Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
jestem juz po penatalnych:) pisze dopiero teraz, bo potem zaciagnęłam męża do Mcdonaldsa
dzidziuś ma 6cm, 60 g. Serduszko pieknie bije 160/min. Przeziernośc karkowa 1,7. Nochal duży (po tatusiu). Mózg, serce, żółądek i wszystko inne ok. Ryzyko najpopularniejszych chorób bardzo malutkie.
Maleństwo fikało, machało raczkami i nogamiPłeć nadal niewiadoma:)
Był bardzo fajny lekarz, który wszystko szczegółowo opowiadał, mam masę zdjęć.
Byłam zestresowana, robiło mi się słabo i byłam czerwona jak burakPotem pobrano mi krew na Pappa, wyniki za tydzień
Jestem wręcz pijana ze szczęscia
Dobranoc :*
PS. MAlenq dziękuję za smska, ale Twoja wiadomośc wyświetliła mi się pod numerem mojej mamy:) zdziwiłam się, że pisze do mnie Blondiku, heheLaRa, PsotkaKotka, Malenq, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Blondik, bardzo sie ciesze
Mi sie wydaje ze zgredka jest na porodowce....
Skoczyca,male lukasz, ale przytulasz? Czy mala ma lezec i sama zasnac?
U mnie mleka oczywiscie mniej ....efekt malej nieefektywnego ssania. Chcialam spr. Czy mleko leci z ostatnio wyproznionej piersi i wiecie co....polecialo z otoczki sutka?! Z sutka oczywiscie tez, ake z otoczki wiecej.... -
My już po zajęciach na SR - fajnie coś się dowiedzieliśmy, szkoda że nie dało się poćwiczyć masaży - ale z jedną ręką męża to by to kiepsko szło
Blondik - super że badanka oK
Zgredka - trzymam dalej, walcz dzielnie
LaRa- współczuję bólu ale już niedługo, dasz radę - tyle juz wytrzymałaś to teraz te 11 dni jak z bicza strzelił
Beszka - a może mała źle chwyta, może za twarde/nabrzmiałe są otoczki i nie może złapać dobrze? kurcze nie wiem jak Wam można pomóc, niby powinnyśmy mieć juz wprawę - a tu nas jednak ciągle coś zaskakuje
buziaki i dobrej nocy, jutro mam badanka - znowu kłucie, zmykam bo po tych zajęciach już usiedzieć nie mogę - wszystko mnie boli - 2 godz zajęć + po godzinie w tramwaju w każdą stronę ;[Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 21:52
-
nick nieaktualnyBeszko u mnie z otoczki sutka leci bardzo dużo mleka...
Mnie tez się wydaje ze Zgredzia w szpitalu.....
Blondiku hehehe a to miałaś minę jak czytałaś SMS hehehe
Ja tam lulam moja małą i nie lubię jej samej zostawiać aby zasnęła.... Tak krótko będzie dzieckiem ze za nicnw świecie nie chce jej teraz gdy mnie najbardziej potrzebuje uczyć samodzielności.... Wole żeby czuła ze jestem na jej każde zawołanie....beszka lubi tę wiadomość
-
2510 gr 52 cm Łucja. Przyjechalam z 3 cm rozwarciem w 3 H bylo pelne, ale druga faza 40 min slabe skurcze i krotkie bylo 3 lekarzy i polozna w tym naciskanie na brzuch.. gdyby byla wieksza polozna powiedziala, ze byloby cc. No i naciecie bylo, choc mala
Malenq, PsotkaKotka, Pati Belgia, Blondik, Freja, LaRa, beszka, Smoczyca1, konwalianka, MANIEK, Biedroneczka83, justta, Yasmin, Krokodylica, Lili83 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyzgredka wrote:2510 gr 52 cm Łucja. Przyjechalam z 3 cm rozwarciem w 3 H bylo pelne, ale druga faza 40 min slabe skurcze i krotkie bylo 3 lekarzy i polozna w tym naciskanie na brzuch.. gdyby byla wieksza polozna powiedziala, ze byloby cc. No i naciecie bylo, choc mala
jednak nie przegapilas porodu hehehe buziaki dzielna kobietki;-)
-
Malenqu, ja tez lulam. Tesciowa dzis byla w szoku, ze tyle orzy cycu pozwalam jej kezec, ale raz musze rozkrecic laktacje, tzn. Sprobowac...dwa ona tam czuje sie bezpieczna...przeciez dopiero co pojawila sie na tym siwcie i to przy mamie czuje sie najlepiej.
Bardzo dbalam o to by najstarszy syn byl odkladany i uczony samodzielnego zasypiania. W efekcie w wieku 3 mies,sam zasypial po kapieli. Wygodne to bardzo...ale przy drugim synu dopiero, gdy mial 7 czy 8 mies.zaczelismy nauke samodzielnego zasypiania. Orzy malej chce chlonac kazda chwile.mto moje ostatnie dziecko i musze sie nacieszyc....i ona taka delikatna. Na fotach wyglada na duza i dorodna, a jest malusia, drobniutka...jak z porcelanymowie Wam....zakochalam sie po uszy, a tak sie balam jak to bedzie....
Malenq, Freja, Misi@, MANIEK, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
zgredka wrote:2510 gr 52 cm Łucja. Przyjechalam z 3 cm rozwarciem w 3 H bylo pelne, ale druga faza 40 min slabe skurcze i krotkie bylo 3 lekarzy i polozna w tym naciskanie na brzuch.. gdyby byla wieksza polozna powiedziala, ze byloby cc. No i naciecie bylo, choc mala
zdrowka dla Ciebie I malej
jak odpoczniesz to zdjecie podeslij
-
nick nieaktualnydlatego Beszko jak mam możliwość to mała jest blisko, śpi razem z Nami, a w ciągu dnia śpi obok mnie, i mimo ze niemmoge w tym czasie nic innego zrobić, czy nawet zjeść, jest to dla mnie najcenniejszy czas...jak mała budzi się i odzyskali swoimi się do mnie uśmiecha, albo jak przez sen trzyma jedna rączką moja piżamce...wszystkie takie chwile zapisuje w pamięci...
Zgredziu Łucja kruszynka....odpoczywaj i czekany na zdjątko...Misi@ lubi tę wiadomość
-
Zgredka Gratulacje dla Ciebie i Łucji - dzielne dziewczynki
zaskoczenie niezłeale życie jest pełne niespodzianek :]
ale super, kurcze, denerwowałam się jak bym to ja sama miała rodzić
cieszę się że wszystko ok i że już razem jesteście
pozdrawiam
dobrej nocki raz jeszcze -
Blondik - co do łożyska to też miałam na przedniej nisko - teraz zostało na przedniej ale się podniosło i nie zachodzi na ujście - często tak jest że na początku jest nisko (bo macica jest mała jeszcze, a łożysko szybciej rośnie początkowo niż macica i dlatego jest nisko, czasem nawet zasłania ujście szyjki) ale w miare wzrostu ciąży i macicy łozysko przesuwa się coraz wyżej, więc na razie nie ma się co tym przejmować,
jedyna różnica to to że przez łozysko na przedniej ścianie teraz inaczej czuję ruchy - to znaczy nieco słabiej niż w poprzednich ciążach gdzie łożysko było na tylniej ścianie -
Zgredko, ogromne gratulacje
Malenqu, tak mysle ze to mleko z otoczki leci przez laktator....
Jak moja jest przy cycu, czyt.wiekszosc czasu, a ja ja karmie z pozycji siedzacej, to popisze z Wami, zjem i chlopcom bajki poczytam czy pogram w gry planszowe
Moja wlasnie przy cycu. Potem butla a ja do dojarki. Maz bierze mloda do manduci na 2-3 h a ja spac. Mam nadz.ze bedzie to spokojna noc (a jutro waga bedzie duuuzowyzsza) i Wam rowniez takowej zyczeKrokodylica lubi tę wiadomość