Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Uff... dzięki za kciukasy, przydały się bo jest piąteczka
Trochę nerwów było i jedno pytanie trudne, ale wybrnęłam
W ogole komisja na luzaku, po egzaminie zaczęli dyskutować (sami lekarze) o tym czy ta 65 kobieta co ma 13 dzieci i jest w ciąży na czworaczki to patologia czy rzecz pozytywna... prawie się pokłócili przy mnie
No dobra, to ja zmykam po męża do pracy, potem jedziemy na mój ulubiony hipsterski kebab (w nagrodę za zaliczony egz), a potem na SR
Macham!Misi@, PsotkaKotka, Krokodylica, Blondik, Yasmin lubią tę wiadomość
-
Cześć, ja też kilka razy napisałam posta i zostałam olana..
Nieukowa gratuluję!
Zgredka świetnie, że masz mleczko, jestem dumna
Maniek, zalegaj i odpoczywaj
Misia, trzymam kciuki aby wszystko poszło sprawnie
BuziakiWiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 14:53
Biedroneczka83 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMisi@ wrote:Neukowa gratulację! Świętujcie sobie dziś
dziękuje dziewczyny za modlitwe. Jutro mam rano wizyte u jakiegos profesora izobaczymy co powiedzą. ale pani przez tel. powiedziała mi, że te badania nie są wiarygodne, wiec ona nie widzi żadnych wskazań do dalszej diagnozy...hmmm to po co mi je robili ???
-
Misia nie wiem jakie masz relacje z mamą ale może warto powiedzieć? Przydało by się Wam wsparcie bliskich.
Smoczyca mojej 5 godzin snu zdarzyło się tylko raz.
Ty masz jeszcze jakiekolwiek swoje mleko? Bo u mnie malutko, ledwo co odciągam.
Te gady to widzę wszystko tak samo mają.
-
Kroko przedwczoraj podłączyłam się do dojarki to było 10 ml z 2 cyckow wiec polozna zbadala i powiedziala ze juz koniec. heh najwidoczniej gady tak mają
Moja normalnie 3 godz śpi a jak dobrze poje to te 5 się zdarza.
I tez jak u Ciebie u nie w domu nie mają problemu z tym ze nie karmie cycem za to cała reszta owszem!Misi@, Krokodylica, Yasmin lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKroko Moja mama by się zapłakała ... powiedziałam siostrze i słysze jak się zamartwia
Chciała powiedziecswojemu mężowi, bo on bardzo przeżywa moją ciąże, ale po co ma się kolejna osoba martwić. Poczekajmy zobaczymy co jutro powie lekarz.
Mąż się męczy i jak ktoś go nie zna to nawet tego nie widzi ja widze po oczach. Zapytał się nawet czy może jednemu koledze powiedzieć...przecież mu nie zabronie, niech porozmawia z kimś o tym.
Jednak prosi mnie bym jak poznamy wyniki i diagnoza się potwierdzi to nic nie mówiła rodzinie, aż do narodzin. Myślę jednak, że to nie było by fer.
Mama Marcina boi się ludzi chorych, więc najbardziej nią się stresujemy. Dlatego uważam, że powinna oswoić się z tą myślą. -
Misia ale jakie wyniki wam zle wyszlu? Przeziernosc czy pappa? Bylas w tym szpitalu? Co ci powiedzieli? Mysle ze zrobcie to badanie inwazyjne, bedziecie mogli wtedy przygotowac tesciowa i reszte rodzinki. A jak bedzie ok, to nie bedziecie ich martwic...
Yasmin lubi tę wiadomość
-
Maniek jak mus to mus, lezakuj, potem nie bedziesz mogla.
Kotka ja przed samym porodem mialam podobny "super" nastroj, chyba to normalne.
Nieukowa gratuluje oceny.
beszko z tego co wiem jak sie zje czekolade to dziecko boli brzuszek.
Smoku ja mojej daje 90 na jedno karmienie, ale rzadko kiedy zje do konca, czasem zje wszystko, czasem 60, a Twoja jest starsza to moze potrzebuje wiecej. A ja swoja jeszcze dopajam, dostaje wode lub herbatke przed jedzeniem bo po jedzeniu juz nic nie chce, wiec to na pewno tez jej zoladek jakos tam zapycha. I jesli uda mi sie cokolwiek z cyca sciagnac to tez jej najpierw podaje ale tego jest malo to raczej nie ma wiekszego wplywu na zjadana ilosc mm.
zgredka jeszcze chwilke i pojdziecie do domku.
konwalia a Wy jak tam? Maz pomaga?
Misia co za patologia z tymi lekarzami...
Smoku czyli juz nie odciagasz? Bo ja nie wiem czy meczyc te cyce na darmo, skoro nic nie leci.
Misiu tez mi sie wydaje ze powinniscie z kims jednak o tym pogadac.
Dzis odpadl nam pepek.Czy pielegnowac go tak jak do tej pory? Czyli octenisept po kapieli?
I jeszcze jedno - polozna powiedziala ze jak odpadnie pepek to zaczynamy klasc dziecko na brzuszku ale jak ja mam to zrobic zeby dziecka nie uszkodzic?Polozyc na pleckach i przetulkac czy jak?
-
mamuski karmiace piersia: na czym polega u Was zmiana diety??? jecie gotowane? jakie owoce?
uuuuu jak mnie podwozie boli auuuuuuuuuu
a sluz zanikł, tzn nie leci taka ilosc jak wczoraj
krzyz i spojenie bz.
niech moc bedzie z Wami, ja lece robic spaghettiBiedroneczka83 lubi tę wiadomość
-
Kroko co do pępka to tak tylko octanisept i kilka razy dziennie.
Co do przewracam i na brzuszek to trzeba mala chwycić pod paski i przeklulnac i ułożyć na żabę
Kup sobie szalwie to wyłącza się całkowicie cycki i mniej pij. Ja juz nie odciągam bo to bez sensu cycki są jak przed ciążą.
Ja muszę swoją Dopajam woda w trakcie bo przed karmieniem to mi się zachlysnie bankowo. -
Lara ja jadłam pulpeciki z kurczaka indyka królika w sosie koperkowym, pomidorowym, rosół, krupnik z ryżem, kluski z masłem i cukrem, makarony ryż z owoców banany, duszone jabłka, kompot z jabłek
LaRa, Yasmin lubią tę wiadomość
-
Hejka kochane witamy się i sprawdzamy co tam na froncie
U nas ok, chociaż od szczepienia zaczęły się cyrki z jedzeniem, Malenqa chyba ty też tak miałaś,Leoś zaczyna się wiercić wyrywać cyca i ogólnie na noc podaje butlę bo nie da się nic więcej zrobić tak się wydziera, mam zamiar odciągać laktatorem jak przyjdzie i dawać na noc moje mleko jak uda się odciągnąć bo już nie ogarniam czy nie mam wieczorem czy mu nie wystarcza, okaże się, w dzień jest ok, następny skok rozwojowy za nami i rączki są lepsze niż łóżeczko hihi
Konwi jak maluszek, ile już waży?
Miłego dnia i czekam niecierpliwie na ten 20Lara
LaRa lubi tę wiadomość
-
Uszylam podkladi na stol, takie zielone, wiosenne
.
Taka piekna pogoda ze poszlabym gdzies ale kurcze brzuch mi odpada a po spacerze puchna stopy i spac potem nie daja. Wiec chyba juz poczekam az bede mogla bez brzucha a z wozkiem chodzic.
Teraz sobie jem ciasto i popijam melise.
Kurcze, ja nie mam laktatora narazie. Dla mnie to jest jakies diabelskie urzadzenie. Ja wiem wiem ze ono pomocne jest i wiele kobiet, w zasadzie prawie kazda chyba (z tego co na forum widze) urzywa ale ja bardzo bym nie chciala. Tylko nie wiem jak to zrobic i czy to wykonalne, ale z drugiej strony musi byc chyba wykonalne skoro kiedys nie bylo takich dojarek? Nie ogarniam ich urzywania i boje sie jak ognia.Yasmin lubi tę wiadomość
-
Konwi a wy u mamy
zazdraszczam! Chociaz moja w sob.przylatuje. Jesli mlodszy bedzie chcial z babcia do PL poleciec, to go wyslemy :p mama wyjezdza na koniec kwietnia a na poczatku maja juz wraca
Kroko, no wlasnie tak sadzilam, ze ekstra gorzej sie mala po czekoladzie poczula.
Psotko, a moze u Was jak u nas mozna wypozyczyc taki duzy laktator. Czesci, ktore maja kontakt z twoim cialem i mlekiem kupuje sie nowe. Ja ten laktator dostalam tu za free na 14 dni, a potem cos sie placi - symbolicznie. Jedynie za czesci niwe musialam zaplacic. Duzo szybciej sciaga mleko niz np.medeli mini ele.
Justa, wspolczuje przebojow po szczepieniu...az mnie ciarki przechodza jak sobie przypomne. U nas wg kalendarza, w 6 tyg mamy rota a potem dopiero w 3 mies. My na rota zaszczepimy - chociaz watpie by to jakos bardzo pomagalo. A reszte nie wiem czy juz w 3 mz czy poczekam na koniec cyckowania.
Dziewczyny...mamy dziewczynek. Jak podmywacie swoje corcie? No glupie pyt., ale nie wiem. U nas np. U chlopcow mowia by skorki nie sciagac i nie myc w srodku...w PL wiem ze roznie radza. My skorki nie sciagalismy. A o dziewczynkach nic nie mowia. Moja ma tam wiecznie pelno sluzu no i widze jakies krosteczki, wiec meza do apteki po krem wyslalam.... -
Beszka my też szczepiliśmy na rotawirusy, akurat tą szczepionkę Leoś super zniósł do picia była i bardzo mu smakowała, reszta 5 w 1 no i druga wzwb w drugie udo, ale był dzielny i zapłakał tylko przy wkłuciu następne szczepienie za 6 tyg
Ja skórkę ściągam ale tylko przy kąpaniu i to tyle żeby wodą się tam dostała i opłukała nie ciągnę za bardzo żeby nic mu nie uszkodzić, a co do dziewczynek to nie pomogę
Lara co do diety to ja na początku karmienia jadłam bardziej restrykcyjnie samo gotowane jedzonko bez przypraw jałowe, mięsko z kury, jarzynki zero słodyczy teraz jem już praktycznie wszystko, omijam tylko wzdymające jak kapusta i fasola, jem nawet czekoladę a Leoś puki co nie ma jakieś alergii i skórę ma bardzo ładną bez krostek, pewnie zależy jaki egzemplarz ci się trafiWiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 16:27
LaRa lubi tę wiadomość