X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Freja Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka - nie w herbatce - imbir i czosnek mają lepsze właściwości na surowo- czosnek jest do zjedzenia np. na kanapce (dobry wiejski, świży chlebek) z masłem i na to czosnek w plasterkach, ale to tak całą główkę na dzień przez 2-3 dni, a imbir w plasterkach ssałam i rozgryzałam przez cały dzień

jak zalejesz wrzątkiem to pół właściwości straci

wiem czosnkiem będziesz jeszcze przez kilka dni po zajeżdżać ale dawka musi być taka żeby zadziałało - mnie pomogło w ciąży już kilka razy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2015, 08:37

Freja, młoda 13, młody 4,młodszy 0, aniołek Olga 03.08.2014 (16tydz.)
    860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FREJA - hmm nie wiem czy dam rade ten czosnek zjesc bo ostatnio tak jadlam walsnie jakis miesiac temu jak chora bylam i myslalam ze mi gebe wypali. Nie wiem, moze on jakis specjalnie ostry byl ale sie zrazilam bardzo bo jadlam ze lzami w oczach. No i zgagi sie boje. Ale sprubuje moze jednak.
    Ok spadam do tej apteki.

Zapach czosnku mnie nie przeraza bo i tak w domu siedze to co mi tam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2015, 08:44

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Freja Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj potych telefonach w sprawie strzykawek napisałam maila do kilku gazet i do lokalnej TV - i dzis pani mi odpisała czy przed kamerą wystąpię ;)
    wolała bym nie - z uwagi na pracę (jednostka miejska jak by nie było, mam pretensje do miasta)

ale fajnie że jest jakiś odzew

beszka, PsotkaKotka, Krokodylica lubią tę wiadomość

860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuski I brzuchatki.

Widze, ze nastroje nie za ciekawe... glowy do gory!!! Bedzie dobrze :-)
    Ja dzis mam 2 spotkania a na 18:15 wizyta...

Milego dnia :-)

Krokodylica lubi tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej Freja wystap wysta celebrytka zostaniesz :-)
    ale taki reportaz krotki bylny fajny, moze zwrocilby uwage kogos z gory i cos by sie w tej kwestii ruszylo

Ol yeaj wychodzimy

Yasmin, LaRa, beszka, PsotkaKotka, Krokodylica, Malenq, Blondik lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej gangsterki :)

Larus dzieci przed porodem są bardzo spokojne bo szykją sie do wysiłku a w dniu samego porodu przynajmniej Zuza szalała hehehe

Pati trzymam kciuki za wizyte :)

ja mam małża w domku dziś i jutro uczy sie do egzaminu
    biore sie zaraz za prasowanie i kolejne pranie

aa wczoraj byłam zięcia oglądac jaki cudny malutki :) az juz bym chciała Lile miec przy sobie

Yasmin, Krokodylica, Pati Belgia lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Freja Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka - super ;)
    Biedra - czy ty już szykujesz (pierzesz i prasujesz) ubranka dla małej?

860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    Kotka, życze powrotu do zdrówka i jak najlepszej formy

Laruś wytrwałości dla Ciebie :)

Malenq powodzenia kochana. Musi się udać na nowo

Freja, gratuluje postawy obywatelskiej. jestes wielka. Musze przyznać, że swoje strzykawki po antyzakrzepowcach wyrzuciłam bez zastanowienia do śmieci :/

W ogóle z tymi zastrzykami to osobna historia u mnie była :) Nikt mnie nie przeszkolił. Wypisali receptę i do domu. 9/10 zastrzyków walnęłam sobie w brzuch razem z powietrzem które tam było (blondynka) aż skrzypiało w tkance. Uznałam, że skoro preparat przygotowany i naciągnięty jest do użytku to tak ma być :P przy 10 sie kapłam. Ale siniaka snie zrobiłam sobie żadnego :)

SUper Zgredziu! Nareszcie do domku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2015, 10:05

LaRa lubi tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Freja Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yasmin - dobrze zrobiłaś te 9 zastrzyków, ma się to z tym bablem wstrzykiwać, pod skórę można
    źle zrobiłaś chyba ze strzykawkami - ale tak jak wczoraj pisałm wg ustawy odpady medyczne powstaja przy wykonywaniu świadczeń medycznych - a my takich nie możemy świadczyć więc chyba to nie odpad medyczny
    ja pewnie wyrzucę do pojemnika w aptece, sa zabezpieczone nikt się nie pokłuje, a trafi przynajmniej do spalarni odpadów medycznych

860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • Freja Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie rozpakowałam 2 pudla z ciuszkami i mam załamkę - dużo tego
    nie wiem jak posegregować,
    cześć nie ma metek a te co mają to np. rozmiar 50-56 na metce jest większy niż ten co ma na metce 0-3m a do tego są jeszcze podane rozmiary w kg. a wielkościowo to już wogóle wolna amerykanka

860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie dożylnio w życiu bym powietrza nie wstrzyknęła... a te preparaty były gotowe do użycia więc zrobiła baaach! Tym bardziej ze to powietrze jest tam gdzieś na końcu i w zasadzie to nie byłam na początku tego świadoma :) Ale tak jak piszesz najwidoczniej można bo żyję i mam się swietnie :)

Nooooo z tymi strzykawkami to nie pomyślałam... Przecież jakiemuś dziecku mogło to się dostac do rąk :/ ech... Nie pomyślałam...

Ja segreguję kolorami do prania.
    potem typami ubranek i ewentualnymi długościami rękawów. Te mniejsze na górę kupki, większe niżej. Np body z długim rękawem osobno, z krótkim też. Osobno śpiochy, kaftany i pajace. Sukienki wiszą na wieszaczkach malutkich. Półśpiochy osobno, leginsy i spodnie też. Wszystko w osobnych kupkach na półkach w szafie Kingi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2015, 10:18

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Freja Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zresztą ja też miałam dylemat z tymi zastrzykami - ale w ulotce jest napisane że tak ma być więc tak zrobiłam

Walczę z ta góra ciuszków, podzieliłam na dwa rozmiary - bardzo małe (50-56 chyba) no i te do 6kg lub do 3mies. osobno mam jeszcze jakieś takie większe i na razie
    na każdy "rozmiar" odkladam osobno body, kafaniki, śpiochy itp. jakoś to moze ogarnę - muszę te malutkie dać osobno a większe osobno - po potem jak mój będzie maiał coś do szpitala dowieść to nie znajdzie :)

i pierwsze będe prać te malutkie

no właśnie kiedy to wyprać? na ile przed?
    trzecie dziecko a ja głupieję, normalnie jak bym pierwszy raz się za to zabierała ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2015, 10:33

Krokodylica lubi tę wiadomość

860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja: Ja wypralam na miesiac przed oczywiscie planowanym terminem, nawet jedna partia jeszcze sie suszyla i podejrzewam do tej pory wisi na suszarce w pokoju. I tez tak jak Ty dzielilam.

Ale sie jaram, ze wychodzimy, ze ubiera mala wreszcie w domowe ubranko i po powrocie wloze do lozeczka. Ciekawe jak pies zareaguje.

Aha mam przepisane pneumokoko za darmo, potem skierowanie do okulisty jako ze traktuja jak wczesniaka i usg glowy, bo wyszla mala torbiel.

Leze na innej sali i jest tu bardzo dziwna kobieta, urodzila wczesnie w 32 tyg, przyjechala z domu, ale nic ze soba nie wziela, jakby to bylo zaskoczenie, ze ciaza. Nawet jej pytali czy wiedziala zenjest w ciazy. Jakas taka niezainteresowana w ogole, nie podekscytowana, ale nie ze bejbi blues, taka chyba jest. Przyszedl jej facet i wynika mi, ze nic nie mieli przygotowane. Bardzo to dziwne dla mnie, ale z drugiej strony podejrzewam, ze nie jest to zjawisko jakies odosobnione

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2015, 10:46

Nieukowa, Blondik, Pati Belgia lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ano Zgredka dziwne i trochę niepokojące z tą kobietą ;/

Aż mi się udziela twoja ekscytacja, zaczęłam sobie wyobrazić pierwszy dzień w domu z malutkim :D

Wy macie dziś pierwszorzędny dzień na powrót do domu, o ile taka sama pogoda jak u mnie (20 stopni i śliczne słońce)!
    Także szerokiej drogi, byle szybko zrobili wypis!
    Dobrze że masz skierowania na te badania specjalistyczne...

U mnie jeszcze 2 dni do zakończenia okresu który mnie najbardziej stresował - po 32tc mija okres porodu skrajnego wcześniaka :)

Boli mnie dziś lekko spojenie i krzyż, ale mam zamiar się rozruszać: idę sadzić heliotropy, przesiać kompost i wypielić grządki. I zrobić pranko tetry, flaneli, kocyków itd. Miłego dzionka drogie MAMUŚKI!

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Freja Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka - niektórzy tak mają, może to przesądy jakieś? czasem zalecali żeby przed porodem nic nie kupować bo to pecha przynosi, a jak w 32 tyg urodziła to może po prostu nie zdażyła? może na ostatni miesiąc zostawiła?

no chyba póki co prać jeszcze nie będę, postaram się wytrzymać jeszcze z 2-3 tygodnie chociaż to ciezko ;] aż będzie można szybko na balkonie wysuszyć

860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati kciukam i też poproszę kciuki po 16:00 :) Oby Radek rósł jak powinien (raczej się nie boję bo kurde rozpiera mi się coraz bardziej więc rośnie) no i żeby pokazał buźkę, a on lubi robić numery i wcale nie jest chętny do pozowania :P

Ps. Czy wy potrafiłyscie rozróżnić położenie płodu na tym etapie? Ja nie mam pojęcia czym mi się wypycha nad pępkiem, dupskiem, nogą a może głową ;/

Pati Belgia lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

Zgredka cieszę się że idziecie do domku.

Malenq powodzenia z cycami. :)

Kotka zdrówka.

Ja nie ogarniam, dzisiaj rano się pobeczałam, bo mąż mi nie pomaga przy dziecku, tzn. wstaje w nocy robić mleko i to wszystko. :(
    A ja już nie daję rady sama ze wszystkim. :(

• LaRa Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki Yas, wytrwałosci bede potrzebowac :)
    koncze myc okienka (takie szybkie mycie) i zostaje przewieziona na Rodos aby pokosic trawke :) potem lezing :)

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko dasz dasz...niestety faceci:-\

Jq na razie przegrywając z butelką, mała darła się w niebogłosy, łzy jak Wisła szeroka, bordo na buźce....ech.....ale lezymy nadal ciałkami do siebie przytulone....

Zgredziuś ołł jeeeeee, powodzenia w domku:-D

Nieukowa jestem pewna ze Radzio to juz wielki chłopak:-D

lara cyk cyk cyk odliczanie trwa:-D

Freja juz nastaw pranie...ja wypralam wszystko w listopadzie, a w styczniu dopiero rodziłam....

Pati zdrówka bratu...

• Freja Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa - ja też teraz nie bardzo jestem w stanie określić która to czesć ciała, szczególnie jak cały brzuch faluje i co chwilę coś w innymmiejscu wystaje :)

a z praniem to postaram się jeszcze trochę wytrwać, jak by trzeba było to jest posortowane to jakoś pralkę ogarną we trójkę (mąż i dzieci)

860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
‹‹ 745 746 747 748 749 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ