X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idziemy na chrzest. Moj w garniaku jako chrzestna a ja w sukience w panterke....No ale nie mam nic lepszego, tzn nie mam nic w co wejde. Ewentualnie jeansy i jakas bluzka ale to tez nie lepiej.
    Milego dnia.

Mojemu sie snilo ze zaczelam rodzic w kosciele...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2015, 09:31

Pati Belgia, Yasmin lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w miarw, mala juz walnela smierdzaca kupe i pierdnela mi prosto w twarz. Teraz spi bo nie chciala ssac, pociamkolila,.znowu jej sie odbilo, tym razem nosem, przerazila sie, ale po tuleniu zasnela i spi.
    Ja jestem na dzis do wypisania, jak pediatrzy stwierdza, ze mala tez.to wyjdziemy, ale pewnie nie, bo ponoc ponizej 2500 Gr nie lubia wypyszczac :/

LaRa, Nieukowa lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka, w niedzielę chyba mało kiedy wypisują...jedna nocka Was nie zbawi... widzę, że sobie dobrze radzicie, z opisów wynika, że jestes taką spokojną mamusią

czekamy na nowe zdjęcie ślicznotki :)

Nieukowa, zazdroszczę wyjazdu! brzuszek masz cudny! no i cała promieniejesz! a wg przesądów syn odbiera urodę matce, guzik prawda!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2015, 10:45

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie dziewczynka odbiera? Mi na pewno odebrala w trakcie porodu.
    No tutaj to dziwne rzeczy sie dzieja np wczoraj zabrali mala do kąpieli kolo polnocy. A lekarz od dzieciorkow wlasnie ma obchod i bada, ale ma na dzis duzo do wypisania a ja w ostatniej sali

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredko ja na hemoroidy mam czopki i masc procto-glyvenol, czopek 2 razy dziennie, rano i wieczor przez 7 dni a potem juz raz dziennie. Po nich hemoroidy ladnie sie wchlaniaja a z 2 nie mialam tez problemu.
    U nas w niedziele wypisuja ze szpitala wiec zycze powodzenia i szybkiego powrotu. :)

Psotka hehe nie rob tam publiki w kosciele, to nie Twoj dzien. :P

Blondik odwrotnie - corka zabiera urode, syn dodaje. Na moim przykladzie sie sprawdzilo. ;)

Pati Belgia, Blondik lubią tę wiadomość

• LaRa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, to dziewczynki podobno odbieraja urode matce, o chlopcach nie slyszalam :)

Zgredko, daj znac czy idziecie dzis do domku, czy jeszcze zostajecie :)

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostajemy :/, bo mala lekko zolta no i mala.każą intensywnie karmic :/ a ona chce spac po tych badaniach wszystkich wrrr

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredziu postępująca żółtacza powoduje senność u maluszków, należy na śpiocha karmić, wybudzać itp. jak masz okno w sali gdzie świeci słońce to dawaj małą do słoneczka...
    co do kąpielo to prawie w każdym szpitalu kąpią, ważą, badają, podają witaminy itp. w nocy...wtedy mają czas, mniej się dzieje, a i pacjentki śpią...
    nie czaj się i dokarmiaj mm, najpierw pierś, potem mm, im mała szybciej nabierze masy, tym szybciej wyjdziecie do domku...

Krokodylica lubi tę wiadomość

• zgredka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dali mi tu butelke infamilu, ale boje sie ze jak dam, to mi laktacja nie pojdzie, leca mi krople, wieksze niz wczesniej ale nie ma nawalu jeszcze i pekam ze mala malo je

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    No dali mi tu butelke infamilu, ale boje sie ze jak dam, to mi laktacja nie pojdzie, leca mi krople, wieksze niz wczesniej ale nie ma nawalu jeszcze i pekam ze mala malo je
    żadna laktacja Ci nie zniknie: napisałam najpierw cyc potem dopojenie butlą, tak najszybciej zejdzie żółtaczka skarbie....

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredzia Malenq dobrze mówi mi tez nikt nie powiedział ze przy żółtaczce i po lampach mala może być senna...a my myśleliśmy ze jak śpi to najedzona i tez spadła sporo na wadze.
    Dokarmiać mala koniecznie i trzymam kciuki :)

Nieukowa lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to pojade tak przy kolejnych zarciu za 3 h

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej pogoda cud miód my wstalismy po 8 niadanie pakowanie i w droge mataka cieżarówka za kółkiem :P 74km pyk i juz bylismy w Ikei potem szybkie zakupy obowiązkowe hot dogi Zuza frytaski, kurczaczki i lody :P

i juz odpoczywamy popijam miete :0

Zgredka ja piłam hektolitry soku hortex 100% jabłko pół na pół z wodą :) plus woda niegazowana

hmm co do hemoroidów mnie na masć avenoc pomaga bo mam gada po pierwszym porodzie i teraz jak mała naciska a ja mam zaparcia to wyłazi i właśnie ta maść pomaga zobaczymy co to bedzie po porodzie :/

Lara matko juz tylko 9 dni :) ale leci hehe no tak mnie 11 do kolejnej wizyty i bedzie to juz 31 tydzien hehehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2015, 15:30

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• zgredka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara: Ale czad! Za chwile bedziesz miala mała przy sobie, a wiadomo juz czy Sara czy inaczej?

Czytam sobie ulotki o laktacji, a tam ze laktatorem 8x na dobe, a ja ani razu jeszcze nie uzylam :/

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nio ja co 3h siedze na maszynie:)

• zgredka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszla polozna i mowie jej ze dam butle, a ona ze nie trzeba, ze mala nie spadla ponizej 10% a jest zatrzymana dluzek, bo jest mala i to dla nas lepsze.. taki tu przeplyw info jest, Juz nic nie wiadomo

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Zgredka z twoich relacji wynika że jak profesjonalistka się zajmujesz Luśką :D
    Chciałabym mieć też takie podejście :)
    A że w szpitalu CHAOS to chyba norma... zawsze jak coś z pracy na jakimś oddziale się chcemy dowiedzieć, to trzeba z pińcet telefonów wykonać żeby w końcu dorwać kogoś kto nie jest tak niekompetentny że nic nie wie...

W ogóle witam się w PL... jestem tak rozwalona że nie wiem co za pora roku, jaki dzień i w ogóle co za rok mamy... jechaliśmy 8,5h od 4tej rano, potem zamiast odpocząć wzięłam się za pranie, porządki i ogarnianie łazienki żeby się zmieścił rzeczy dla Radka...
    Teraz nawala mnie kręgosłup, spać mi się chce, a jeszcze muszę zwinąć rzeczy które wyschły i kolejne pranie rozwiesić zanim usnę... ziew.

Malenq dzięki za link do warszatów.
    MISIA, jesteś tam? Może wpadniesz w Poznaniu ze mną na te warsztaty, albo może na te wcześniejsze 15go kwietnia???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2015, 17:55

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak drugi raz będę rodzic to będę madrzejsza i wypytac o wszystko bo u mnie też nikt nie raczył poinformować o zachowaniu małej po żółtaczce o tym jakie mleko najlepiej podawać o sposobach karmienia i rozkrecaniu laktacji nie mówiąc! Prawie zerowe zainteresowanie Szkoda gadać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2015, 17:25

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zgredzia świetnie sobie radzisz kochana! Tak trzymać może być już tylko lepiej :)
    Nieukowa olej ppranie a szczególnie prasowanie i odpocznij! Witaj w domu :)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie Nieukowa, bo Radek wylizie wczesniej jak moja. Odpocznij. Dzis zostalam sama w pokoju i cool, bo ta dziewczyna mega chrapala

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
‹‹ 731 732 733 734 735 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ