Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam w nocy po meczacym dniu. Radek tylek mi pod zebra wpycha i spac nie moge
Zgredka kurcze naprawde mialas ekspresowy porod, a pracoholizm to nie grzech, moim zdaniem dobre samopoczucie matki to gwarancja dobrego samopoczucia u dziecka
I to tak w nawiazaniu do panikowanianu Blondika... Naprawde niczego juz sie nie boj, bo to wcale maluchowi sie dobrze nie przysluzy... Popieram Pati, sa prawdziwe problemy a to, ze ktos sobie wymysla urojone to znaczy, ze nie widzi jakim jest szcsesciarzem ze nie ma tych prawdziwych...
Misia- szanuje decyzje i podziwiam za odwage, bo naprawde duzo odwagi trzeba zeby podjac taka decyzje. Miejmy nadzieje ze jednak ostatecznie nie bedzie tak zle, trzymam aa was kciuki...
Co by tu jeszcze... Lara to teraz juz nie ma nuespodzianek mam nadzieje, teraz twoja kolej
Niestwty nikt nie chcial zaciazyc ze mna we wrzesniudlatego jest przestoj
ale zaraa potem bedzie Dronka, Cati i Freja rodzic prawie rownoczesnie jak wy teraz ;P
Pati Belgia, Misi@ lubią tę wiadomość
-
Ale wlasnie denerwuje sie tym pismem nie dlatego, ze to w zw z oraca, ale ze to w prywatnej sprawie i chce na tiptop a juz raz przegralismy, ale tamten wyrok uchylono i teraz mamy ponownie przed pierwsza instancja orzekanie.
Czemu ja nie poszlam na l4 w lutym, mialam go tylko 2,5 tyg. Krolestwo za sen!!
Jak spala caly dzien i ja pomeczylam kolo 22 to sadzilam ze zasnie 24-6. Taaa, od2-4 karmienie, o 5 i 6 niewyjasnione jeki i placze, dobrze ze sie szybko na glos uspokaja -
Hej,
Ja nie śpię od ostatniej wizyty w wc czyli od 6-tej.... Dopadły mnie jakies leki przed opieka na dzieckiem, zwyczajnie sie boje...
Malz sie obudził i pyta co sie dzieje, wiec powiedziałam.... Mowi ze dziwnym jest sie nie bać, ale damy radę, jakoś to ogarniemy....
Nie spiąc zaplanowałam dzien i prace na ogródku, wiec zwarta i gotowa zaraz wstaje, jem śniadanie, szybko sprzątam mieszkanie, przygotowuje sałatkę i lecimy na Rodossuonko juz wstało
Pati Belgia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
witam, obiecuje się uspokoić. chciałabym być taka rozsądna jak Wy
jaka literaturę ciążową polecacie?
zastanawiam się nad zakupem seriiHeidi Murkoff "W oczekiwaniu na dziecko" plus dalsze części w pakiecie. Może coś innego jest lepsze? Co czytałyście?Pati Belgia, Nieukowa lubią tę wiadomość
-
Blondik, to nie jest tak ze jesteśmy rozsądne i sie nie denerwowałysmy badaniami (patrz:ja) ale nie zmienisz nic, co ma być to bedzie....
Co do literatury ciążowej to ja czytam "literaturę" forumowa belly, i zakończone miesiące..... Skarbnica wiedzy
Choc pewnie i tak będę zadawać tu dodatkowe miliony pytań.....Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2015, 09:23
Pati Belgia, Nieukowa, Malenq, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Hej zaraz was ponadrabiam, musze sie tylko pozalic. Zle sie dzisiaj czuje. Jakby mi przyszlo rodzic dzisiaj to chyba bym nie dala rady. Bylismy wczoraj na urodzinach i bylo mi oropnie goraco, stopy mi chyba o pol rozmiaru spuchly i nadal bola. Poszlismy pozno spac a mnie tak skora swedziala ze sie pol nocy drapalam. Nadal sie ciagle gdzie drapie
. Swedzi mnie brzuch i cycki ale tez w roznyhc innych miejscach
. Niedobrze mi tez.
-
A ja sie balam, ze sie bede bac dotknac, ze polamie, ale nie, przesuwam ja na bok odwaznie przy przebieraniu, dupka do gory (co prawda podnosze ja palcem na razie bo taka mala), jeszcze nie wpadam w panike jak wyje, bo po jedzeniu ma to w zwyczaju, az sie dzis zlapalam na tym, ze nie badam od razu czy moze ma twardy brzucho czy co, ze moze zle robie, ze.czekam te minute az jej przejdzie, bo niby to chyba nie jest ok, ze po jedzeniu wyje, ale moze to przez mlodziutki zoladek.. hmmm
W kazdym razie boje sie mniej niz sie balam, acz przed pierwsza zmiana pieluchy mialam obawy..
Nieukowa, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Hej kobietki.
Witam sie z Wami I uciekam na zakupy z siostra. Posprzeczalam sie z malzem I unioslam honotem I jade na zakupy sama
Blondik I tak trzymaj. Zacznij sie cieszyc ze stanu jakim obdarzyl Cie Bog
Lara u nas dzis pada wiec prace w ogrodku wstrzymanechyba, ze sie rozpogodzi
Psotka jeszcze tylko troszke I bedziesz miala malenstwo przy sobie a dolegliwosci ciazowe mina
Nieukowa moja mala mimo, ze mlodsza od Twojego syncia tez sie rozpycha zwlaszcza nad ranem. Okolo 4-5 wiec nici ze spaniaBlondik, Nieukowa lubią tę wiadomość
-
zgredka wrote:A ja sie balam, ze sie bede bac dotknac, ze polamie, ale nie, przesuwam ja na bok odwaznie przy przebieraniu, dupka do gory (co prawda podnosze ja palcem na razie bo taka mala), jeszcze nie wpadam w panike jak wyje, bo po jedzeniu ma to w zwyczaju, az sie dzis zlapalam na tym, ze nie badam od razu czy moze ma twardy brzucho czy co, ze moze zle robie, ze.czekam te minute az jej przejdzie, bo niby to chyba nie jest ok, ze po jedzeniu wyje, ale moze to przez mlodziutki zoladek.. hmmm
W kazdym razie boje sie mniej niz sie balam, acz przed pierwsza zmiana pieluchy mialam obawy..
Ja sie tez roznych rzeczy zwiazanych z opieka boje. Ale akurat nie tego ze krzywde zrobi przy przebieraniu bo jak pomysle jak te dzieci przez kanal rodny przechodza to wiem ze wcale takie delikatniusie nei sa.
Btw. nam na szkole rodzenia radzili nei podnosic za nozki dupki tylko przetaczac na lewo i prawo. -
Psotna, a mówiłaś lek o tym swędzeniu? Spr ciśnienie ?
Lara, zawsze bedziesz sie czegoś obawiała. Dzieci ti nasze skarby i chcemy dla nich jak najlepiej ....
Yas, mamy calme...
U nas bol brzuszka ciąg dalszy
Miłego dniaKrokodylica lubi tę wiadomość
-
Beszko - nie mowilam bo mnie dopeiro wczoraj wieczorem zaczelo tak wszystko swedziec. Wczesniej swedzial mnei tylko brzuch ale to chyba akurat w moim przypadku normalne bo skora jest napieta do niemozliwosci i mam az czerwone, podbiegniete krwia pregi - kazde dotkniecie pidzamy lubkoldry szczypie i swedzi czasem. Cisnienie zawsze w normie mialam. Jak mi do poniedzialku nei przejdzie to swedzenie calego ciala to pojde gdzies z tym.
-
Kotka: u mnie tez nie za nozki, ja podnosze palcem za dupenke, a przy ubieraniu w spiocha turlam raz na lewo raz na prawo, dzis rano pieknie ogarniam pieluche mimo placzliwych protestow, a ta mi w nowa niezapieta jeszcze wali siku i zaraz pruta kupe, no niee...
Teras spi, wiec z godzine i ja podrzemalam, czekam na odwiedziny taty i siostry
Blondik: jak mam taka pozyczona gruba chyba w oczekiwaniu na dziecko, ale nie czytalam za wiele, poza tym chce teraz pozyczyc dzieciozmagania, mam tez cos takie bardziej w konwencji zartobliwej Leszka Talki dziecko dla odwaznych czy cos takiego..
Pogode moja przyniosla ponoc cool, ale ja gnije w tej sali szpitalnej i sie tu gotuje, ale ponoc po porodzie sie mocno pocimy, to jesCze nie jest tak zle..
Przyniosl mi moj soki z hortexy jablko o ananas, ale mama straszy, ze z surowych owocow to zle na brzuszek malej? Mam nie pic?Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2015, 12:09
-
Zgredzia z tego co mi wiadomo to można kompot z gotowanych jabłek ja nie piłam gotowych soków. Buziaki dla was dziewczyny!
A w ogóle to dzień dobry czekam aż mala się obudzi najemy się i hej na spacerrrrr
Miłego słonecznego dzionka!Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2015, 12:30
-
nick nieaktualnyZgredziu ja pilam soki i obserwowała mała....z jabłek jak najbardziej....ananas nie wiem....
My od 10tej na zewnątrz....pogoda bajka....
Ps. Dla mnie w oczekiwaniu na dziecko to książka zbyt zbyt.... Nie wiem jak to nazwać.....i tak życie weryfikuje wszystko.....
Ja poleceń: w Paryżu dzieci nie grymasza, język niemowląt, książki i KP i bliskości, jak uspokajac dzieci itp. Wszelkie encyklopedyczne wydania w mojej opinii są zbędne.....aczkolwiek mam takie ale nie zagladam do nich, forum i internet są lepsze...Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2015, 12:37
zgredka lubi tę wiadomość
-
Ja juz po zakupach. Rozpogodzilo sie I jest piekne sloneczko wiec skrzyknelam znajomych na grilla. Wiecie, takie grill zrzutkowy. Kazdy cos przyniesie
ja zrobie salatke po zydowsku ho tak nam zasmakowala a I znajomi chca sprobowac I mam kielbaske, kaszaneczke, piersi na szaszlyczki, cukinie a reszte znajomi przyniosa. Dzieci poskacza na trampolinie a starzy swiezym ppwietrzem pooddychaja
ok. Spadam bo na 16 sie wszyscy zjada
Malenq, PsotkaKotka, LaRa, Krokodylica lubią tę wiadomość