X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredko, ja podobno chrapie jak stary chłop :) az sie tym zainteresowałam i niby moze tak być w ciazy :) wiec ciężarówki chrapią :)

Ja wróciłam z ogrodka, zakończyłam wszystko co ja mogłam wykonać, a teraz tylko czekać na kwiatuszki :)
    Wykapana, leze i pachnę, bo za tydzień o tej porze z wc (ze stresu) nie wyjdę ;( heh

A co do imienia, nadal nie podjęliśmy decyzji, dopiero jak sie urodzi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2015, 18:29

Pati Belgia lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara nie panikuj choć wiadomo łatwo powiedzieć ;) ale będzie dobrze przecież nie ma innej opcji :)
    Zgredzia wiec życzę spokojnej i w miarę możliwości przespanej nocy ;) Ucaluj Łucyjke :)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje maleństwo na ogródku wyginało sie ta pupcia na wszystkie strony, a teraz gdy juz leżymy, to lenia dostała :)
    Pies wykończony, padł pod drzwiami :)
    Najgorsze to pękający krzyż i te spojenie, ale niestety musiałam wykonać pewne prace, a pózniej malz mnie wyręczył :)
    I coraz cześciej drętwieje mi prawa ręka :(

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca1 wrote:
    Jak drugi raz będę rodzic to będę madrzejsza i wypytac o wszystko bo u mnie też nikt nie raczył poinformować o zachowaniu małej po żółtaczce o tym jakie mleko najlepiej podawać o sposobach karmienia i rozkrecaniu laktacji nie mówiąc! Prawie zerowe zainteresowanie Szkoda gadać.
    to tak jak ja....u mnie w szpitalu zero pomocy, a pokój laktacyjny jest pod patronatem Medeli uhmmmmmmmmmmm............
    Smoczku a Ty malutką Sofijkę ucałuj :)

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macham wcinajac pizze
    super sobie radzicie z maluchami

jutro popisze bo dzis mam juz dosc i ide zaraz spac

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doczytałam Zgredka gratuluję bo chyba jeszcze tego nie robiłam. Masz w sobie niesamowity spokój a przynajmniej mam takie wrażenie jak czytam Twoje posty.
    Malenq super pomysł z dxieleniem się doświadczeniami przyda się każdej z nas. Yas śliczna ta Twoja kruszynki.
    Blondik dobrze ze juz się luzujesz ciesz się ciąża a nie zamartwiaj bo powodów nie masz.
    Misia dzielna z Ciebie babka trzymam kciuki żeby było dobrze bo to tylko jakiś statystyki.
    Ja po wizycie teściowej bratowej i ciotki... Mówiły wszystkie na raz... Mam łeb jak sklep. Czmycham do wanny i relaks bo jutro wieczorem gin :)
    Lara patrz jak szybko leci :)
    Nieukowa witaj w kraju i odpocznij po urlopie a nie juz tyrasz... Porządki nue zająć ;)
    Miłego wieczoru :)

Blondik, Krokodylica lubią tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc,
    wybaczcie, ze się nie odzywam..ale wyjechałam z dziećmi do rodziców.. jestem na bieżąco:)

u nas ok.. jakoś leci.. Tymek ma alergie na brzoze, która obecnie szaleje, więc nie jest lekko.. a Patryk jest spokojny.. potrafi przeleżeć 2h rozgklądając się, cos tam gadając, robiąc mninki i wreszcie przysnąć.. oczywiście, jak nic go nie boli:) wczoraj i dziś nie było kupek, więc od godziny jest mała akcja.. była już mega kupa, ale nadal coś jest na rzeczy.. lecę mu zrobić toaletę.. starszak już w lóżku..

Lara, ja wchodzę z myślą, że zaraz bedzie jakieś info od Ciebie, że coś się zaczyna:)

zgredka lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    MSIA, jesteś tam? Może wpadniesz w Poznaniu ze mną na te warsztaty, albo może na te wcześniejsze 15go kwietnia???[/b]
    Jestem ...tylko jakos dola zlapalam, wiec wole sie nie odzywac, ale podczytuje immalo zawalu nie dostalam, bo myslalam po poscie zgredki, ze LaRa juz rodzi;)

15.04 nie moge. Ja z mezem zapisalam sie na jakies warsztaty na 11 maja to te same???

Jutro mam wizyte u lekarza prowadzacego ciekawe co powie...
    Ja dzis poplakalam sie bo bylam w galeri i jak zobaczylam ciuszki dzieciece to jakos mnie to przygnebilo i same lzy naszly...
    Kupilam pozytywke, moze mnie pozytywnie nastroi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2015, 20:37

• zgredka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia: siostra mojego chlopaka miala miec wg badan dziecko z zespolem, a urodzila sie dziewczynka bez zespolu, choc z lekka wada sluchu, ale juz "naprawioną" i jest zdrowiutka.. a mieszka za granica, gdzie spokojnie aborcje mozna zastosowac, a jednak nie poddala sie i prosze :)

Badzmy dobrej mysli.

Mnie boli dupsko, wzielam syropek lactulosa, ale nic chyba strzele zaraz druga dawke :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia to jasne że minie trochę czasu, zanim samopoczucie wróci ci do normy, musisz "odchorować" tę niepewność...

Bezpieczny Maluch jest 11.05- zapisałam się więc możemy się zobaczyć :)
    Są jeszcze warsztaty "Planeta Dziecko" 27.04, ale nie dostałam potwierdzenia rejestracji więc nie wiem co z tym będzie...

Zgredka tylko nie przedawkuj bo będzie się lałoooo :D

Ja właśnie staram się zwolnić obroty- wszystko poskładane, pranie zrobione, chleb upieczony, zakupy na jutro są.... aha, jeszcze zafarbowałam włoski żeby jakoś na egzaminie wtorkowym wyglądać :)

Brakuje jednej rzeczy: nic nie umiem :(
    Będę się na szybko uczyć jutro...

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie rodzę i mam zamiar doczekać do terminu cc :)

nick nieaktualny, Nieukowa, Blondik, Krokodylica, Yasmin lubią tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa wrote:
    Nie rodzę i mam zamiar doczekać do terminu cc :)
    Grzeczna dziewczynka:-D

LaRa lubi tę wiadomość

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde a ja jestem trzecia w kolejce... Psotka już niedługo ma termin, Lara umówiła się na za 8 dni, a potem chwila i ja,

Oj.
    Aj oj.

Krokodylica lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa :) ja 4 Dni temu tez bylam 3 w kolejce :p

nick nieaktualny, LaRa, MANIEK, Krokodylica lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem kulturalna i się ludziom w kolejki nie wcinam :P
    Poza tym mamy z mężulem 2.06 3-cią rocznicę ślubu i Radek ma wyjść niewcześniej a najlepiej w ten dzień :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2015, 21:35

Krokodylica, konwalianka lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rocznice mam 30.04. Ale do tego terminu juz bym nie chciała dotrwać z mała w brzuszku...
    Właśnie malz przemasowal mi plecy i krzyż ale nadal boli - fuck... Doopsko tez :P

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff wrocilismy, jednak nei ubralam tej sukienki bo rajty maja na brzuchu szew ktory mi sie wryl w brzuch tak ze row marianski prawie zrobil. Byly wiec jeansy poprostu z ladniejsza bluzka.

Mam okropnie napuchniete stopy i dlonie. Stopy bola jak chodze i dlonie jak zaciskam. Obraczka ktora byla za duza na palca po slubie teraz w ogole na palec nei wchodzi!

Moje dziecko robi jakie rewolucje w moim brzuchu, najpier mial czkawke a teraz tak sie wypial ze mam wrazenei ze wyjdzie jak alien przez brzuch..... az sie boje ze on sie obrocil jakos i lezy w poprzek bo tak moj brzuch wyglada...

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Kinga od Yas chyba dzis miała Chrzest, z tego co pamietam :)

Psotka, ja tez mam stopy opuchnięte, dłoni prawej ręki prawie nie czuje, i chyba jestem coraz bardziej zmęczona...
    Do tego te chrapanie :(
    Obrączkę i inne pierścionki zdjęłam juz 4 msce temu, a mała wczoraj i dzis tez sie wypychala, tak ze brzuch mi sie przesuwał z lewej na prawa :)

Yasmin lubi tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez obraczki juz nie nosze ale dopeiro moze od miesiaca. Dzisiaj jednak mocniej czulam ta opuchlizne i chcialam sprawdzic czy obraczka przejdzie ale nie dalo rady.

Mam lekkie bole @.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze a mnie mala wyratowala od tych dolegliwosci wylazac wczesniej. W ogole musze przyznac, ze poza poczatkowymi mdlosciami ciaze wspominam wysmienicie..

Klade sie soac, trzymac kciuki, zeby jutro nas wypuscili

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
‹‹ 732 733 734 735 736 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ