X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmykam do lozka. Spokojnej nocy i do jutra kobietki...

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoku nadal sie turlam. :)

Misia powodzenia na egzaminie.

Pati wspolczuje Ci tego palca, brr.

Mi maz musial znowu kaske ogolic, bo odroslo zanim Zuzka postanowila wyjsc. :]
    Teraz leze, krzyze mnie bola, szyjka mnie kuje, samopoczucie (fizyczne) raczej do d*py. :]

Misi@, Biedroneczka83 lubią tę wiadomość

• beszka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za odp. :) widziecie..trzecia caiza, ale zawsze czyms zaskoczyc moze :P

wlasnie wspominalam na tym poprzednim usg i lek.stwierdzila, ze ilosc wod ok, wiec mam nadz.ze to sluz...a jak wody, to akcja powinna sie rozkrecic niebawem ;)

Kroko, mnie teraz tez wszystko zaczelo bolec...a do tego czuje sie jakbym goraczke miala i ogolna niemoc....ehhhh

ja Kaska golilam na poprzednia wizyte u ginka, teraz troche wlosow odroslo, ale ogole dopiero jak wlasciwa akcja sie zacznie

Krokodylica lubi tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór :)
    U mnie w piekarniku dopieka się chlebek z oliwkami na zakwasie, mały facecik szaleje w brzuchu, a duży w naszej przyszłej sypialni :P Jutro będzie prowadzić kable, przesuwać gniazdka, kartongips zakładać i do połowy kwietnia pokój ma być gotowy do przenosin :) A potem nasza była sypialnia transformuje w pokój niemowlaczkowy :D NARESZCIE się ruszyło! Pół dnia w sketchupie przesuwałam meble :)

Widzę że pogłowie na forum nie zmienione...
    Powiem wam w ramach motywacji, że istnieje scenariusz, że za tydzień będą w trybie ratunkowym rozpakowywać pierwszą CZERWCÓWKĘ ;/ Maluszek ma hipotrofię i jest jakiś problem z przepływami... Kibicujemy kobitce żeby jednak udało się wytwać z maluszkiem choćby do 32tc... masakra.

Misi@, Pati Belgia lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja IDE w kime, oczywiście byłam dziś dla mojego okropna, ale nie przyznam się (nie ma do czego, on wie, ze to moja wina), będę szła w zaparte o!

Jutro muszę jakieś wskazowki do szukania zająca wymyślić. Nieukowa kojarzysz szukanie zajączka, w Wielkopolsce się szuka..

Pati Belgia lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, ja napływowa jestem, nigdy nie szukałam :P Za to na mikołajki prezentów szukałam zawsze, więc to pewnie to samo z ukrywaniem koszyczka. Pod łóżko, do szafek, w ogrodzie, w łazience, znajdź jakieś dobre miejsce :D

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nigdy nie dostawalam prezentow na wielkanoc, dla mnie zajac to nowosc. W Niemczech (tu gdzie mieszkam) dzieci tez szukaja niespodzianek.

BESZKO mozesz mi napisac co to za urzadzenie do zasypiania???

NIEUKOWA - to znaczy ze jej dziecko jest za malutkie czy jak?

LILI - fajnie ze sie odezwalas :)

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIEUKOWA - wlasnie przeczytalam twoj komentarz na czerwcowkach o skurczu lydki.
    Ja tez sobie pomyslalam, ze jak skurcz macicy podobnie boli to to bedzie masakra.
    Moja mama opowiadala mi ze caly porod przeszla w miare spokojnie, tzn. bolalo ale dala rade. Natomiast najgorsze bylo to ze podczas zabiegow po porodzie, kiedy lezala z nogami na samolocie, zlapal ja skurcz w lydki. Mowi, ze to bylo najgosze bo bol bezsensowny i do tego ni emozna nic zrobic. Lekarz sie smial ze przy porodzie nei krzyczala tylko dopiero po.

Nieukowa lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hellooołłłłłłłłłłłłłłł :)

udanej niedzieli :)

Nieukowa, Pati Belgia lubią tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane, przepraszam, że was zaniedbuję ale mały, mimo, że bardzo grzeczny, tp jednak jest mocno absorbujący, do tego mamy problem z niewielkim przyrostem masy i żółtaczkę, na razie na szczęście bez hospitalizacji ale w szpitalu jesteśmy codziennie... Chyba nigdy się od niego nie odczepię :-/

Pępuszek zaczął nam się troszkę babrać i tak co chwilę coś...

Teraz siedzę z laktatorem przy cycku bo cały czas walczę o karmienie piersią ale nie wiem czy mi się coś bardziej rozkręci, coś tam mam ale muszę i tak solidnie dokarmiać sztucznym mlekiem

Ehh,i tak to jest - marzył mi się poród naturalny, była cesarka, chciałam karmić piersią - to jest słabo. No ale mały zdrowy, kochany, śliczny i to najważniejsze

Kroko, a Ty co? Na co czekasz? ;-)

LaRa, Pati Belgia, Nenaaa, Blondik, Malenq, Lili83 lubią tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamus, fajnie ze sie odezwalas :) mam nadzieje ze wszystko sie wkrotce pouklada i bedzie wporzadku i z karmieniem i z Kajtkiem :)
    w razie mozliwosci odzywaj sie czesciej :)
    zdrówka :)

Tamka lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka swietnie ze masz Kajtka przy sobie, te niedogodnosci szybko mina... Zdrowka dla maluszka i oby sie laktacja rozkrecila!

Ja dzis mam malo weekendowy dzien. Po sniadaniu pisze prace zaliczeniowa na studia, jako ze na takich warunkach jestem zwolniona z zajec. Nie chce mi sie...

Tamka lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wczoraj właśnie się zastanawiałam co u Tamki ;)

Hejo wszystkim

IDE pisać wskazówki do zagadki..

A Cati co się nie odzywa? Na fejsie jest?

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka u mnie zawsze szukalo sie koszyczka, ktory zostawil gdzies zajaczek ;) a tow garazu, a to pod krzaczkiem w ogrodzie...zabawa przednia ;)

Milej niedzieli ;)

Maz chce dzis kupic wozek z tej okazji wyjde godzine wczesniej z zajec :)

Kurcze mialam takie koszmary, ze jakis mezczyzna chcial wyrzucic mojego tate przez balkon, chyba namowie meza, ze po zakupach podjedziemy do rodzicow, rozbil mnie ten sen:/

Buziaki i dzieki za kciuki, powtorze sobie jeszcze i biegne zaliczac!! ;D

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej gangstereczki...

Jeju ale kiepska noc mam za sobą... Normalnie piach w oczach... Palec boli jak cholewka...

Tamka super, ze sie odezwalam. Trzymam kciuki za karmienie piersią i żeby małemu szybko żółtaczka przeszła.

Kroko i jak sie czujesz? Rozkręciła sie coś?

Zgredka u nas tez sie szuka niespodzianek. Ja pochować w ogrodzie, oby tylko pogoda dopisała...

Miłej niedzieli kochane :-)

Tamka, Krokodylica lubią tę wiadomość

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia jaki wózek wybraliście? My juz kupiliśmy. Miałam rozpakować i zdjęcia porobić ale szkoda mi bo potem nie dam razy sportowemu schować wiec czekam z tym rozpakowywaniem coby kurzu nie zbierał :-)

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maxi cosi mura 4... Maz jest nim zachwycony ;)

Biedna jestes z tym palcem :/
    Trzymaj sie!

Pati Belgia, zgredka lubią tę wiadomość

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie kochane, czytam wszystko, ale teraz ciężko mi coś odpisać..

tęskno mi za brzuszkiem, ale jak sobie pomyślę, że mam za sobą już 6 tygodni a jeszcze tylko 10mcy hardcoru, to wolę już to:)

u nas ciągle problem z ulewaniem..mam dość, daję małemu syrop, ale niewiele daje..zresztą podaje się go 10min po posiłku, a co z tego, jak on do tej pory już przynajmniej raz zwróci mleko.. we wtorek do lekarza się wybieram i niech coś poleci, bo ja nie mam sił..

do tego zakatarzony, katarek chodzi non-stop.. zapodajcie dziewczyny link do tego aspiratora elektrycznego, bo po tym jak tej nocy odkurzacz stał mi w sypialnie to chyba zakupię.. i jeszcze proszę o polecenie termometru..
    Tymek jutro jedzie na święta do dziadków, przyjedzie z nimi na chrzciny brata..

Krokuś, śpisz?
    Pati chyba nie napisałam, śliczne ciuszki zakupiłaś

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Blondik Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam i ja;)

zdrowka dla wszystkich maluszków!

ja się męczę 3 dzień z migreną, leżę i próbuję przetrwać...

konwalnianka czekam na dane;)

konwalianka lubi tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalianka kochana strasznie Ci współczuje z tym ulewaniem. Wiem jak to jest bo Marcel miał ostry refluks i wiele rzeczy próbowaliśmy zrobic ale nic nie skutkowało. Tyle, ze on nie ulewal tylko wymiotował fontannami wiec po 3 miesiącu takiej mordegi pediatra przepisała mleko z apteki Novolac ar i kazała przestać karmić piersią. Dopiero wtedy Marcel zaczął przybierać na wadze, nie płakał ciagle i normalnie spał. Co do Kataru to współczuje bo musi to być dla Was bardzo męczące. Zdrowia Wam życze i trzymam kciuki:-) buziaczki dla chlopaczkow.

konwalianka lubi tę wiadomość

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
‹‹ 686 687 688 689 690 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ