X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa wrote:
    Co tam? Siedze i czekam.... I nie wiem czy mam sie w koszule przebrać czy nie.... Siedze i gadam z babeczkami, mam sale 4 osobowa :/

Przynajmniej nei jest nudno :D

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie przebieraj... i tak dostaniesz taką gustowną, niebieską z flizeliny, którą z Ciebie zerwą na bloku :D

jest Twoja lekarka? Kto CIe badał przy przyjęciu? Wisz kto będzie ciął?
    Ps napisałam do mojej kuzynki czy jest dziś w pracy. czekam na info, bo nie odbiera tel

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 10:08

cati lubi tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yas, nic nie wiem.... Umawiałam sie z nią ze ona tnie, a jak na razie cisza.
    Na obchodzie był ordynator, zaraz potem wysłał mnie na usg, bo ktg miałam przy przyjęciu. Usg robił mi taki młody chłopaczek, bardzo miły z lekkim zarostem :)
    Jestem juz głodna i zaczyna mnie to irytować! Zwłaszcza ze mała juz sie tak wypina jakby chciała wyjsć!

Jest Twoja kuzynka? Moze coś sie dowie... Bo cholera padnę z głodu :)

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie Danka nie odbiera tel. Napisałam do niej sms jakis czas temu.

Możliwe, zew wezmą Cię na blok jak już wszystkie babeczki z ginekologii i położnictwa przebadają... skoro nie masz akcji to im sie nie spieszy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 10:13

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Freja Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!

Własnie mi sie post cały skasował ;[

będzie więc krótko!

Lara - super że humor dopisuje, trzymam kciuki

Psotka - jak tam ?

Nieukowa - jeszcze trochę czekania niestety przed nami
    Blondik - niezłe z ta studentką, choć Tobie pewnie wtedy wcale nie było do śmiechu

U mnie - dziś wizyta -na 14:30 nie mogę się doczekać, od początku 11,2kg na plusie, a od ostatniej wizyty (27 dni) 0,6kg na +

Wczoraj się dowiedziałam kiedy będę chrzciny córeczki szwagra, mam być chrzestną - to już za 2 tygodnie :)
    trochę się bali przesądów że chrzestna w ciąży to może coś się jednemu lub drugiemu dziecku stać
    ale tak sobie pomyślałam - że to tylko głupi przesąd, jak coś się ma stać/ komuś pisane to chrzest na to wpływu nie ma, a jak się wierzy w Boga to nie powinno się wierzyć w przesądy - że co niby Bóg jedno dziecko łaską obdarzy na chrzcie a drugiemu zabierze tą łaskę ? zdrowie , życie zabierze? no coś mi tu nie pasuje

ale jak to w przesądach :)

tak więc jeszcze po papierki muszę do parafii lecieć i po szatkę :) no i jakiś prezent wymyśleć :)

Yasmin lubi tę wiadomość

Freja, młoda 13, młody 4,młodszy 0, aniołek Olga 03.08.2014 (16tydz.)
    860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    masz rację Freju z tymi pezesądami. Niby czemu miałoby to decydowac o zyciu ludzkim prawda?

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie ogladam kuzynke w dziendobry tvn lekarce i fundacji dot raka piersi i ide Was czytac

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam nadzieje ze Anuska tu wkrótce zajrzy:)

Lara, czekamy na wieści.. takie oczekiwanie jest naprawdę frustrujące

Freja kciuki za wizytę..co do bycia chrzęsną, to właśnie u nas była Ewa, która była w 30t ciąży..też nie wierzę w przesądy

nieukowa, ale zbieg okoliczności.. jakby nie było.. gratki

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• LaRa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yas, teraz badała mnie jakaś babeczka czarna, miła i wgle
    I jak ordynator sie ogarnie to ma podjąć decyzje co do mnie i do terminu czy dzis czy jutro... Mojej ginki nie ma :(

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Freja Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara - cierpliwości, wiem jak denerwujące jest takie zawieszenie w niepewności, przed zabiegiem też miałam podobnie czekałam i czekałam....bądź dzielna :)

860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara: kciuki zaciśnięte ;)

Ja byłam z małą w przychodni gdzie się dowiedzialam, ze rejestracja jest telefonicznie (nie wiem gdzie to napisali bo na necie nic nie widziałam), dzwonilam tam od rana, ale czy ktoś odebrał?
    Nie było juz miejsc na dziś, ale na jutro się udało na 12, wiec znowu ruszymy.. To jednak nie był dobry pomysł zapisywać do przychodni w centrum, skoro pod domem mam inną, no alemmoj tak zachwalal te. Nie wyobrazam sobie jednak jechać tam, gdy malej by się cos działo... (Odpukać)

Teraz się wietrze i będę czytać, mała śpi w lozeczku..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej. celowo nie pisze "dzien dobry", moja tesciowa wyzdrowiala i wczoraj zaliczylam jej pierwsza wizyte... kur*a i wez tu czlowieku zachowaj spokoj... robilam glebokie wdechy i za rada mojej mamy powtarzalam sobie w duchu ze na szczescie z nia nie mieszkam i za chwile sobie pojdzie. Tylko dlatego jej nie odpyskowalam... Zostalam oczywiscie skrytykowana, bo po co bujam dziecko w wozku skoro lezy i nie placze, bo zle ja w becik zawijam, bo ja mowie ze zaraz bedzie placz bo widze ze podkurcza nozki i brzuch ja spina a tesciowa wie lepiej ze dziecko wcale plakac nie bedzie. Oczywiscie ona nie potrafi mowic cicho ani normalnie tylko ciagle sie drze (zeby kazdy ja na pewno dobrze uslyszal) wiec dziecko mi nie spalo tylko co chwile marudzilo i dojadalo po 30ml mleka i sie darlo. Przy wyjsciu zostalam poinformowana ze teraz jak jest juz zdrowa to bedzie wpadac czesciej i przyjdzie sobie we wtorek. Mialam sie jej pytac czy ktos ja zaprasza ale nie chce robic afery ze wzgledu na meza...
    Dzisiaj dopiero uspokoilam i uspilam dziecko... Od 7 rano byla afera wlasciwie nie wiadomo o co... Darla sie bez powodu.

Zaraz sprobuje Was nadrobic.

• Arienna Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wiecie co mój małż wymyślił? żebym sobie po skończeniu karmienia zafundowała jasny kolorek na głowie ( mam ciemna czekoladę :P )a nawet blond- nie wiem co go napadło, :D byliśmy w banku i obsługiwała nas taka młode blondyneczka hehe ciekawe jak bym wyglądała w jasnych włosach- jedyne co jasnego miałam to ombre ( i było zajebiaszcze )

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kroko- na wizyty teściowej ubieraj małą na czerwono

ewebii4.png
  • Freja Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak rozmyślam na prezentem na chrzciny i chyba skończy się na kasie i jakimś drobiazgu dla małej (zabawce znaczy albo jakiś ładny anioł stróż w ramce może?) bo sporo rzeczy (zabawek, leżaczków )mają po starszej, medaliki, łańcuszki itp to najczesciej i tak leża w szafie i nikt ich nie nosi bo są już nie modne albo nie przypadną do gustu
    łyżeczki srebrne mi się nie podobają bo to po za tym anglosaski zwyczaj a nie nasz, i inne duperele srebrne czy pozłacane to tez takie mi się wydaje .. kurzy się i leży

nasz młody dostał komplet ksiażek disneya i zabaki jakieś drobne a tak to kasę która się przydała - znaczy leży na koncie i rośnie, i jest w razie awari aparatów słuchowych bo to wydatek spooory

czy macie jakieś pomysły? propozycje?

860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    młodziutka? ona mi wtedy o utrzymanie mojej ciazy walczyła... madra babka a jeszcze nie gin! no Larus wytrwałości... kuzynka sie nie odezwała jeszcze... pamietasz jak ostatnim razem Twoja gin radziła zeby przyjsc we wtorek? mogła Ci to samo teraz doradzic... swoja droga to gdzie ona jest? dzwonilas do niej?

Kroko no nie zazrdaszczam :/ moja wczoraj wróciła z niemiec :/ juz sie obawiam...

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja wrote:
    tak rozmyślam na prezentem na chrzciny

czy macie jakieś pomysły? propozycje?
    ja kupiłam mojej chrzesnicy złote kolczyczki i dałam kase. długo je nosiła

Freja lubi tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja Wam coś pokażę :P

powiedziałaby któraś że to dopiero początek 5 miesiąca? :P mówiła mama że bardzo szybko było po niej widać ale nie myślałam że po mnie będzie aż tak :P

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/26a667301440.jpg

Yasmin, Misi@, Krokodylica, Nieukowa, Anuśka, Blondik, Lili83 lubią tę wiadomość

ewebii4.png
  • Freja Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze Kroko - to teściową masz zaiste jak z kawału, może we wtorek na dłuuugi spacer idź - co by Cię "akurat" w domu nie było?

moja też mi czasem na nerwa działa ale nie aż tak, da się przeżyć - tyle że słucham jak mamy brudno i bałagan,albo cały czas pyłki strzepuje a to z krzesła a to z kanapy zanim usiądzie...
    no sama u siebie na okrągło na mopie jeździ i calyc zas zamiata - a są tylko we trójkę ( z teściem i prababcią) ale mi na to szkoda czasu a przy dwóch zwierzakach to syzyfowa praca a przy dzieciach to bałagan niestety rzecz w zestawie

Arienna, Krokodylica lubią tę wiadomość

860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • Freja Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yas - może i masz rację, bo ja przy chłopaku to mam inne podejście, ale dla dziewczynki może by był to dobre, starsza moja córka dostała i na chrzest i na komunię łańcuszki, wisiorki i kolczyki i w niczym nie chodzi ;( chociaż są ładne

860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
‹‹ 757 758 759 760 761 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ