X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,,

nie mogę zebrać się, aby napisać..

zgredka, gratulacje.. śliczna Łucja!

Misi@ przykro mi, ale tak,jak dziewczyny napisały.. to tylko statystyki..dlatego ja nie robiłam PAPA..będzie dobrze..a Twoje podejście bardzo mi się podoba

Blondik, ja miałam łożysko przodujące, a Ty masz na przedniej ścianie.. z biegiem ciąży łożysko się przesunęło powyżej ujścia.. owszem łożysko na przedniej ścianie to nic nadzwyczajnego..po prostu będziesz gorzej czuła ruchy, no i jeśli zostałoby przodujące, tzn. zasłaniało ujście to ew. czekałoby Cie cc, ale to wszystko jeszcze się zmieni.. co do parametrów.. to dzieci nie są identyczne!

reszte dziewczynek wspieram w dolegliwościach ciążowych i życzę cierpliwości mamusiom i grzecznych maluszków

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 13:32

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na poczatku co 3h cala dobę pompowalam...uciążliwe to było,ale pomogło....

• zgredka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale hola hola to nie jest doustne? Wyraz mikrowlewka mnie niepokoi

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nie jest doustne hehej http://www.aboca.com/pl/produkty/melilax
    Jak tam malutka???

Aaaa aała brzuch boli na kolejną @....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 13:49

• zgredka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm to raczej nie dla mnie jak na szpitalne warunki, w domu.owszem.
    musze zbadac czy wyszly hemoroidy.

Mala po zwymiotowaniu wodami spi jak susel

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocilam od dentysty. Wszystkie zabki mam cale, w poniedzialek mam przyjsc na czyszczenie. Ledwo do domu doszlam bo tak mnie maly cisnie na szyjke chyba ze kluje okropnie, szlam i zaciskalam pipke jakby mial mi zaraz wypasc :P

ZGREDKA - w ja cie rozumiem z tym pismem ;P bo ty cos sobie zaplanowalas a tu nagle porod hehe. Ja chce jeszcze przeczytac jeden rodzial z ksiazki o karmieniu piersia i wtedy moge rodzic ;D

BLONDIK - ja jak dostalam wyniki po polowkowych to tez sie dziwilam i troche zaniepokoilam tym ze wartosci byly dalekie od sredniej w wielu miejscach. Ale lekarka mowila ze wszystko ok to jej wierze, w koncu robi te badania od lat.

MISIA - wspolczuje ale super ze nei robisz amnio! Trzymam kciuki za zdrowko maluszka!

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To syrop lactulose, chociaż w warunkach szpitalnych to i melilax byś dała radę...

• zgredka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie ulotek o karmieniu w ogole nie zdazylam, ale mam w torebce :)

Mala poszla na szczepionko, moze sie tam obudzi i poprobujemy.
    dziwnie tak leze na plecach i nic nie uciska, nikt nie kopie ..

Ciekawe jak u mnie z zebami

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj to szczepienie to gruźlica i cos tam jeszcze.... Malutka biedna....

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak ja się boję kolejnego szczepienia..normalnie szok.. dopiero co dzieci wyszły z przeziębienia..

Kotka.. hehe, no zgredkę złapało, jak mnie.. a tyle planów było..:)

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas miało być w środę 2sZczepienie, ale przelozylam na za tydzień, bo z mała do neurologa jade....boje się szczepien

• Blondik Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ przykro mi, że badanie dało powody do niepokoju, ale wysokie ryzyko to takie 1:2 a takiego na pewno nie masz. Zastanów się może nad testem nifty lub Fishmoże uda się w ramach NFZ. Trzymam kciuki.

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka to żółtaczka i grużlica te szczepienia jeszcze pobieranie z piętki ją pewnie czeka
    ale ci poszło szybko :) no to uczucie ze tam juz nikt nie puka jest dziwne ale za to mozesz tulic małą juz do siebie powowdzenia w karmieniu

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde jak ja niecierpie jak ludzie pala w bloku :/. Siedze z otwartymi drzwiami balkonowymi i co 10min inhaluje sie dymem papierosowym bo ktors z sasiadow jara :(. Ale jakis czas temu slyszalam w radio (radiu?) ze moze wporadza godziny dla palaczy :P. super by bylo heheh

ahah kupilam w aptece owcza welenke - ponoc dziala super jak dziecko ma odparzenia na dupce albo mozna tez wkladac do stanika jak sutki sie buntuja od karmienia.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    Misi@ przykro mi, że badanie dało powody do niepokoju, ale wysokie ryzyko to takie 1:2 a takiego na pewno nie masz. Zastanów się może nad testem nifty lub Fishmoże uda się w ramach NFZ. Trzymam kciuki.
    Raczej niechce badan dodatkowych.

Dostalam maila z informacja, ze wystapilo wysokie prawdopodobienstwo i mam zglosic sie do lekarza prowadzacego lub do lekarza gdzie robilam to badanie w celu umowienia i sierowania na aminopunkcje.

Maz chce jutro jechac na dzialke przygotowac powoli pokoik dla synka, ale chyba nie pojade z nim. Pojde sobie na zakupy, musze kupic sobie baleriny i upiec tort na ur szwagra.
    Dzis dostalam od mojej mamy opr, ze nie chce znowu wyprawiac swoich ur. A innych w tym mojego meza wyprawiam i ze mam siebie szanowac. A ja poprostu nie lubie tego szumu w okol siebie.

Krokodylica, Scarlett2014 lubią tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

u nas dziś była położna, zdjęła mi część szwów, ten który mnie tak rwał był po prostu ciasno zaguzany. Mówiła że krocze się ładnie goi.

Była u mnie dość długo bo miałam do niej milion pytań ale na wszystkie odpowiadała, lub pokazywała na dziecku. ;)

Zuza ładnie przybiera na wadze, wszystko dobrze, jedyna uwaga jaką miała to więcej dopajać bo za mało sika.

Malenq ja jednak pozostanę przy werandowaniu, nie wyniose małej od razu na pole, tym bardziej że jakiś wirus u nas kursuje, wszyscy naokoło chorzy (łącznie z moim mężem :/ ), położna też dziś pochwaliła to werandowanie, więc przy tym pozostanę.

Potem Was nadrobię, bo teraz jestem tak przelotem.

zgredka, Misi@ lubią tę wiadomość

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skowronki doniosły mi o naszym kolejnym maleństwie :)
    Moja gratulacje Zgredziu :) wszystkiego dobrego

Widzę że mowa dziś była o werandowaniu? My z Kinią wędrujemy 1,5-2h dziennie. Dziś po raz pierwszy dodatkowo ją werandowałam. Śpi jak suseł (nocka będzie przednia)

12dd55758fbf14f6med.jpg

Krokuś walczysz jeszcze o laktacje? czy odpuściłaś? Jeśli moge Ci jakoś pomóc to śmiało odezwij się na priv na fb

Misiu wiem, ze łatwo się mówi, sama strasznie się bałam gdy mi powiedzieli że mała ma wadę serca. Ale naprawdę wyniki tych badania nie są pewne. wśród moich znajomych i ich znajomych ogromny procent złych wyników to była ściema. Powiem więcej. Żadne z nich się nie potwierdziło

Właśnie dlatego nie robiłam tych badań :( będę się modliła za Was

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 16:42

Biedroneczka83, Pati Belgia, Malenq, zgredka, beszka, LaRa, Misi@, Krokodylica, MANIEK lubią tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia ja wczoraj chcialam kupic baleriny ale okazalo sie, ze cos mi sie zmienilo prze ciaze I normqlnie 37, ktory zawsze nosze byl za maly a 38 za duzy.... nie kupilam zadnych I zastanawiam sie gdzie mam sie wybrac zeby polowke znalezc.... masakra. Mam nadzieje, ze Tobie sie powiedzie I znajdziesz dla siebie :-)

Misi@ lubi tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ktos wspomnial o hemoroidach i dwojeczce po porodzie. Powiem wam ze bardziej sie tego boje niz samego porodu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 16:59

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yas Kinia sliczna :-)

Yasmin lubi tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
‹‹ 727 728 729 730 731 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ