X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredko, ja podobno chrapie jak stary chłop :) az sie tym zainteresowałam i niby moze tak być w ciazy :) wiec ciężarówki chrapią :)

Ja wróciłam z ogrodka, zakończyłam wszystko co ja mogłam wykonać, a teraz tylko czekać na kwiatuszki :)
    Wykapana, leze i pachnę, bo za tydzień o tej porze z wc (ze stresu) nie wyjdę ;( heh

A co do imienia, nadal nie podjęliśmy decyzji, dopiero jak sie urodzi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2015, 18:29

Pati Belgia lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara nie panikuj choć wiadomo łatwo powiedzieć ;) ale będzie dobrze przecież nie ma innej opcji :)
    Zgredzia wiec życzę spokojnej i w miarę możliwości przespanej nocy ;) Ucaluj Łucyjke :)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje maleństwo na ogródku wyginało sie ta pupcia na wszystkie strony, a teraz gdy juz leżymy, to lenia dostała :)
    Pies wykończony, padł pod drzwiami :)
    Najgorsze to pękający krzyż i te spojenie, ale niestety musiałam wykonać pewne prace, a pózniej malz mnie wyręczył :)
    I coraz cześciej drętwieje mi prawa ręka :(

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca1 wrote:
    Jak drugi raz będę rodzic to będę madrzejsza i wypytac o wszystko bo u mnie też nikt nie raczył poinformować o zachowaniu małej po żółtaczce o tym jakie mleko najlepiej podawać o sposobach karmienia i rozkrecaniu laktacji nie mówiąc! Prawie zerowe zainteresowanie Szkoda gadać.
    to tak jak ja....u mnie w szpitalu zero pomocy, a pokój laktacyjny jest pod patronatem Medeli uhmmmmmmmmmmm............
    Smoczku a Ty malutką Sofijkę ucałuj :)

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macham wcinajac pizze
    super sobie radzicie z maluchami

jutro popisze bo dzis mam juz dosc i ide zaraz spac

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doczytałam Zgredka gratuluję bo chyba jeszcze tego nie robiłam. Masz w sobie niesamowity spokój a przynajmniej mam takie wrażenie jak czytam Twoje posty.
    Malenq super pomysł z dxieleniem się doświadczeniami przyda się każdej z nas. Yas śliczna ta Twoja kruszynki.
    Blondik dobrze ze juz się luzujesz ciesz się ciąża a nie zamartwiaj bo powodów nie masz.
    Misia dzielna z Ciebie babka trzymam kciuki żeby było dobrze bo to tylko jakiś statystyki.
    Ja po wizycie teściowej bratowej i ciotki... Mówiły wszystkie na raz... Mam łeb jak sklep. Czmycham do wanny i relaks bo jutro wieczorem gin :)
    Lara patrz jak szybko leci :)
    Nieukowa witaj w kraju i odpocznij po urlopie a nie juz tyrasz... Porządki nue zająć ;)
    Miłego wieczoru :)

Blondik, Krokodylica lubią tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc,
    wybaczcie, ze się nie odzywam..ale wyjechałam z dziećmi do rodziców.. jestem na bieżąco:)

u nas ok.. jakoś leci.. Tymek ma alergie na brzoze, która obecnie szaleje, więc nie jest lekko.. a Patryk jest spokojny.. potrafi przeleżeć 2h rozgklądając się, cos tam gadając, robiąc mninki i wreszcie przysnąć.. oczywiście, jak nic go nie boli:) wczoraj i dziś nie było kupek, więc od godziny jest mała akcja.. była już mega kupa, ale nadal coś jest na rzeczy.. lecę mu zrobić toaletę.. starszak już w lóżku..

Lara, ja wchodzę z myślą, że zaraz bedzie jakieś info od Ciebie, że coś się zaczyna:)

zgredka lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    MSIA, jesteś tam? Może wpadniesz w Poznaniu ze mną na te warsztaty, albo może na te wcześniejsze 15go kwietnia???[/b]
    Jestem ...tylko jakos dola zlapalam, wiec wole sie nie odzywac, ale podczytuje immalo zawalu nie dostalam, bo myslalam po poscie zgredki, ze LaRa juz rodzi;)

15.04 nie moge. Ja z mezem zapisalam sie na jakies warsztaty na 11 maja to te same???

Jutro mam wizyte u lekarza prowadzacego ciekawe co powie...
    Ja dzis poplakalam sie bo bylam w galeri i jak zobaczylam ciuszki dzieciece to jakos mnie to przygnebilo i same lzy naszly...
    Kupilam pozytywke, moze mnie pozytywnie nastroi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2015, 20:37

• zgredka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia: siostra mojego chlopaka miala miec wg badan dziecko z zespolem, a urodzila sie dziewczynka bez zespolu, choc z lekka wada sluchu, ale juz "naprawioną" i jest zdrowiutka.. a mieszka za granica, gdzie spokojnie aborcje mozna zastosowac, a jednak nie poddala sie i prosze :)

Badzmy dobrej mysli.

Mnie boli dupsko, wzielam syropek lactulosa, ale nic chyba strzele zaraz druga dawke :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia to jasne że minie trochę czasu, zanim samopoczucie wróci ci do normy, musisz "odchorować" tę niepewność...

Bezpieczny Maluch jest 11.05- zapisałam się więc możemy się zobaczyć :)
    Są jeszcze warsztaty "Planeta Dziecko" 27.04, ale nie dostałam potwierdzenia rejestracji więc nie wiem co z tym będzie...

Zgredka tylko nie przedawkuj bo będzie się lałoooo :D

Ja właśnie staram się zwolnić obroty- wszystko poskładane, pranie zrobione, chleb upieczony, zakupy na jutro są.... aha, jeszcze zafarbowałam włoski żeby jakoś na egzaminie wtorkowym wyglądać :)

Brakuje jednej rzeczy: nic nie umiem :(
    Będę się na szybko uczyć jutro...

Misi@ lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie rodzę i mam zamiar doczekać do terminu cc :)

Malenq, Nieukowa, Blondik, Krokodylica, Yasmin lubią tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa wrote:
    Nie rodzę i mam zamiar doczekać do terminu cc :)
    Grzeczna dziewczynka:-D

LaRa lubi tę wiadomość

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde a ja jestem trzecia w kolejce... Psotka już niedługo ma termin, Lara umówiła się na za 8 dni, a potem chwila i ja,

Oj.
    Aj oj.

Krokodylica lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa :) ja 4 Dni temu tez bylam 3 w kolejce :p

Malenq, LaRa, MANIEK, Krokodylica lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem kulturalna i się ludziom w kolejki nie wcinam :P
    Poza tym mamy z mężulem 2.06 3-cią rocznicę ślubu i Radek ma wyjść niewcześniej a najlepiej w ten dzień :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2015, 21:35

Krokodylica, konwalianka lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rocznice mam 30.04. Ale do tego terminu juz bym nie chciała dotrwać z mała w brzuszku...
    Właśnie malz przemasowal mi plecy i krzyż ale nadal boli - fuck... Doopsko tez :P

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff wrocilismy, jednak nei ubralam tej sukienki bo rajty maja na brzuchu szew ktory mi sie wryl w brzuch tak ze row marianski prawie zrobil. Byly wiec jeansy poprostu z ladniejsza bluzka.

Mam okropnie napuchniete stopy i dlonie. Stopy bola jak chodze i dlonie jak zaciskam. Obraczka ktora byla za duza na palca po slubie teraz w ogole na palec nei wchodzi!

Moje dziecko robi jakie rewolucje w moim brzuchu, najpier mial czkawke a teraz tak sie wypial ze mam wrazenei ze wyjdzie jak alien przez brzuch..... az sie boje ze on sie obrocil jakos i lezy w poprzek bo tak moj brzuch wyglada...

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Kinga od Yas chyba dzis miała Chrzest, z tego co pamietam :)

Psotka, ja tez mam stopy opuchnięte, dłoni prawej ręki prawie nie czuje, i chyba jestem coraz bardziej zmęczona...
    Do tego te chrapanie :(
    Obrączkę i inne pierścionki zdjęłam juz 4 msce temu, a mała wczoraj i dzis tez sie wypychala, tak ze brzuch mi sie przesuwał z lewej na prawa :)

Yasmin lubi tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez obraczki juz nie nosze ale dopeiro moze od miesiaca. Dzisiaj jednak mocniej czulam ta opuchlizne i chcialam sprawdzic czy obraczka przejdzie ale nie dalo rady.

Mam lekkie bole @.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze a mnie mala wyratowala od tych dolegliwosci wylazac wczesniej. W ogole musze przyznac, ze poza poczatkowymi mdlosciami ciaze wspominam wysmienicie..

Klade sie soac, trzymac kciuki, zeby jutro nas wypuscili

Misi@, Malenq lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
‹‹ 732 733 734 735 736 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ