Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Zgredka nie łam się jeszcze chwila musisz wytrzymać i będziesz w domciu z małą.
Trzymam za Was kciuki.
Pati masz racje mobilizuj męża do diety bo im więcej do zrzucenia tym trudniej.
Kotka ja zrobiłam tak jak Ty z zębami i teraz za tydz znów lece na oczyszczanie:)Maniek
-
LaRa wrote:tak, to dziewczynki podobno odbieraja urode matce, o chlopcach nie slyszalam
Witam Kochane.
Od wczoraj mam w domku pełnoprawnego chrześcijanina
Ostatnio mamy potworne kolki, mała dzielnie próbuje znosić ból i naprawdę ma dosyć wysoki próg bólu, ale różnie bywa a mnie serce pęka i płaczę razem z nią. Oczywiście poryczałam się 3 razy podczas uroczystości. A teraz jestem jak nowo narodzona
Smoczyca1 wrote:Jak drugi raz będę rodzic to będę mądrzejsza i wypytac o wszystko bo u mnie też nikt nie raczył poinformować o zachowaniu małej po żółtaczce o tym jakie mleko najlepiej podawać o sposobach karmienia i rozkrecaniu laktacji nie mówiąc! Prawie zerowe zainteresowanie Szkoda gadać.
zgredka wrote:Wychodzimy 16go!!! Kur***
Mala musi buc naswietlanapoplakalam sie
(((((((( ja dostałam depresji w ciągu 4 dni w szpitalu. Po wyjściu od razu jak ręką odjął
Kotko fajny ten kosz
Malenq, czy Kosia ma jeszcze kolki? Jak długo miała? co pomogło? Ja stosuję sab simplex luf lefax, ciepłe okłady, podciąganie nóżek do brzuszka
Biedroneczko śliczne zdjątak
Misiu wspieram wciąż
W rossmannie jeszcze przez tydzień są w promocji pieluszki jednorazowe babydream jedynki. Bardzo je lubiliśmy z Kinią. Mają wycięcie na pępuszekWiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 14:46
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyYas:
Nie Kosia już nie ma kolek, jakieś 2tyg. temu minęły i mam nadzieję, że już nie wrócą...
nam tak jak pisałam pomógł BOBTIC FORTE, ani sab ani espumisan do tego termoforek i masowanie ..... częste kładzenie na brzuszek też pomaga....
Gratuluję pełnoprawnego chrześcijanina....Yasmin lubi tę wiadomość
-
Blondiku a mocz dobrze pobralas? W polowie sikania i po rozchyleniu warg sromowych? Czesto bakterie wychodza przez zle pobranie...
Malenq a malej pomogly leki, a moze faktycznie po prostu przechorowala i jej jelita dojrzaly bez wzgledu na lek?
Zgredka tulam
Ja mam jutro egzakin, malo umiem ale zamiast sie uczyc bylam z mezem kupic magnolie do ogroduolac egzamin, drzewko ladne
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Malenq wrote:Yas:
Nie Kosia już nie ma kolek, jakieś 2tyg. temu minęły i mam nadzieję, że już nie wrócą...
nam tak jak pisałam pomógł BOBTIC FORTE, ani sab ani espumisan do tego termoforek i masowanie ..... częste kładzenie na brzuszek też pomaga....
Gratuluję pełnoprawnego chrześcijanina....łapało ją tylko po posiłku czy w przerwach pomiędzy również?
dziękuję
Zauważyłam, że te wszystkie saby, lafexy i inne to jest to samo tylko w różnych dawkach. Chodzi tutaj o symetykon ehhhh trzeba wytrwać -
Nieukowa wrote:Malenq a malej pomogly leki, a moze faktycznie po prostu przechorowala i jej jelita dojrzaly bez wzgledu na lek?
Powodzenia na egzaminieWiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 16:18
Malenq lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyu nas to były kolki - więc wieczorami/popołudniami mała po 2-3h płakała i za nic nie można jej było uspokoić... gdy płakała po jedzeniu dostawała bobotic przez kilka dni i było na jakiś czas dobrze.......na płakanie wieczorne wpływ też mają bodźce z zewnątrz, im więcej się działo wokół niej tym większy płacz był wieczorem.........
Yasmin lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
jest jeszcze w pl dostępny Infacol 50 ml zawiera 40 mg simetikonu - odpowiednik
Lefax ma (41,2 mg simeticonu)
SubSimplex- pl odpowiednik Bobotic...Ten sam skład chemiczny-to też jest simetikon, ale w większej dawce niż Infacol (zawiera 66,66 mg simetikonu).
Im większe stężenie tym mniejsze masz pole manewru w dawkowaniu (moja osobista opinia) ja nie zawsze podaję 15 kropel sabu. Ciężko podzielić tak te 3 kropelki bobotica ale za to bobotic łatwiej dostepny w pl.
Myślę, że nie ma większej różnicy stosowaniu każdego z tych preparatów. Ważniejsza chyba jest tutaj dostępność i cenaWiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 17:55
beszka, Malenq, Nieukowa lubią tę wiadomość
-
Malenq 20-25ml dla dziecka wody na caly dzien??? Ja swojej na pewno daje wiecej a polozna mi powiedziala ze mam wiecej dopajac bo pielucha za malo zasikana. Az sobie jutro przygotuje w butelce tyle wody i zwroce uwage ile dokladnie wypija.
Ja zmienilam wczoraj Zuzi butle bo z tamtej duzo leci i mi sie krztusila i mama kupila mi taka ze musi possac mocniej i mniej leci i wiecie ze musze wrocic do starej? Z tej nowej tak cycka, cycka, az sie zmeczy i nie zje tyle ile powinna i wciaz jest krzyk i placz. I uspokajanie i dokarmianie po 4 razy... trzeba wrocic do starej butli i opanowac jakos to krztuszenie!
Dziewczyny co można na przeziębienie w czasie karmienia? Podaję małej trochę tego mojego mleka, może niedużo ale nie chcę żeby ją brzuch bolał a czuję że mnie powoli rozbiera. Można mleko z miodem i czosnkiem?
-
Oj mojej to czasami co 30 min musze zmienić pieluche wiec sika chyba dobrze a wypija max 50 ml no i część z tego wypluje
A moja ma takie ssanie ze czasami prawie całego smoka wciągnie i podczas karmienia często musze jej wyciągać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 18:22