Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Wrocilam.
Ktg zarejestrowalo moje skucrze (3 mi sie bolesne w trakcie trafily) i polozna powiedziala ze dobrze to wyglada. Tak wiec moze cos jest na rzeczy. Co prawda glowka jeszcze sie rusza wiec nie jest w doku startowym ale powiedziala ze wystarczy pare skurczow i sie ulozy.
Polecila mi jednak w razie czego poddac sie za tydzien na wywolywanie bo dziecko jednak rosnie i w koncu bedzie za duze zeby mi miedzy nogami przeszlo.Yasmin, Nieukowa lubią tę wiadomość
-
hejka.
Anuska
ja daje smoczek ale nie karmie piersia. Nie wiem czy to przeszkadza w czyms.
zgredka
dziwne rady lekarki...
ja kikutka nie odginalam tylko zawsze po kapieli psikalam octeniseptem a tak caly dzien byl suchy i ladnie odpadl.
Malenq
wspolczuje i niestety rozumiem. Wczoraj po wizycie tesciowej znowu nie moglam przez godzine dziecka uspokoic.Darla sie bez sensu.
Ch*j mnie strzeli z ta baba, stoi nad wozkiem godzine, gapi sie i ciagle powtarza "jaka ona sliczna". I ani sie obejrzalam juz nosila Zuzie na rekach, bez pytania ani zadnego slowa, ja poszlam robic mleko do kuchni, patrze a ta ja na rekach targa. Potem dziecko darlo sie przez godzine a ja wszystko robilam jedna reka, bo w drugiej trzymalam dziecko i nawet kapiel bylo mi ciezko przyszykowac. Pod nosem to lecialy takie kur*y na meza którego nie było w domu i mi nie pomagał i na tesciowa na zmiane ze uszy by Wam zwiedly.
Nieukowa
hehehe trzeba było męża we śnie zaatakować.
U mnie? Dobrze, bo dzisiaj wyszłyśmy na prawdziwy pierwszy spacer, tzn dalej i wózkiem, bo wcześniej tylko w nosidełku koło domu a dzisiaj mąż mi już wózek zniósł na pole i mogłyśmy pospacerować, mogłam też odwiedzić dwa sklepy a nie o wszystkie zakupy męża trzeba było prosić.
Fajnie tak wyjść do ludzi.
Yasmin
weź mi nie mów bo mój motocykl czeka i kwiczy z żalu za mną.
Lara
ja na początku w domu nie przyjmowałam gości, jedynie moi rodzice wpadali codziennie, ale to bardziej po to by podrzucić mi gotowy obiad, a mama uprać, uprasować.Odwiedziny na tym etapie mogą zmęczyć.
W szpitalu też rodzice byli raz i mąż dwa razy.
cdn
Yasmin lubi tę wiadomość
-
Smoku
pozbyłaś się kolki? Wspaniale, ja pewnie wybiorę się po ten trilac plus, bo szkoda mi mojego dzieciaczka jak się męczy.
zgredka
ja smaruję po każdej kąpieli mleczkiem z nivea baby, Mała ma ładną skórę po nim, ale na początku jej bardzo schodziła skóra, zwłaszcza na zgięciach rączek, nóżek i na brzuszku, położna mówiła że to normalne.
Teraz już jest w porządku.
U nas nie trzeba dzwonić do położnej, ona dostaje cynk od szpitala gdzie urodziło się dziecko i sama się kontaktuje w sprawie wizyty. One są bezpłatne.
Yasmin
cieszę się że jesteście dwa kroki do przodu z przepukliną.
Blondik
pies wymiataciekawe jak zareaguje na dziecko?
zgredka
jesteś szajbus i tyle
Psotka
to już tuż tużYasmin, zgredka, Blondik lubią tę wiadomość
-
hehe Kroko ale sie usmialam z tych kurw na meza i tesciowa;)
ja tak z doskoku bo maly operetke odstawia jestesmy po szczepieniu i zle znosi do tego goraczka ach ciezko ostatnio.....gdyby nie chusta to rece by mi odpadły;)
Yas a dlaczego zaklejałas przepukline?zaczeło cos sie z nia dzac?Leo tez ma i to nawet spora ale wszyscy lekarze mowia zeby nic na razie nie robic u wiekszosci dzieci sama zanika wczoraj pediatra mowil ze przyklejanie to stare metody ktorych juz sie nie praktykuje, sama juz zglupialam:(
Lara gratuluje Anusi:)jak wrocisz do domu wklej fotke tu na stronie bo nie mam face
buziaczki dla wszystkich
Krokodylica lubi tę wiadomość
*******Gang18+*******B -
Ejjj ja chyba osiwieję do piątkowej bety... Został mi ostatni test z Quixxa no i sobie siknęłam i kreski testowej prawie nie widać
Mam nadzieję że to jakiś trefny teścior... Nie wiem co mnie podkusiło żeby jeszcze sikać
zła jestem na siebie, a teraz dostanę zawału
-
hej misie
jestem niepocieszona, nie dość że nie ma zdjęć bo panu się popsuł printeri nie dało się wydrukować to jeszcze płeć dalej jest nieznana 50 na 50 ... jąderek nie widać więc albo jeszcze nie zstąpiły albo to dziewczynka więc jakby nie patrzeć 50/50%
ale za to małż widział dzidzię
hehe zobaczył i pyta a czy te ruchy to pan robi czy to dziecko się rusza?lekarz mówi że rusza się rusza i to jak bardzo
póki co dzidziuś ułożony pośladkowo, ilość wód prawidłowa, odległość skroniowa 50mm i długość kości udowej 30mm więc dzidzia rozwija się dobrze i jak najbardziej prawidłowo jak na 18 tygodniMANIEK, Anuśka, PsotkaKotka, Misi@, Krokodylica, Nieukowa lubią tę wiadomość
-
Anuśka wrote:Ejjj ja chyba osiwieję do piątkowej bety... Został mi ostatni test z Quixxa no i sobie siknęłam i kreski testowej prawie nie widać
Mam nadzieję że to jakiś trefny teścior... Nie wiem co mnie podkusiło żeby jeszcze sikać
zła jestem na siebie, a teraz dostanę zawału
Yasmin lubi tę wiadomość
-
Kroko nie dziwie Ci się też bym była wkurzona... Ale widać ze teściowa bardzo swobodnie się czuje u was skoro nawet nie zapyta czy może wziąć na ręce... Moja jest podobna ale ja od razu jej zwracam uwagę i max mnie popiera wiec ona się słucha.. Jak narazie.
Anuska nie sikaj juz na te testy a historia bliźniaków nie jest taka głupia moja bratowa jest wciąż bliźniaczej dwujajowe w dodatku jedno jest starsze ok 2 tyg od drugiego jeahhh mój brat jak królik chyba działał... Albo jak nasza Kroko
Lara psina super.
Blindik to normalne że po pawiu jest glodzilla musisz uzupełniać braki natura jest cwanaBlondik, Krokodylica, Nieukowa lubią tę wiadomość
Maniek
-
nick nieaktualny
-
Arienna nie możesz mi nakopać
Kto Ci nogę tak wysoko podniesie
Poza tym z tym brzucholkiem nie dasz rady
Malenq Ty już brzucha nie masz to Tobie powiem, że nie wolno bić ciężarnej
Maniek ale historia hi hi... Jeśli przyrost bety w piątek będzie spektakularny to zacznę rozważać możliwość wystąpienia takiej historiiWiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 18:35
Arienna, Malenq, MANIEK, Krokodylica, Nieukowa lubią tę wiadomość
-
ejo
Odwiedziliśmy dziś Larusię z Anusią. Śliczna laseczka z tej małej, a jak ładnie otwiera buźkę do cycusia!!Lara też promienieje
Lili, musieliśmy zalepić przepuklinę, bo jelitko wystawało już ana ponad 3cm i wisiało jak siusiak. Bolało ją. Mogła dostać martwicy jelita a to jest śmiertelne.
Anuśka, już dostałaś opr więc Ci darujęWiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 18:57
Arienna, Malenq, zgredka, Biedroneczka83, Anuśka, Krokodylica, Pati Belgia, Nieukowa lubią tę wiadomość
-
macham u nas po wizycie ok
kolejna za dwa tyg i wtedy dostane skier na usg,moeflogie,mocz, i gbsa
Kroko to super ze juz spacerujecie
Lilino jestes
Yas pozdrów Larejakbyscie sie widziały
cos mnie łeb ćmi ide sie kąpac i do wyrkazgredka, Krokodylica, Pati Belgia lubią tę wiadomość
-
MANIEK wrote:Zjadłam obiad a teraz mnie dopada melancholia ze za szybko tyje ;( jak ja potem to zrzuce to nie wiem. Zaczęłam 7 miesiąc a już +13 kg
Ja w pierwszej ciąży przytyłam 27kg
Trochę Ci jeszcze do mnie brakuje
Pocieszę Cię, po porodzie większość zgubisz
MANIEK lubi tę wiadomość
-
Ale najgorzse jest to ze na stojaco to w ogole nie wyrabiam i nei wiem co mam ze soba zrobic wtedy. Na siedzaco boli ale daje rade sie jakos wyciszyc, oddychac i przetrwac. Nie wiem jak ja to dziecko urodze bo przeciez wszedzie pisza ze najlepiej sie poruszac-chodzic podczas I fazy. A ja podczas tych skurczow najchetniej bym siedziala w bezruchu.