Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
zgredka wrote:A dziewczyny pytanie: jak licza pensje na macierzynskim? Bo dostalam wyzsza niz normalna (wlasciwie to powinnam to nazwac zasilkiem) i jestem w lekkim szoku
-
Arienna mój dzieć w brzuchu tez sluchal takiej muzy.
A jak mi by ktos skomentowal porzadek w mieszkaniu to bym powiedziala ze my lubimy zyc w brudzie (nie lubimy) i kto nam niby zabroni?
Anuska wspaniala beta, gratuluje!
Yas dzieki za link, ten olej co jest w tych kapsulkach jest ok?
Lara zapomnialas jeszcze pomiedzy je a spi wstawic robi kupe.
Anuśka, Nieukowa, Arienna lubią tę wiadomość
-
hej hej zasiłek liczony jest jako średnia z ostatniego roku:) jak miałaś jakieś dodatki to też się liczą
dziewczyny czy macie jakąś sprawdzoną apteke internetową? musze zamówić pare rzeczy skoro jestem uziemiona w domu to sobie shopping przez net zrobię.
Lara super że masz powera oby jak najdłużej z Tobą był...może słonko CI też dodaje sił...u mnie we wro 25 stopni dziś
Maniek
-
Witam słonecznie
My juz 2 godzinny spacerek zaliczylismy i teraz mala śpi na brzuszku.
Lara Gratuluję współpracy z Aneczka
Kroko ja mam tą D co Yasmin mówiła tylko sama D i Zosi nic po niej nie jest musialabys sprawdzić.
Pati sił życzę i słońca
Reszta niech się leni ile się daPati Belgia, Misi@, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Mamuśki... Ani od wczoraj ropieją oczko, zaczęło sie juz w szpitalu, tam przemyli sola fizjologiczna, wieci ja w domu tez tak robię, ale nie przechodzi, oczko ropieje, przemylam teraz woda przegotowana i zobaczę czy pomoze...
Jakies inne rady?
Przed chwila była pierwsza domowa kupaduża kupa
i wychodzi na to ze robi raz na dobę....
Dzis tak piękny dzien ze zrobię małej balkonowanie, przed balkonem, a jutro. Pierwszy spacerek po osiedlu -
nick nieaktualny
-
gratuluje Laruś
o oczku nie wiem niestety
Krokuś, ja podaję Kindze witaminy tej firmy. tyle że skojarzone d i k
Maniek, ja kupuję na doz.pl
Ps. Równiez zaliczyłam dziś pierwsze karmienie publiczna. tzn nie takie przy rodzinie tylko na dworze, na ławceWiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 16:15
zgredka, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A ja pojechalam na zajecia, a na przerwie przyjechali moj z corkami, ja juz kamienialam, a mala spala, probowalam ja podkarmic w samochodzie, ale jej nie dobudzilam..wiec sciagalam recznie, mleko tryskalo jak z krowich wymion, na szczescie w domu juz sie przyssala
i jedzie
Anuśka, Misi@ lubią tę wiadomość
-
Maniek a nie masz sztywnego brzucha?
Jesli nie, to moga byc wiezadla... Mnie bolalo wiazadlo oble, opasujace caly brzuch, jakbym miala zakwasy od robienia brzuszkow tak miedzy 20 a 24tc. Moze to to?
Wydalam na konwencie kupe kasy, lazilam 5h non stop a potem w domu padlam jak stalam i dopiero sie budze.
Maz w delegacji, chyba zrobie sobie nocny seans filmowy bo dawno nic babskiego nie ogladalam -
Hmm co jakiś czas brzuch się spina ale na krótko. Sama nie wiem co to... W pon mam wizytę u gin a do tego czasu poprostu będę lezakowac.
O Ty szalona nachodzilas się. Tez Lubie takie seanse jak męża nie maWiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 21:27
Maniek
-
Nieukowa: na jakim konwencie? I co kupilas?
Maniek: nie szalej, mi w tym okresie tez sie pare razy spial, ale po cwiczeniach..
my po kapieli karmimy sie, oczywiscie pewnie sie obudzi kolo 1, ale na szczescie mialam 2h drzemke dzis..MANIEK lubi tę wiadomość
-
My dzis po pierwszej kapieli w domciu
obawiałam sie ze bedzie krzyk, ale poszło bardzo spokojnie
potem na przewijaku przy wybieraniu ręcznikiem zrobiła...... Kupkę
ale sie usmialismy
A teraz mniej śmiesznie.... Bola mnie cycusie, przystawiam mała co chwile, i chyba laktacja ruszyła bo zaczynaja bolec zwłaszcza od dołu....
Po tym jak zjadła z dwóch piersi postanowiłam sprawdzić laktatorem czy coś jeszcze w nich jest i ściaglam 40 ml
Czuje ze w nocy bedzie ogiennnnnnnnn
Ide spać póki mała spidobranoc
Ps. Z oczkiem juz o wiele lepiejPati Belgia, MANIEK lubią tę wiadomość
-
Zgredka na Pyrkonie bylam. Nakupilam ostatni tom Pana Lodowego Ogrodu i wystalam sie z nim po autograf Grzedowicza, ksiazke o mitologii japonskiej, gre Osadnikow, a maz mangi Silverspoon i Sword Art. Plus koszulka jakas wpadla, brelok, przypinka...
LaRa rzeka pelna mlekanic tylko sie cieszyc i zagryzac zeby...
Ja donosze ze po kilku dniach rozciagania krocza moge urodzic gruszkedo glowki dziecka dalej mi daleko, ale poprawilam swoj wynik ze srednicy 4,5cm do 6,5cm
jeszze 3.5cm i glowka przejdzie bez naciecia
W 3tyg powinnam sie wyrobic- doslownie i w przenosni
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 23:04
Pati Belgia, Blondik lubią tę wiadomość
-
Nieukowa: kompletnie nic mi to nie mówi i aż wstyd, zaraz będę guglowac, to może jakąś fantastyka?
I w ogóle skąd wiesz ze możesz urodzić gruszkę? To jeszcze trochę i moją byś urodziła, bo ona ma taki maleńki lepek
Lara: no to jak w parę dni po urodzeniu 40 ml to szacunek, ja tyle nie miałam, a i dziś miałam z 10 ml ale to po karmieniu, a jaki masz laktator?
I wyobraź cień sobie spiesze się dziś z zajęć na spotkanie z moimi i zaczepia mnie facet, cos gada o drodze na pocztę główną, gada szybko, dziwnie, poznaje po głosie.. oszusta ze stycznia... Spieszylam się, bo cycki juz bolaly i szybko ucielam jego gadke, ze tak tamtędy ta droga, juz wiedziałam, ze zaraz o kasę będzie prosił, a on na moje szybkie "tak to ta droga" do mnie mówi: "nie o to chodziło pizdo" i odwrócił sieni poleciał, mój był parę metrów ode mnie, ale go jeszcze nie widzialam, bo miałam mysl, żeby gonić gmina, ale z drugiej strony widziałam oczami wyobraźni, ze mój go bije albo stosuje zatrzymanie obywatelskie.. Po słowach kolesia stwierdzam, ze to na pewno wariat, a w ogóle pierwotnie dawalam mu ze 20pare lat, ale dziś się okazało, ze ma łeb siwy, zresztą policjant mówił mi, ze ma ze 40..
I tak to drugi raz oszust chciał mnie nagabnac, chyba mam twarz frajera.. W każdym razie wyobrażał sobie teraz, ze mogłam mu się rzucić na plecy, dusić go ramieniem, ale laktacja zwyciężyła ot cala historia
LaRa lubi tę wiadomość
-
Ale jaja Zgredka... Dobrze ze ci nic nie zrobil, jesli wariat to rownie dobrze moglby cie uderzyc... Boje sie takich ludzi... Skoro to jakis staly bywalec, to policja powinna go zgarnac. A nastepnym razem miej ze soba gaz lzawiacy...
Ja sie panicznie boje nacinania krocza i zawzielam sie ze sie rozciagne przed porodemkupilam sobie specjalny balonik (tak, wiem, brzmi smiesznie) ktory sie aplikuje wiadomo gdzie i codziennie pompuje odrobine mocniej. Wygooglaj sobie aniball albo epi-no. Ja mam ten pierwszy bo jest tanszy a dziala tak samo. W zestawie jest miarka, mozna pocwiczyc parcie napompowanego balonikani potem sprawdzic jaka srednice sie wyparlo. Jezeli dojdzie sie do 10cm to jest duza szansa ze nawet otarcia na kroczu nie bedzie... O ile nie przydarzy mi sie cesarka albo polozna idiotka