X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka nie łam się jeszcze chwila musisz wytrzymać i będziesz w domciu z małą.
    Trzymam za Was kciuki.

Pati masz racje mobilizuj męża do diety bo im więcej do zrzucenia tym trudniej.

Kotka ja zrobiłam tak jak Ty z zębami i teraz za tydz znów lece na oczyszczanie:)

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa wrote:
    tak, to dziewczynki podobno odbieraja urode matce, o chlopcach nie slyszalam :)
    eeeee tam, mnie Kinia żadnej urody nie zabrała... Jak zwykle piękna i młoda :P

Witam Kochane.
    Od wczoraj mam w domku pełnoprawnego chrześcijanina :)
    Ostatnio mamy potworne kolki, mała dzielnie próbuje znosić ból i naprawdę ma dosyć wysoki próg bólu, ale różnie bywa a mnie serce pęka i płaczę razem z nią. Oczywiście poryczałam się 3 razy podczas uroczystości. A teraz jestem jak nowo narodzona :)
    Smoczyca1 wrote:
    Jak drugi raz będę rodzic to będę mądrzejsza i wypytac o wszystko bo u mnie też nikt nie raczył poinformować o zachowaniu małej po żółtaczce o tym jakie mleko najlepiej podawać o sposobach karmienia i rozkrecaniu laktacji nie mówiąc! Prawie zerowe zainteresowanie Szkoda gadać.
    ja również... Rodziłam w świetnym szpitalu, ale personal uznał, że skoro część mojej rodziny pracuje na połownictwie i noworodkach to już wszystko wiem. A zielona byłam jak mało kto. Wszystkim wokoło tłumaczyli jak dzieciom a mnie pomijali. Jak zapytałam to i owszem, ale skąd miałam wiedzieć o co pytać?
    zgredka wrote:
    Wychodzimy 16go!!! Kur***

Mala musi buc naswietlana :/ poplakalam sie
    Buuuuuu :((((((((( ja dostałam depresji w ciągu 4 dni w szpitalu. Po wyjściu od razu jak ręką odjął

Kotko fajny ten kosz

Malenq, czy Kosia ma jeszcze kolki? Jak długo miała? co pomogło? Ja stosuję sab simplex luf lefax, ciepłe okłady, podciąganie nóżek do brzuszka

Biedroneczko śliczne zdjątak :)

Misiu wspieram wciąż <3

W rossmannie jeszcze przez tydzień są w promocji pieluszki jednorazowe babydream jedynki. Bardzo je lubiliśmy z Kinią. Mają wycięcie na pępuszek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 14:46

Krokodylica lubi tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara: mi wylazil sb i nd, a rodzilam w czw

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yas:

Nie Kosia już nie ma kolek, jakieś 2tyg. temu minęły i mam nadzieję, że już nie wrócą...
    nam tak jak pisałam pomógł BOBTIC FORTE, ani sab ani espumisan do tego termoforek i masowanie ..... częste kładzenie na brzuszek też pomaga....
    Gratuluję pełnoprawnego chrześcijanina....

Yasmin lubi tę wiadomość

• Blondik Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia, mam nadzieję, że po wizycie będą same dobre wiadomości.

odebrałam właśnie wyniki badania krwi i moczu... w moczu bakterie liczne w preparacie. cholera jasna ;/ znowu powód do zmartwień

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondiku a mocz dobrze pobralas? W polowie sikania i po rozchyleniu warg sromowych? Czesto bakterie wychodza przez zle pobranie...

Malenq a malej pomogly leki, a moze faktycznie po prostu przechorowala i jej jelita dojrzaly bez wzgledu na lek?

Zgredka tulam :(

Ja mam jutro egzakin, malo umiem ale zamiast sie uczyc bylam z mezem kupic magnolie do ogrodu ;) olac egzamin, drzewko ladne :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Yas:

Nie Kosia już nie ma kolek, jakieś 2tyg. temu minęły i mam nadzieję, że już nie wrócą...
    nam tak jak pisałam pomógł BOBTIC FORTE, ani sab ani espumisan do tego termoforek i masowanie ..... częste kładzenie na brzuszek też pomaga....
    Gratuluję pełnoprawnego chrześcijanina....
    dopiero 2 tyg temu :( łapało ją tylko po posiłku czy w przerwach pomiędzy również?
    dziękuję :)

Zauważyłam, że te wszystkie saby, lafexy i inne to jest to samo tylko w różnych dawkach. Chodzi tutaj o symetykon ehhhh trzeba wytrwać

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Malenq a malej pomogly leki, a moze faktycznie po prostu przechorowala i jej jelita dojrzaly bez wzgledu na lek?
    na bank przechorowała. jelitka musza po prostu dojrzeć. Te preparaty nie leczą tylko łagodzą ból przez neutralizowanie pęcherzyków powietrza w jelitkach
    Powodzenia na egzaminie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 16:18

Malenq lubi tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niom niom niom objadlam sie zielonych szparagow z ziemniaczkami i sosem holenderskim :D

Blondik lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas to były kolki - więc wieczorami/popołudniami mała po 2-3h płakała i za nic nie można jej było uspokoić... gdy płakała po jedzeniu dostawała bobotic przez kilka dni i było na jakiś czas dobrze.......na płakanie wieczorne wpływ też mają bodźce z zewnątrz, im więcej się działo wokół niej tym większy płacz był wieczorem.........

Yasmin lubi tę wiadomość

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga płacze głównie po jedzeniu, ale z nadmiaru wrażeń wieczorem tez jej się zdarza

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do dziewczyn ktore maja to jeszcze przed soba. Moze wam sie uda ;)

Orgazm podczas porodu:

https://www.youtube.com/watch?v=gLLi7QCw-7s

Yasmin lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • beszka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yas, a wiesz ktory specyfik ma najwieksza dawke?

My od 1,5 godz na dworzu. Mala spi. Zaraz chyba ja do korytarza wstawie, bo mi juz zimno, brrrrr

Yasmin lubi tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bobotic daje sie tylko 3krople w trakcie lub po jedzeniu, sab natomiast 15kropli, a espumisan 10-13.....

beszka lubi tę wiadomość

• beszka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To poprosze mame by mi ten bobotic kupila.

My przy L stosowalismy sab i nirweski specyfik, ale zero poprawy :/

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jest jeszcze w pl dostępny Infacol 50 ml zawiera 40 mg simetikonu - odpowiednik
    Lefax ma (41,2 mg simeticonu)

SubSimplex- pl odpowiednik Bobotic...Ten sam skład chemiczny-to też jest simetikon, ale w większej dawce niż Infacol (zawiera 66,66 mg simetikonu).

Im większe stężenie tym mniejsze masz pole manewru w dawkowaniu (moja osobista opinia) ja nie zawsze podaję 15 kropel sabu. Ciężko podzielić tak te 3 kropelki bobotica ale za to bobotic łatwiej dostepny w pl.
    Myślę, że nie ma większej różnicy stosowaniu każdego z tych preparatów. Ważniejsza chyba jest tutaj dostępność i cena

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 17:55

beszka, Malenq, Nieukowa lubią tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq 20-25ml dla dziecka wody na caly dzien??? Ja swojej na pewno daje wiecej a polozna mi powiedziala ze mam wiecej dopajac bo pielucha za malo zasikana. Az sobie jutro przygotuje w butelce tyle wody i zwroce uwage ile dokladnie wypija.

Ja zmienilam wczoraj Zuzi butle bo z tamtej duzo leci i mi sie krztusila i mama kupila mi taka ze musi possac mocniej i mniej leci i wiecie ze musze wrocic do starej? Z tej nowej tak cycka, cycka, az sie zmeczy i nie zje tyle ile powinna i wciaz jest krzyk i placz. I uspokajanie i dokarmianie po 4 razy... trzeba wrocic do starej butli i opanowac jakos to krztuszenie!

Dziewczyny co można na przeziębienie w czasie karmienia? Podaję małej trochę tego mojego mleka, może niedużo ale nie chcę żeby ją brzuch bolał a czuję że mnie powoli rozbiera. Można mleko z miodem i czosnkiem?

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj mojej to czasami co 30 min musze zmienić pieluche wiec sika chyba dobrze a wypija max 50 ml no i część z tego wypluje :/
    A moja ma takie ssanie ze czasami prawie całego smoka wciągnie i podczas karmienia często musze jej wyciągać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 18:22

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kroko, ale larmisz mm? bo jesli swoim to miód jest jednym z najsilniejszych alergenów dla dziecka a czosnek zrobi mleko orzkie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 18:30

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No karmię MM, ale podaję też trochę mojego mleka, ile uda mi się odciągnąć. Dlatego pytam co mogę na przeziębienie bo nie wiem?
    Miód jadłam całą ciążę i teraz też jem, nie zauważyłam żeby małej coś się po nim działo.

‹‹ 735 736 737 738 739 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ