SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmykam do lozka. Spokojnej nocy i do jutra kobietki...

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoku nadal sie turlam. :)

Misia powodzenia na egzaminie.

Pati wspolczuje Ci tego palca, brr.

Mi maz musial znowu kaske ogolic, bo odroslo zanim Zuzka postanowila wyjsc. :]
    Teraz leze, krzyze mnie bola, szyjka mnie kuje, samopoczucie (fizyczne) raczej do d*py. :]

Misi@, Biedroneczka83 lubią tę wiadomość

• beszka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za odp. :) widziecie..trzecia caiza, ale zawsze czyms zaskoczyc moze :P

wlasnie wspominalam na tym poprzednim usg i lek.stwierdzila, ze ilosc wod ok, wiec mam nadz.ze to sluz...a jak wody, to akcja powinna sie rozkrecic niebawem ;)

Kroko, mnie teraz tez wszystko zaczelo bolec...a do tego czuje sie jakbym goraczke miala i ogolna niemoc....ehhhh

ja Kaska golilam na poprzednia wizyte u ginka, teraz troche wlosow odroslo, ale ogole dopiero jak wlasciwa akcja sie zacznie

Krokodylica lubi tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór :)
    U mnie w piekarniku dopieka się chlebek z oliwkami na zakwasie, mały facecik szaleje w brzuchu, a duży w naszej przyszłej sypialni :P Jutro będzie prowadzić kable, przesuwać gniazdka, kartongips zakładać i do połowy kwietnia pokój ma być gotowy do przenosin :) A potem nasza była sypialnia transformuje w pokój niemowlaczkowy :D NARESZCIE się ruszyło! Pół dnia w sketchupie przesuwałam meble :)

Widzę że pogłowie na forum nie zmienione...
    Powiem wam w ramach motywacji, że istnieje scenariusz, że za tydzień będą w trybie ratunkowym rozpakowywać pierwszą CZERWCÓWKĘ ;/ Maluszek ma hipotrofię i jest jakiś problem z przepływami... Kibicujemy kobitce żeby jednak udało się wytwać z maluszkiem choćby do 32tc... masakra.

Misi@, Pati Belgia lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja IDE w kime, oczywiście byłam dziś dla mojego okropna, ale nie przyznam się (nie ma do czego, on wie, ze to moja wina), będę szła w zaparte o!

Jutro muszę jakieś wskazowki do szukania zająca wymyślić. Nieukowa kojarzysz szukanie zajączka, w Wielkopolsce się szuka..

Pati Belgia lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, ja napływowa jestem, nigdy nie szukałam :P Za to na mikołajki prezentów szukałam zawsze, więc to pewnie to samo z ukrywaniem koszyczka. Pod łóżko, do szafek, w ogrodzie, w łazience, znajdź jakieś dobre miejsce :D

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nigdy nie dostawalam prezentow na wielkanoc, dla mnie zajac to nowosc. W Niemczech (tu gdzie mieszkam) dzieci tez szukaja niespodzianek.

BESZKO mozesz mi napisac co to za urzadzenie do zasypiania???

NIEUKOWA - to znaczy ze jej dziecko jest za malutkie czy jak?

LILI - fajnie ze sie odezwalas :)

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIEUKOWA - wlasnie przeczytalam twoj komentarz na czerwcowkach o skurczu lydki.
    Ja tez sobie pomyslalam, ze jak skurcz macicy podobnie boli to to bedzie masakra.
    Moja mama opowiadala mi ze caly porod przeszla w miare spokojnie, tzn. bolalo ale dala rade. Natomiast najgorsze bylo to ze podczas zabiegow po porodzie, kiedy lezala z nogami na samolocie, zlapal ja skurcz w lydki. Mowi, ze to bylo najgosze bo bol bezsensowny i do tego ni emozna nic zrobic. Lekarz sie smial ze przy porodzie nei krzyczala tylko dopiero po.

Nieukowa lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hellooołłłłłłłłłłłłłłł :)

udanej niedzieli :)

Nieukowa, Pati Belgia lubią tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane, przepraszam, że was zaniedbuję ale mały, mimo, że bardzo grzeczny, tp jednak jest mocno absorbujący, do tego mamy problem z niewielkim przyrostem masy i żółtaczkę, na razie na szczęście bez hospitalizacji ale w szpitalu jesteśmy codziennie... Chyba nigdy się od niego nie odczepię :-/

Pępuszek zaczął nam się troszkę babrać i tak co chwilę coś...

Teraz siedzę z laktatorem przy cycku bo cały czas walczę o karmienie piersią ale nie wiem czy mi się coś bardziej rozkręci, coś tam mam ale muszę i tak solidnie dokarmiać sztucznym mlekiem

Ehh,i tak to jest - marzył mi się poród naturalny, była cesarka, chciałam karmić piersią - to jest słabo. No ale mały zdrowy, kochany, śliczny i to najważniejsze

Kroko, a Ty co? Na co czekasz? ;-)

LaRa, Pati Belgia, Nenaaa, Blondik, Malenq, Lili83 lubią tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamus, fajnie ze sie odezwalas :) mam nadzieje ze wszystko sie wkrotce pouklada i bedzie wporzadku i z karmieniem i z Kajtkiem :)
    w razie mozliwosci odzywaj sie czesciej :)
    zdrówka :)

Tamka lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka swietnie ze masz Kajtka przy sobie, te niedogodnosci szybko mina... Zdrowka dla maluszka i oby sie laktacja rozkrecila!

Ja dzis mam malo weekendowy dzien. Po sniadaniu pisze prace zaliczeniowa na studia, jako ze na takich warunkach jestem zwolniona z zajec. Nie chce mi sie...

Tamka lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wczoraj właśnie się zastanawiałam co u Tamki ;)

Hejo wszystkim

IDE pisać wskazówki do zagadki..

A Cati co się nie odzywa? Na fejsie jest?

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka u mnie zawsze szukalo sie koszyczka, ktory zostawil gdzies zajaczek ;) a tow garazu, a to pod krzaczkiem w ogrodzie...zabawa przednia ;)

Milej niedzieli ;)

Maz chce dzis kupic wozek z tej okazji wyjde godzine wczesniej z zajec :)

Kurcze mialam takie koszmary, ze jakis mezczyzna chcial wyrzucic mojego tate przez balkon, chyba namowie meza, ze po zakupach podjedziemy do rodzicow, rozbil mnie ten sen:/

Buziaki i dzieki za kciuki, powtorze sobie jeszcze i biegne zaliczac!! ;D

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej gangstereczki...

Jeju ale kiepska noc mam za sobą... Normalnie piach w oczach... Palec boli jak cholewka...

Tamka super, ze sie odezwalam. Trzymam kciuki za karmienie piersią i żeby małemu szybko żółtaczka przeszła.

Kroko i jak sie czujesz? Rozkręciła sie coś?

Zgredka u nas tez sie szuka niespodzianek. Ja pochować w ogrodzie, oby tylko pogoda dopisała...

Miłej niedzieli kochane :-)

Tamka, Krokodylica lubią tę wiadomość

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia jaki wózek wybraliście? My juz kupiliśmy. Miałam rozpakować i zdjęcia porobić ale szkoda mi bo potem nie dam razy sportowemu schować wiec czekam z tym rozpakowywaniem coby kurzu nie zbierał :-)

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maxi cosi mura 4... Maz jest nim zachwycony ;)

Biedna jestes z tym palcem :/
    Trzymaj sie!

Pati Belgia, zgredka lubią tę wiadomość

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie kochane, czytam wszystko, ale teraz ciężko mi coś odpisać..

tęskno mi za brzuszkiem, ale jak sobie pomyślę, że mam za sobą już 6 tygodni a jeszcze tylko 10mcy hardcoru, to wolę już to:)

u nas ciągle problem z ulewaniem..mam dość, daję małemu syrop, ale niewiele daje..zresztą podaje się go 10min po posiłku, a co z tego, jak on do tej pory już przynajmniej raz zwróci mleko.. we wtorek do lekarza się wybieram i niech coś poleci, bo ja nie mam sił..

do tego zakatarzony, katarek chodzi non-stop.. zapodajcie dziewczyny link do tego aspiratora elektrycznego, bo po tym jak tej nocy odkurzacz stał mi w sypialnie to chyba zakupię.. i jeszcze proszę o polecenie termometru..
    Tymek jutro jedzie na święta do dziadków, przyjedzie z nimi na chrzciny brata..

Krokuś, śpisz?
    Pati chyba nie napisałam, śliczne ciuszki zakupiłaś

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Blondik Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam i ja;)

zdrowka dla wszystkich maluszków!

ja się męczę 3 dzień z migreną, leżę i próbuję przetrwać...

konwalnianka czekam na dane;)

konwalianka lubi tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalianka kochana strasznie Ci współczuje z tym ulewaniem. Wiem jak to jest bo Marcel miał ostry refluks i wiele rzeczy próbowaliśmy zrobic ale nic nie skutkowało. Tyle, ze on nie ulewal tylko wymiotował fontannami wiec po 3 miesiącu takiej mordegi pediatra przepisała mleko z apteki Novolac ar i kazała przestać karmić piersią. Dopiero wtedy Marcel zaczął przybierać na wadze, nie płakał ciagle i normalnie spał. Co do Kataru to współczuje bo musi to być dla Was bardzo męczące. Zdrowia Wam życze i trzymam kciuki:-) buziaczki dla chlopaczkow.

konwalianka lubi tę wiadomość

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
‹‹ 686 687 688 689 690 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ