X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, no to dzis ważny dzien :) stressss jak choooooooooooj :P
    Blondik, Biedronko trzymam kciuki za owocne wizyty :)

Ja jeszcze w lozku, bo myśle sobie, ze po co sie zrywać? Krzyż boli, o spojeniu juz sie nawet nie wypowiadam..... :(
    Chyba mam juz dosyć i chciałabym miec mała przy sobie.
    Jutro zaczynam 39 tc wiec juz jest dobrze, i mała moze przyjść na swiat :)

Oczywiście nie pochwaliłam sie wczorajszymi łupami ciucholandowymi, a najbardziej sie ciesze ze zdobycia kurteczek z Zary :)
    Jak wstanę to wkleję fotę :)

Miłego dnia :) i trzymajcie kciuki :)

Malenq, Pati Belgia, Krokodylica lubią tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszko jak będziesz miała chwilke zmień suwaczek abyśmy wiedziały ile dni ma Twoja niunia oki???
    Wiesz jako doświadczona mamusia pewnie sądziłam że to jeszcze nie poród hehehe
    A poza tym zazdroszczę nauki, moja mała kategorycznie odrzuciła pierś i co 3h widzę na laktatorze, ale ile moja laktacja tak pociągnie to Bóg raczy wiedzieć..

Lara to czekany na focie....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 08:20

• beszka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenqu, mi na KP zalezy, ze wzgl.na infekcje jakie chlopcy beda przynosic z przedszkola/szkoly. Powiem ci szcerze, ze nie wiem czy by, sie meczyla tak. Po prostu orzy 3 dzieci ciezko jest walczyc o latacje. Psychoicznie jestem zdolowana, gdy widze ile wisi na cycu a ile przybiera. Masakra. Wczoraj jeszcze polozna mnie dobila, mowiac, ze czesto przy 3 dziecku mamy nie koga KP bo sa zbyt zestresowane :( a tu zadnej poradni laktacyjnej nie ma. Maja obow.w. Szpitalu spr.,ale jak pisalam, przy kolejnych dzieciach maja w nosie.

Lara powiem ci, ze mnie to spojenie boli masakrycznie teraz tez. Najogrzej jak pochodze troche.wczoraj bylismy na soacerze, potem cale popoludnie i wieczor ledwo sie ruszalam.

Zmienie suwak, jak kompa w koncu odpale ;) mloda wczoraj tydzien skonczyla - z jednej str.szybko zlecialo, z drugiej jak wiecznosc hihihi

Malenq lubi tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

ZGREDKA - mysle ze samego porodu nie przegapisz ;). Ale moze z takimi skurczami to podjedz na ktg?

Kolezaka (3 dzieci) mi opowiadala pare dni temu jak to drugie dziecko prawie w domu urodzila. Z pierwszym nei bylo latwo i trwal parenascie godzin wiec myslala, ze drugi tez taki bedzie. Kiedy zaczely sie skurcze to spokojnie siedziala w domu ale one sie szybko rozkrecily na tyle, ze poczula juz skurcze parte. Zadzwonila po karetke przerazona. Ledwo ja dowiezli. Urodzila w kilka minut. Mowi, ze to wcale nei takei fajne bo raz ze w domu nie chcialaby rodzic a dwa, ze wszystko co sie normalnie w pare godzin zdaza to u niej sie skumulowalo w bardzo krotkim czasie.

Wczoraj chyba znowu brzuch mi troche urosl bo w nocy caly mnei zaczal swedziec i nie moglam spac bo sie drapalam jak malpka caly czas :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 08:48

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!
    Dziewczyny przytylam od poczatku 4 kg. To nie za szybko?
    Wydaje mi sie,ze mam brzuszek tluszczowy a nie ciazowy :(

Blondik trzymam kciuki za wizyte ;)
    Zgredka trzymaj sie, mam nadzieje, ze nie pomeczysz sie dzisiaj <3

Ja planuje spacer, piekna pogoda ;)
    Ech dziewczynki czytajac Wasze przygody z dzieckiem boje sie, ze ja nie poradze sobie z dzieckiem, Wy jestescie naprawde dzielne <3

Arienna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszko rozumiem, ja tez bardzo chciałam KP, ale stało się jak się stało, cieszę się ze na razie mała dostaje moje mleczko...nio przy 3ce dzieci to masz "Sajgon", podziwiam takie kobiety, mnie jedno male daje popalić......
    Misia jakie dużo????? To z to tylko 4kg a ty jesteś prawie w połowie ciąży....

• Arienna Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej laseczki :)

Misia ja mam tłuszczowy i to na bank :P i to za każdym razem przy USG przeszkadza :P bo gorzej widać ale cóż, nie przytyłam nic a nawet mam jeden do tyłu :P kumpela z roku jest miesiąc wyżej i jest plaska jak decha a ja się w żadną kurtkę nie mieszczę w brzuchu :P no i zastanawiam się nad kupnem już spodni ciążowych bo mnie zwykłe uciskają a biodrówek nie noszę bo mam tyłek za duży.. teraz chodzę głownie w getrach ale chciałabym jakieś jeansy fajne :/ nie mogę się doczekać ciepła bo będę biegać w sindbadach i nie będzie problemu mam takie fajne które mają gumkę z tyłu a z przodu gładki materiał

czytałam przed chwilą zabobony ciążowe, ale się uśmiałam :P dla dzidzi większość rzeczy mam załatwione, łóżeczko jeszcze stoi u znajomych a ciuszki i wózek u rodziców, ale już zbieram :) jak dają to co się będę szczypać :P

jutr wizyta u gina, mam nadzieję że nie oberwę za te antybiotyki co brałam na ostatnią chorobę hm.... no cóż wezmę na klatę :P

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na ktora ma LaRa wizyte?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tesciowavw swieta zaczela sie zastanawiac ile przytyje i ile bede miala do zrzucenia i teraz o tym mysle bo w kolko opowiadala o kolezance, ktora przytyla w ciazy 35 kg...wiem dzidzia najwazniejsza, szkoda tylko, ze nie mam ladnego brzuszka ciazowego :/
    Ale maluch jak tylko spokojnie siedze to sie wierci, chyba daje mi kopniaki bym go pokolysala troszke :)
    Edit.
    Nam tez tesciowa zabronila kupowac teraz wozka..ale i tak kupimy wczesniej, nie wierze, ze to moglo by cos spowodowac ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 09:27

• beszka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia, ja w pierwszej ciazy przytylam 40 kg! O! Wiekszosc to woda byla, no ale licznik swoje pokaxywal ;) baaaardzo szybko po porodzie wszystko mi zlecialo. Nie martw sie :)

Misi@, Malenq, MANIEK lubią tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    na ktora ma LaRa wizyte?

14:45

ja sie dzis zwazyłam i wyszło mi + 11 kg :) calkiem niezle, mimo iz startowałam z bardzo wysokiego pułapu i nie było wskazane wiecej przybrac :)
    mam za to nadzieje ze po porodzie hormony wroca do etapu - liceum :) i bede szczuplutka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 09:32

Misi@, Pati Belgia lubią tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia LaRa :)

LaRa lubi tę wiadomość

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DEzien dobry gangsterki :)

Lara Blondik zaciskam kciuki :) za nasze wizyty

ja mam luz dziś tzn poukladam sobie w kuchni chyba bo małż zapomniał mi kolejny karton zdjąc z mebli :P

wczoraj były super zajecia ze szkoły rodzenia pozycje do porodu i "nie dać sie kłaść na łóżko"!!!! jak najwiecej w pozycji pionowej siedziec na piłce mozna prawie do konca rodzić mozna na worku sako, w pozycji kolankowo-łokciowej ponoć najlepiej ja tak chce rodzić tym razem:)

za 2 tyg zwiedzamy porodówke :P

Misia no co ty wcale nie dużo przytyłaś :)

ja zaraz lukne ile mam wsumie na plus
    do poprzedniej wizyty 2 tyg temu miałam 5,6kg :) tak cicho licze mała jeszcze ok 2,5kg przytyje plus wody no to moze w max 4kg sie jeszcze zmieszcze czyli wsumie niecałe 10 :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja narazie mam 3 kg na plus. Z Marcelem przytylam 19kg ale startowalam z niedowagi, 47kg :-)

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja teraz startowałam popmimo ze na minus na poczatku to i tak miałam nadwage :P

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• zgredka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara! Jak mozesz? Tylko 11? Ja juz z 15 :/

Nadal mnie ciagniw podbrzusze a jak siedze to tak mnie cisnie na dol :(..

Chlip.

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się.

Rano zaliczony dwugodzinny koncert. Teraz Zuza śpi, ale jakoś tak słabo.
    Mąż pojechał do usc ją zarejestrować.
    Muszę poszukać jakiś info na temat werandowania, bo nie wiem od kiedy i jak długo?
    Poza tym dzieć ma biały języczek, przecieram gazikiem z wodą przegotowaną ale niezbyt pomaga. Pleśniawki? Nie wiem co z tym robić.
    Zważyłam ją dzisiaj, wedle mojej wagi ma teraz 4,10kg czyli ładnie przybiera.
    Moja Zuza lubi spać w beciku, rączki ma na zewnątrz, ale becik lubi. :)

Blondik
    daj znać po wizycie, na pewno wszystko będzie dobrze!

Lara i Biedro
    też dajcie znać, widzę dzień obfity w wizyty. :)

Psotka
    oddychaj głęboko i szykuj się hehehe. :)

U nas na sali porodowej są 2 łóżka i jak dwie kobity rodzą jednocześnie to na jednej sali i ze mną rodziła dziewczyna - strasznie mi jej było żal, bo parła i parła, zaczęła rodzić dużo szybciej ode mnie. Męczyła się dość długo ale okazało się że główka nie schodzi niżej i zapadła decyzja że nie da rady urodzić naturalnie i cesarka. Bardzo żal mi takich kobiet bo się męczą tyle czasu w sumie na darmo.

Misia
    ja przed ciążą miewałam zaje*iste migreny, w ciąży miałam spokój, głowa nie bolała mnie w ogóle. A teraz po porodzie masakra. Mam wrażenie że ból głowy powrócił ze zdwojoną siłą...

zgredka
    3200 to super waga, nie narzekaj bo łatwiej takie wypchać. A nie taki klocek jak mój że wszystko porozrywane. :P

Smoku
    jak ja Cię rozumiem. :) U mnie na szczęście na razie spokój, bo mieszkamy osobno, mama na chwilę przyjedzie to się powymądrza i pójdzie, ale ja to nawet lubię ją o coś podpytać, a jak zaczyna przesadzać to jej mówię. :)
    Traumatyczne to dopiero będą odwiedziny teściowej, już to wiem... Jak zacznie się wymądrzać i krytykować że wszystko źle... Na razie jest chora więc jeszcze nie była, ale czuję że będzie ciekawie...

Arienna
    dawno Cie nie było. Rośnij zdrowo. :)

Smoku
    nie pozwól sobie nauczyć dziecka ciągle trzymać na rękach. Dobrze robisz. Babcie już tak mają, moja mama jak przychodzi to też bach - na ręce i lulać. A ja jej bronię, bo jak mała krzyczy to proszę, ale jak jest grzeczna to po co?

zgredka
    nic się nie martw - porodu nie przegapisz :)

beszko
    trzymam kciuki za karmienie, ja już całkiem przechodzę na mm, odciąganie nic nie daje, pokarmu nie mam i trudno.

zgredka
    niestety teraz juz tak będzie boleć, aż urodzisz :)

Mnie zajebiście boli krocze, od samego początku rwie mnie jeden szew, położna miała mi wyjąć jak będzie, ale co skoro się rozchorowała, trzeba czekać.

Pati Belgia lubi tę wiadomość

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko niech maz pojdzie do apteki I poprosi o cos na plesniawki. Kiedys w Polsce siostra stosowala Aftin, teraz nie wiem co tam jest. U nas sa inne leki :-)

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko spokojnie mnie tez ciągneło a okłady robisz???

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• zgredka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszlam siku bo czulam parcie na wsio, nie zdazylam wkladka zalana wodniscoe rozowo i drugie tyle wycieklo do ubikacji..

Skurcze sa srednie. Dzwonilam do lekarza albo moge isc do kliniki albo do niego na 17sta..

Mam obserwowac sytuacje, a ja nawet nie spakowana :/

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
‹‹ 720 721 722 723 724 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ