Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Idziemy na chrzest. Moj w garniaku jako chrzestna a ja w sukience w panterke....No ale nie mam nic lepszego, tzn nie mam nic w co wejde. Ewentualnie jeansy i jakas bluzka ale to tez nie lepiej.
Milego dnia.
Mojemu sie snilo ze zaczelam rodzic w kosciele...Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2015, 09:31
Pati Belgia, Yasmin lubią tę wiadomość
-
U mnie w miarw, mala juz walnela smierdzaca kupe i pierdnela mi prosto w twarz. Teraz spi bo nie chciala ssac, pociamkolila,.znowu jej sie odbilo, tym razem nosem, przerazila sie, ale po tuleniu zasnela i spi.
Ja jestem na dzis do wypisania, jak pediatrzy stwierdza, ze mala tez.to wyjdziemy, ale pewnie nie, bo ponoc ponizej 2500 Gr nie lubia wypyszczacLaRa, Nieukowa lubią tę wiadomość
-
zgredka, w niedzielę chyba mało kiedy wypisują...jedna nocka Was nie zbawi... widzę, że sobie dobrze radzicie, z opisów wynika, że jestes taką spokojną mamusią
czekamy na nowe zdjęcie ślicznotki
Nieukowa, zazdroszczę wyjazdu! brzuszek masz cudny! no i cała promieniejesz! a wg przesądów syn odbiera urodę matce, guzik prawda!Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2015, 10:45
-
A nie dziewczynka odbiera? Mi na pewno odebrala w trakcie porodu.
No tutaj to dziwne rzeczy sie dzieja np wczoraj zabrali mala do kąpieli kolo polnocy. A lekarz od dzieciorkow wlasnie ma obchod i bada, ale ma na dzis duzo do wypisania a ja w ostatniej sali -
zgredko ja na hemoroidy mam czopki i masc procto-glyvenol, czopek 2 razy dziennie, rano i wieczor przez 7 dni a potem juz raz dziennie. Po nich hemoroidy ladnie sie wchlaniaja a z 2 nie mialam tez problemu.
U nas w niedziele wypisuja ze szpitala wiec zycze powodzenia i szybkiego powrotu.
Psotka hehe nie rob tam publiki w kosciele, to nie Twoj dzien.
Blondik odwrotnie - corka zabiera urode, syn dodaje. Na moim przykladzie sie sprawdzilo.
Pati Belgia, Blondik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZgredziu postępująca żółtacza powoduje senność u maluszków, należy na śpiocha karmić, wybudzać itp. jak masz okno w sali gdzie świeci słońce to dawaj małą do słoneczka...
co do kąpielo to prawie w każdym szpitalu kąpią, ważą, badają, podają witaminy itp. w nocy...wtedy mają czas, mniej się dzieje, a i pacjentki śpią...
nie czaj się i dokarmiaj mm, najpierw pierś, potem mm, im mała szybciej nabierze masy, tym szybciej wyjdziecie do domku...Krokodylica lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyzgredka wrote:No dali mi tu butelke infamilu, ale boje sie ze jak dam, to mi laktacja nie pojdzie, leca mi krople, wieksze niz wczesniej ale nie ma nawalu jeszcze i pekam ze mala malo je
-
Zgredzia Malenq dobrze mówi mi tez nikt nie powiedział ze przy żółtaczce i po lampach mala może być senna...a my myśleliśmy ze jak śpi to najedzona i tez spadła sporo na wadze.
Dokarmiać mala koniecznie i trzymam kciukiNieukowa lubi tę wiadomość
-
hej pogoda cud miód my wstalismy po 8 niadanie pakowanie i w droge mataka cieżarówka za kółkiem
74km pyk i juz bylismy w Ikei potem szybkie zakupy obowiązkowe hot dogi Zuza frytaski, kurczaczki i lody
i juz odpoczywamy popijam miete :0
Zgredka ja piłam hektolitry soku hortex 100% jabłko pół na pół z wodąplus woda niegazowana
hmm co do hemoroidów mnie na masć avenoc pomaga bo mam gada po pierwszym porodzie i teraz jak mała naciska a ja mam zaparcia to wyłazi i właśnie ta maść pomaga zobaczymy co to bedzie po porodzie
Lara matko juz tylko 9 dniale leci hehe no tak mnie 11 do kolejnej wizyty i bedzie to juz 31 tydzien hehehe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2015, 15:30
-
nick nieaktualny
-
Wow Zgredka z twoich relacji wynika że jak profesjonalistka się zajmujesz Luśką
Chciałabym mieć też takie podejście
A że w szpitalu CHAOS to chyba norma... zawsze jak coś z pracy na jakimś oddziale się chcemy dowiedzieć, to trzeba z pińcet telefonów wykonać żeby w końcu dorwać kogoś kto nie jest tak niekompetentny że nic nie wie...
W ogóle witam się w PL... jestem tak rozwalona że nie wiem co za pora roku, jaki dzień i w ogóle co za rok mamy... jechaliśmy 8,5h od 4tej rano, potem zamiast odpocząć wzięłam się za pranie, porządki i ogarnianie łazienki żeby się zmieścił rzeczy dla Radka...
Teraz nawala mnie kręgosłup, spać mi się chce, a jeszcze muszę zwinąć rzeczy które wyschły i kolejne pranie rozwiesić zanim usnę... ziew.
Malenq dzięki za link do warszatów.
MISIA, jesteś tam? Może wpadniesz w Poznaniu ze mną na te warsztaty, albo może na te wcześniejsze 15go kwietnia???Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2015, 17:55
-
Jak drugi raz będę rodzic to będę madrzejsza i wypytac o wszystko bo u mnie też nikt nie raczył poinformować o zachowaniu małej po żółtaczce o tym jakie mleko najlepiej podawać o sposobach karmienia i rozkrecaniu laktacji nie mówiąc! Prawie zerowe zainteresowanie Szkoda gadać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2015, 17:25