X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    Na pewno na wschodzie niech pomyśle tak ze idzie słońce z lewej do prawej balkonu, chyba to oznacza zupełny wschód, a nie wiem za trudne to dla mnie;)

To spojz w google maps ;)

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka link do aspiratora na baterie
    http://allegro.pl/aspirator-elektryczny-novama-pingo-z-melodyjkami-i5182118376.html

Dla nas jest świetny zawsze coś wyciągnie a i jak Leoś miał katar prawie dwa tygodnie to ściągałam parę razy dziennie i mógł normalnie oddychać, ma melodyjki więc trochę zagłusza ten dźwięk ciągnięcia, u nas się sprawdza

Malenq, konwalianka, Krokodylica lubią tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka wlasnie Marcel takimi fontannami wymiotowal. Walcwylam ponad 3 miesiace weby karmic piersia. Prawie nie spalismy, Maly ciagle byl glodny, ciagle bolal go tez przelyk. Wkoncu z pediatra zadecydowalismy, ze przestaje karmic i dostalam recepte na Novolac ar. Jesli chodzi o kolyske to 35 euro to naprawde bardzo malo. Ja bym sie mocno zastawowila nad jej kupnem:-) Jesli dobrze pamietam to mieszkasz w DE?

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka odnosnie tego co kupic... ja powiem na wlasnym przykladzie. prwez 9 lat mieszkalismy z mezem w miescie bo wszedzie blisko. tak to tlumaczylismy ale ciagle do czegos tesknilismy. wkoncu przeprowadzilismy sie 25km od miasta. Mamy dom jednorodzinny z ogromnym ogrodem i ze szklarnia/ do tego cicho, swobodnie, nikt sie nie kreci. prawdziwa wies i dopiero teraz wiemy, ze zyjemy. Nie przeszkadza mi to, ze codziennie woze Marcela do szkoly i na zajecia dodatkowe - hobby ale wracam do mojego zacisza, azylu. rozwaz to bo majac dzieci to naprawde wazne. a do tego Marcel ma gdzie szalec.

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam gang moich dzikich ciężarówek :)

spalismy jak zabici do 11 szoook potem sniadanie Biedronka i obiadek sie gotuje pachnie kurczak w piekaniku
    Małż z gipsem zasuwa a ja mam relaks popołudniu ide po Zuze :)

ide poczytac co u was :)

Pati Belgia, Nieukowa, Misi@ lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedra Twoj maz cos zlamal? cos przegapilam?

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****

Wysłany: 29 marca 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie hehe ściany gigipsuje w pokoju dziewczynek a potem ma szlifowanie tego co zrobił i dziś gruntujemy jutro ma wolne to bedziemy malować :) we wtorek moze taetki i zaczne pomału sprzatanie układanie wywalanie zabawek hehehe

Kroku ale ta Zuza uparta :) trzymam kciuki zeby jednak wykluła sie w tym tyg zanim bedą świeta

Pati wspułczuje tego palucha :( biedna musi cie bardzo to boleć

Tamka super ze jesteś :)

Pati Belgia, Krokodylica, Misi@, Tamka lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati Belgia wrote:
    Psotka odnosnie tego co kupic... ja powiem na wlasnym przykladzie. prwez 9 lat mieszkalismy z mezem w miescie bo wszedzie blisko. tak to tlumaczylismy ale ciagle do czegos tesknilismy. wkoncu przeprowadzilismy sie 25km od miasta. Mamy dom jednorodzinny z ogromnym ogrodem i ze szklarnia/ do tego cicho, swobodnie, nikt sie nie kreci. prawdziwa wies i dopiero teraz wiemy, ze zyjemy. Nie przeszkadza mi to, ze codziennie woze Marcela do szkoly i na zajecia dodatkowe - hobby ale wracam do mojego zacisza, azylu. rozwaz to bo majac dzieci to naprawde wazne. a do tego Marcel ma gdzie szalec.

ale ma z kim sie Marcel bawic? Bo to tez troche mnie martwi ze za miastem jest jednak mniej kudzi i wieksze odleglosci. Znam przypadki dzieci ktore sie latami same bawily bo nie mialy w poblizu zadnych przyjaciol. Moj maz wychowal sie w blokowisku i wlasniedzieki temu ze byly tam cale tlumy dzieciakow on wspomina swoje dziecinstwo jako cudowny czas i wcale mu nie przeszkadzalo ze to bloki a nie laki. Natomiast potem jak mial juz 16 lt przeprowadzili sie z rodzicami do domu za miastem. I mimo ze niecierpial jezdzic codziennie tak daleko do szkoly to wszyscy byli bardzo szczesliwi i zadowoleni z nowego domu.
    a wy te 9 lat mieszkaliscie w mieszkaniu czy w domu w miescie?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    ale ma z kim sie Marcel bawic? Bo to tez troche mnie martwi ze za miastem jest jednak mniej kudzi i wieksze odleglosci. Znam przypadki dzieci ktore sie latami same bawily bo nie mialy w poblizu zadnych przyjaciol. Moj maz wychowal sie w blokowisku i wlasniedzieki temu ze byly tam cale tlumy dzieciakow on wspomina swoje dziecinstwo jako cudowny czas i wcale mu nie przeszkadzalo ze to bloki a nie laki. Natomiast potem jak mial juz 16 lt przeprowadzili sie z rodzicami do domu za miastem. I mimo ze niecierpial jezdzic codziennie tak daleko do szkoly to wszyscy byli bardzo szczesliwi i zadowoleni z nowego domu.
    a wy te 9 lat mieszkaliscie w mieszkaniu czy w domu w miescie?
    Psotka Marcel nie ma tu przyjacoil ale w szkole bawi sie z dziecmi, do tego chodzi na tance i co sobote na basen jezdzimy ze znajomymi i ich dziecmi. nie narzekamy na brak dzieci bo go nie odczuwamy. Spotykamy sie z przyjaciolmi, ktorzy maja dzieci. Moja najlepsza przyjacoilka ma corke w tym samym wieku co Marcel. Razem w ciazy chodzilysmy. tylko 3 tygodnie roznicy. W miescie mieszkalismy w mieszkaniu.

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Nieukowa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja witam popołudniowo z bólem dupy. Tym dosłownym i w przenośni. Siedzę pół dnia nad pracą zaliczeniową, mam tak z 50% a muszę ją jutro oddać... czego się nie robi żeby zaliczyć 30 godzin chodzenia na zajęcia... Mam wrażenie że kość ogonowa mnie boli za całe te 30 godzin, ot taka pokuta.

Teraz mam przerwę na gotowanie obiadku - mamy steki wołowe bo mi żelaza potrzeba :P

Pati z tym palcem współczuję, miałam kiedyś coś podobnego, tydzień nie spałam bo wszystko mnie urażało ;/ Za to Marcel ci się udał, super że cieszy się na siostrzyczkę :D

Psotka jeżeli jedyne co was martwi to dojazd, to spróbujcie kiedyś w godzinach szczytu rano i po południu zmierzyć czas dojazdu i przemyśleć czy się na taki godzicie :) My przed zakupem naszego segmentu "prawie na wsi" właśnie tak zrobiliśmy i się okazało że czas dojazdu na przedmieście był krótszy niż jazdy tramwajem z naszej pracy do domu w obrębie Poznania (!). Nasz "ogródek" ma 100m2 a i tak jest bezcenny. Także nigdy więcej z powrotem do miasta się nie przeprowadzimy :)
    Ja tam nie narzekam na bliskość sąsiadów- zawsze jest kto pożyczyć mąkę jak się skończy, odebrać przesyłkę kurierską jak cię nie ma w domu, pożyczyć latarkę jak prąd wyłączą, podlać kwiaty jak się jedzie na urlop :D A przynajmniej my mamy zdrowy układ z naszymi. Dlatego ja bym chyba stawiała na bliźniaka. O ile oczywiście ludzie z druiej strony płota w porządku.

Pati Belgia lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Pati Belgia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    nie hehe ściany gigipsuje w pokoju dziewczynek a potem ma szlifowanie tego co zrobił i dziś gruntujemy jutro ma wolne to bedziemy malować :) we wtorek moze taetki i zaczne pomału sprzatanie układanie wywalanie zabawek hehehe

Kroku ale ta Zuza uparta :) trzymam kciuki zeby jednak wykluła sie w tym tyg zanim bedą świeta

Pati wspułczuje tego palucha :( biedna musi cie bardzo to boleć

Tamka super ze jesteś :)
    Jej myslalam, ze cos zlamal. ufff dobrze, ze nie:)

Biedroneczka83 lubi tę wiadomość

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****

Wysłany: 29 marca 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ide sobie rosołek zaraz nalać :) któaś chce z domowym makaronikiem :P

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIEUKOWA - problem w tym ze nie wiemy gdzie bedziemy pracowac. Ja po macierzynskim musze szukac czegos nowego a maz ma umowe tylko do konca przyszlego roku. Oboje dojezdzalismy do pracy rowerem. Moj S dojezdza w 10min i sie tylko smieje ze stojacych w korkach aut. ale nie wiadomo gdzie przyjdzie nam pracowac pozniej :/.
    Ten blizniak to faktycznie jest taki kompromis, tylko nie jest pewne ze facet to sprzeda, po swietach moze sie dowiemy, ale bylaby super okazja.
    Natomiast nowa dzialka ma ta zalete ze stawiamy dom taki jaki chcemy. ehh ciezkie dycyzje przed nami.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka ja chce ja chce:)

Biedroneczka83 lubi tę wiadomość

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa no wlasnioe spac nie moge. najgorsze to pulsowanie...

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****

Wysłany: 29 marca 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0aacd071ddf0.jpg

Pati for you :)

Pati Belgia, Nieukowa, Krokodylica, Malenq, Misi@ lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmm jak ja kocham rosol :-)

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****

Wysłany: 29 marca 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka bliżniak ok pod warunkiem ze za płotem fajni sąsiedzi , działka super bo wiadomo własna aranżacja swój projekt domu hmm ciezka decyzja ja wiem jedno jak bm miała brac mieszkanie albo bliżniak byłby blizniak :P

mnie sie marzy nieduży domek w bielsku białej :) narazie na mieszkaniu mieszkamy naszym kredytowym :) i jest ok

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ktoras z dziewczyn dodawala kiedys liste rzeczy potrzebnych dla malenstwa. Nie moge jej znalezc. Czy koras ja jeszcze ma?

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****

Wysłany: 29 marca 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati ja tez :) a szczególnie latem jak tyle zieleninki w nim jest :)

kurcze chyba nospe wezme bo coś mi znowu ten brzuch sie spina a gn niby mówił ze za wczesnie jeszcze na BH

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

‹‹ 688 689 690 691 692 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ