X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    Pati jesteś na fejsie? Bo ja u siebie dodalam przed wczoraj? Nie wiem czy możesz je zobaczyć jeśli nie mamy sienw znajomych?

Freja: nowo 30sty tydzień, to ani się obejrzymy, a maluch juz będzie u Ciebie ;)

Kotka: ja miałam takie skurcze, ze sadzilam, ze są przepowiadając i można było spać z nimi.. A jak jechalam do szpitala to juz nieco klęłam, w szpitalu juz się darlam ;), bo nie pozwalali przec jeszcze, a ja strasznie chciałam, ale wtedy nie skupiasz się jakoś na tym bólu, znaczy inaczej, on po prostu jest środkiem do celu i o tym myslisz, a następnego dnia to juz nie będziesz wiele pamiętać bólu..

Chyba jednak przespalam temat kółek fuck

No wlasnie ja mam nadzieje ze ten bol bede inaczej odbierac. Najgorszy jest taki bol bezsensowny, niewodomo skad, do niczego nie prowadzacy jak np. bol glowy czy zoladka. Jak sobie mysle ze to bol ktory zbliza mnie do porodu to jakos mi lepiej. Wlasnie przysnelam na fotelu ale obudzil mnie bol.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    Pati jesteś na fejsie? Bo ja u siebie dodalam przed wczoraj? Nie wiem czy możesz je zobaczyć jeśli nie mamy sienw znajomych?

Freja: nowo 30sty tydzień, to ani się obejrzymy, a maluch juz będzie u Ciebie ;)

Kotka: ja miałam takie skurcze, ze sadzilam, ze są przepowiadając i można było spać z nimi.. A jak jechalam do szpitala to juz nieco klęłam, w szpitalu juz się darlam ;), bo nie pozwalali przec jeszcze, a ja strasznie chciałam, ale wtedy nie skupiasz się jakoś na tym bólu, znaczy inaczej, on po prostu jest środkiem do celu i o tym myslisz, a następnego dnia to juz nie będziesz wiele pamiętać bólu..

Chyba jednak przespalam temat kółek fuck
    Jestem na fb. Patrycja Belgia I Ciebie nie mam w znajomych I sie zastanawiam dlaczego :-)

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Freja Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ciuszki młodego segreguję - strasznie wyrósł i wszystko się skurczyło, dziwne? ciekawe czemu to takie ciasne sie porobiło, hmm...?

potem jeszcze pranie do powieszenia,z dziś nie mam weny na prasowanie, jeszcze obiadek do zrobienia i może coś posprzątam
    jeszcze mmuszę rozsadę pomidorków przepikować no i kwiatki podlać
    może zdazę jeszcze przed przedszkolem na buszowanie w sklepie :)

Yasmin, Krokodylica lubią tę wiadomość

Freja, młoda 13, młody 4,młodszy 0, aniołek Olga 03.08.2014 (16tydz.)
    860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w ten piękny słoneczny dzionek!
    Mamy dziś plan zaliczyć podwójnie spacerek czekam aż się niunia obudzi i do ogródka i przed kąpielą planuje drugi :)
    Jutro mamy usg bioderek juz się stresuje i przed wyjazdem i przed samym badaniem.
    Lara powodzenia :)
    Kotka dasz rade jak ja dałam ;) a wszyscy uważają mnie za słaba i marudzaca a urodziłam bez znieczulenia :)
    Zgredka dobrze mówi ból da się wytrzymać a teraz już nie pamiętam :)
    Ciężarówki Proszę trochę leniuchowac a nie tylko robota wam w głowach!
    Ciekawe co u Neny Tamki cos zamilkły totalnie ostatnio.
    Miłego dzionka dziewczyneczki.
    A leki Zosce pomogły żadnej kołki wczoraj nie było :)

Pati Belgia, Krokodylica, MANIEK lubią tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie karmie, muszę cos malej lepszego do skory kupić do mycia, bo jej sucha
    Wy smarujecie/smarowalyscie po kąpieli jakims kremem, bo ja nie po każdej kąpieli hmmm

Zadzwoniłam omówić się z położna, zadzwoniłam pod znaleziony w mecie nr, położne z innego szpitala, ja co prawda jestem zarejestrowana w przychodni filii tego szpitala ale mała nie, czy to ma znaczenie? Chyba nie będę za to płacić?
    Nie znam się kompletnie na tym, za każdym razem się dzieje, ze można cos dostać za darmo (najwyraźniej PRL ze mnie wyszedł juz), taaa za darmo - tyle kasy pobierają z pensji, ze winno być wiecej

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka ja smaruje kremem oilatum ale też nie po każdej kąpieli czasami podczas przewijania chyba że są potowki to jakiś czas nie smaruje a i smaruje kremem przeciw odparzeniom z emolium.
    Co do położnej to się nie znam. Do mnie przyjeżdża ale podpisywałam jej deklaracje i nie płacę.

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Laruś super :D oby tak dalej! dzielna mała <3

Kotko, na 6 dni przed terminem.... :) przepowiadające to to nie są :D Trzymam kciuki

U nas krok do przodu. Przepuklina zaklejona!!! oooo yeah! :) sama kleiłam :) dr odprowadził przepuklinę do środka a ja kleiłam :) Takiej praktyki dostanę ze poradnie laktacyjną otworzę i usługi klejenia przepuklin będę świadczyć :)
    Dr podejrzewa nietolerancję laktozy. Zapisał Delicol. Po pierwszym podaniu podczas karmienia brzusio bolał, ale mniej :)

Ja się zbieram do dentysty, a później na biżuteryjne zakupki. Buziole paaaaa

edit: Zgredzia, a kąpiesz w emoliencie? Ja nie smaruję niczym ciałka po kąpieli bo Kinga nie potrzebuje. Dolewam odrobine Oilatumu z zielonym paskiem do wanienki. Pupkę smaruję po każdym przewinięciu Linomagiem lub f18 oba tanie i dobre :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 11:06

PsotkaKotka, Pati Belgia, zgredka, Krokodylica, Misi@ lubią tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Freja Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka - ja składałam deklarację (zpisałam się ) do połoznej w rejonie tj. na Teligi mimo że lekarza pierwszego kontaktu wybrałam na pl. Sikorskiego
    do położnej zgłasza się też dziecko - bo do 6 tyg życia (chyba jakoś tak) przysługuję opieka położnicza nad noworodkiem
    i taka pani z rejonu przychodzi
    tak było u mnie 4 lata temu
    sądzę że teraz jest podobnie

co do smarowania dziecka to z tego co pamiętam my kąpaliśmy w Hippie i nie trzeba było kremować - dopiero tez po zimie i basenie trochę miał skórę przesuszoną ( teraz myjemy się już róóóóżnymi rzeczami - często maziajka o zapachu ciasteczek ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 11:08

Krokodylica lubi tę wiadomość

860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • Freja Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedra - jak to z tym becikowym i zaświadczeniem od lekarza, ja dopiero papiery zbierałam po urodzieniu, czy cos się od ostatnich 4 lat zmieniło?

860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hjo
    Frejka ja mam drugiego gina teraz dlatego zeby małż nie musiał przez pół miasta potem jeżdzić załatwiłam papierek od poprzedniego za I i II trym :) a za trzeci dostane po porodzie od obezcnego :)

ja wróciłam od end wsjo ok tsh 1,43 :) kolejna wizyta 10 czerwca potem dwa miesiące po porodzie :)
    dzis jeszcze odbiór ZUzi, potm gin na 14:30 i SR :) dietytyk dzis

małz w domku jupii

Lara ciesze sie ze ok i mała ładnie zajada :)

Pati Belgia, Freja, Krokodylica lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opieka położnej jest chyba do ukończenia 2 miesiąca życia tak przynajmniej mówiła moja położna. A papiery do becikowego tez dopiero teraz zbieram bo wydaje mi się ze jest na to rok. Ale w sumie czemu wcześniej sobie nie przygotować.

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Blondik Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z porządków to ja dzisiaj mam w planach czesanie psa...sierśc znowu leci tonami, więc sprzatanie na nic, wystarczy, że psina zamacha ogonem a pół pokoju w kłakach :)
    piekna pogoda dzisiaj :)

a to moja psina w trakcie drzemki :) zawsze znajdzie super wygodne miejsce :)
    b7eba56f4141941emed.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 11:27

PsotkaKotka, Pati Belgia, Krokodylica, MANIEK lubią tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku jak tak piszecie o tych skurczach i porodach to ja chyba chcę te bliźniaki, bo wtedy zrobią mi CC i będę miała z głowy :D

Blondik, Biedroneczka83, justta, Lili83 lubią tę wiadomość

• Blondik Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to trzymamy kciuki za bliźniaki :)

Anuśka lubi tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka ja kciukam za te bliżniaki :)

hehe nio ja to lubie miec pozałatwiane co moge :P wiec papierki niech leżą i czekają

Anuśka lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yasmin wrote:
    Dzień dobry :)

Laruś super :D oby tak dalej! dzielna mała <3

Kotko, na 6 dni przed terminem.... :) przepowiadające to to nie są :D Trzymam kciuki

Nie strasz oO. Na wszelki wypadek dogolilam rano bobra a teraz jeszcze nogi woskiem na raz dwa. Obiad i jade na ktg.
    Anuśka wrote:
    Jejku jak tak piszecie o tych skurczach i porodach to ja chyba chcę te bliźniaki, bo wtedy zrobią mi CC i będę miała z głowy :D

No nie koniecznie cc. Ale zwykle blizniaki sa mniejsze wiec latwiej wychodza ;D

Anuśka lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kotko spokojnie. Ale gotowa badz

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka hehe mój bober tez wyglony na wizyte u gina hehehehe

Arienna lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• zgredka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocilysmy z pierwszego spaceru ;) a najfajniejsze w tym wszystkim jest to, że wszystko ładuje do worka pod wózkiem i nie potrzeba torebki ;-)
    Tylko kola zapomnialam dopompowac.

Yas: nie miałam di kąpieli emolientu, poza próbkami ze szpitala, ale na spacerze nabylam emulsje do kąpieli i już niczym po tym nie będę sparowac, tez mam linomag

Oj kotka uważają, jak ogolilas to jest juz blisko ;)

Mała je, a ja zaraz dziobne inke

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)

Miłego popołudnia ::)

Pati Belgia, zgredka lubią tę wiadomość

‹‹ 767 768 769 770 771 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ