X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja tez nie moge narzekac bo nawet mnie ani rarzu w ciazy nei zemdlilo. Ale koncowka to juz jest meczarnia troche, zwlaszcza spanie :/. Ide do lozka bo mnie krzyz boli.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 02:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko spać nie mogę przez chrapanie meza... Jestem wściekła!!! A najgorsze to to, ze chyba wiem czemu zaczął chrapac od kilku tygodni... 3 miesiące temu rzucił palenie i bardzo przytył. Zawsze ważył 88-89 kg a teraz 104.... Musi sie wsiąść za siebie bo inaczej zwariuje przez to chrapanie. Nie dość, ze juz niewygodne mi sie śpi to jeszcze on....

Skorki za te żale ale musiałam sie do kogoś wygadać....

zgredka lubi tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati : lubie, bo łącze sie z Toba w bolu, mialam tu panią mega chrapiącą.

Mala spala ze mna, budzila sie tak co godzina, zanim sie rozplakala lapala na chwile cyca i do snu. A ja czekam na dwojke, ale czuje, ze nici z tego.

Wypisujcie mnie juz, bo czeka na mnie kuracja czopkowa..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yo,

Kotka śniło mi sie ze u ciebie sie cosik zaczęło i od razu zaglądam....
    Ja sie obudziłam z przerazeńiem ze za tydzień o tej porze będę w drodze do szpitala, poszłam do wc, aby stres mnie opuścił a tu znow mi sie chce....
    Dzis w nocy wstałam tylko raz -szok :)

Miłego dnia :)
    Zgredka, chyba was dzis wypuszcza, trzymam kciuki :)

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kochane...

Jeju co za przesrana noc... Zasnęłam o 4:30 a o 7 znowu pobudka. Dzis chyba na rzęsach bede chodziła...

Zgredka współczuje tez ciężkiej nocy.

Lara ale fajnie, ze za tydzien mała bedzie juz z Tobą :-)

Miłego dnia kochane.

LaRa lubi tę wiadomość

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam i ja :) dzis jakoś zimniej na dworze, jakaś chrypka mnie dopadła. mdlości się zaczynają, a psina dzielnie mnie pilnuje (chodzi za mną do łazienki jak mam "zwroty" i robi zmartwiona mine, heh).

co dziś porabiacie? ja wkońcu zrobię porzadek w ubraniach, powywalalm, to w czym i tak nie chodzę, no i w końcu schowam ozdoby wielkanocne :)

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypakowane mamuśki, pytanko do Was....

Jakie papiery, dokumenty wypelnialyscie dot macierzyńskiego itd.
    I czy brałyście L4 dla męża na opiekę - 2 tyg?

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak umnie małż brał na mnie l4i to przy wypisie u lekarza w szpitalu musisz załatwiać...

• zgredka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara: mi w pracy powiedzieli, ze dostane jakies pismo ze szpitala i urodzeniu i tyle mam dac, bo biore ten zwykly macierzynski polroczny, gdybym brala dluzszy to bym jesCze jakies oswiadczenie skladala, ale nie wiem czy jak ktos pracuje nie na panstwowce to inaczej.

A ja mam pyt o becikowe? Czy cos ze szpitala sie bierze czy nie?

Oglaszan, ze bylam na dwojce :) nie jakas satysfakcjonujaca, ale jednak ulga jest.

Mala byla na bilirubinie, ale oczywiscie nie wiem jaki poziom, juz przybrala na wadze, potem jej beda robic usg glowy i badania w zw z moim gbs

A w ogole to nie wiem czy mowilam ale w trakcie porodu mialam wymazy i wzieli krew pepowinowa, bo szpital robi badania pod katem szczepionki na gbs, wiec jednak krew pepowinowa nie poszla na zmarnowanie.

Mala spi, a ja czytam.

Lara: Nie peniaj :) bedzie cool, przynajmniej hemoroidow nie dostaniesz

Krokodylica lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Becikowe:
    Zaswiadczenie z US, z Zus, od gina ze prowadzona ciąża była, i małż od siebie z mopsu ze tam nie wziął becikowego....

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja, Pati łącze się dziś z Tobą miałam dokładnie to samo tyle ze mój mąż chrapie bo ma przegrodę krzywa :( jeszcze pies śpi z mojej strony i nie mogłam się ruszyć chyba przyniosę się do drugiego pokoju.
    Hemoroidy i ja juz mam... Chryste jak boli przy 2 :(
    Dziś idę do gin to niech coś poradzi.
    Zgredka gratuluję 2 :) zawsze to już pierwsze koty za płoty.
    Miłego dnia mamy i dzieci :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wychodzimy 16go!!! Kur***

Mala musi buc naswietlana :/ poplakalam sie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 08:51

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MANIEK wrote:
    Heja, Pati łącze się dziś z Tobą miałam dokładnie to samo tyle ze mój mąż chrapie bo ma przegrodę krzywa :( jeszcze pies śpi z mojej strony i nie mogłam się ruszyć chyba przyniosę się do drugiego pokoju.
    Hemoroidy i ja juz mam... Chryste jak boli przy 2 :(
    Dziś idę do gin to niech coś poradzi.
    Zgredka gratuluję 2 :) zawsze to już pierwsze koty za płoty.
    Miłego dnia mamy i dzieci :)
    Ja dzis malza do salonu bede eksmitowac bo juz nie wytrzymam kolejnej nocy zarwanej... I dzis czeka nas ppwazna rozmowa na temat jego wagi I objadania sie slodyczami odkad przestal palic.

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    Wychodzimy 16go!!! Kur***

Mala musi buc naswietlana :/ poplakalam sie
    Zgredka wspolczuje kochana bo wiem co to znaczy. Mialam tak samo z Marcelem. Kiedy mialam juz wychodzic, okazalo sie, ze musimy zostac na naswietlania... trzymaj sie kochana...

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej Zgredko, nie tak miało być :( ale myśle ze wiedza co robią... Bedzie dobrze :)
    Problemy z hemoroidami miałyście wcześniej? Czy tylko przy porodzie przyszły?
    Bo ja nic takiego nie mam, a chyba norma nie sa :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 09:10

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HEJ!

Przykro mi ZGREDKO :/. Ja nigdy w szpitalu nie lezalam ale nawet juz teraz sie zastanawiam czy sie nie zmyc po jednej dobie jak wszystko bedzie ok (tutaj tak mozna, rodzi sie, spim jakies badania i do domku).

LARA - jeszcze nie rodze niestety.

Ale mam jakis zly humor dzis. Moze to przez pogode, mam nadzieje. Choc sadze ze to cos innego. Niby wyrobilam swoj zalozony plan przed wydaniem potomka na swiat. W koncu nei robie nic i nie mam jakichs konkretnych planow i zadnych nei robie. Chcialam uszyc podkladki na stol ale odpuszczam, tzn zrobie jak mnie najdzie ochota i moc. Ale mimo to jestem jakas taka rozbita, jakby jednak psychicznie nieprzygotowana na male dziecko :/. Pocieszam sie tym, ze moze to normalne.
    Dzisiaj ide na oczyszczanie zebow, pewnei krew bedzie tryskac.
    Dentysa sie obsmial na ostatniej wizycie bo mu przypomnialam jak mi mowil, ze czesto nieoczyszczone zeby sa przyczyna problemow z zajsciem w ciaze bo organizm jest jakby ciagle w stanie zapalnym (pod kamieniem sa bakterie) wiec odrzuca ciaze na wszelki wypadek. ja zeby czyscilam w lipcu a w sierpniu zaszlam w ciaze :D. Wiec mozliwe ze mial racje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 09:12

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my wczoraj jeszcze kupilismy cos takiego :

http://dicker-bauchladen.de/bilder/produkte/gross/Federwiege-Schlummerli-mit-Wandstaender-Palmera.jpg

To jest taki kosz podwieszany (nasz wyglada inaczej ale zasada ta sama) w ktorym sie dziecko buja (na sprezynie w gore i w dol). Ponoc rewelacja i jedyna pomoc przy dzieciach ktore duzo placza. Ja mam nadzieje, z enasz nei bedzie z takich dzieci ale w razie W bedziemy miec juz w domu ten ponoc niezawodny srodek :)

Yasmin lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredko, Psotko tulam Was, mam nadzieję, że humorek z godziny na godziny się poprawi...ja jestem trochę zestresowana, bo na 18:00 mam wizytę u lekarza prowadzącego. Ciekawe co powie.

• Freja Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane!

Zgredko - przykro mi, wiem jak ciężko się to przeżywa, jak liczysz na szybki powrót do domu a tu taka nieprzyjemna niespodzianka ;( miałam podobnie przy zakładaniu szwu miał byc jeden dzień a wyszedł prawie tydzień, to dla dobra małej - trzymajcie się

Lara - ostatnia prosta, jeszcze tydzień tak?

Misia - myslę o was nieustannie, cieszę się że masz takie pozytywne podejście, co ma być to i tak będzie, nie zmienimy tego, ale modlę się o
    zdrówko dla Twojego maluszka

U mnie weekend minął sympatycznie, ciepło i słonecznie, na działce byliśmy, młody w samych majtkach latał ;) jak w lecie :)

maluch ma swoje pory na fikołki, a macica jak w westernie, codziennie - w samo południe ma sesję treningową, jak w zegarku normalnie

dziś mam zakręcony dzień, jadę na zakupki porodowe, potem obiad trzeba zrobić a na 16 zebranie rady rodziców w przedszkolu

badania zrobiłam
    niby wszystko ok - tylko witamina D wyszła mi za niska (przez zastrzyki p/zakrzepowe) mimo że zażywam codziennie dużą dawkę - wg. zaleceń lekarza
    no nic za tydzień wizyta i zobaczymy co ginka na to

pozdrowionka dla mamusiek - rozpakowanych i tych co się dopiero pakuja ;)

Krokodylica, Misi@ lubią tę wiadomość

Freja, młoda 13, młody 4,młodszy 0, aniołek Olga 03.08.2014 (16tydz.)
    860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MISIA - wybacz moje/nasze narzekanie. Ja akurat w sumie nie mam powodowdo zmartwien narazie ale ja to z takich jestem co sobei zawsze cos wymysla.
    Daj znac po wizycie jak bedzoiesz miec ochote.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
‹‹ 733 734 735 736 737 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ