia tak, spalam. :) Dzis wyjatkowo dlugo. Nie mam sily na nic. :/
    Jussta wlasnie - i jak sie sprawdza ten aspirator na baterie? Bo ja odkurzacza codziennie z poddasza targac nie bede...

Blondik ja przed ciaza mialam okropne migreny a teraz dzieki Bogu spokoj - przynajmniej z tym. Probowalas smarowac skronie amolem?

Ja dzisiaj mam jechac na obiad do tesciow, z jednej strony fajnie bo nie musze gotowac a z drugiej najchetniej zostala bym w lozku!
    Powoli szykuje sie psychicznie na pobyt w szpitalu jednak... Brrr.

Tamka lubi tę wiadomość

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko dzięki za rady o palcu :-) ciesze sie, ze tak spokojnie podchodzisz do porodu. Nie stresuj sie, ze sie jeszcze nie zaczęło. Mała sama zadecyduje kiedy zechce wyjść:-) trzymam kciuki...

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Marcel mnie zaskoczył. Tak bardzo sie cieszy, ze bedzie miał siostrzyczkę, ze wziął swojego ulubionego pluszaka, zapakował w kolorowy papier, do tego napisał list i powiedział, ze to dla Roxanki:-)

Krokodylica, LaRa, Nieukowa, MANIEK, PsotkaKotka, Biedroneczka83, Lili83, Misi@, Blondik lubią tę wiadomość

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati wcale nie jestem spokojna tylko nie mam juz sily. Ja wiem ze ona sama zadecyduje ale wizja Swiat spedzonych w szpitalu jakos strasznie mnie doluje.

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko masz racje, zapomniałam o świętach. To,w takim razie życze Ci żeby Zuzia zdecydowała sie szybciej wyjść:-)

Krokodylica lubi tę wiadomość

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroksie: ja prawdopodobnie na weekend majowy będę w szpitalu, wiec łącze się z Toba w bólu..

Zajączek znaleziony: kupilismy gre farmer i właśnie skonczylismy grać.

Będę teraz chwilke wypoczywać, zostało mi ostatnie prasowanie

Ile mniej więcej kosztuje gbs?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2015, 11:25

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja jeszcze Was nie nadrobiłam od czwartku...i dziś zamierzam to zrobić:0
    Pati gratki, wspanianle że Marcel się cieszy z siostrzyczki:)

Ja zaraz z mężem lece na lody:) i jakieś ciuszki powoli zaczniemy kupować albo chociaż pooglądam:)
    Odezwę się wieczorem już na bieżąco. Tymczasem miłej niedzieli.

Pati Belgia, zgredka, Krokodylica lubią tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek miłych i owocnych zakupów :-)

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie przyglądałam video nianie i zamówień ta
    http://allegro.pl/video-niania-motorola-mbp-40-lcd-2-8-kolor-i5181992267.html

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kołyski tez juz wybrałam do salonu
    http://allegro.pl/baby-raj-11el-woal-haft-kolyska-materac-i5210862115.html
    Kolor kołyski wenge a pościeli 044 miś na księżycu kwiatki

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka ja płaciłam 40 zł i czekałam tydzien

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati hehe wiesz ze dokladnie ta sama posciel mi sie najbardziej spodobala? :)

A Twoj Marcel slodziak, ciekawe czy jak mala sie urodzi to dalej tak bedzie czy wlaczy mu sie zazdrosc?

Maniek, tez bym zjadla lodow.

Pati Belgia lubi tę wiadomość

• LaRa Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zajadam sie mango i pije capuccino :)

galaretke owocowa z brzoskwiniami tez juz zrobiłam, na powitanie mamci :)

u mnie fajna pogoda, chcialabym wyjsc na ogrodek, ale bije sie z myslami... tak pomalutku, pomalutku....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2015, 12:13

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Pati hehe wiesz ze dokladnie ta sama posciel mi sie najbardziej spodobala? :)

A Twoj Marcel slodziak, ciekawe czy jak mala sie urodzi to dalej tak bedzie czy wlaczy mu sie zazdrosc?

Maniek, tez bym zjadla lodow.
    Kroko właśnie sie tez nad tym zastanawiam ale staram sie ciagle z nim rozmawiać o tym, ze jak Roxane sie urodzi to będę musiała ciagle sie nią opiekować, ze bedzie często płakała i ze będę musiała sie nia opiekowała. Narazie mówi, ze rozumie ale zobaczymy jak to bedzie w praniu:-)

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się niedzielnie laski :) Ja wietrze Bozene a mąż obiad robi ;)
    Dziewczyny która niania jest najlepsza?
    Powoli opanowuje sytuacje domowa ;) kąpiel jednak nie była taka straszna jak się wydawało :) tylko pępka boje się dotykać spijam octeniseptem i delikatnie osuszam.
    Tamka.zycze Powodzenia moja mała tez żółtaczke miała i niestety pod lampami musiała leżeć oby wam poszło sprawniej.
    Kroko kciukam za święta w domu!
    I reszcie tez powodzonka i miłej niedzieli życzymy :)

Pati Belgia, Malenq, beszka, Krokodylica, Misi@, Tamka, Blondik, MANIEK lubią tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczku cieszę sie, ze dobrze Ci idzie. Pisz na bieżąco w miarę możliwości:-)

Smoczyca1 lubi tę wiadomość

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze PATI z tymi wymiotami u Marcela to mieliscie niezle przejscia. Czytalam wlasnie o tym w skaizce ze moga takie az fontanny byc.

BLONDIK – a nic ci na ta glowe nei pomaga? Bralas paracetamol?

PATI – wczoraj taka kolyske uzywana wypatrzyl moj maz w ogloszeniach za 35 euro! Tylko nie ma kolek i to mnie troche powstrzymuje przed kupnem. Teraz mamy taki kosz na kolkach, fajny bo mobilny ale sie nie buja :/

A mnie boli w prawej pachwinie okropnie. To juz nei pierwszy raz ale teraz tak ze ledwo chodze :/. Nie wiem czy tam cos naciagniete jest czy moze maly na cos glowka uciska? Do tego mam bardzo obolalae stopy w tym prawa piete (nie wiem czemu a tajemniczosci dodaje temu fakt ze mojego meza tez wlasnie prawa pieta boli)

Wczoraj bylismy ogladac dzialki i domek. Nie mam pojecia w co zainwestowac.
    - Mamy moze okazje kupic polowe blizniaka w ladnej okolicy w miescie, spory, ladny ogrod, z tylu za to pole i las, spokojne osiedle. Tanio.
    - Dzialka w nowej ladnej dzielnicy, blisko do sklepow i komunikacji miejskiej, sporo nowych rodzin z dziecmi, ladny widok z okna na miasto (bo na wzgorzu lezy). Ale drogo jak cholera i male dzialeczki (500m2).
    - Dzialka 30km za naszym miastem, „na wsi“, w pieknej okolicy, lasy, skaly, park narodowy. No poprostu idylla . Dzialka trzy razy tansza niz ta w miescie. Ale wada oczywiscie jest to ze trzeba dojezdzac codziennie do pracy i dzieci do szkoly, ewentualnei dodatkowe zajecia wozic…

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2015, 13:21

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smku: tylko z octa nie przesądzają, baba na sr mówiła ze jak zdrowy to raz psiutnac,bo można przesadzic i się zaslimaczy..

Ja wypchnelam ich na spacer i trochę ogarnęłam. Ostatnie prasowanko,duże rzeczy do wora i próżnia. Teraz się rozlozylam nad kanapka i herbatą. Dzieciak się kręci. Będę słuchać radia i czytać dzieci z bullerbyn..

Cos chciałam spytac. ...

AAA macie jakieś pomysły na balkon.. Jest duży, taki długi, chce w stylu skandynawskim, zamierzam ukraść ze śmietnika (choć w sumie to chyba nie kradzież) takie skrzynie na warzywa i je na biało pomalować, zrobić kwietniki do tego ławkę kupić lub jakieś krzesła ratanowe czy cos, stoliczek i rośliny w donicach, ale jakie?

Jakieś pomysły?

Gdzie Beszka?

Edit: Kotka- ja nie lubię bliźniaków, jakoś tak malo intymnie.. Za miastem to może być dobra opcja,jak się przyzwyczaić do jeżdżenia, zależy też jakie są korki ile to zajmuje..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2015, 13:36

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZGREDZIA - ktos tu sie znal na kwiatkach. Glupio ale zapomnialam ktora nam tutaj z was doradzala w sprawie ogrodka.
    A z ktorej strony masz balkon? Ja ma poludniowo zachodni. Z tad sobie roslinki dobieralam: http://www.zielonyogrodek.pl/kwiaty-balkonowe-swiatlolubne-na-balkon-poludniowy-i-zachodni

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno na wschodzie niech pomyśle tak ze idzie słońce z lewej do prawej balkonu, chyba to oznacza zupełny wschód, a nie wiem za trudne to dla mnie;)

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
‹‹ 687 688 689 690 691 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ