X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    A dziewczyny pytanie: jak licza pensje na macierzynskim? Bo dostalam wyzsza niz normalna (wlasciwie to powinnam to nazwac zasilkiem) i jestem w lekkim szoku
    Ja niestety nie pomogę bo mam własną działalność i nie pamiętam jak to z pensjami było :)

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka a miałaś jakieś premie wypracowane miesiąc przed zasiłkiem? Jeśli tak to dostałaś macierzyński+te zaległe dodatki za ostatni miesiąc pracy. W kolejnym miesiącu powinno się to wyrównać jeżeli o to chodzi...

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna mój dzieć w brzuchu tez sluchal takiej muzy. ;)
    A jak mi by ktos skomentowal porzadek w mieszkaniu to bym powiedziala ze my lubimy zyc w brudzie (nie lubimy) i kto nam niby zabroni? :P

Anuska wspaniala beta, gratuluje!

Yas dzieki za link, ten olej co jest w tych kapsulkach jest ok?

Lara zapomnialas jeszcze pomiedzy je a spi wstawic robi kupe. :P

Anuśka, Nieukowa, Arienna lubią tę wiadomość

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :-)

Witam sie I zycze milej soboty :-)

Krokodylica lubi tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej zasiłek liczony jest jako średnia z ostatniego roku:) jak miałaś jakieś dodatki to też się liczą:)

dziewczyny czy macie jakąś sprawdzoną apteke internetową? musze zamówić pare rzeczy skoro jestem uziemiona w domu to sobie shopping przez net zrobię.

Lara super że masz powera oby jak najdłużej z Tobą był...może słonko CI też dodaje sił...u mnie we wro 25 stopni dziś:)

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A 13stka wyplacona w lutym sie liczy? Dodatkow nie mialam, nie wiem co to dodatki i premie :)

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam słonecznie :)
    My juz 2 godzinny spacerek zaliczylismy i teraz mala śpi na brzuszku.
    Lara Gratuluję współpracy z Aneczka :)
    Kroko ja mam tą D co Yasmin mówiła tylko sama D i Zosi nic po niej nie jest musialabys sprawdzić.
    Pati sił życzę i słońca :)
    Reszta niech się leni ile się da ;)

Pati Belgia, Misi@, Krokodylica lubią tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśki... Ani od wczoraj ropieją oczko, zaczęło sie juz w szpitalu, tam przemyli sola fizjologiczna, wieci ja w domu tez tak robię, ale nie przechodzi, oczko ropieje, przemylam teraz woda przegotowana i zobaczę czy pomoze...
    Jakies inne rady?
    Przed chwila była pierwsza domowa kupa :) duża kupa :) i wychodzi na to ze robi raz na dobę....
    Dzis tak piękny dzien ze zrobię małej balkonowanie, przed balkonem, a jutro. Pierwszy spacerek po osiedlu :)

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoim mlekiem możesz przemywc oczko, a jak nie pomoże to lekarz, bo może być zapachany kanalik...

Miłego dzionka

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratuluje Laruś :) o oczku nie wiem niestety

Krokuś, ja podaję Kindze witaminy tej firmy. tyle że skojarzone d i k

Maniek, ja kupuję na doz.pl

Ps. Równiez zaliczyłam dziś pierwsze karmienie publiczna. tzn nie takie przy rodzinie tylko na dworze, na ławce

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 16:15

zgredka, Krokodylica lubią tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jejuuuuuuuuuu już są stycznióki 2016, aż mi się łezka w oku zakręciła ..chlip chlip chlip

Misi@, Krokodylica lubią tę wiadomość

• zgredka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja pojechalam na zajecia, a na przerwie przyjechali moj z corkami, ja juz kamienialam, a mala spala, probowalam ja podkarmic w samochodzie, ale jej nie dobudzilam..wiec sciagalam recznie, mleko tryskalo jak z krowich wymion, na szczescie w domu juz sie przyssala :) i jedzie

Anuśka, Misi@ lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wsciekne się dziś... Boli mnie całe podbrzusze... Rozpiera,jakby wzdyma nie wiem jak to opisać... nie mogę sobie pozycji znaleźć.... Mam nadzieje ze to normalne i ze przejdzie bo maluch kopie jak szalony

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek a nie masz sztywnego brzucha?
    Jesli nie, to moga byc wiezadla... Mnie bolalo wiazadlo oble, opasujace caly brzuch, jakbym miala zakwasy od robienia brzuszkow tak miedzy 20 a 24tc. Moze to to?

Wydalam na konwencie kupe kasy, lazilam 5h non stop a potem w domu padlam jak stalam i dopiero sie budze.
    Maz w delegacji, chyba zrobie sobie nocny seans filmowy bo dawno nic babskiego nie ogladalam :)

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm co jakiś czas brzuch się spina ale na krótko. Sama nie wiem co to... W pon mam wizytę u gin a do tego czasu poprostu będę lezakowac.

O Ty szalona nachodzilas się. Tez Lubie takie seanse jak męża nie ma :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 21:27

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa: na jakim konwencie? I co kupilas?

Maniek: nie szalej, mi w tym okresie tez sie pare razy spial, ale po cwiczeniach..
    my po kapieli karmimy sie, oczywiscie pewnie sie obudzi kolo 1, ale na szczescie mialam 2h drzemke dzis..

MANIEK lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzis po pierwszej kapieli w domciu :) obawiałam sie ze bedzie krzyk, ale poszło bardzo spokojnie :) potem na przewijaku przy wybieraniu ręcznikiem zrobiła...... Kupkę :P ale sie usmialismy :)
    A teraz mniej śmiesznie.... Bola mnie cycusie, przystawiam mała co chwile, i chyba laktacja ruszyła bo zaczynaja bolec zwłaszcza od dołu....
    Po tym jak zjadła z dwóch piersi postanowiłam sprawdzić laktatorem czy coś jeszcze w nich jest i ściaglam 40 ml
    Czuje ze w nocy bedzie ogiennnnnnnnn

Ide spać póki mała spi :) dobranoc :)

Ps. Z oczkiem juz o wiele lepiej :)

Pati Belgia, MANIEK lubią tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka na Pyrkonie bylam. Nakupilam ostatni tom Pana Lodowego Ogrodu i wystalam sie z nim po autograf Grzedowicza, ksiazke o mitologii japonskiej, gre Osadnikow, a maz mangi Silverspoon i Sword Art. Plus koszulka jakas wpadla, brelok, przypinka...

LaRa rzeka pelna mleka :) nic tylko sie cieszyc i zagryzac zeby...

Ja donosze ze po kilku dniach rozciagania krocza moge urodzic gruszke :P do glowki dziecka dalej mi daleko, ale poprawilam swoj wynik ze srednicy 4,5cm do 6,5cm :) jeszze 3.5cm i glowka przejdzie bez naciecia :P W 3tyg powinnam sie wyrobic- doslownie i w przenosni :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 23:04

Pati Belgia, Blondik lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa: kompletnie nic mi to nie mówi i aż wstyd, zaraz będę guglowac, to może jakąś fantastyka?

I w ogóle skąd wiesz ze możesz urodzić gruszkę? To jeszcze trochę i moją byś urodziła, bo ona ma taki maleńki lepek

Lara: no to jak w parę dni po urodzeniu 40 ml to szacunek, ja tyle nie miałam, a i dziś miałam z 10 ml ale to po karmieniu, a jaki masz laktator?

I wyobraź cień sobie spiesze się dziś z zajęć na spotkanie z moimi i zaczepia mnie facet, cos gada o drodze na pocztę główną, gada szybko, dziwnie, poznaje po głosie.. oszusta ze stycznia... Spieszylam się, bo cycki juz bolaly i szybko ucielam jego gadke, ze tak tamtędy ta droga, juz wiedziałam, ze zaraz o kasę będzie prosił, a on na moje szybkie "tak to ta droga" do mnie mówi: "nie o to chodziło pizdo" i odwrócił sieni poleciał, mój był parę metrów ode mnie, ale go jeszcze nie widzialam, bo miałam mysl, żeby gonić gmina, ale z drugiej strony widziałam oczami wyobraźni, ze mój go bije albo stosuje zatrzymanie obywatelskie.. Po słowach kolesia stwierdzam, ze to na pewno wariat, a w ogóle pierwotnie dawalam mu ze 20pare lat, ale dziś się okazało, ze ma łeb siwy, zresztą policjant mówił mi, ze ma ze 40..
    I tak to drugi raz oszust chciał mnie nagabnac, chyba mam twarz frajera.. W każdym razie wyobrażał sobie teraz, ze mogłam mu się rzucić na plecy, dusić go ramieniem, ale laktacja zwyciężyła ot cala historia

LaRa lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jaja Zgredka... Dobrze ze ci nic nie zrobil, jesli wariat to rownie dobrze moglby cie uderzyc... Boje sie takich ludzi... Skoro to jakis staly bywalec, to policja powinna go zgarnac. A nastepnym razem miej ze soba gaz lzawiacy...

Ja sie panicznie boje nacinania krocza i zawzielam sie ze sie rozciagne przed porodem :) kupilam sobie specjalny balonik (tak, wiem, brzmi smiesznie) ktory sie aplikuje wiadomo gdzie i codziennie pompuje odrobine mocniej. Wygooglaj sobie aniball albo epi-no. Ja mam ten pierwszy bo jest tanszy a dziala tak samo. W zestawie jest miarka, mozna pocwiczyc parcie napompowanego balonikani potem sprawdzic jaka srednice sie wyparlo. Jezeli dojdzie sie do 10cm to jest duza szansa ze nawet otarcia na kroczu nie bedzie... O ile nie przydarzy mi sie cesarka albo polozna idiotka :)

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
‹‹ 777 778 779 780 781 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ