X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocilam.
    Ktg zarejestrowalo moje skucrze (3 mi sie bolesne w trakcie trafily) i polozna powiedziala ze dobrze to wyglada :). Tak wiec moze cos jest na rzeczy. Co prawda glowka jeszcze sie rusza wiec nie jest w doku startowym ale powiedziala ze wystarczy pare skurczow i sie ulozy.
    Polecila mi jednak w razie czego poddac sie za tydzien na wywolywanie bo dziecko jednak rosnie i w koncu bedzie za duze zeby mi miedzy nogami przeszlo.

Yasmin, Nieukowa lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka.

Anuska
    ja daje smoczek ale nie karmie piersia. Nie wiem czy to przeszkadza w czyms.

zgredka
    dziwne rady lekarki...
    ja kikutka nie odginalam tylko zawsze po kapieli psikalam octeniseptem a tak caly dzien byl suchy i ladnie odpadl.

Malenq
    wspolczuje i niestety rozumiem. Wczoraj po wizycie tesciowej znowu nie moglam przez godzine dziecka uspokoic. :/ Darla sie bez sensu. :/ Ch*j mnie strzeli z ta baba, stoi nad wozkiem godzine, gapi sie i ciagle powtarza "jaka ona sliczna". I ani sie obejrzalam juz nosila Zuzie na rekach, bez pytania ani zadnego slowa, ja poszlam robic mleko do kuchni, patrze a ta ja na rekach targa. Potem dziecko darlo sie przez godzine a ja wszystko robilam jedna reka, bo w drugiej trzymalam dziecko i nawet kapiel bylo mi ciezko przyszykowac. Pod nosem to lecialy takie kur*y na meza którego nie było w domu i mi nie pomagał i na tesciowa na zmiane ze uszy by Wam zwiedly. :)

Nieukowa
    hehehe trzeba było męża we śnie zaatakować. :P
    U mnie? Dobrze, bo dzisiaj wyszłyśmy na prawdziwy pierwszy spacer, tzn dalej i wózkiem, bo wcześniej tylko w nosidełku koło domu a dzisiaj mąż mi już wózek zniósł na pole i mogłyśmy pospacerować, mogłam też odwiedzić dwa sklepy a nie o wszystkie zakupy męża trzeba było prosić. :)
    Fajnie tak wyjść do ludzi. :P

Yasmin
    weź mi nie mów bo mój motocykl czeka i kwiczy z żalu za mną. ;)

Lara
    ja na początku w domu nie przyjmowałam gości, jedynie moi rodzice wpadali codziennie, ale to bardziej po to by podrzucić mi gotowy obiad, a mama uprać, uprasować. :) Odwiedziny na tym etapie mogą zmęczyć.
    W szpitalu też rodzice byli raz i mąż dwa razy. :)

cdn :)

Yasmin lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoku
    pozbyłaś się kolki? Wspaniale, ja pewnie wybiorę się po ten trilac plus, bo szkoda mi mojego dzieciaczka jak się męczy.

zgredka
    ja smaruję po każdej kąpieli mleczkiem z nivea baby, Mała ma ładną skórę po nim, ale na początku jej bardzo schodziła skóra, zwłaszcza na zgięciach rączek, nóżek i na brzuszku, położna mówiła że to normalne.
    Teraz już jest w porządku.
    U nas nie trzeba dzwonić do położnej, ona dostaje cynk od szpitala gdzie urodziło się dziecko i sama się kontaktuje w sprawie wizyty. One są bezpłatne.

Yasmin
    cieszę się że jesteście dwa kroki do przodu z przepukliną.

Blondik
    pies wymiata :) ciekawe jak zareaguje na dziecko?

zgredka
    jesteś szajbus i tyle :)

Psotka
    to już tuż tuż :)

Yasmin, zgredka, Blondik lubią tę wiadomość

• Lili83 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe Kroko ale sie usmialam z tych kurw na meza i tesciowa;)
    ja tak z doskoku bo maly operetke odstawia jestesmy po szczepieniu i zle znosi do tego goraczka ach ciezko ostatnio.....gdyby nie chusta to rece by mi odpadły;)

Yas a dlaczego zaklejałas przepukline?zaczeło cos sie z nia dzac?Leo tez ma i to nawet spora ale wszyscy lekarze mowia zeby nic na razie nie robic u wiekszosci dzieci sama zanika wczoraj pediatra mowil ze przyklejanie to stare metody ktorych juz sie nie praktykuje, sama juz zglupialam:(

Lara gratuluje Anusi:)jak wrocisz do domu wklej fotke tu na stronie bo nie mam face ;)

buziaczki dla wszystkich

Krokodylica lubi tę wiadomość

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też nie zaklejali przepukliny, tez kazano dużo klasc na brzuszku, faktycznie się wchłonięla..

Kotka, to faktycznie juz blisko

My nadal w szpitalu..

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejjj ja chyba osiwieję do piątkowej bety... Został mi ostatni test z Quixxa no i sobie siknęłam i kreski testowej prawie nie widać :( Mam nadzieję że to jakiś trefny teścior... Nie wiem co mnie podkusiło żeby jeszcze sikać :/ zła jestem na siebie, a teraz dostanę zawału :(

• Arienna Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej misie

jestem niepocieszona, nie dość że nie ma zdjęć bo panu się popsuł printer :/ i nie dało się wydrukować to jeszcze płeć dalej jest nieznana 50 na 50 ... jąderek nie widać więc albo jeszcze nie zstąpiły albo to dziewczynka więc jakby nie patrzeć 50/50% :P

ale za to małż widział dzidzię

hehe zobaczył i pyta a czy te ruchy to pan robi czy to dziecko się rusza? :D lekarz mówi że rusza się rusza i to jak bardzo :D

póki co dzidziuś ułożony pośladkowo, ilość wód prawidłowa, odległość skroniowa 50mm i długość kości udowej 30mm więc dzidzia rozwija się dobrze i jak najbardziej prawidłowo jak na 18 tygodni :)

MANIEK, Anuśka, PsotkaKotka, Misi@, Krokodylica, Nieukowa lubią tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Ejjj ja chyba osiwieję do piątkowej bety... Został mi ostatni test z Quixxa no i sobie siknęłam i kreski testowej prawie nie widać :( Mam nadzieję że to jakiś trefny teścior... Nie wiem co mnie podkusiło żeby jeszcze sikać :/ zła jestem na siebie, a teraz dostanę zawału :(
    ejjjj po co robisz takie rzeczy, bo do dupki nakopię

Yasmin lubi tę wiadomość

ewebii4.png
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko nie dziwie Ci się też bym była wkurzona... Ale widać ze teściowa bardzo swobodnie się czuje u was skoro nawet nie zapyta czy może wziąć na ręce... Moja jest podobna ale ja od razu jej zwracam uwagę i max mnie popiera wiec ona się słucha.. Jak narazie.
    Anuska nie sikaj juz na te testy a historia bliźniaków nie jest taka głupia moja bratowa jest wciąż bliźniaczej dwujajowe w dodatku jedno jest starsze ok 2 tyg od drugiego jeahhh mój brat jak królik chyba działał... Albo jak nasza Kroko ;)
    Lara psina super.
    Blindik to normalne że po pawiu jest glodzilla musisz uzupełniać braki natura jest cwana :)

Blondik, Krokodylica, Nieukowa lubią tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj Kroko...żesz masz się z teściową...
    Groszku i po co? i na co? oj żebys w ciąży nie była to bym w dupsko natłukła...
    Konwi zdrówka małemu.......

Krokodylica lubi tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna nie możesz mi nakopać :) Kto Ci nogę tak wysoko podniesie :P Poza tym z tym brzucholkiem nie dasz rady :P

Malenq Ty już brzucha nie masz to Tobie powiem, że nie wolno bić ciężarnej ;D

Maniek ale historia hi hi... Jeśli przyrost bety w piątek będzie spektakularny to zacznę rozważać możliwość wystąpienia takiej historii ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 18:35

Arienna, Malenq, MANIEK, Krokodylica, Nieukowa lubią tę wiadomość

• Arienna Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Arienna nie możesz mi nakopać :) Kto Ci nogę tak wysoko podniesie :P Poza tym z tym brzucholkiem nie dasz rady :P
    spoko spoko jeszcze rozhuśtam :P

Anuśka, Krokodylica lubią tę wiadomość

ewebii4.png
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ejo

Odwiedziliśmy dziś Larusię z Anusią. Śliczna laseczka z tej małej, a jak ładnie otwiera buźkę do cycusia!! :) Lara też promienieje

Lili, musieliśmy zalepić przepuklinę, bo jelitko wystawało już ana ponad 3cm i wisiało jak siusiak. Bolało ją. Mogła dostać martwicy jelita a to jest śmiertelne.

Anuśka, już dostałaś opr więc Ci daruję

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 18:57

Arienna, Malenq, zgredka, Biedroneczka83, Anuśka, Krokodylica, Pati Belgia, Nieukowa lubią tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macham u nas po wizycie ok :) kolejna za dwa tyg i wtedy dostane skier na usg,moeflogie,mocz, i gbsa :)

Kroko to super ze juz spacerujecie

Lili :) no jestes :)

Yas pozdrów Lare :) jakbyscie sie widziały :)

cos mnie łeb ćmi ide sie kąpac i do wyrka

zgredka, Krokodylica, Pati Belgia lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłam obiad a teraz mnie dopada melancholia ze za szybko tyje ;( jak ja potem to zrzuce to nie wiem. Zaczęłam 7 miesiąc a już +13 kg :/

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MANIEK wrote:
    Zjadłam obiad a teraz mnie dopada melancholia ze za szybko tyje ;( jak ja potem to zrzuce to nie wiem. Zaczęłam 7 miesiąc a już +13 kg :/
    Maniek ale dajesz czadu :) Ja w pierwszej ciąży przytyłam 27kg :D Trochę Ci jeszcze do mnie brakuje :) Pocieszę Cię, po porodzie większość zgubisz :)

MANIEK lubi tę wiadomość

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam nadzieje ze uda mi się zgubić wszystko bi będzie pot i łzy ;)

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O fak jak wstaje to mnie juz dwa razy taki skurcz zlapal ze ledwo oddychac moglam.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz od 2h mam zajeteho cycka.. ilez mozna ciamkac, powoki zaczyna bolec..

Maniek: nie pekaj, sie zrzuci..

Psotka: widze zbliza sie :)

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale najgorzse jest to ze na stojaco to w ogole nie wyrabiam i nei wiem co mam ze soba zrobic wtedy. Na siedzaco boli ale daje rade sie jakos wyciszyc, oddychac i przetrwac. Nie wiem jak ja to dziecko urodze bo przeciez wszedzie pisza ze najlepiej sie poruszac-chodzic podczas I fazy. A ja podczas tych skurczow najchetniej bym siedziala w bezruchu.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
‹‹ 768 769 770 771 772 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ