X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredzia gratki ze wychodzić ie super :)
    Lara trzymam kciuki bi toż juz finisz.
    Malenq cierpliwości kochana i powodzenia.
    Kroko znam to mój tez tylko mleko robi no czasami przewinie i trochę ponosi ale dziś w nocy nic nawet chyba się nie obudził jak mała czkawke miała ja siku poszłam a on chrapal. To opierdolilam dziada! ;)

Malenq lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq, Smoku -

Mój mąż nawet na ręce Zuzi jeszcze nie wziął ani razu bo się boi, że ona taka malutka, że on ją połamie, że on nie potrafi. Wszystko przy dziecku robię sama a targać tego klocka to nie lada wyzwanie. Kąpać też się idę jak dziecko śpi, on wtedy sobie odpala laptopa i siedzi na necie i zagląda do wózka, na tym kończy się jego opieka, a ja muszę celować z wizytą pod prysznicem tak żeby dziecko spało bo jak zacznie płakać to on jej przecież nie weźmie na ręce bo "nie potrafi". No sorry ale ch*j mnie strzela już, bo od tego jest ojciec żeby też sie dzieckiem zajął.

• Arienna Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej misie :)

u mnie ok, sesja powoli się zaczyna ( terminy zerowe) dlatego mało mam czasu :)

dzidzia zdrowa, rośnie ja razem z dzidzią :P ( całe szczęście ze w kilogramach tylko jeden :P, ale rozmiarowo chyba kupię spodnie ciążowe bo mi zwykle już przeszkadzają :P )

kurcze nie mogę przegadać małżowi że jak wszystko jest ok to można serduchować :P biedny penia strasznie :P

widziałyście to halo na internecie odnośnie nowo wprowadzanego (od 2016) zasiłku rodzicielskiego? jaka akcja, wszyscy się burzą ze to karmienie patologi z naszych podatków, a nikt nie pomyślał że zdarzają się takie sytuacje jak u mnie że pracowałam, straciłam pracę niezależnie ode mnie, nie udało mi się znaleźć nowej a tu ciąża .... cholerka jakoś nie czuję się darmozjadem i patologią do jakich według komentatorek artykułów powinnam się zaliczać :/

ba a mój małż stwierdził wczoraj że skoro tak to jak po porodzie nie uda mi się znaleźć pracy to zrobimy drugie dziecko i przynajmiej do końca studiów będę miała kasę na czesne :P

Blondik, Pati Belgia, Nieukowa, LaRa, Krokodylica, PsotkaKotka lubią tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko- zostaw go na godzinę samego z dzieckiem w domu :P będzie musiał się przełamać :)

ewebii4.png
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ari niby dobra rada zostawić męża z mala ale u mnie nie przejdzie bo mama zaraz aferę zrobi bo przecież on ją źle trzyma on jej nie uspokoi itd.
    Przeważnie mój tez 'bawi' mala a tak naprawdę ala wtedy śpi a on jak u Ciebie Kroko siedzi przed kompem niby się uczy a tu fb sportowe fakty itp
    Ale cóż mój mąż pracuje rodzinę utrzymuje na budowę zarabia wiec cóż mi zostało ;) taki los

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ari oczywiście nie jesteś darmozjadem sytuacje są różne. Nie czytaj głupot i ciesz się swoim stanem :)
    Wiadomo są rodziny gdzie nikt nie pracuje bo lepiej na zasiłku czy innych świadczeniach a w domu gromadka dzieci i chodzą tylko do MOPSU po żywność znam takich...tylko dzieciaków szkoda. Ale do najprostszej roboty nie pójdą bo im się nie opłaca. Dla mnie trochę chore robić np 5 dzieci jak sytuacja życiowa i finansowa trudna ale niektórzy o przyszłości nie myślą tylko żyją z dnia na dzień.

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Arienna Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hm... a może oni się boją bo im mamy właśnie nagadały że coś źle robią?...kurcze nie wiem, ciekawe jak mój będzie robił... niby ratownik medyczny z wykształcenia, ale już zapowiedział ze podczas porodu wołami go na sale nie zaciągną :P bo on już porody odbierał i tak dla niego było to traumatyczne że nie chce być przy porodzie, mówi też że jakkolwiek strasznie by to nie zabrzmiało woli reanimować kogoś niż odbierać poród i nie chce mnie widzieć w takim stanie ;)

no cóż jako przyszły psycholog, wiem że nie wolno zmuszać, jak nie chce bo się chłop zniechęci i potem może być problem z sexem... w sumie to nawet go rozumiem... widok za przyjemny nie jest, poza tym mój małż ma problem nawet z założeniem mi wenflonu jak potrzeba ( a umie się wkłuć doskonale) bo mowi że on mi nie potrafi krzywdy zrobić :P, raz go zmusiłam żeby mi przekłuł nos i jak poleciała krew (moja) to stwierdził ze nigdy więcej :P komuś może, krew go nie rusza ale mnie nie potrafi i tyle :P

Smoczyca1 lubi tę wiadomość

ewebii4.png
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ładnie powiedziane :) chyba rzadko który facet znosi widok rodzącej kobiety i sam poród a zwłaszcza swojej kobiety ;)
    Mój niby miał być a jak przyszło co do czego to był za drzwiami ale w sumie dobrze bo lepiej się czułam sama z położna.
    A co go gadania mam to trochę racji w tym jest u mnie bo mój mąż nie umie małej trzymać albo mu się nie chce ;) zamiast ja trzymać jak trzeba to kładzie ja sobie na kolanie a w efekcie mala ma nienaturalnie zgieta szyję chociaż poduszkę by sobie położył ale nie przegadasz. Dlatego mój mąż jej nie karmi bo karmie mm i się zaksztusila wiec juz mu jej do karmienia nie daje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2015, 11:51

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jaja: Tydzien mmie nie puszczali, a teraz zabrali mi lozko bo im zabraklo, a byla pilna cesarka i niby.moge siedziec w sali, ale na krzesle przez 7h zanim chlop przyjedzie z pracy? Albo tulac sie na korytarzu z mala?

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca1 wrote:
    Ari oczywiście nie jesteś darmozjadem sytuacje są różne. Nie czytaj głupot i ciesz się swoim stanem :)
    Wiadomo są rodziny gdzie nikt nie pracuje bo lepiej na zasiłku czy innych świadczeniach a w domu gromadka dzieci i chodzą tylko do MOPSU po żywność znam takich...tylko dzieciaków szkoda. Ale do najprostszej roboty nie pójdą bo im się nie opłaca. Dla mnie trochę chore robić np 5 dzieci jak sytuacja życiowa i finansowa trudna ale niektórzy o przyszłości nie myślą tylko żyją z dnia na dzień.
    i niestety tym się najlepiej powodzi bo mają też bardzo małe potrzeby ... byle fajki były i coś do żarcia reszta nie ważna... jak się nie martwię , bawi mnie to trochę, bp każde ustawy mają swoje dobre i złe strony....

ewebii4.png
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I najgorsze jest to ze takie rodziny przeważnie wychowują kolejne pokolenia takich jak oni. Ale tak było i będzie więc nie ma co sobie głowy zawracać.
    Zgredzia współczuję masakra jakas :/

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Freja Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredzia tak się zastanawiam czy się dostanę na tego Kopernika jak tam takie obłożenie mają

Freja, młoda 13, młody 4,młodszy 0, aniołek Olga 03.08.2014 (16tydz.)
    860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok jade do miasta i do PUP

ewebii4.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff, no to robota odwalona, teraz tylko czekać na wizytę u gina :)

m4p9fw1otb8d.jpg
    y7qmkn3y0rgx.jpg

Może w międzyczasie jeszcze odhaczę na liście wyprawkowej co już mam i pobuszuję na allegro :P

Kroko: ja mam obawy że mój będzie tak samo reagował na dziecko... tzn. cudzych dzieci si panicznie bał, do noworodka nigdy nie podchodził na bliżej niż metr nie mówiąc już o trzymaniu na rękach...
    Z drugiej strony czuję że coś się zmieniło, że bardzo poważnie uczył się kąpać lalę, świetnie mu szła zmiana pieluch itd... no zobaczymy, trudno przewidzieć reakcję przyszłego taty ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2015, 13:18

Malenq, PsotkaKotka, Krokodylica, Blondik, Yasmin, Pati Belgia lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZGREDZIA - no paranoja jakas! Zrob im tam dym bo to nie do pomyslenia.

KROKO - a moze mu po ambicji i meskim ego pojedz.

Moj tato tez sie nami nei zajmowal. Takie byly chyba czasy wtedy. Nigdy chyba nas nei wykapal ani pieluchy nie zmienil. Tzn. nie ze w ogole nic z nami nei robil, ale od takich rzeczy byla mama. Raz mama pojechala na jakis kurs na trzy dni i tato zostal z moja siostra ktorej nagotowal bulki tartej zamiast kaszy manny ;), dziwil sie ze nei chciala jesc heheh

Ja mysle ze wasi faceci poprostu jeszcze troche w szoku sa. Takie male toto jest a oni maja duze rece to sie boja. Moze boja sie krytyki?

Ja za to obawiam sie troche ze to moj maz bedzie lepiej wiedzial co robic niz ja :P. Byl kiedys fizjoterapeuta i wie jak sie trzyma odpowiednio dzieci a ja nei mam o tym pojecia wiec juz sie na krytyke przygotowuje. Choc oczywiscie to bedzie krytyka z dobrego serca i konstruktywna, niemniej jednak zawsze to jakis maly cios w kobieco-matczyne ego ;).

A co do porodu to moj zawsze zapowiadl ze chce byc przy porodzie ale ostatnio wspomnial ze moze lepiej bedzie jak jednak poczeka na zewnatrz bo moze bedzie mnie stresowac i moze wolalabym z sama polozna byc. Ale wole zeby byl przy mnie a jakby co to go wywale za drzwi :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2015, 13:31

Krokodylica lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj urwal sie z pracy i po nas przybyl, wiec juz lezymy przy cycku.
    pies najpierw nie zauwazyl, potem wachal, a teraz sobie poszedl, ale jest poddenerwowany. A na drzwiach do mieszkania byly transparenty "witamy w domu"

PsotkaKotka, beszka, Krokodylica, Freja, Nieukowa, Malenq, MANIEK, LaRa, Yasmin, Pati Belgia, Arienna, konwalianka lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O NIEUKOWA znasz sie widze na kwiatkach!

Pare tygodni temu wysialam do domowej szklarenki (krazki torfu w plastikowym pudelku z przezroczysta pokrywka, stoi na oknie). Wyrosly tam roslinki i musze je przesadzic. Tylko nie wiem jak bo niektore to jest straszna malizna.
    Pelargonie tak przesadzalam do malych kubeczkow to bylo proste bo na krazku wyrosly po jednej roslince i ja ten krazek poprostu przenioslam do wiekszego pudelka i zasypalam ziemia (nie wiem czy prawidlowo zrobilam????)
    Ale co ja mam z tymi delikatnymi roslinkami zrobic? mam wyrwac czesc z tego krazka i zostawic po jednej i ten krazek wtedy do wiekszego kubeczka?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frej przepraszam ze dopiero teraz ale jak sie wzięłam za prasowanie to mi zeszło troche plus obiadek
    Tak piore pomału te tabuny ciuszków układam segreguje hehehe pierwsza partia poprana uprasowana druga sie suszy a bedzie jeszcze ze 3 hehehe

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Kotka usmialam sie z tej bulki tartej. :)
    Ja mojego juz opierdzielilam ze ma mi przy dziecku pomagac ale zobaczymy na co to sie zda.

• Freja Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedra ja własnie skonczyłam segregować i chyba za pranie się wczeniej zabiorę niż myślałam bo po tych 3 godzinach tak mnie łupie kręgosłup że nie ma co odkładać chyba na później
    tylko muszę na lepszą pogodę poczekac co by na balkonie posuszyć a nie w suszarni
    a weekend zapowiada sie paskudny

a ja sie bałam że zwariowałam i
    że za wczesnie....

Freja, młoda 13, młody 4,młodszy 0, aniołek Olga 03.08.2014 (16tydz.)
    860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
‹‹ 746 747 748 749 750 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ