X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    Nie mieszka, ja właśnie staram się, żeby mieli czas dla siebie, jak wczoraj kiedy poszlam na zajęcia do 13, potem jeszcze poszli na spacer, no i ją usypial, a i dziś tammsza, potem spacer, a teraz wypchnelam ich do sklepu, wiec cały czas są sami, poza chwilą kiedy wrócili z kościoła i ja chciałam poprasowac, to usypial młodszą, a starsza chyba była niepocieszona, bo dzwonila do mamy, a potem chciała na niego wlezc, no ale ja tez jestem na to uwrazliwiona, dobrze, ze nie chce młodszej ukatrupic.

Nieukowa: a w ogóle wolno tak ćwiczyć? Bo mi ma sr położna zabroniła ćwiczyć samemu w domu parcie, żeby porodu przedwczesnego nie wywołać..

Mam spokój na..sprzątanie, póki mała śpi (choć juz ją słyszę) muszę cos porobic
    Mysle, ze jej poprostu trudno odnalezc w nowej sytuacji. Mam nadzieje, ze wyszystko sie ulozy I wszyscy nauczycie sie siebie I ze siostry beda nierozlacze :-) a w jakim ona jest wieku?

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8 lat, z drugiej strony rozumiem. Ona przyjeżdża raz na 2 tyg na weekend, wiec potrzebuje kontaktu...

Pati Belgia lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak. Masz racje. Sama mam w domu 7 latka I duzo czasu potrzebuje z nami :-)

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja tylko na chwilę pytanie do starszyzny mamusiek jak to jest z tymi skokami rozwojowymi?jest w ogóle coś takiego?
    Moja zoska skończyła 5 tyg i cos się zmieniło po pierwsze strasznie marudzi nie wiedzieć czemu ani nie głodna ani nie mokro ani nie kolka czasami nawet lulanie nie pomaga. Gorzej śpi nie może zasnąć i je częściej a mniej jakoś tak nie idzie jej to ssanie a było super.
    Malenq chyba Ty wspominałaś o tym? Już sama nie wiem czy to TO.
    Teraz doczytałam ze Kroko tez pytała łącze się w bólu kochana...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 13:34

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoku: w ktorejs z ksiazeczek ze szpitala mam o tym artykul z podaniem ktore to tyg, napisze Ci potem, bo obecnie wisze na cycku..a raczej ktos mi wisi..

Smoczyca1, Nieukowa lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki zgredzia :) smacznego życzę Łucyjce ;)
    Czytałam e necie ze to właśnie 5 tydz ale chciałam się upewnić u tych które poznały ten ' bol' ;)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka: można ćwiczyć po 32tc o ile nie ma ryzyka- tak samo jak z seksem albo z masażem krocza. A przynajmniej takie są zalecenia w cywilizowanym świecie, bo pytałam 3 położnych i 2 lekarzy i żadne nie słyszało o tym wynalazku. A szkoda, bo jestem skłonna uwierzyć że coś daje - skoro widzę po sobie że zwiększa się rozciągliwość krocza i już nawet nie "mrowi" a to tylko kilka dni ćwiczę...

Widzę że zaczyna się omawianie skoków rozwojowych :P Ciekawy temat, też z chęcią poslucham. Moja koleżanka neurolog ma 3 dzieci i twierdzi że skoki faktyczmie istnieją i wtedy mózg włącza nowe funkcje - coś jak przechodzenie przez szereg "okresów dojrzewania" jak u nastolatków, tylko w dużo szybszym tempie i dużo intensywniej. Jak pamiętam swoje pokwitanie to jej wierzę że niemowlęta mogą się czuć rozchwiane emocjonalnie i że to dla nich też ciężki czas...

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa może faktycznie coś jest na rzeczy bo moja jest nie do poznania. Nawet płacze juz łzami i lulac i śpiewam i jeść daje co chwila sprawdzam czy ma sucho czy nie za zimno czy nie jest spocona czy nie ma gorączki to nie kolki bo są chwile czasem i dłuższe spokoju ale widać ewidentnie ze ma problem z zasypianiem bo Ziewa i ziewa i nie może zasnąć I płacze chyba że zmęczenia...i światło zgaszone i cisza w domu i krzyk.

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Smoczku skoki rozwojowe istnieją....

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Tak Smoczku skoki rozwojowe istnieją....
    Dzięki Malenq rozumiem ze Kosia tez przechodziła...I przechodzi

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, zgodnie z rozpiską....i to bardzo ciężki i trudny okres....

• LaRa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, dziewczyny, az sobie tego ńie wyobrażam - tych skoków..... Zwłaszcza ze jest taka grzeczna (tfu, tfu - zeby nie zapeszyć)
    Ania jest po pierwszym spacerku z tatusiem, babcia i psiakami :) i nadal spi w wózku przy otwartym balkonie, zasłonięta wiec chyba jej dobrze :) ja wietrze (.)(.) i ranę
    Pogoda jakaś taka bez sensu, mam nadzieje na jakiś deszczyk, moze powietrze sie poprawi :)

Miłego popołudnia

Ps. Zgredzia, uwielbiam czytać Twoje posty :)

zgredka lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja niebawem zaczynam masażyk właściwie za niecałe 2 tyg :)

Nieukowa lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    a ja niebawem zaczynam masażyk właściwie za niecałe 2 tyg :)
    Jaki masażyk? Będziesz się rozciągać?

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Jaki masażyk? Będziesz się rozciągać?
    Anuśka bede masowac krocze olejkiem moze uda sie tym razem uniknąć nacięcia :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh Lara życzę żeby Ania łagodnie przechodziła. Moja Zosia pierwsze 3 tyg to aniołek a od przedwczoraj ddiablek ;) ale to pewnie przez ten skok.
    Malenq wspieram i rozumiem!

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    Anuśka bede masowac krocze olejkiem moze uda sie tym razem uniknąć nacięcia :)
    Ale ja się tu przy Was nauczę nowości :-) Super :-)

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w nocy miałam efekt przejedzenia te duszności i złe samopoczucie to własnie za duza ilosc pokarmu w żołądku mała naciska mocno na óre na przepone i płuca i sie skumulowało ale juz oddycham lepiej ale zasne chyba dzis jak nakarmione niemowle :P

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taki mam olejek dostałam w prezencie :)
    http://www.docsimon.pl/towar/weleda-olejek-do-masazu-krocza-50ml

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• zgredka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoku: sorry ze dopiero teraz - pierwszy skok to 5 tydzień i napisali ze to okres rozdraznienia wynikający z lęku przed separacją z rodzicami, potem 7-9, 11-12, 14-19, 22-26, 33-37

Byliny w factory i każdy wrócił z butami, ja za siebie i Luśkę kupiłam dwie ;) balerinko niebieskie a la wężowa skórka i reebiki błękitne ok yeah

Nieukowa lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
‹‹ 779 780 781 782 783 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: