Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama nie od parady ;)

Yasmin lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko jak żabę nóżki szeroko

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszko mnie położna mówiła, żeby nie rozchylać i nie wymywać, ponieważ możemy większą szkodę zrobić i podrażnić to miejsce.......

• zgredka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszko mnie ma sr mowilo ze kazda faldkd i wargi odchylac, zreszta dzis mala tak sie usrajdolila, ze bylo to niezbedne

Ide sie myc ale nie wiem czy powinnam, rana pali..

A potem podczytam Was

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • beszka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za odp. Znalazlam o takie info jeszcze http://dzieciowo.pl/2014/08/jak-dbac-o-higiene-dziewczynek-od-noworodka-do-przedszkolaka.html

W czw.ide na wazenie to zapytam sie pielegniarki dziececej.

No to ja juz czekolade odstawiam.

Konwi, moja mala tez gazy necza i nie mize od razu odbic. Dzis doslownie chlusnela mlekiem :/ potrafi strasznie olakac 2 gidz oo jedzeniu. Biore ja do giry i po jakims czasie idbija kub baki puszcza.

Ja rowniez o menu dla mam karmiacych poprosze :)

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane... ale miałam zgona po południu, oboje z mężem defekt zaliczyliśmy i poszliśmy spać ;/ a tu nagle trzeba było na szkołę rodzenia jechać...

Odrabialiśmy dziś ostatnie zajęcia, z porodu. I jakoś tak położna to fajnie prowadziła, że się nie boję póki co... mega pozytywnie i nawet mój mąż się uśmiał a reaguje alergicznie na konieczność bycia aktywnym w grupie...

Pytanko mam do tych po porodzie: czy te podkłady 90x60 na wyro są konieczne? Wydaje się to przegięciem, żeby szpital nie miał środków higienicznych? Położna mówiła żeby to olać bo w poznańskich szpitalach mają i dają, ale sama nie wiem. Jak było u was?

I jeszcze jedna refleksja.. nie mam torby do porodu. Myśłicie że to będzie głupio wyglądać, jak wezmę plecak?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 20:29

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa widać nick masz słuszny :) gratki egzaminu.
    Mnie męczą mdłości, nie rozumiem dlaczego ;(
    To menu tez poproszę.
    Blog: mama na obcasach :)

Yasmin lubi tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukawa u na nie daja :( musze miec swoje

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• zgredka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa u mnie daja, nie mam zdania co do wygody, sa i juz. Nie zwraca sie na nie uwagi, tu sa firmy semi.ja juz w 4 dniu nie uzywalam, bo rozumiem ze chodzi o podkkady na lozko, bo te bella mama to nosze caly czas jade juz 2 paczke, a oprocz tego te, co sa w szpitali

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też nie dawali podkładów mąż mi dowiódł. Dawali niby podkłady ale to był dodatkowy kawałek prześcieradła i tyle. Niby mówiły ze jak zabrudzenia to wołać o nową pościel ale wiadomo żadna frajda fundowac im dodatkowa robotę wolałam mieć swoje i czuć się bardziej komfortowo.

Biedroneczka83 lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kude wiecie co...przeziebilam sie. Nie wiem jak! No przeciez siedze w domu. A tu nagle dzisiaj zaczelo mnie pobolewac gardlo i w ciagu 2h boli mnie juz mocno a do tego katar i kichanie. No poprostu swietnie.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę spać... Dobranoc :)

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa u mnie nie dawali, musiałam mieć swoje, dawali tylko bella... Ze mnie leciało jak z wodospadu, zużyłam chyba 11szt takich podkładów....
    Kotka współczuję... Syropem gardło...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 22:24

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam syropu. Wypilam herbate z lipy i z czarnego bzu i zrobilam sobie napar z szalwi na gardlo :/. Co za syf no. Ale to nei grypowe jak ostatnim razem.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka kuruj sie... Jeszcze masz szanse sie wykurowac do porodu ;) czosnek, miod, maliny, moze jakis paracetamol?

Co sadzicie o tej awanturze o udzial dzieci w polowaniach? Dla mnie zakazywanie odgorne takich rzeczy jest chore. Dlaczego roztaczac jakia klosz nad dzieciakami? Niech wiedza z czego robi sie miesa zeby kiedys swiadomie wybraly droge w zyciu... Jeszcze niech zabronia wedkowania a dziecmi albo udzialu w uboju na wsi...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 06:52

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nic o tym nie wiem? To jakas nowosc z wiadomosci? Ja tu odcieta od swiata :/, pory roku sie zmieniaja, a ja nic o tym nie wiem...

Freja lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yo, u mnie po staremu jakby co :)

Yasmin, Pati Belgia lubią tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troche mi lepiej. Plucze gardlo szalwia i chyba pomaga. Mialam wyjsc dzisiaj na balkonie kwiatki poprzesadzac ale chyba odpuszcze a szkoda bo ma byc piekna pogoda. No wlasnie, piekna pogoda a ja w domu a moj maz jedzie na wspin w skalki. Puscilam go bo co ma siedziec ze mna bez sensu, za pare tygodni i tak bedzie musial :P

a sluchajcie, co z Tamka?

NIEUKOWA - zaraz poczytam o tym bo ja tez nic nie wiem.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Psotka kuruj sie... Jeszcze masz szanse sie wykurowac do porodu ;) czosnek, miod, maliny, moze jakis paracetamol?

Co sadzicie o tej awanturze o udzial dzieci w polowaniach? Dla mnie zakazywanie odgorne takich rzeczy jest chore. Dlaczego roztaczac jakia klosz nad dzieciakami? Niech wiedza z czego robi sie miesa zeby kiedys swiadomie wybraly droge w zyciu... Jeszcze niech zabronia wedkowania a dziecmi albo udzialu w uboju na wsi...

"Organizacje przytaczają opinie psychologów: udział dzieci w polowaniach uczy je, że zadawanie śmierci i bólu żywej istocie jest akceptowalne, a nawet chwalebne. To stępia ich wrażliwość na cierpienie i zdolność do współczucia - a więc demoralizuje. A konstytucja nakazuje państwu ochronić dzieci przed demoralizacją."

To ja powiem w takim razie, ze kupowanie miesa w sklepie uczy znieczulicy i ignorancji. Wiekszosc ludzi a juz tym bardziej dzieci nie mysli o tym, jak do tego sklepu trafila piers z kurczaka czy ich ulubiony pasztet. A powinny wiedziec.
    Wiadomo, ze trzeba dzieci na tych polowaniach uczyc szacunku do zwierzat a nie brutalnosci. moze kolapowinny jakies pogadanki, programy dla dzieci robic zeby wlasnie je uczyc jak sie odpowiednio ze zwierzetami obchodzic i jak w ogole podchodzic do polowania.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Freja Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Witam się w 29 tygodniu ;)

Psotka - kuruj się, czosnek w duuuużej dawce + imbir świeży do ssania - jest rewelacyjny

Zgredka - jak tam bilirubina?

Co do tych polowan to nie zgodzę się, że ucza brutalności, niestety stworzyliśmy taki świat (bez drapieżników) kiedy odstrzał zwierzzyny jest konieczny i tym się właśnie wg mnie zajmują koła łowieckie. Polowania nie powinny być dla dzieci same w sobie - ale "podawane" razem z całą otoczką, ideologią i celem takich zachowań, przecież to koła łowieckie w sumie wespół z leśnikami dbają o dziką zwierzynę
    no i z całym szacunkiem - co jest bardziej brutalnie i niehumanitarne? polowanie czy hodowla w klatce a potem transport do rzeźni i sama tam prcedura?

wiem, że wszystko to sa rzeczy trudne, człowiek zawsze polował i nie zmienimy naszej historii - jesteśmy przystosowani do pokarmów mieszanych ( gdybyśmy byli roślinożercami mielibyśmy 3 żołądki /nie wiem czy moej dzieci nie mają ;)/ lub chociaż duuży wyrostek robaczkowy jak koń a nie formę zanikową w postacji kilku cm kikuta...

a to w jakim wieku dziecko jest na tyle dojrzałe aby brać udział w takim polowaniu zależeć powinno juz raczej od rodzica - mam nadzieję trzeźwo myślącego, bo nie wyobrażam sobie że ktoś przedszkolaka wyśle na polowanie

swoją droga to idac tym torem to powinni zakazać puszczania w TV filmów przyrodniczych przed 22:00 bo tam też są brutalne polowania

Pati Belgia, Krokodylica lubią tę wiadomość

Freja, młoda 13, młody 4,młodszy 0, aniołek Olga 03.08.2014 (16tydz.)
    860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
‹‹ ‹ 741 742 743 744 745 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy to nie wszystko: Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą.

Co najmniej dwa fakty na temat folianów i suplementacji przed ciążą naprawdę Cię tu zaskoczą. Zebraliśmy najczęstsze pytania naszej społeczności i na ich podstawie stworzyliśmy kompletny, oparty na badaniach przewodnik po mądrej suplementacji. Jeśli myślisz, że „zacznę brać coś po pozytywnym teście” - koniecznie sprawdź, dlaczego nauka mówi coś zupełnie innego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ