SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idziemy na chrzest. Moj w garniaku jako chrzestna a ja w sukience w panterke....No ale nie mam nic lepszego, tzn nie mam nic w co wejde. Ewentualnie jeansy i jakas bluzka ale to tez nie lepiej.
    Milego dnia.

Mojemu sie snilo ze zaczelam rodzic w kosciele...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2015, 09:31

Pati Belgia, Yasmin lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w miarw, mala juz walnela smierdzaca kupe i pierdnela mi prosto w twarz. Teraz spi bo nie chciala ssac, pociamkolila,.znowu jej sie odbilo, tym razem nosem, przerazila sie, ale po tuleniu zasnela i spi.
    Ja jestem na dzis do wypisania, jak pediatrzy stwierdza, ze mala tez.to wyjdziemy, ale pewnie nie, bo ponoc ponizej 2500 Gr nie lubia wypyszczac :/

LaRa, Nieukowa lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka, w niedzielę chyba mało kiedy wypisują...jedna nocka Was nie zbawi... widzę, że sobie dobrze radzicie, z opisów wynika, że jestes taką spokojną mamusią

czekamy na nowe zdjęcie ślicznotki :)

Nieukowa, zazdroszczę wyjazdu! brzuszek masz cudny! no i cała promieniejesz! a wg przesądów syn odbiera urodę matce, guzik prawda!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2015, 10:45

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie dziewczynka odbiera? Mi na pewno odebrala w trakcie porodu.
    No tutaj to dziwne rzeczy sie dzieja np wczoraj zabrali mala do kąpieli kolo polnocy. A lekarz od dzieciorkow wlasnie ma obchod i bada, ale ma na dzis duzo do wypisania a ja w ostatniej sali

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredko ja na hemoroidy mam czopki i masc procto-glyvenol, czopek 2 razy dziennie, rano i wieczor przez 7 dni a potem juz raz dziennie. Po nich hemoroidy ladnie sie wchlaniaja a z 2 nie mialam tez problemu.
    U nas w niedziele wypisuja ze szpitala wiec zycze powodzenia i szybkiego powrotu. :)

Psotka hehe nie rob tam publiki w kosciele, to nie Twoj dzien. :P

Blondik odwrotnie - corka zabiera urode, syn dodaje. Na moim przykladzie sie sprawdzilo. ;)

Pati Belgia, Blondik lubią tę wiadomość

• LaRa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, to dziewczynki podobno odbieraja urode matce, o chlopcach nie slyszalam :)

Zgredko, daj znac czy idziecie dzis do domku, czy jeszcze zostajecie :)

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostajemy :/, bo mala lekko zolta no i mala.każą intensywnie karmic :/ a ona chce spac po tych badaniach wszystkich wrrr

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredziu postępująca żółtacza powoduje senność u maluszków, należy na śpiocha karmić, wybudzać itp. jak masz okno w sali gdzie świeci słońce to dawaj małą do słoneczka...
    co do kąpielo to prawie w każdym szpitalu kąpią, ważą, badają, podają witaminy itp. w nocy...wtedy mają czas, mniej się dzieje, a i pacjentki śpią...
    nie czaj się i dokarmiaj mm, najpierw pierś, potem mm, im mała szybciej nabierze masy, tym szybciej wyjdziecie do domku...

Krokodylica lubi tę wiadomość

• zgredka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dali mi tu butelke infamilu, ale boje sie ze jak dam, to mi laktacja nie pojdzie, leca mi krople, wieksze niz wczesniej ale nie ma nawalu jeszcze i pekam ze mala malo je

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    No dali mi tu butelke infamilu, ale boje sie ze jak dam, to mi laktacja nie pojdzie, leca mi krople, wieksze niz wczesniej ale nie ma nawalu jeszcze i pekam ze mala malo je
    żadna laktacja Ci nie zniknie: napisałam najpierw cyc potem dopojenie butlą, tak najszybciej zejdzie żółtaczka skarbie....

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredzia Malenq dobrze mówi mi tez nikt nie powiedział ze przy żółtaczce i po lampach mala może być senna...a my myśleliśmy ze jak śpi to najedzona i tez spadła sporo na wadze.
    Dokarmiać mala koniecznie i trzymam kciuki :)

Nieukowa lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to pojade tak przy kolejnych zarciu za 3 h

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej pogoda cud miód my wstalismy po 8 niadanie pakowanie i w droge mataka cieżarówka za kółkiem :P 74km pyk i juz bylismy w Ikei potem szybkie zakupy obowiązkowe hot dogi Zuza frytaski, kurczaczki i lody :P

i juz odpoczywamy popijam miete :0

Zgredka ja piłam hektolitry soku hortex 100% jabłko pół na pół z wodą :) plus woda niegazowana

hmm co do hemoroidów mnie na masć avenoc pomaga bo mam gada po pierwszym porodzie i teraz jak mała naciska a ja mam zaparcia to wyłazi i właśnie ta maść pomaga zobaczymy co to bedzie po porodzie :/

Lara matko juz tylko 9 dni :) ale leci hehe no tak mnie 11 do kolejnej wizyty i bedzie to juz 31 tydzien hehehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2015, 15:30

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• zgredka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara: Ale czad! Za chwile bedziesz miala mała przy sobie, a wiadomo juz czy Sara czy inaczej?

Czytam sobie ulotki o laktacji, a tam ze laktatorem 8x na dobe, a ja ani razu jeszcze nie uzylam :/

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nio ja co 3h siedze na maszynie:)

• zgredka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszla polozna i mowie jej ze dam butle, a ona ze nie trzeba, ze mala nie spadla ponizej 10% a jest zatrzymana dluzek, bo jest mala i to dla nas lepsze.. taki tu przeplyw info jest, Juz nic nie wiadomo

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Zgredka z twoich relacji wynika że jak profesjonalistka się zajmujesz Luśką :D
    Chciałabym mieć też takie podejście :)
    A że w szpitalu CHAOS to chyba norma... zawsze jak coś z pracy na jakimś oddziale się chcemy dowiedzieć, to trzeba z pińcet telefonów wykonać żeby w końcu dorwać kogoś kto nie jest tak niekompetentny że nic nie wie...

W ogóle witam się w PL... jestem tak rozwalona że nie wiem co za pora roku, jaki dzień i w ogóle co za rok mamy... jechaliśmy 8,5h od 4tej rano, potem zamiast odpocząć wzięłam się za pranie, porządki i ogarnianie łazienki żeby się zmieścił rzeczy dla Radka...
    Teraz nawala mnie kręgosłup, spać mi się chce, a jeszcze muszę zwinąć rzeczy które wyschły i kolejne pranie rozwiesić zanim usnę... ziew.

Malenq dzięki za link do warszatów.
    MISIA, jesteś tam? Może wpadniesz w Poznaniu ze mną na te warsztaty, albo może na te wcześniejsze 15go kwietnia???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2015, 17:55

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak drugi raz będę rodzic to będę madrzejsza i wypytac o wszystko bo u mnie też nikt nie raczył poinformować o zachowaniu małej po żółtaczce o tym jakie mleko najlepiej podawać o sposobach karmienia i rozkrecaniu laktacji nie mówiąc! Prawie zerowe zainteresowanie Szkoda gadać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2015, 17:25

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zgredzia świetnie sobie radzisz kochana! Tak trzymać może być już tylko lepiej :)
    Nieukowa olej ppranie a szczególnie prasowanie i odpocznij! Witaj w domu :)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie Nieukowa, bo Radek wylizie wczesniej jak moja. Odpocznij. Dzis zostalam sama w pokoju i cool, bo ta dziewczyna mega chrapala

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
‹‹ 731 732 733 734 735 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ