Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
No wepchalam sie nie ma co. Ie wiem czy juz pisalam przyszlo 3 Lekarzy, polozna i pielegniarka, bez zzo, jeden lekarz trzymal nogi, drugi pchal brzuch polozna ciagnela. Ja slabo parlam, acz myslalam, ze daje z siebie wszystko, dali cos do polepszenia skurczy, ale wenflon sie zapchal i w miedzy czasie robili druga dziura, ale bylo mi wsio jedno. Nacieli, polozna rzekla, ze gdyby bylo ze 3 kg to bym nie dala rady i cc.
Mala spokojna, przystawialam ja 2h ale wolala reke pchac se do gebochy, leze jeszcze w sali porodowej, bo na poloznictwie nie ma miejsc, tyle kobit rodzi
Poczytam Was, acz mam slaba baterie..Nieukowa, Pati Belgia, Freja, LaRa, MANIEK, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Ze bym chyba slabym.parciem nie wypchnela, potem je przepraszalam, ze taka lama ze mnie.
ale tych lekarzy tyle, podejrzewam, bo moja kuzynka poruszyla nawet ordynatora nagabujac telefonami
ale wiecie co dalabym rade moze i wiecej bolu przy parciu..
choc nacinanie nie nalezy do przyjemnych, ale to juz jest zywiol.
gorzej bylo w 1 fazie, mimo, ze szybko, wylam sapalam i jeczalam, ja naturalnie mialam odruch parcia, a polozna zabraniala, a to mega trudno bylo zrobic, a raczej nic nie robic, czego ja nie uskutecznialam mowilam sobie "oddychaj oddychaj, plywasz plywasz, na plecach jest dobrze" -
nick nieaktualnyZgredziu bo to prawda, kochamy nasze maleństwa, ale pierwsza noc po porodzie to lepiej odpocząć, potem juz oka tak nie zamkniesz jak mała będzie z toba....
Dobrze ze juz po wszystkim, szybkiego powrotu do formy i zdrówka....
Fakt nacięcie do najprzyjemniejszych nie należy.... Ja je najgorzej wspominam...Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 06:38
-
Hej kobietki
U nas dzis poekna pogoda, ma byc 22 stopnie wiec wzielam Sebastiana juz wczoraj do nas. Dzis jak mama skonczy prace to tez po nia pojade. Bedziemy sie troche wygrzewacdobrze, ze Marcel ma ferie wielkanocne to nie musi sie w szkole kisic
Krokodylica jesli chcesz to skonsultuj z polozna ale wydaje mi sie, ze u malej to plesniawka. Wiekszosc dzieci ja ma. A Aphtin jest bezpieczny
Milego dnia kochane -
Zgredka, malutka sliczna!
a ja zaczęłam się martwić, najpierw poczytałam o tym łozysku połozonym nisko na przedniej ścianie...potem wyczytałam, ze kość udowa i brzuszek są mniejsze niż reszta parametrów...lekarz twierdzi, że wszystko ok, no, ale... ah, plakać mi się chce ;( -
BLONDIK - chcesz w dupe? Nie wiesz ze w necie nei wolno sprawdzac takich rzeczy? Lekarz twierdzi ze ok to jest ok a ty sie tylko niepotrzebnie nakrecasz. Teraz bedziesz si estrasowac. Nie czytaj wiecej o tym nic na internecie!
ZGREDZIA - jak tam? Tak sobie pomyslalam, ze natura wiedziala co robi rozpoczynajac porod teraz bo jak sama widzisz pozniej byloby to moze niemozliwe sn -
nick nieaktualnyZgredka gratuluje
Blondik nie czytaj! Ja tez bylam wystraszona po prenatalnych bo z jakiegos powodu umowil mnie na poprawke i badanie cewki nerwowej. Ale podobno jest wszystko ok. Nie czytam i nie interpretuje wynikow.
Ja tez mam lozysko na scianie przedniej, a przeziernosc mialam duzxo wyzsza bo 2,3. Glowa do gory
Pati 22 stopnie superu nas jutro ma byc 20 stopni
Pati Belgia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBlondiku ciężarnej bic nie będę, ale jak urodziwa to faktycznie w dupsko dostaniesz......
Ja miałam łożysko tak jakmu Ciebie .... A rozmiarami się nieprzejmuj, twoje dziecoe to nie statystyka, może być niskie, albo wysokie, mieć długie nogi, albo krótkie...kurcze nie czytaj i nie porównuje takich rzeczy....
Zgredko mała śliczna -
Cześć kobitki!
Zgredka - jeszcze raz gratki, jak wrócisz do siebie to podpytam o szczegóły co do szpitala, często tam własnie tak jest że się na sali porodowej dłużej leży bo nie ma miejsc, super że już po, ekspres niezły
Blondik - pisałam Ci wczoraj jak to jest z tym łożyskiem - też takie miałam na pierwszym usg genetycznym, teraz jest daaaaaaaleko od ujścia, a miałam tak jak ty nisko na przedniej ścianie, i zakrywało ujście,
łożysko przodujące diagnozuje się dopiero w zaawansowanej ciąży, teraz większość ma nisko bo łozysko jest za duże w stosunku do macicy, nie czytaj już bzdur w niecie - jak jest ok to się nie zamartwiaj
idę na badanka zaraz - tylko się zorientowałam że nie przygotowałam moczu - ale to zrobię może jutro bo to chwila moment zawieźć, a na wyniki z krwi musze czekać 5-7 dni roboczych wiec musze dziś zrobić - ale gapa ze mnie
a wczoraj czytałam kartkę jakie mam badania zrobić - eh... coraz gorzej ze mną
wiecie co ?
puchnie mi jedna noga, znaczy na łydce na goleniu mam takie ciastowate - jak drożdżowe dobrze wyroobione, moge palce odbijać i dołeczko zostają, w kostce nic, druga nogan ok, najgorsze że rano też tak jest
no i waga, jakaś masakra - w tydzień 3kg, wiem że święta były ale bez kitu!!
juz nie wiem co mam robić, wydaje mi się że to woda, bo żłopię jak najęta i pić mi się chce cały czas,
zobaczę z waga jesze przez ten tydzień, ajk dalej będzie takie szaleństwo to muszę gince zgłosić - dobrze że mam wizytę 20go
-
Blondik dziewczyny mają rację nie czytaj głupot w internecie!moja tez miała różne parametry i wszystko dobrze więc się nie nakręcaj niepotrzebnie.
Wracając do lulania dziewczyny biorę oczywiście moja mała jak płacze jak ma czkaweczke ale chciałabym żeby zasypia la w łóżeczku bez lulania. Kocham ją najbardziej na świecie ale Beszko jak sama mówiłaś pierwsze dziecko zasypialo w wieku 3 miesięcy samo może przy kolejnym tez zmienię metody ale teraz zdecydowałam tak.
Zgredzia było minęło teraz już masz to za sobą. A pierwsza noc masz rację trzeba się wyspać bo później może być różnie a nie oszukujmy się poród jest męczący
U mnie też ładny dzień się zapowiada wiec spacerek zaliczymy może babcia da się namówić
Miłego pięknego dnia życzę -
Hej,
Witam sie w nowym tygodniudo finału - 10 dni
Zgredko, gratuluje raz jeszcze, Łucja jest pięknai te mądre oczy
Blondik, po co sie nakręcasz? Jak lekarz mowi ze jest ok, to jest ok, po co miałby oszukiwać? A ty jak tak dalej będziesz sie nakręcać to osiwiejesz do porodu! Weź na luz, bo na nic nie masz juz wpływu !!!!!
Dziewczynki, życzę miłego dniaMisi@, Pati Belgia, Yasmin, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny