Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny,,
nie mogę zebrać się, aby napisać..
zgredka, gratulacje.. śliczna Łucja!
Misi@ przykro mi, ale tak,jak dziewczyny napisały.. to tylko statystyki..dlatego ja nie robiłam PAPA..będzie dobrze..a Twoje podejście bardzo mi się podoba
Blondik, ja miałam łożysko przodujące, a Ty masz na przedniej ścianie.. z biegiem ciąży łożysko się przesunęło powyżej ujścia.. owszem łożysko na przedniej ścianie to nic nadzwyczajnego..po prostu będziesz gorzej czuła ruchy, no i jeśli zostałoby przodujące, tzn. zasłaniało ujście to ew. czekałoby Cie cc, ale to wszystko jeszcze się zmieni.. co do parametrów.. to dzieci nie są identyczne!
reszte dziewczynek wspieram w dolegliwościach ciążowych i życzę cierpliwości mamusiom i grzecznych maluszkówWiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 13:32
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Wrocilam od dentysty. Wszystkie zabki mam cale, w poniedzialek mam przyjsc na czyszczenie. Ledwo do domu doszlam bo tak mnie maly cisnie na szyjke chyba ze kluje okropnie, szlam i zaciskalam pipke jakby mial mi zaraz wypasc
ZGREDKA - w ja cie rozumiem z tym pismem ;P bo ty cos sobie zaplanowalas a tu nagle porod hehe. Ja chce jeszcze przeczytac jeden rodzial z ksiazki o karmieniu piersia i wtedy moge rodzic
BLONDIK - ja jak dostalam wyniki po polowkowych to tez sie dziwilam i troche zaniepokoilam tym ze wartosci byly dalekie od sredniej w wielu miejscach. Ale lekarka mowila ze wszystko ok to jej wierze, w koncu robi te badania od lat.
MISIA - wspolczuje ale super ze nei robisz amnio! Trzymam kciuki za zdrowko maluszka! -
nick nieaktualny
-
No wlasnie ulotek o karmieniu w ogole nie zdazylam, ale mam w torebce
Mala poszla na szczepionko, moze sie tam obudzi i poprobujemy.
dziwnie tak leze na plecach i nic nie uciska, nikt nie kopie ..
Ciekawe jak u mnie z zebami -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Zgredka to żółtaczka i grużlica te szczepienia jeszcze pobieranie z piętki ją pewnie czeka
ale ci poszło szybkono to uczucie ze tam juz nikt nie puka jest dziwne ale za to mozesz tulic małą juz do siebie powowdzenia w karmieniu
-
Kurde jak ja niecierpie jak ludzie pala w bloku
. Siedze z otwartymi drzwiami balkonowymi i co 10min inhaluje sie dymem papierosowym bo ktors z sasiadow jara
. Ale jakis czas temu slyszalam w radio (radiu?) ze moze wporadza godziny dla palaczy
. super by bylo heheh
ahah kupilam w aptece owcza welenke - ponoc dziala super jak dziecko ma odparzenia na dupce albo mozna tez wkladac do stanika jak sutki sie buntuja od karmienia. -
nick nieaktualnyBlondik wrote:Misi@ przykro mi, że badanie dało powody do niepokoju, ale wysokie ryzyko to takie 1:2 a takiego na pewno nie masz. Zastanów się może nad testem nifty lub Fishmoże uda się w ramach NFZ. Trzymam kciuki.
Dostalam maila z informacja, ze wystapilo wysokie prawdopodobienstwo i mam zglosic sie do lekarza prowadzacego lub do lekarza gdzie robilam to badanie w celu umowienia i sierowania na aminopunkcje.
Maz chce jutro jechac na dzialke przygotowac powoli pokoik dla synka, ale chyba nie pojade z nim. Pojde sobie na zakupy, musze kupic sobie baleriny i upiec tort na ur szwagra.
Dzis dostalam od mojej mamy opr, ze nie chce znowu wyprawiac swoich ur. A innych w tym mojego meza wyprawiam i ze mam siebie szanowac. A ja poprostu nie lubie tego szumu w okol siebie.Krokodylica, Scarlett2014 lubią tę wiadomość
-
Hej
u nas dziś była położna, zdjęła mi część szwów, ten który mnie tak rwał był po prostu ciasno zaguzany. Mówiła że krocze się ładnie goi.
Była u mnie dość długo bo miałam do niej milion pytań ale na wszystkie odpowiadała, lub pokazywała na dziecku.
Zuza ładnie przybiera na wadze, wszystko dobrze, jedyna uwaga jaką miała to więcej dopajać bo za mało sika.
Malenq ja jednak pozostanę przy werandowaniu, nie wyniose małej od razu na pole, tym bardziej że jakiś wirus u nas kursuje, wszyscy naokoło chorzy (łącznie z moim mężem), położna też dziś pochwaliła to werandowanie, więc przy tym pozostanę.
Potem Was nadrobię, bo teraz jestem tak przelotem.zgredka, Misi@ lubią tę wiadomość
-
Skowronki doniosły mi o naszym kolejnym maleństwie
Moja gratulacje Zgredziuwszystkiego dobrego
Widzę że mowa dziś była o werandowaniu? My z Kinią wędrujemy 1,5-2h dziennie. Dziś po raz pierwszy dodatkowo ją werandowałam. Śpi jak suseł (nocka będzie przednia)
Krokuś walczysz jeszcze o laktacje? czy odpuściłaś? Jeśli moge Ci jakoś pomóc to śmiało odezwij się na priv na fb
Misiu wiem, ze łatwo się mówi, sama strasznie się bałam gdy mi powiedzieli że mała ma wadę serca. Ale naprawdę wyniki tych badania nie są pewne. wśród moich znajomych i ich znajomych ogromny procent złych wyników to była ściema. Powiem więcej. Żadne z nich się nie potwierdziło
Właśnie dlatego nie robiłam tych badańbędę się modliła za Was
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 16:42
Biedroneczka83, Pati Belgia, Malenq, zgredka, beszka, LaRa, Misi@, Krokodylica, MANIEK lubią tę wiadomość
-
Misia ja wczoraj chcialam kupic baleriny ale okazalo sie, ze cos mi sie zmienilo prze ciaze I normqlnie 37, ktory zawsze nosze byl za maly a 38 za duzy.... nie kupilam zadnych I zastanawiam sie gdzie mam sie wybrac zeby polowke znalezc.... masakra. Mam nadzieje, ze Tobie sie powiedzie I znajdziesz dla siebie
Misi@ lubi tę wiadomość