SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredzia serdecznie gratuluję Łucji! I szybkiego powrotu do formy życzę :)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wepchalam sie nie ma co. Ie wiem czy juz pisalam przyszlo 3 Lekarzy, polozna i pielegniarka, bez zzo, jeden lekarz trzymal nogi, drugi pchal brzuch polozna ciagnela. Ja slabo parlam, acz myslalam, ze daje z siebie wszystko, dali cos do polepszenia skurczy, ale wenflon sie zapchal i w miedzy czasie robili druga dziura, ale bylo mi wsio jedno. Nacieli, polozna rzekla, ze gdyby bylo ze 3 kg to bym nie dala rady i cc.

Mala spokojna, przystawialam ja 2h ale wolala reke pchac se do gebochy, leze jeszcze w sali porodowej, bo na poloznictwie nie ma miejsc, tyle kobit rodzi

Poczytam Was, acz mam slaba baterie..

Nieukowa, Pati Belgia, Freja, LaRa, MANIEK, Krokodylica lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku Zgredka, brzmi to drastycznie dosc. Bidulko. A polozna miala na mysli to ze by mala nie przeszla bo rozstaw kosci masz za maly czy by pipka nie wytrzmala? Rety strachu mi napedzilas.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze bym chyba slabym.parciem nie wypchnela, potem je przepraszalam, ze taka lama ze mnie.
    ale tych lekarzy tyle, podejrzewam, bo moja kuzynka poruszyla nawet ordynatora nagabujac telefonami :)

ale wiecie co dalabym rade moze i wiecej bolu przy parciu..
    choc nacinanie nie nalezy do przyjemnych, ale to juz jest zywiol.
    gorzej bylo w 1 fazie, mimo, ze szybko, wylam sapalam i jeczalam, ja naturalnie mialam odruch parcia, a polozna zabraniala, a to mega trudno bylo zrobic, a raczej nic nie robic, czego ja nie uskutecznialam mowilam sobie "oddychaj oddychaj, plywasz plywasz, na plecach jest dobrze"

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz, moze to przez to ze to tak z zaskoczenia bylo. Ale juz masz za soba :). A mala przy tobie czy gdzies zabrali?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam isc na polozniczy i by byla ze mna ale nie ma.miejsca wiec ona tam a ja leze na porodowce, ale spoko bo tam radzili na sr zeby pierwsza noc sie wyspac

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mo niesamowite! Czlowieka kilka godzin nie.ma online a tu nagle sie dowiaduje takie rzeczy!!!

Zgredka gratuluje mega ekspresowego porodu! Super! Malutka jest, ale na pewno szybko do 3 dobije :)
    Jeszcze raz gratulacje!

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredziu bo to prawda, kochamy nasze maleństwa, ale pierwsza noc po porodzie to lepiej odpocząć, potem juz oka tak nie zamkniesz jak mała będzie z toba....
    Dobrze ze juz po wszystkim, szybkiego powrotu do formy i zdrówka....
    Fakt nacięcie do najprzyjemniejszych nie należy.... Ja je najgorzej wspominam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 06:38

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki :-)

U nas dzis poekna pogoda, ma byc 22 stopnie wiec wzielam Sebastiana juz wczoraj do nas. Dzis jak mama skonczy prace to tez po nia pojade. Bedziemy sie troche wygrzewac :-) dobrze, ze Marcel ma ferie wielkanocne to nie musi sie w szkole kisic :-)

Krokodylica jesli chcesz to skonsultuj z polozna ale wydaje mi sie, ze u malej to plesniawka. Wiekszosc dzieci ja ma. A Aphtin jest bezpieczny :-)
    Milego dnia kochane :-)

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję Zgredka! Zdrówka :)

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka, malutka sliczna!

a ja zaczęłam się martwić, najpierw poczytałam o tym łozysku połozonym nisko na przedniej ścianie...potem wyczytałam, ze kość udowa i brzuszek są mniejsze niż reszta parametrów...lekarz twierdzi, że wszystko ok, no, ale... ah, plakać mi się chce ;(

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BLONDIK - chcesz w dupe? Nie wiesz ze w necie nei wolno sprawdzac takich rzeczy? Lekarz twierdzi ze ok to jest ok a ty sie tylko niepotrzebnie nakrecasz. Teraz bedziesz si estrasowac. Nie czytaj wiecej o tym nic na internecie!

ZGREDZIA - jak tam? Tak sobie pomyslalam, ze natura wiedziala co robi rozpoczynajac porod teraz bo jak sama widzisz pozniej byloby to moze niemozliwe sn :)

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka gratuluje <3

Blondik nie czytaj! Ja tez bylam wystraszona po prenatalnych bo z jakiegos powodu umowil mnie na poprawke i badanie cewki nerwowej. Ale podobno jest wszystko ok. Nie czytam i nie interpretuje wynikow.
    Ja tez mam lozysko na scianie przedniej, a przeziernosc mialam duzxo wyzsza bo 2,3. Glowa do gory :)

Pati 22 stopnie super :) u nas jutro ma byc 20 stopni :)

Pati Belgia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondiku ciężarnej bic nie będę, ale jak urodziwa to faktycznie w dupsko dostaniesz......
    Ja miałam łożysko tak jakmu Ciebie .... A rozmiarami się nieprzejmuj, twoje dziecoe to nie statystyka, może być niskie, albo wysokie, mieć długie nogi, albo krótkie...kurcze nie czytaj i nie porównuje takich rzeczy....

Zgredko mała śliczna :-D

• Freja Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kobitki!

Zgredka - jeszcze raz gratki, jak wrócisz do siebie to podpytam o szczegóły co do szpitala, często tam własnie tak jest że się na sali porodowej dłużej leży bo nie ma miejsc, super że już po, ekspres niezły

Blondik - pisałam Ci wczoraj jak to jest z tym łożyskiem - też takie miałam na pierwszym usg genetycznym, teraz jest daaaaaaaleko od ujścia, a miałam tak jak ty nisko na przedniej ścianie, i zakrywało ujście,
    łożysko przodujące diagnozuje się dopiero w zaawansowanej ciąży, teraz większość ma nisko bo łozysko jest za duże w stosunku do macicy, nie czytaj już bzdur w niecie - jak jest ok to się nie zamartwiaj

idę na badanka zaraz - tylko się zorientowałam że nie przygotowałam moczu - ale to zrobię może jutro bo to chwila moment zawieźć, a na wyniki z krwi musze czekać 5-7 dni roboczych wiec musze dziś zrobić - ale gapa ze mnie
    a wczoraj czytałam kartkę jakie mam badania zrobić - eh... coraz gorzej ze mną

wiecie co ?
    puchnie mi jedna noga, znaczy na łydce na goleniu mam takie ciastowate - jak drożdżowe dobrze wyroobione, moge palce odbijać i dołeczko zostają, w kostce nic, druga nogan ok, najgorsze że rano też tak jest

no i waga, jakaś masakra - w tydzień 3kg, wiem że święta były ale bez kitu!!
    juz nie wiem co mam robić, wydaje mi się że to woda, bo żłopię jak najęta i pić mi się chce cały czas,
    zobaczę z waga jesze przez ten tydzień, ajk dalej będzie takie szaleństwo to muszę gince zgłosić - dobrze że mam wizytę 20go

Freja, młoda 13, młody 4,młodszy 0, aniołek Olga 03.08.2014 (16tydz.)
    860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik dziewczyny mają rację nie czytaj głupot w internecie!moja tez miała różne parametry i wszystko dobrze więc się nie nakręcaj niepotrzebnie.
    Wracając do lulania dziewczyny biorę oczywiście moja mała jak płacze jak ma czkaweczke ale chciałabym żeby zasypia la w łóżeczku bez lulania. Kocham ją najbardziej na świecie ale Beszko jak sama mówiłaś pierwsze dziecko zasypialo w wieku 3 miesięcy samo może przy kolejnym tez zmienię metody ale teraz zdecydowałam tak.
    Zgredzia było minęło teraz już masz to za sobą. A pierwsza noc masz rację trzeba się wyspać bo później może być różnie a nie oszukujmy się poród jest męczący ;)
    U mnie też ładny dzień się zapowiada wiec spacerek zaliczymy może babcia da się namówić ;)
    Miłego pięknego dnia życzę :)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maz przyniosl mi cd z autohipnoza przed....wizyta u dentysty ;). Chce zebym sprawdzila czy to mi cos daje to mnie umowi na wizyte i sie bede przed porodem hipnotyzowac :D. Ide posluchac.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Witam sie w nowym tygodniu :) do finału - 10 dni :)

Zgredko, gratuluje raz jeszcze, Łucja jest piękna :) i te mądre oczy :)

Blondik, po co sie nakręcasz? Jak lekarz mowi ze jest ok, to jest ok, po co miałby oszukiwać? A ty jak tak dalej będziesz sie nakręcać to osiwiejesz do porodu! Weź na luz, bo na nic nie masz juz wpływu !!!!!

Dziewczynki, życzę miłego dnia :)

Misi@, Pati Belgia, Yasmin, Krokodylica lubią tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa a Tobie maz nie prognozowal, ze urodzisz dzis badz jutro ? :)

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LARA- sprobuje cie przegonic ;)

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
‹‹ 725 726 727 728 729 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ