X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama nie od parady ;)

Yasmin lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko jak żabę nóżki szeroko

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszko mnie położna mówiła, żeby nie rozchylać i nie wymywać, ponieważ możemy większą szkodę zrobić i podrażnić to miejsce.......

• zgredka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszko mnie ma sr mowilo ze kazda faldkd i wargi odchylac, zreszta dzis mala tak sie usrajdolila, ze bylo to niezbedne

Ide sie myc ale nie wiem czy powinnam, rana pali..

A potem podczytam Was

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • beszka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za odp. Znalazlam o takie info jeszcze http://dzieciowo.pl/2014/08/jak-dbac-o-higiene-dziewczynek-od-noworodka-do-przedszkolaka.html

W czw.ide na wazenie to zapytam sie pielegniarki dziececej.

No to ja juz czekolade odstawiam.

Konwi, moja mala tez gazy necza i nie mize od razu odbic. Dzis doslownie chlusnela mlekiem :/ potrafi strasznie olakac 2 gidz oo jedzeniu. Biore ja do giry i po jakims czasie idbija kub baki puszcza.

Ja rowniez o menu dla mam karmiacych poprosze :)

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane... ale miałam zgona po południu, oboje z mężem defekt zaliczyliśmy i poszliśmy spać ;/ a tu nagle trzeba było na szkołę rodzenia jechać...

Odrabialiśmy dziś ostatnie zajęcia, z porodu. I jakoś tak położna to fajnie prowadziła, że się nie boję póki co... mega pozytywnie i nawet mój mąż się uśmiał a reaguje alergicznie na konieczność bycia aktywnym w grupie...

Pytanko mam do tych po porodzie: czy te podkłady 90x60 na wyro są konieczne? Wydaje się to przegięciem, żeby szpital nie miał środków higienicznych? Położna mówiła żeby to olać bo w poznańskich szpitalach mają i dają, ale sama nie wiem. Jak było u was?

I jeszcze jedna refleksja.. nie mam torby do porodu. Myśłicie że to będzie głupio wyglądać, jak wezmę plecak?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 20:29

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa widać nick masz słuszny :) gratki egzaminu.
    Mnie męczą mdłości, nie rozumiem dlaczego ;(
    To menu tez poproszę.
    Blog: mama na obcasach :)

Yasmin lubi tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukawa u na nie daja :( musze miec swoje

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• zgredka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa u mnie daja, nie mam zdania co do wygody, sa i juz. Nie zwraca sie na nie uwagi, tu sa firmy semi.ja juz w 4 dniu nie uzywalam, bo rozumiem ze chodzi o podkkady na lozko, bo te bella mama to nosze caly czas jade juz 2 paczke, a oprocz tego te, co sa w szpitali

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też nie dawali podkładów mąż mi dowiódł. Dawali niby podkłady ale to był dodatkowy kawałek prześcieradła i tyle. Niby mówiły ze jak zabrudzenia to wołać o nową pościel ale wiadomo żadna frajda fundowac im dodatkowa robotę wolałam mieć swoje i czuć się bardziej komfortowo.

Biedroneczka83 lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kude wiecie co...przeziebilam sie. Nie wiem jak! No przeciez siedze w domu. A tu nagle dzisiaj zaczelo mnie pobolewac gardlo i w ciagu 2h boli mnie juz mocno a do tego katar i kichanie. No poprostu swietnie.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę spać... Dobranoc :)

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa u mnie nie dawali, musiałam mieć swoje, dawali tylko bella... Ze mnie leciało jak z wodospadu, zużyłam chyba 11szt takich podkładów....
    Kotka współczuję... Syropem gardło...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 22:24

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam syropu. Wypilam herbate z lipy i z czarnego bzu i zrobilam sobie napar z szalwi na gardlo :/. Co za syf no. Ale to nei grypowe jak ostatnim razem.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka kuruj sie... Jeszcze masz szanse sie wykurowac do porodu ;) czosnek, miod, maliny, moze jakis paracetamol?

Co sadzicie o tej awanturze o udzial dzieci w polowaniach? Dla mnie zakazywanie odgorne takich rzeczy jest chore. Dlaczego roztaczac jakia klosz nad dzieciakami? Niech wiedza z czego robi sie miesa zeby kiedys swiadomie wybraly droge w zyciu... Jeszcze niech zabronia wedkowania a dziecmi albo udzialu w uboju na wsi...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 06:52

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nic o tym nie wiem? To jakas nowosc z wiadomosci? Ja tu odcieta od swiata :/, pory roku sie zmieniaja, a ja nic o tym nie wiem...

Freja lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yo, u mnie po staremu jakby co :)

Yasmin, Pati Belgia lubią tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troche mi lepiej. Plucze gardlo szalwia i chyba pomaga. Mialam wyjsc dzisiaj na balkonie kwiatki poprzesadzac ale chyba odpuszcze a szkoda bo ma byc piekna pogoda. No wlasnie, piekna pogoda a ja w domu a moj maz jedzie na wspin w skalki. Puscilam go bo co ma siedziec ze mna bez sensu, za pare tygodni i tak bedzie musial :P

a sluchajcie, co z Tamka?

NIEUKOWA - zaraz poczytam o tym bo ja tez nic nie wiem.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Psotka kuruj sie... Jeszcze masz szanse sie wykurowac do porodu ;) czosnek, miod, maliny, moze jakis paracetamol?

Co sadzicie o tej awanturze o udzial dzieci w polowaniach? Dla mnie zakazywanie odgorne takich rzeczy jest chore. Dlaczego roztaczac jakia klosz nad dzieciakami? Niech wiedza z czego robi sie miesa zeby kiedys swiadomie wybraly droge w zyciu... Jeszcze niech zabronia wedkowania a dziecmi albo udzialu w uboju na wsi...

"Organizacje przytaczają opinie psychologów: udział dzieci w polowaniach uczy je, że zadawanie śmierci i bólu żywej istocie jest akceptowalne, a nawet chwalebne. To stępia ich wrażliwość na cierpienie i zdolność do współczucia - a więc demoralizuje. A konstytucja nakazuje państwu ochronić dzieci przed demoralizacją."

To ja powiem w takim razie, ze kupowanie miesa w sklepie uczy znieczulicy i ignorancji. Wiekszosc ludzi a juz tym bardziej dzieci nie mysli o tym, jak do tego sklepu trafila piers z kurczaka czy ich ulubiony pasztet. A powinny wiedziec.
    Wiadomo, ze trzeba dzieci na tych polowaniach uczyc szacunku do zwierzat a nie brutalnosci. moze kolapowinny jakies pogadanki, programy dla dzieci robic zeby wlasnie je uczyc jak sie odpowiednio ze zwierzetami obchodzic i jak w ogole podchodzic do polowania.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Freja Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Witam się w 29 tygodniu ;)

Psotka - kuruj się, czosnek w duuuużej dawce + imbir świeży do ssania - jest rewelacyjny

Zgredka - jak tam bilirubina?

Co do tych polowan to nie zgodzę się, że ucza brutalności, niestety stworzyliśmy taki świat (bez drapieżników) kiedy odstrzał zwierzzyny jest konieczny i tym się właśnie wg mnie zajmują koła łowieckie. Polowania nie powinny być dla dzieci same w sobie - ale "podawane" razem z całą otoczką, ideologią i celem takich zachowań, przecież to koła łowieckie w sumie wespół z leśnikami dbają o dziką zwierzynę
    no i z całym szacunkiem - co jest bardziej brutalnie i niehumanitarne? polowanie czy hodowla w klatce a potem transport do rzeźni i sama tam prcedura?

wiem, że wszystko to sa rzeczy trudne, człowiek zawsze polował i nie zmienimy naszej historii - jesteśmy przystosowani do pokarmów mieszanych ( gdybyśmy byli roślinożercami mielibyśmy 3 żołądki /nie wiem czy moej dzieci nie mają ;)/ lub chociaż duuży wyrostek robaczkowy jak koń a nie formę zanikową w postacji kilku cm kikuta...

a to w jakim wieku dziecko jest na tyle dojrzałe aby brać udział w takim polowaniu zależeć powinno juz raczej od rodzica - mam nadzieję trzeźwo myślącego, bo nie wyobrażam sobie że ktoś przedszkolaka wyśle na polowanie

swoją droga to idac tym torem to powinni zakazać puszczania w TV filmów przyrodniczych przed 22:00 bo tam też są brutalne polowania

Pati Belgia, Krokodylica lubią tę wiadomość

Freja, młoda 13, młody 4,młodszy 0, aniołek Olga 03.08.2014 (16tydz.)
    860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
‹‹ 741 742 743 744 745 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ