Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Malenq naprawdę zajebiście Cię podziwiam że ściągasz mleko co 3 godziny! I pewnie długo Ci to zajmuje? Ściągasz określony czas czy określoną ilość? Jesteś mega.
A przypomnij mi czemu Kosia nie je z cyca tylko musisz odciągać?
Pati chrapanie męża to udręka niejednej z nas hihi.
Lara ja prowadzę swoją działalność i macierzyński załatwia mi księgowy, potrzebowałam akt urodzenia i pesel dziecka (chyba do ubezpieczenia), i podpisywałam jakieś dwa formularze i to wszystko.
Mój mąż nie brał 2 tyg, zresztą mu nawet nie przysługują.
Hemoroidy i to okrutne wyszły mi dopiero przy porodzie, wcześniej nie miałam.
zgredka kochana wiem że chcesz do domu, rozumiem to, ale jak trzeba ponaświtlać to trudno skarbie, wytrzymacie.
Misia bardzo mocno trzymam kciuki za Was i za wizyte.
U nas wieczor ciezki, żaba darla sie do polnocy, cos jej nie pasowalo (dusila kupsko i pewnie ja bolalo) i taki mielismy maraton z tuleniem i placzem na zmiane. Jak zasnela o polnocy to spala do 5!!! Piec godzin - jak nigdy! Za to od rana znowu byl krzyk, ale krotko, teraz spi, ale jakos niespokojnie.
-
Dzien dobry
Lara co do hemoroidów to nie miałam ale wyszedł podczas parcia przy porodzie i teraz wyłazi jak mam zaparcie albo mała mocno naciskabede go konkretniej silniejszymi czopakmi leczyc po porodzie :p
Pati wiem o czym mówisz masakra mój tez tyle waży i chrapie ale ja sie za niego wezme jak urodze bedzie na siłownie biegał
Zgredka kurcze dacie rade jeszcze te 3 dni a skoro mała ma żółtaczke to trzeba widac ja poopalać
Nieukawa hehe moja Zuza urodziła sie dzien przed naszą pierwszą rocznicą slubu
wrzucam fotki półek i mojego balona na 80 dni przed godziną zero
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/087ec380426c.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/74f6a6f0e283.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/dc73f856c44c.jpg
Kotka co do obrączki ja jeszcze nosze ale jak zaczną sie upały to na bank musze zdjąć bo potem bedzie problemMalenq, Misi@, Krokodylica, Pati Belgia, beszka, Yasmin lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny"Malenq naprawdę zajebiście Cię podziwiam że ściągasz mleko co 3 godziny! I pewnie długo Ci to zajmuje? Ściągasz określony czas czy określoną ilość? Jesteś mega.
A przypomnij mi czemu Kosia nie je z cyca tylko musisz odciągać?"
co 3h, 30min. po 15 na pierś.........w środe przyjdzie podwójny laktator to skróci mi czas do 15min:)
po szczepieniu mała "obaliła" pierś, nie chce mieć jej w buzi...2dni po szczepieniu nie potrafiła ani załapać piersi, ani butelki....teraz tylko butla, wiec jak moge i mam pokarm to ściągam.....
zgredko ja tez byłam 6dni w szpitalu, współczuję...ale pamiętaj ze oni codziennie badaja poziom, może po 2dniach juz bedzie lepiej....biedna malutka, ja płakałam bardzo jak mała leżała pod ta lampa....pamietaj potem o emolienach, bo lampy strasznie wysuszaja skore maluszka...
pati współczuje nocy...
Lara jak tam??? -
nick nieaktualnyPsotkaKotka wrote:MISIA - wybacz moje/nasze narzekanie. Ja akurat w sumie nie mam powodowdo zmartwien narazie ale ja to z takich jestem co sobei zawsze cos wymysla.
Daj znac po wizycie jak bedzoiesz miec ochote.
Jak to mówią w kupie raźniej
A tak na prawdę wszyscy mamy problemy i nie ma ich co porównywać bo są inne co nie znaczy, ze są mniej ważne.
Dzięki dziewczyny za wsparcie. My pewnie po wizycie wskoczymy do Ikei, bo mamy blisko od lekarza, więc moge odezwać się dopiero jutro
Kroko świetnie sobie radzicieKrokodylica lubi tę wiadomość
-
Malenq: dzieki za rade emolientowa. Ja tez zaczelam odciagac, dostalam laktatorek szpitalny i mam jechac co 3 h a oni beda pchac malej, bo jak podsypia zassie pare razy i koniec.
A w ogole teraz jest na ekg, bo na badaniu wyszlo lekarce, ze jak zasypia to serce zwalnia (wykoncza mnie tu), a i w miedzy czasie, jak sie cieszylam ze napisze to pismo, bo jestem sama w pokoju, to mnie przeniesli do innej dwojki (dobrze ze nie trojki) do babki, gdzie jest goraco i klaustrofobicznie..
Ale nie moge sie poddawac
Lara: ja mialam problem z hemoroidami od studiow dostalam od zwyklej nauki na siedzaco, mam wrazliwa dupke niestetyYasmin lubi tę wiadomość
-
Hej laski mam pytanie do mamusiek. Przeraziłam się wczoraj bo wydawało mi się jakby cos mi się opuściło między nogami i od wczoraj ćwiczę mmisnie kegla dzwonilam do lekarki i powiedziała ze to normalne mam nie panikować ćwiczyć a to wróci do normy. Któraś tak miała? A i moja mała to zarloczek wczoraj wypiła 700ml i taki płacz ze strach położna mówiła żeby ominąć jedno karmienie ale jak?niby dać wody ale jak daje wodę to albo wypluwala albo mi się zachlysnie. jutro przyjedzie to znów powie ze mała za dużo je ale co jak ce to mam ja godzić ehhh zaraz was nadrobie.
A zgredzia my tez byłyśmy tydzień w szpitalu wiem ze masakra ale trzeba wytrzymać moja Zośka tez pod lampami była. Powodzonka! -
nick nieaktualnySmoczku łyżeczką dawaj wodę, bo na mm MUSISZ przepajać....
Kroko odciągam 150ml, mała zjada 130-140ml, więc na razie starczam mojego mleczka..
wypijam 2,5-3l wody, mleko owsiane, herbatek laktacyjnych nie tykam, bo małej po nich boli brzuszek....im więcej wody wypijam tym więcej mam pokarmu...
pamiętajcie że mleko nie tworzy się z ile co się je a z wody...
Zgredziu działaj, działaj z laktatorem....ale ekg się nie przejmuj, wiele noworodków ma problem z serduszkiem, który mija..... -
nick nieaktualny
-
Hej
Ja na chwilke
Misia, trzymam kciuki za wizyte
Smoczyca, mi sie cos takiego zrobilo po 2 porodzie. Za szybko poszlam na meeega dlugi spacer. Wrocilo do normy.
Zgredko, moj mlodszy syn mial cos z serduszkiem nie tak po porodzie. Po bad.okazalo sie, ze wszystko okmam nadz.ze i u Was tak bedzie
Pati, za 10 tyg to ci sie dopiero bedzie niewygodnie spalo
Moj maz tez chrapie a do tego mlodszy syn do nas orzychodzi co noc. Przenosilam sie do goscinnej sypialni na noc. Maz niezadowolony, ale ja chcialam chociaz troche pospac. Teraz rowniez z mala w goscinnym mieszkamy, bo Leo nadal do nas praychodzi i spanie w 4 z noworodkiem to nie dla mnie
Moj maz na jakis zabieg musi sie udac, by chrapanie wyeliminowac. Ja w ciazy rowniez chrapalam
Mloda dzis po wazeniu przybrala 115 g od pt. Wisi na cycu caly czas plus jedno karmiienie na noc z butli, ale moim mlekiem odciagnietym. Strasznie duzo czasu zajmuje jej oproznienie jednej piersi.... No i ziltaczka chyba mniejsza, bo mloda coraz bardziej aktywna. Niestety brzucho boli
Malenqu, wlasnie wlasnie musze kupic mleko owsiane. Wczesniej Leo pil, ale ostatnio nie chce wiec braki w lodowce. Maz mnie codziennie owsianka karmi
My zaraz na spacer idziemy. Jestem ciekawa jak dzis bedzie. Mloda drze sie w wozku przez ten brzuchWiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 14:00
-
nick nieaktualny