X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Freja Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha
    tak jeszcze a propos absurdów

wczoraj szukałam info jak zutylizować strzykawki po moich lekach p./zakrzepowych mam już całkiem spory składzik i nie wiem co z tym zrobić

w aptece nie chcą przyjąć bo maja pojemniki tylko na leki a to jest juz odpad medyczny

w necie podają że jak robi lekarz zastrzyk to jest odpad medyczny a jak robisz sobie sam to są zwykłe śmieci domowe
    jakoś nie widzę tego - głupio mi do kontenera wrzucić te strzykawki, niby są zabezpieczone, ale co z pracownikami sortowni?

z drugiej strony czytałam że strzykawki i np. pokrwawione opatrunki, te które powstają nam w domu to powinny być jako odpad medyczny traktowane

tylko myśląc w ten sposób to wszystko co z krwią miało kontakt to powinniśmy jako odpad medyczny traktować - czyli np. podpaski też (w szpitalach tak jest)

zaraz zadzwonie do urzędu miasta i spróbuję sie dowiedzieć na stronie odsyłają do spalarni odpadów medycznych a tam na bank nie pojadę bo to jadąc komunikacją miejską 3 przesiadki i 1,5 jazdy w jedną stronę na zadupia straszne

Yasmin lubi tę wiadomość

Freja, młoda 13, młody 4,młodszy 0, aniołek Olga 03.08.2014 (16tydz.)
    860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FREJA - ja mysle ze to normalny odpad i mozesz do kosza wrzucic. Wiesz, tam w smieciach sa cuda na kiju i pracownicy sortowni to wiedza wiec tak czy siak sortuja pewnei uwaznie.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo, my zostajemy do jutra
    Najpierw powiedzieli, ze mala do wypisu dzis, ale ordynator ze ja do jutra, wiec.kombinowalam co by isc na zadanie, ale mi pani pediatra wyjasnila, ze traktuja mala jak wczesniaka i ze bilirubina nie jest duzo podwyzszona, ale lepiej poobserwowac, wiec zostajemy. Jakos przezyje ten jeden dzien

Freja, Yasmin, Blondik, MANIEK, Krokodylica lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam gangsterki :)

Zgredka bądz juz myslami ze jutro pójdziecie do domku :)
    dobrze ze tak o was dbają a jak twój zadek????

Lara trzymaj sie zostało 5 dni :)

Freja :) ja jutro 30 zaczynam :)

co do polowań hmm ja bym dziecka nie zabrała tzn nie chcodzi tu o "przyzwolony mord nad zwierzyną łowną" ale sam fakt polowania jak dla mnie to nie dla dzieci i tyle

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mam takie samo zdanie o tych polowaniach... nawiedzone środowisko vege i stowarzyszenia obrońców króliczków próbują decydować za całe społeczeństwo... ech no i jak tu wychowywać swoje dzieci, jeśli niedługo nic nie będzie wolno... poprawność polityczna, nieświadomość dotycząca pochodzenia mięsa i w ogóle produkcji żywności, zakaz edukacji seksualnej, bezstresowe wychowanie... co jeszcze? ;/

Zgredka przeżyjecie :) Już niedługo!

Kurde dziewczyny boli mnie szyjka i dupsko jak na zaparcie. To znaczy że mi mały napiera przez macicę na miednicę? Może byc to na tym etapie groźne? Jutro mam gina ale dziś muszę trochę jeszcze się poruszać i mam pewne obawy czy wszystko ok...

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Freja Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka - super że taka opieka, jeszcze jeden dzień wytrzymasz, a dla małej to lepiej, "mija ostatnia nocka w mojej celi" :)

Biedra -gratki coraz mniej nam zostało ;)

860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukawa kurcze oszczedzaj sie raczej zeby sie szyjka nie skróciła za bardzo dobrze ze masz jutro wizyte

Freja no czas leci jak szalony hehe 2m2t3d hehehehe

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :-)
    Nie pisalam wczoraj bo byla przepiekna pogoda, 24 stopnie. Caly dzien w ogrodzie z Marcelem I Sebastianem spedzilismy. Wynik Sebastiana srednie. Tzn. nerki stabilne, nie gorzej nie lepiej ale za to plytki krwi spadaja wiec dostal 2 kolejne, nowe leki. Czekamy do nastepnego tytodnia. Dzis rowniez pieknanpogoda, 26 stopni. Jestem wlasnie u kosmetyczki, czekam na swoja kolej. Paznokietki musze zrobic, brwi I depilacja miejsc intymnych bo jutro wizyta u gina. Potem jade na caly dzien z Marcelem do kolezanki, do tej, ktora dowiedzila sie w 16 tygodniu, ze jest w ciazy :-) a jutro 2 spotkania z klientami wiec dzis korzystam z wolnego czasu :-)
    Milego dzionka kochane :-)

Aaa Misi@ kochana, modle sie za Was I trzymam mocno kciuki... trzymaj sie kochanie.

Krokodylica lubi tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati to odpoczywaj :)
    Trzymam kciuki zeby płytki poszły w góre u Sebastiana

Pati Belgia lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka dzieki :-)

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej dziewczyny cos sie dziwnego ze mna dzieje.

Wlasnie prawie zemdlalam chyba siedzac na fotelu. Zawsze na nim siedze. Nagle zabraklo mi jakby tchu, zrobilo mi sie goraco, slabo ciemno przed oczami a potem mi jeszcze lataly czarne plamki.
    Zadzwonilam szybko do meza spanikowana.
    Myslalam ze juz jest ok ale nadal sie dziwnie czuje i boje sie wstac. Moze mi maly na jakas zyle naciska?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka ja bym powiedziała ze stres tez mi się zdarzało pod koniec ciąży. Napić się wody położyć i głęboko oddychac

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze w zyciu czegos takeigo nei mialam

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Freja Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka na lewy boczek proszę się położyć a jak nie pomoże to na wznak i nogi do góry

860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • Freja Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane własnie obzdzowniłam pół Krakowa w sprawie tych strzykawek - skończyło się na mailu do gazety
    to jakiś obłęd w miescie które ma prawie milion mieszkańcó nie można nigdzie oddać strzykawek
    moge je sobie zawieść do spalarni za opłatą (20zł do 5kg) + koszty dojazdu powinnam zamówić transport specyjalny odpadów niebezpiecznych, ale pan mówi że po cichu wszyscy sami przynoszą w siateczce, wiec dojazd komunikacją miejską kolejene 20zł i 4-5 godzin stracone bo to strasznie daleko i na dodatek okolica taka że bała bym sie tam sama jechać (łąki, tereny przemysłowe, bez chodnika,) nie mówiąc już o wyprawie pod koniec ciąży cyz już po porodzie z kolejną porcją strzykawek i noworodkiem w wózku, mąż nie zawiezie bo musiał by brac urlop bo do 14:30 trzeba oddać

a za śmieci przeciez juz płace - wywożą mi lodówki i wesalki spod domu to czemu nie można nigdzie oddac strzykawek

chyba wrzucę je w aptece ( do pojemnika na leki) wiem ze nie wolno ale przynajmnej to trafia do tej samej spalarni i nie będzie się gdzieś po śmietnikach walać

jak ja uwielbiam nasze absurdy!

860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie tez leze na lewym boczku, spać mi sie chce, wiec zaraz drzemkę zaliczę....
    Psotka weź ze mnie przykład i sie połóż !!!

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LARA ale ja siedzialam na fotelu wygodnym to chyba nic mi nie powinno byc. A w dodatku to chyba nei stres bo ja jestem oaza spokoju ;D - wlasnie zrobilam sobie sesje jogi poczym wzielam z lodowki kawalek sernika i siadlam do lapka no i po 10min wlasnie mnie cos takeigo spotkalo. Juz jest chyba ok ale czuje sie dziwnie.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja ja bym sprobowala u swojego ginekologa, on tez musi miec umowe z firma utylizujaca... Ale i tak cala sprawa to paranoja jakas... Powinni miec ustawowy obowiazek przyjmowania takich odpadow w aptekach lub szpitalach ale w PL jak widac nikt nie mysli przy pisaniu ustaw...

Freja lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Freja Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa - zapytam przy następnejwizycie, a tak na marginesie to się teraz zastanawiam czy to wogóle jest odpad medyczny bo takei powstają zgodnie z ustaw w czasie udzielania świadczeń medycznych, a ja nie mam uprawnien do udzielania takowych więc zastrzyk przezemnie wykonywany nie jest takim swiadczeniem,
    bo idąc dalej tym tokiem - że w domu powstają odpady medyczne to mamy problem nei tylko ze strzykawkami ale z każdym opatrunkiem, podpaską i pampersem - szczególnie jeśli domownik jest chory zakaźnie, to wówczas jeszcze resztki jedzenia też są materiałem niebezpiecznym - wg ustawy oczywiście - a tego ogarnąć się juz nie da

pan w spalarni powiedizał że pomysł z pojemnikiem na przeterminowane leki jest niezły bo to do nich trafia ale oficjalnie nie moze mi tego zalecić bo to niezgodne z przepisami (choc na chłopski rozum najbezpieczniejsze)

Nieukowa lubi tę wiadomość

860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo,
    Ja po obiedzie szpitalnym. Dupsko boli niemozebnie, ledwo chodze i juz nie wiem jaka pozycje przybierac.
    mala miala usg glowki ale chyba w normie, dostala strasznych potowek na calym brzuszku i czesci twarzy i bedzie miala jakas lecznicza kapiel wieczorem
    ja w nocy zalalam cyckiem jej becik

kotka: mnie tez lapaly takie mroczki ale na nieci wczesniejszym etapie.. (no bo w sumie do Twojego etapu nie dotrwalam), moze nawet nie wiesz a organizm sie stresuje jednak, kto to wie.

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
‹‹ 742 743 744 745 746 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ