X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

Tutaj masakra. Nawet nie będę opisywać bo nie mam słów. Nie wiem co dać temu dziecku :'(

Kotka trzymam kciuki. Powodzenia

Laruś, nie jestem pewna czy oni mogli Ci dać czopek wczoraj. Chyba u mnie też było na 3 dzień. Masz rozcięty brzuch i rewolucja mogłaby narobić szkód

Blondik, u mnie się nie sprawdziło. Czułam ruchy w 16 tyg a urodziłam w 36 i 1d

Wszystkim życzę miłego dnia

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik, ja ruchy poczułam ok 22 tc.
    Kiedyś pisałam ze te suwaczki kłamią :)
    W pierwszej ciazy niby powinno sie czuć ok 20 tc w drugiej moze być wcześniej :)

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yas, tak, powiedzieli mi dzisiaj, ze dopiero rano mogłam dostać :) także nie mam do nikogo pretensji bo latają i dmuchają i wgle opieka cudowna, tylko poprostu tak bolało ze juz nie dawałam rady :/

Yas, co sie dzieje z Kinga????

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 09:00

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi ruchami w połowie ciąży to jakieś bajdury..

Oho Kotki nie ma: albo śpi albo juz pojechała, bo pisała, ze nie ma netu w tel, wiec na wszelki wypadek trzymam kciuki..

Mała wariowala od 19-23 rozdrażniony i plakliwa pod koniec. AE dzięki temu spala do 5;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 09:30

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Freja Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Całkiem możliwe z tą Psotką, lepiej na wszelki wypadek zaciskać kciuki :]
    ja tez nie mam neta w telefonie więc jak by co to też raczej relacji na żywo nie będzie - chyba że zdążę napisać przed że już jadę :)

Freja, młoda 13, młody 4,młodszy 0, aniołek Olga 03.08.2014 (16tydz.)
    860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • Freja Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha Maniek z tą wagą to ja mam podobnie - też już złapałam 11na plusie a że zaczęłam z nadwagą (poprzedniej ciąży kawałek i zajadanie potem stresa) to wyglądało to nieciekawie
    - ale od miesiaca tylko 0,5kg więc da się - pilnuję się, słodyczy i tak nie jadłam ale gorzej było z np. majonezem itp
    teraz zamiast owsianki z rodzynkami mam otręby owsiane z odobiną płatków, potem II śniadanie jabłuszko + wielki kubek kawy inki z dużą porcją mleka ikoło południa III śniadanie lub lunch (nazwa dowolna) razowych chlebek, warzywa (pomidory, papryka itp) i biały ser, trwarożek, kefir lub jogurt a potem koło 16-17 zupami koło 19-20 reszta obiadu jakoś wagę trzymam w ryzach bo nie oszukujmy się z weikiem coraz to ciężej zrzucić a nie mam już 20lat :)

tak swoja drogą to od 13 miesięcy jestem w ciązy ( z przerwą 58 dni)

860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka daj znak życia jak już się wyśpisz lub urodzisz :P

Blondik to są bzdury... ty się nie stresuj, bo przecież masz łożysko z przodu o ile mnie pamięć nie myli... więc ruchy możesz poczuć nawet dopiero w okolicach 22tc...

Mi się wydaje że pierwszego kopa dostałam zaraz po 15tc, ale to musiałam się baaardzo skupić, być po lekkim niewzdymającym posiłku żebym na pewno nie pomyliła tego z ruchami jelit. No i ja mam łożysko z tyłu... A mąż poczuł tak koło 18tc jak go obejmowałam. Dostał kopa w tyłek przez moją skórę i aż się zdziwił że mały tak potrafi :P (W 20tc stanowczo oświadczył że mam się do niego nie przytulać w nocy bo go mały zbój budzi i spać przez to nie może :P)

Ja wczoraj dostałam balonik do rozciągania pochwy do porodu :P Muszę wam powiedzieć że rewelacja :) Udało mi się wypchnąć balon nadmuchany do 4,5cm, czyli muszę "tylko" poszerzyć sobie ujście pochwy o połowę :P
    Ale całkiem niezłą zabawa, chociaż dziwnie to brzmi :D

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem ale ani w szpitalu ani wyspana :/.
    Udalo mi sie zasnac kolo 5 rano ale o 7 znowu wyrwal mnie ze snu skurcz.
    Zjedlismy cos, podjechalismy do sklepu, maz odwiozl mnie spowrotem i pojechal do pracy. Skurcze nadal sa ale sadze ze nieregularne ale boli jak jasny pierun. Wczoraj juz chcialam budzic meza w nocy bo skurcze byly co jakies 5min, myslalam tez zeby zadzwonic do szpitala do poloznej zeby zapytac co jest grane. Jak ja mam sie tak pare dni meczyc to chyba umre z niewyspania :/

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Freja Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka bidulko, oby się akcja rozkręciła i con byś się juz długo nie męczyła bo takie nie wyspanie przed porodem to nieciekawa sprawa <tulam>

860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Później nadrobię a teraz mam pytanie na szybko do rozpakowanych: jaką witaminę d polecacie?

Malenq? Ja mam bobik dha - poleciła mi położna, ale Ty chyba coś pisałaś kiedyś o jakimś oleju który jest w składzie witamin i może po nim być problem z brzuszkiem?

• zgredka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko: mi koleżanka i lekarz polecaly (akurattaka juz miałam) 2 w 1 k i d bioaron, chyba smaczna bo mała się po niej oblizuje (świadomie czy nie) i właśnie koleżanką mi ja poleciała pod kątem składu

Mała zasnęła, ja upralam dywan, wyszorowalam szczotką biały pas, który juz był ciemnoszary, teraz u yje włosy i kto wie, może je wyprostuje, skoro wczoraj byłam na wosku, to dziś zrobię włosy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 10:50

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • beszka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska, gratuluje kropka!!!! Baaaardzo sie ciesze!

Psotka, w probowalas polezec w wannie jakies 30 min.? W wannie skurcze mniej bola, a po jej opuszczeniu, jesli to TE skurcze, nasila sie i szybciej pojdzie. Mi teraz pomoglo i prawie co w domu urodzilam, a poprzedniebporody dluuuuugie.

Mi na bol pomagalo: kolysanie biodrami podczas stania. Podczas pierwszego porodu jeszcze skakanie na pilce a teraz tez lezenie na boku. Chodzenie przyspieszylo akcje oraz kucanie podczas skurczu pomoglo glowce szybciej zejsc tam gdzie powinna ;)

Trzymam kciuki za szybka akcje i mam nadz.ze znajdziesz swoj sposob na bol.

U nas roznie.msa lepsze i gorsze dni. Chyba kryzys laktacyjny mamy za soba. Rowniez z infekcja pepka walczymy, ale juz jest orawie ok. Mloda chce byc caly czas ze mna. Kiedys moj R usypial ja pod okapem kuchennym i potem siedzieli w nocy razem, a ja spalam. Teraz nie. Musi zasypiac wtulona we mnie. Dopiero jak zasnie maz ja bierze.

Yas, co sie z Kinga dzieje?
    Mij Leon ma nietolerancje laktozy. Straszne to - okropnie plakal dzien i nic. Doslownie. My na podanie tych kropli, ktore Wam lek.zapisal, nie zdecydowalismy sie...

Pozdrawiam wszystkie ciezarowki, mamusie i dzieciaczki

Edit
    Kroko, oewnie nie pomige...my podajemy tran, tzn.zaczynamy od 6tz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 10:52

Anuśka, Krokodylica lubią tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beszka wrote:
    Anuska, gratuluje kropka!!!! Baaaardzo sie ciesze!

Psotka, w probowalas polezec w wannie jakies 30 min.? W wannie skurcze mniej bola, a po jej opuszczeniu, jesli to TE skurcze, nasila sie i szybciej pojdzie. Mi teraz pomoglo i prawie co w domu urodzilam, a poprzedniebporody dluuuuugie.

Mi na bol pomagalo: kolysanie biodrami podczas stania. Podczas pierwszego porodu jeszcze skakanie na pilce a teraz tez lezenie na boku. Chodzenie przyspieszylo akcje oraz kucanie podczas skurczu pomoglo glowce szybciej zejsc tam gdzie powinna ;)

Trzymam kciuki za szybka akcje i mam nadz.ze znajdziesz swoj sposob na bol.

A co znaczy ze byly dluuugie? Bo ja sie jeszcz emoze jedna noc takpomeczyc moge ale jak to ma na przyklad pare dni tak trwac to ja sie wykoncze.

Mi kolysanie biodrami jakos nie pomaga, boli jeszcze bardziej a lezenie na boku tez katastrofa, kucanie za to pomaga a najlepiej jak siedze poprostu wygodnie i kiedy przychodzi skurcz to sie skupiam na nim i jakos potrafie przetrwac. Latwiej by mi tez bylo gdybym wiedziala ze to juz zblizajacy sie porod a nie przepowiadajace :/

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej misie :)

dziewczynki nie śpiące w nocy- tulam bidulki :*

ja miałam takie durne i denerwujące sny że non stop się budziłam i to wkurzona na maxa mam nadzieję że dzidzia przynajmniej spała spokojnie

co do ruchów dziecka to do tej pory byłam pewna że jeszcze nie czuję, a to co czuję to jelita, ale też nie wiem czemu byłam pewna że dzidziuś jest tak bardziej po prawej stronie, gdzieś pod wątrobą, tam czułam kłucia wszystkie po zagnieżdżenie i byłam pewna że tak jest, wczoraj na usg okazało się że moja dzidzia ma głowę całkiem z drugiej strony i kręci się nad pęcherzem kopiąc mi w pęcherz :P
    i właśnie mnie olśniło, te drobne jakby delikatne ukłucia w okolicach lewej strony które mam od 4 dni to muszą być kopniaczki :D ale fajnie :D

kupiłam dziś moje pierwsze spodnie ciążowe, na allegro, fajnie opisane rozmiarowo więc mam nadzieję, że nie wzięłam za duże :P, najwyżej pozszywam tasiemkami i będą na dłużej (no chyba ze jakimś cudem okażą się za ciasne to wtedy będę reklamować :P ) do piątku powinny dojść :) upatrzyłam jeszcze na allegro majtki ciążowe z panelem, bambusowe na lato po wypłacie małża (za dwa dni) zamówię :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 11:27

Krokodylica lubi tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba odszedl mi czop sluzowy. Ale nie jestem pewna bo nei wiem jak to wyglada :P
    Ide do wanny.

Biedroneczka83, Krokodylica lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Ari ja też czułam na początku właśnie z prawej strony teraz już też w okolicy pępka :)
    Ja za chwilę będe szykowac się do lekarza, ale chyba chwilke sie jeszcze zdrzemne...noc miałam straszną pewnie stres wychodzi ;p

Yas cieszę się że z Kingunią jest już lepiej i ma zaklejoną przepuklinę :)

miłego dnia :)

edit
    Kotka powodzenia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 11:57

Arienna lubi tę wiadomość

• zgredka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie portki ciążowe muszę uprac i oddac koleżance, która mi je pożyczyła.

Wyprostowalam sobie włosy, może się nawet umaluje i polecimy na spacer..

Kotka: ja po kąpieli stwierdziłam, ze to jednak poród, no nie przeszło.. Dziabnelam tez nospe.. A Ty bierzesz cos? Albo magnez?

Pojedziesz do szpitala a tam juz będzie z 5 cm ;)

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    Ja właśnie portki ciążowe muszę uprac i oddac koleżance, która mi je pożyczyła.

Wyprostowalam sobie włosy, może się nawet umaluje i polecimy na spacer..

Kotka: ja po kąpieli stwierdziłam, ze to jednak poród, no nie przeszło.. Dziabnelam tez nospe.. A Ty bierzesz cos? Albo magnez?

Pojedziesz do szpitala a tam juz będzie z 5 cm ;)

nic nie biore. Nospa pomoze? Kurde najgorsze to to ze nei wiem czy to juz czy nie. Bo jak juz to nei bede niczym hamowac.
    Ale po wannie ci nie przeszlo w sensie ze w wannie bolalo czy jak wyszlas z wanny powinno przejsc a nie przeszlo?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Freja Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ari - ja wolę bieliznę pod brzuchem nosić i w lecie to chyba nawet lepiej bo chłodniej

Psotka - finiszujesz
    jak to tylko skórcze przepowiadające to po kąpieli powinny przejsć a jak poród to po się powinien rozkręcić
    co do pozycji p/ bólowych to sprawdź wszystkie jakie są możliwe - coś mam nadzieję że znajdziesz
    trzymam kciuki
    masz rację - jeśli to poród to nie ma co nospy ani magnezu brać

Krokodylica lubi tę wiadomość

860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadam Was odwiedzić kochane brzuchatki i mamuski :)

i przesyłam dawkę pozytywnej energii :)

radioactive-happiness-face.gif

zgredka, Anuśka, Nieukowa, Lili83, Misi@, justta, Arienna, beszka, PsotkaKotka, Pati Belgia, Biedroneczka83, MANIEK, Krokodylica lubią tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
‹‹ 770 771 772 773 774 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ