X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredzia serdecznie gratuluję Łucji! I szybkiego powrotu do formy życzę :)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wepchalam sie nie ma co. Ie wiem czy juz pisalam przyszlo 3 Lekarzy, polozna i pielegniarka, bez zzo, jeden lekarz trzymal nogi, drugi pchal brzuch polozna ciagnela. Ja slabo parlam, acz myslalam, ze daje z siebie wszystko, dali cos do polepszenia skurczy, ale wenflon sie zapchal i w miedzy czasie robili druga dziura, ale bylo mi wsio jedno. Nacieli, polozna rzekla, ze gdyby bylo ze 3 kg to bym nie dala rady i cc.

Mala spokojna, przystawialam ja 2h ale wolala reke pchac se do gebochy, leze jeszcze w sali porodowej, bo na poloznictwie nie ma miejsc, tyle kobit rodzi

Poczytam Was, acz mam slaba baterie..

Nieukowa, Pati Belgia, Freja, LaRa, MANIEK, Krokodylica lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku Zgredka, brzmi to drastycznie dosc. Bidulko. A polozna miala na mysli to ze by mala nie przeszla bo rozstaw kosci masz za maly czy by pipka nie wytrzmala? Rety strachu mi napedzilas.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze bym chyba slabym.parciem nie wypchnela, potem je przepraszalam, ze taka lama ze mnie.
    ale tych lekarzy tyle, podejrzewam, bo moja kuzynka poruszyla nawet ordynatora nagabujac telefonami :)

ale wiecie co dalabym rade moze i wiecej bolu przy parciu..
    choc nacinanie nie nalezy do przyjemnych, ale to juz jest zywiol.
    gorzej bylo w 1 fazie, mimo, ze szybko, wylam sapalam i jeczalam, ja naturalnie mialam odruch parcia, a polozna zabraniala, a to mega trudno bylo zrobic, a raczej nic nie robic, czego ja nie uskutecznialam mowilam sobie "oddychaj oddychaj, plywasz plywasz, na plecach jest dobrze"

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz, moze to przez to ze to tak z zaskoczenia bylo. Ale juz masz za soba :). A mala przy tobie czy gdzies zabrali?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam isc na polozniczy i by byla ze mna ale nie ma.miejsca wiec ona tam a ja leze na porodowce, ale spoko bo tam radzili na sr zeby pierwsza noc sie wyspac

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mo niesamowite! Czlowieka kilka godzin nie.ma online a tu nagle sie dowiaduje takie rzeczy!!!

Zgredka gratuluje mega ekspresowego porodu! Super! Malutka jest, ale na pewno szybko do 3 dobije :)
    Jeszcze raz gratulacje!

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredziu bo to prawda, kochamy nasze maleństwa, ale pierwsza noc po porodzie to lepiej odpocząć, potem juz oka tak nie zamkniesz jak mała będzie z toba....
    Dobrze ze juz po wszystkim, szybkiego powrotu do formy i zdrówka....
    Fakt nacięcie do najprzyjemniejszych nie należy.... Ja je najgorzej wspominam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 06:38

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki :-)

U nas dzis poekna pogoda, ma byc 22 stopnie wiec wzielam Sebastiana juz wczoraj do nas. Dzis jak mama skonczy prace to tez po nia pojade. Bedziemy sie troche wygrzewac :-) dobrze, ze Marcel ma ferie wielkanocne to nie musi sie w szkole kisic :-)

Krokodylica jesli chcesz to skonsultuj z polozna ale wydaje mi sie, ze u malej to plesniawka. Wiekszosc dzieci ja ma. A Aphtin jest bezpieczny :-)
    Milego dnia kochane :-)

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję Zgredka! Zdrówka :)

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka, malutka sliczna!

a ja zaczęłam się martwić, najpierw poczytałam o tym łozysku połozonym nisko na przedniej ścianie...potem wyczytałam, ze kość udowa i brzuszek są mniejsze niż reszta parametrów...lekarz twierdzi, że wszystko ok, no, ale... ah, plakać mi się chce ;(

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BLONDIK - chcesz w dupe? Nie wiesz ze w necie nei wolno sprawdzac takich rzeczy? Lekarz twierdzi ze ok to jest ok a ty sie tylko niepotrzebnie nakrecasz. Teraz bedziesz si estrasowac. Nie czytaj wiecej o tym nic na internecie!

ZGREDZIA - jak tam? Tak sobie pomyslalam, ze natura wiedziala co robi rozpoczynajac porod teraz bo jak sama widzisz pozniej byloby to moze niemozliwe sn :)

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka gratuluje <3

Blondik nie czytaj! Ja tez bylam wystraszona po prenatalnych bo z jakiegos powodu umowil mnie na poprawke i badanie cewki nerwowej. Ale podobno jest wszystko ok. Nie czytam i nie interpretuje wynikow.
    Ja tez mam lozysko na scianie przedniej, a przeziernosc mialam duzxo wyzsza bo 2,3. Glowa do gory :)

Pati 22 stopnie super :) u nas jutro ma byc 20 stopni :)

Pati Belgia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondiku ciężarnej bic nie będę, ale jak urodziwa to faktycznie w dupsko dostaniesz......
    Ja miałam łożysko tak jakmu Ciebie .... A rozmiarami się nieprzejmuj, twoje dziecoe to nie statystyka, może być niskie, albo wysokie, mieć długie nogi, albo krótkie...kurcze nie czytaj i nie porównuje takich rzeczy....

Zgredko mała śliczna :-D

• Freja Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kobitki!

Zgredka - jeszcze raz gratki, jak wrócisz do siebie to podpytam o szczegóły co do szpitala, często tam własnie tak jest że się na sali porodowej dłużej leży bo nie ma miejsc, super że już po, ekspres niezły

Blondik - pisałam Ci wczoraj jak to jest z tym łożyskiem - też takie miałam na pierwszym usg genetycznym, teraz jest daaaaaaaleko od ujścia, a miałam tak jak ty nisko na przedniej ścianie, i zakrywało ujście,
    łożysko przodujące diagnozuje się dopiero w zaawansowanej ciąży, teraz większość ma nisko bo łozysko jest za duże w stosunku do macicy, nie czytaj już bzdur w niecie - jak jest ok to się nie zamartwiaj

idę na badanka zaraz - tylko się zorientowałam że nie przygotowałam moczu - ale to zrobię może jutro bo to chwila moment zawieźć, a na wyniki z krwi musze czekać 5-7 dni roboczych wiec musze dziś zrobić - ale gapa ze mnie
    a wczoraj czytałam kartkę jakie mam badania zrobić - eh... coraz gorzej ze mną

wiecie co ?
    puchnie mi jedna noga, znaczy na łydce na goleniu mam takie ciastowate - jak drożdżowe dobrze wyroobione, moge palce odbijać i dołeczko zostają, w kostce nic, druga nogan ok, najgorsze że rano też tak jest

no i waga, jakaś masakra - w tydzień 3kg, wiem że święta były ale bez kitu!!
    juz nie wiem co mam robić, wydaje mi się że to woda, bo żłopię jak najęta i pić mi się chce cały czas,
    zobaczę z waga jesze przez ten tydzień, ajk dalej będzie takie szaleństwo to muszę gince zgłosić - dobrze że mam wizytę 20go

Freja, młoda 13, młody 4,młodszy 0, aniołek Olga 03.08.2014 (16tydz.)
    860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik dziewczyny mają rację nie czytaj głupot w internecie!moja tez miała różne parametry i wszystko dobrze więc się nie nakręcaj niepotrzebnie.
    Wracając do lulania dziewczyny biorę oczywiście moja mała jak płacze jak ma czkaweczke ale chciałabym żeby zasypia la w łóżeczku bez lulania. Kocham ją najbardziej na świecie ale Beszko jak sama mówiłaś pierwsze dziecko zasypialo w wieku 3 miesięcy samo może przy kolejnym tez zmienię metody ale teraz zdecydowałam tak.
    Zgredzia było minęło teraz już masz to za sobą. A pierwsza noc masz rację trzeba się wyspać bo później może być różnie a nie oszukujmy się poród jest męczący ;)
    U mnie też ładny dzień się zapowiada wiec spacerek zaliczymy może babcia da się namówić ;)
    Miłego pięknego dnia życzę :)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maz przyniosl mi cd z autohipnoza przed....wizyta u dentysty ;). Chce zebym sprawdzila czy to mi cos daje to mnie umowi na wizyte i sie bede przed porodem hipnotyzowac :D. Ide posluchac.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Witam sie w nowym tygodniu :) do finału - 10 dni :)

Zgredko, gratuluje raz jeszcze, Łucja jest piękna :) i te mądre oczy :)

Blondik, po co sie nakręcasz? Jak lekarz mowi ze jest ok, to jest ok, po co miałby oszukiwać? A ty jak tak dalej będziesz sie nakręcać to osiwiejesz do porodu! Weź na luz, bo na nic nie masz juz wpływu !!!!!

Dziewczynki, życzę miłego dnia :)

Misi@, Pati Belgia, Yasmin, Krokodylica lubią tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa a Tobie maz nie prognozowal, ze urodzisz dzis badz jutro ? :)

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LARA- sprobuje cie przegonic ;)

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
‹‹ 725 726 727 728 729 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ