X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i super z tym miodem :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leżę....... I pachnę :)

Krokodylica, beszka, Yasmin lubią tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara: i swietnie :)
    a mi przyniesli papiery do napisania pisma, ktore juz napisalam i jestem bardzo zadowolona, od razu mi sie humor poprawil
    poza tym ogolilam nogi wybalsamowalam sie, opilowalam pazurki, co dobrze wplynelo na moje samopoczucie.
    Odciagam co 3 H, nawet karmilam mala z butli, ale dobijajace jest to, ze ja sciagam ponad 30 min, a ona uciaga to w minute :/

I dupa ostro boli od hemoroidow, mama każe mi jutro na badaniu spytac czy to aby na pewno hemoroidy, ale cozby innego.

LaRa, PsotkaKotka, Nieukowa, Krokodylica lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • helenkq Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka zagaladam i co widze zgredka rozpakowana przed czasem gratuluje ;)

kroko i beszka tez bo nie mialam okazji tylko zagladalam i czytalam ale nie mialam czasu pisac ;)

kochane widze ze temat brzuszkow na tapecie
    poczytajcie o delicol
    to nie jest simetykon jak reszta tylko enzym trawienny podobno super sprawa chociaz ja nie stosowałam.... u mnie w aptece ponad 50 zlotych ale na necie okolo 20-25 sie kupi ;)

a z reszty moim zdaniem najlepszy infacol ma najwieksza dawke symetykonu, reszta nie dawała zadnych rezultatow...

lara dostalas ciuszki zadowolona?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 19:37

zgredka, Krokodylica lubią tę wiadomość

dqpri09kenjjhndh.png
    ***************Gang 18+****************
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, dostałam :) wszystko ok, jestem zadowolona, dziękuje :)

Leżałam, pachniałam i nawet przysnelam, i .... Obudzili mnie telefonem :(
    Boli mnie cały dół, misia sie wypina i chyba nawet wyciąga, dzis obrała prawa stronie brzucha bo z prawej mi pupkę wystawia :)

Dzis zazyczylam sobie tosty na kolacje, bo skoro za tydzień zaczynam dietę to teraz jeszcze moge pojeść :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 19:48

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • helenkq Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widzialam ze Iwona wysłała ;D

a co do tego leku to mi polecała nasza lokalna pani magister mowila ze nie ma nic lepszego na kolke to enzym laktaza i o ile sie nie myle to pomaga w trawieniu mleczka ;) nie kupilam bo maly juz nie ma wiekszych problemow z brzuszkiem a jak ma pomaga spanie na brzuszku

a to info z neta;
    Delicol to krople, przeznaczone dla niemowląt cierpiących na kolkę spowodowaną nietolerancją laktozy. Dostarcza on enzymu, który pomaga niedojrzałemu jeszcze układowi pokarmowemu dziecka w trawieniu cukru mlecznego. Dzięki temu eliminuje przyczynę kolki, a nie tylko łagodzi jej objawy.
    Delicol, jako jedyny preparat na polskim rynku działa przyczynowo - nie dopuszcza do wystąpienia kolki.
    Delicol pozwala na zachowanie karmienia piersią.
    Delicol pozwala na dostarczanie niezbędnej do prawidłowego rozwoju dziecka laktozy.
    Delicol jest w 100% naturalny, dostarcza enzymu naturalnie występującego w orgniazmie dziecka.

kurde widze ze macie problemy z karmieniem ;( trzymam kciuki zeby sie udalo chociaz jak malenstwo woli butle to ciezko bedzie...

i mialam cos napisac ale nie pamietam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 19:51

Yasmin lubi tę wiadomość

dqpri09kenjjhndh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela ale delicol daje się tylko w przypadku nietolerancji latozy właśnie, jak dziecko tego nie ma to delicol nie pomoże, my stosowaliśmy delicol+bobotic na początku, ale sama metodami prób i błędów doszłam, że nie muszę delicolu (po nim straszne kupki mała miała).....
    Zgredko a czemu nie karmisz piersią??i nie dokarmiasz tak jak pisałam......
    ja bym bardzo chciała aby mała wolała pierś niż butlę, ale to co ja chcę, a rzeczywistość to inna bajka heheheh...

dobranoc i 3majcie kciuki za jutro, jedziemy popołudniem do neurologa dziecięcego....mam nadzieję, że diagnozy do rehabilitacji nie będzie............

ja polecam dodawanie do mleczka probiotyku Trilac plus...u małej ładnie wyregulował brzuszek........

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 20:12

Yasmin, beszka, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuje CI Helenko za podpowiedź. Spróbuję wszystkiego

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki Malenqu. My zaczynamy rehabilitację po 27 Neurolog zakwalifikowała Kingę z powodu wcześniactwa. Będziemy tam uczęszczać aż Kinga zacznie chodzić

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • helenkq Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak pisalam nie stosowalam tylko slyszalam ze dobre, ale kazde dziecko jest inne...

magister mowila ze dzieciaczkom pomaga ;)

dqpri09kenjjhndh.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie moz edo ktorego tygodnia dziecko moze sie jeszcz eprzekrecic? Bo mam wrazenie ze moj synus zmienil ulozenie i lezy bokiem. :/

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocilam! Po wizycie podjechalismy do Ikei, bo bylo blisko.
    Lekarz spojrzal na wyniki, zawolal meza i rozmawialismy. Dal nam skierowanie na Polna do szpitala polozniczego, w celu dalszej diagnozy i aminopunkcji.
    Spytal sie nam czy chcemy usunac ciaze, jak dziecko bedzie chore. Maz powiedzial, ze nie ma takiej mozliwosci, chcemy sie poprostu przygotowac i pomyslec o ewentualnej rehabilitacji malego by zylo mu sie jak najlepiej.
    Jutro pojade do szpitala ze skierowaniem i zob. Co powiedza.
    Nie zrobil mi usg bo stwierdzil, ze napisze mi od razu skierowanie na polowkowe, bo tam maja lepszy sprzet.
    Pogratulowal decyzji ima nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze.
    Mam jakies zapalenie mial mi przepisac jakies leki, ale z tego wszystkiego zapomnielismy i my i lekarz wypisac recepte.

Najgorsze, ze musialam oszukac mame, ze wszystko jest dobrze, nie chcemy nikogo martwic na zapas.

A z milych rzeczy to w Ikei upolowalam pelargonie za 1 zl ;) niestety 10 ostatnich :) Jutro bede je przesadzac :)
    Musze tez jutro jechac do tego szpitala popytac sie co i jak. Ech a w srode mam urodzinki i gescie sie zapowiedzieli, a ja jakos nie mam ochoty na swietowanie :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 20:57

Yasmin, Malenq, Pati Belgia, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiu, jesteście z małzem bardzo dzielni. Modlę się o pozytywne wyniki dalszych badań

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yasmin wrote:
    Misiu, jesteście z małzem bardzo dzielni. Modlę się o pozytywne wyniki dalszych badań
    Dziekuje za modlitwe. I dziekuje, ze jestescie i mam sie komu wygadac to jest dla mnie wazne.

Yasmin, Krokodylica lubią tę wiadomość

• helenkq Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misiu trzymam kciuki zeby skonczylo sie na strachu... nie moglam znalesc twojego opisu co jest nie tak ale mam szczera nadzieje ze wszystko bedzie dobrze ;)

dqpri09kenjjhndh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ również dorzucam się do modlitwy i mam nadzieję, że będzie dobrze

Misi@ lubi tę wiadomość

• zgredka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq: nie karmie piersia, bo mala.dzis caly dzien pod lampami, a karmia ją moim mlekiem. Kolejne dojenie za 2 h a teraz drzemka.

Misi@: zaciskam kciuki do badania..

Misi@ lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    helenkq wrote:
    misiu trzymam kciuki zeby skonczylo sie na strachu... nie moglam znalesc twojego opisu co jest nie tak ale mam szczera nadzieje ze wszystko bedzie dobrze ;)
    Dziekuje!
    W piatek przyszla wiadomosc, ze synek moze miec zespol dawna i w sumie nie chcialam robic aminopunkcji i by sprawdzic, ale jednak nsdzieja sie tli gdzies w srodku, ze to pomylka i, ze bedzie zdrowy i z mezem chcielibysmy sprawdzic. W razie czego przygotowac sie na jego mprZyjscie i rehabilitacje.
    Z pewnych wzgledowchodzi tez o pieniadze, czy zbierac i odkladac juz na rehabilitacje.

Nieukowa lubi tę wiadomość

• LaRa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia, wspieram modlitwa i mam ogromna nadzieje ze wszystko bedzie dobrze :*

A ja zasikam sie na amen.... Non stop sikam :/ a przynajmniej mam ochotę... A tam 3 kropelki :)

Misi@ lubi tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara!oj malutka prze na pęcherz heheuehe.....
    Trzymaj za kilka dni będziesz miała ją przy sobie:-D

Kolejne warsztaty
    http://babyonline.pl/mamo-to-ja-warsztaty.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 22:10

‹‹ 736 737 738 739 740 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ