Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
zgredka wrote:Pati jesteś na fejsie? Bo ja u siebie dodalam przed wczoraj? Nie wiem czy możesz je zobaczyć jeśli nie mamy sienw znajomych?
Freja: nowo 30sty tydzień, to ani się obejrzymy, a maluch juz będzie u Ciebie
Kotka: ja miałam takie skurcze, ze sadzilam, ze są przepowiadając i można było spać z nimi.. A jak jechalam do szpitala to juz nieco klęłam, w szpitalu juz się darlam, bo nie pozwalali przec jeszcze, a ja strasznie chciałam, ale wtedy nie skupiasz się jakoś na tym bólu, znaczy inaczej, on po prostu jest środkiem do celu i o tym myslisz, a następnego dnia to juz nie będziesz wiele pamiętać bólu..
Chyba jednak przespalam temat kółek fuck
No wlasnie ja mam nadzieje ze ten bol bede inaczej odbierac. Najgorszy jest taki bol bezsensowny, niewodomo skad, do niczego nie prowadzacy jak np. bol glowy czy zoladka. Jak sobie mysle ze to bol ktory zbliza mnie do porodu to jakos mi lepiej. Wlasnie przysnelam na fotelu ale obudzil mnie bol. -
zgredka wrote:Pati jesteś na fejsie? Bo ja u siebie dodalam przed wczoraj? Nie wiem czy możesz je zobaczyć jeśli nie mamy sienw znajomych?
Freja: nowo 30sty tydzień, to ani się obejrzymy, a maluch juz będzie u Ciebie
Kotka: ja miałam takie skurcze, ze sadzilam, ze są przepowiadając i można było spać z nimi.. A jak jechalam do szpitala to juz nieco klęłam, w szpitalu juz się darlam, bo nie pozwalali przec jeszcze, a ja strasznie chciałam, ale wtedy nie skupiasz się jakoś na tym bólu, znaczy inaczej, on po prostu jest środkiem do celu i o tym myslisz, a następnego dnia to juz nie będziesz wiele pamiętać bólu..
Chyba jednak przespalam temat kółek fuck -
Właśnie ciuszki młodego segreguję - strasznie wyrósł i wszystko się skurczyło, dziwne? ciekawe czemu to takie ciasne sie porobiło, hmm...?
potem jeszcze pranie do powieszenia,z dziś nie mam weny na prasowanie, jeszcze obiadek do zrobienia i może coś posprzątam
jeszcze mmuszę rozsadę pomidorków przepikować no i kwiatki podlać
może zdazę jeszcze przed przedszkolem na buszowanie w sklepieYasmin, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Witam się w ten piękny słoneczny dzionek!
Mamy dziś plan zaliczyć podwójnie spacerek czekam aż się niunia obudzi i do ogródka i przed kąpielą planuje drugi
Jutro mamy usg bioderek juz się stresuje i przed wyjazdem i przed samym badaniem.
Lara powodzenia
Kotka dasz rade jak ja dałama wszyscy uważają mnie za słaba i marudzaca a urodziłam bez znieczulenia
Zgredka dobrze mówi ból da się wytrzymać a teraz już nie pamiętam
Ciężarówki Proszę trochę leniuchowac a nie tylko robota wam w głowach!
Ciekawe co u Neny Tamki cos zamilkły totalnie ostatnio.
Miłego dzionka dziewczyneczki.
A leki Zosce pomogły żadnej kołki wczoraj nie byłoPati Belgia, Krokodylica, MANIEK lubią tę wiadomość
-
Ja właśnie karmie, muszę cos malej lepszego do skory kupić do mycia, bo jej sucha
Wy smarujecie/smarowalyscie po kąpieli jakims kremem, bo ja nie po każdej kąpieli hmmm
Zadzwoniłam omówić się z położna, zadzwoniłam pod znaleziony w mecie nr, położne z innego szpitala, ja co prawda jestem zarejestrowana w przychodni filii tego szpitala ale mała nie, czy to ma znaczenie? Chyba nie będę za to płacić?
Nie znam się kompletnie na tym, za każdym razem się dzieje, ze można cos dostać za darmo (najwyraźniej PRL ze mnie wyszedł juz), taaa za darmo - tyle kasy pobierają z pensji, ze winno być wiecej -
Zgredka ja smaruje kremem oilatum ale też nie po każdej kąpieli czasami podczas przewijania chyba że są potowki to jakiś czas nie smaruje a i smaruje kremem przeciw odparzeniom z emolium.
Co do położnej to się nie znam. Do mnie przyjeżdża ale podpisywałam jej deklaracje i nie płacę. -
Dzień dobry
Laruś superoby tak dalej! dzielna mała
Kotko, na 6 dni przed terminem....przepowiadające to to nie są
Trzymam kciuki
U nas krok do przodu. Przepuklina zaklejona!!! oooo yeah!sama kleiłam
dr odprowadził przepuklinę do środka a ja kleiłam
Takiej praktyki dostanę ze poradnie laktacyjną otworzę i usługi klejenia przepuklin będę świadczyć
Dr podejrzewa nietolerancję laktozy. Zapisał Delicol. Po pierwszym podaniu podczas karmienia brzusio bolał, ale mniej
Ja się zbieram do dentysty, a później na biżuteryjne zakupki. Buziole paaaaa
edit: Zgredzia, a kąpiesz w emoliencie? Ja nie smaruję niczym ciałka po kąpieli bo Kinga nie potrzebuje. Dolewam odrobine Oilatumu z zielonym paskiem do wanienki. Pupkę smaruję po każdym przewinięciu Linomagiem lub f18 oba tanie i dobreWiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 11:06
PsotkaKotka, Pati Belgia, zgredka, Krokodylica, Misi@ lubią tę wiadomość
-
Zgredka - ja składałam deklarację (zpisałam się ) do połoznej w rejonie tj. na Teligi mimo że lekarza pierwszego kontaktu wybrałam na pl. Sikorskiego
do położnej zgłasza się też dziecko - bo do 6 tyg życia (chyba jakoś tak) przysługuję opieka położnicza nad noworodkiem
i taka pani z rejonu przychodzi
tak było u mnie 4 lata temu
sądzę że teraz jest podobnie
co do smarowania dziecka to z tego co pamiętam my kąpaliśmy w Hippie i nie trzeba było kremować - dopiero tez po zimie i basenie trochę miał skórę przesuszoną ( teraz myjemy się już róóóóżnymi rzeczami - często maziajka o zapachu ciasteczekWiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 11:08
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Hjo
Frejka ja mam drugiego gina teraz dlatego zeby małż nie musiał przez pół miasta potem jeżdzić załatwiłam papierek od poprzedniego za I i II tryma za trzeci dostane po porodzie od obezcnego
ja wróciłam od end wsjo ok tsh 1,43kolejna wizyta 10 czerwca potem dwa miesiące po porodzie
dzis jeszcze odbiór ZUzi, potm gin na 14:30 i SRdietytyk dzis
małz w domku jupii
Lara ciesze sie ze ok i mała ładnie zajadaPati Belgia, Freja, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
z porządków to ja dzisiaj mam w planach czesanie psa...sierśc znowu leci tonami, więc sprzatanie na nic, wystarczy, że psina zamacha ogonem a pół pokoju w kłakach
piekna pogoda dzisiaj
a to moja psina w trakcie drzemkizawsze znajdzie super wygodne miejsce
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 11:27
PsotkaKotka, Pati Belgia, Krokodylica, MANIEK lubią tę wiadomość
-
Yasmin wrote:Dzień dobry
Laruś superoby tak dalej! dzielna mała
Kotko, na 6 dni przed terminem....przepowiadające to to nie są
Trzymam kciuki
Nie strasz oO. Na wszelki wypadek dogolilam rano bobra a teraz jeszcze nogi woskiem na raz dwa. Obiad i jade na ktg.
Anuśka wrote:Jejku jak tak piszecie o tych skurczach i porodach to ja chyba chcę te bliźniaki, bo wtedy zrobią mi CC i będę miała z głowy
No nie koniecznie cc. Ale zwykle blizniaki sa mniejsze wiec latwiej wychodzaAnuśka lubi tę wiadomość
-
Wrocilysmy z pierwszego spaceru
a najfajniejsze w tym wszystkim jest to, że wszystko ładuje do worka pod wózkiem i nie potrzeba torebki
Tylko kola zapomnialam dopompowac.
Yas: nie miałam di kąpieli emolientu, poza próbkami ze szpitala, ale na spacerze nabylam emulsje do kąpieli i już niczym po tym nie będę sparowac, tez mam linomag
Oj kotka uważają, jak ogolilas to jest juz blisko
Mała je, a ja zaraz dziobne inke -
nick nieaktualny