X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Kroko przypomniało mi się jeśli karmisz tylko mm to kup sama witaminę D bo w sztucznym mleku jest wystarczajacy dodatek witaminy K. Tak mi przynajmniej położna mówiła.

Krokodylica lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Arienna Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Mam wyniki bety 524 :D Rośnie :)
    jupiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii :D :D :D

Anuśka lubi tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej Anuska wspaniałe wieści :)

Pati hmm a może powiedz bratu ze teraz można przecież studiować w każdym wieku w zasadzie im się jest starszym tym uczenie -studiowanie sprawia więcej radości... Niech sobie zaplanuje co go interesuje.. A może coś zmieni... Może takie pocieszenie cis pomoże...

Ari co za babsztyl jak jej przeszkadza to niech nie przychodzi. A w swoim domu to niech robi co chce.
    Ciekawe jak Psotka się trzyma... Strasznie jestem ciekawa jak jej wrażenia :)

Anuśka, Pati Belgia, Misi@ lubią tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Arienna Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe ona nie przychodzi, to ja byłam u niej bo potrzebowałam podpisu pod pismem, po moim trupie będę u nich mieszkać po porodzie ;)

kurcze też jestem ciekawa co u Kotki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2015, 17:28

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to sie uśmiałam Yas..... Hahaha.... Ty i ćwiczenia???? Chyba kostek... Chudzina Ty....
    My śpimy, właśnie ogarnelam godzinna drzemkę, maluszek spi, i nie chce jej budzić.

Kurcze usnęłam w trakcie pisania posta :)

Yasmin, Biedroneczka83, Misi@, Malenq, Krokodylica lubią tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa fajny brzuś.

Misia... jak się czyta na jakich lekarzy trafiasz to aż ma się ochotę im z dyni zasunąć. Kochana wierzę że się boisz, to nic dziwnego, trzymam mocno kciuki za Was!!!
    Ja prałam w Dzidziusiu, jak dla mnie bardzo fajny.

Anuśka ja miałam "wiecznego kaca" pod koniec ciąży - w 9 miesiącu.

Lara ja polecam mleko Hipp. Nan nie kupuj - po nim są duże problemy z kupami.
    Z rozmiarami ciuszków nie wyczujesz, bo są totalnie niewiarygodne, czasami mam wrażenie że każda firma naszywa te rozmiary wedle własnego widzi mi się. Czasami 56 jest większe od 62. :/ Więc na wyczucie. Ja do tej pory nieraz mam problem z dopasowaniem rozmiaru, moja przy urodzeniu miała 57cm, teraz na pewno ma więcej a dużo ciuszków 56 jeszcze jej zakładam, więc te rozmiary są takie pokićkane.

Pati przykro mi z powodu brata ale najważniejsze aby wyzdrowiał, reszta to pikuś.

Yasmin, zgredka, ja karmię mm i potrzebuję samą wit D, bez K.

Malenq dzięki za link.

cdn.

Pati Belgia, Misi@, Anuśka lubią tę wiadomość

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokuś podajesz 400 nie? http://www.doz.pl/apteka/p65021-D-Vitum_Witamina_D_dla_niemowlat_kapsulki_twist-off_48_szt.

Lili ale szybko Leoś rośnie!!! super jest

Pati fajnie z tym make a wish :)

Laruś :) no co :D

Anuśka brawo kochana

Pati Belgia, Anuśka, Lili83 lubią tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że od Kotki zero wieści póki co ;/

Anuśka a ty już się nie denerwuj :D Mi ta beta tak ładnie nie przyrastała! Te bliźniaki w sumie mogą być na rzeczy :) Albo wyjątkowo dorodny Przemuś :D

Ari mam wrażenie, że teściowe po to są, żeby wkurzać.

Kurde czytam sobie teksty o sposobach na łatwy poród fundacji "rodzić po ludzku" i mam wrażenie że w PL wszystko jest robione źle: źle bo każe się przeć kobietom na wdechu, źle bo się nacina, źle bo się nie pozwala rodzić w dowolnej pozycji, źle bo nie ma zzo, źle bo za dużo cc... kurde, czy w tym kraju trzeba wszystko spieprzyć?

Ech. Napisałam pismo o brak zgody na nacięcie krocza. Jeżeli nie dogadam się z położnymi na porodówce to im to rzucę na ryj i postawię mojego na straży mojej borzeny. Jsk podczas parcia zobaczy skalpel to ma gryźć i drapać.

Pati Belgia, Anuśka, Lili83, Krokodylica, Arienna lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MANIEK wrote:
    Hej hej Anuska wspaniałe wieści :)

Pati hmm a może powiedz bratu ze teraz można przecież studiować w każdym wieku w zasadzie im się jest starszym tym uczenie -studiowanie sprawia więcej radości... Niech sobie zaplanuje co go interesuje.. A może coś zmieni... Może takie pocieszenie cis pomoże...

Ari co za babsztyl jak jej przeszkadza to niech nie przychodzi. A w swoim domu to niech robi co chce.
    Ciekawe jak Psotka się trzyma... Strasznie jestem ciekawa jak jej wrażenia :)
    Duzo z nim dzis rozmawiałam i chyba udało mi sie jakoś go na duchu podnieść. Właśnie tłumaczyłam mu, ze to jeszcze nie koniec swiata i ze bedzie mógł sie skupić bardziej na tym, żeby jak najszybciej wyzdrowieć.
    Zrobiliśmy dzis razem wrapsy wiec trochę sie zrelaksowal :-)

Jestem totalnie padnieta. Mała tak nisko leży, ze nie mogę długo stać bo zaraz boli mnie cały pecherz i dół brzucha nie wspominając juz o mojej nerce... Mam nadzieje, ze ona lada moment sie przekręcił główka w dół.

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka JUpiiiii brawo cudna betka :)

Nieukawa heheh nacinają krocze nożyczkami :P

Lara jak tam w domku??

my jutro idziemy na Rodos cały dzien na słonku z grilowanym jedzonkiem :P

w poniedziałek małż ma wolne jupii

Anuśka lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku buziaki super beta...

Nieukowa ja juz kiedyś pisalam, ze w PL to tylko z nazwy jest Rodzic po ludzku...

Anuśka lubi tę wiadomość

• LaRa Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My sie siebie uczymy :) jest dobrze :) misia spi, je, spi, je i trzyma mnie za palec :)

Malenq, Anuśka, Krokodylica, Blondik lubią tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa wrote:
    My sie siebie uczymy :) jest dobrze :) misia spi, je, spi, je i trzyma mnie za palec :)
    Super :) Ja pamiętam jak Zuzia tak usypiała i mnie przez sen za palec trzymała... Ehhh piękne chwile :)

• zgredka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wsadzilam mala do lozeczka, mam nadzieje, ze dzis bedzie pierwszy dzien poza moim lozkiem wrr

Lara: trzymam kciuki, zeby Wasza "wspolpraca" przebiegala spokojnie :-)

Pati: rozumiem zalamanie mlodego, bo dla mnie zawsze bardzo liczyla sie szkola, choc teraz uwazam, ze czasem przesadnie i bez sensh, ale trzeba mu jakos tlumaczyc, ze najwazniejsze zeby wracal do zdrowia, co za roznica czy zakonczy szkole w terminie wg wieku czy rok/dwa pozniej, jesli ukonczy i osiagnie zamierzone cele :)

Nie ma sie co spieszyc zwlaszcza jak Wy mieszkacie za granica, tam zycie sie zaczyna pewnie dopiero po 40 :)

Co do Kotki, to pisala, ze nie ma netu w tel i da znak jak wroci a wiadomo jak dlugo w niemczech sie siedzi w szpitalu?

Pati Belgia, Krokodylica lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstawać śpiochy :)
    U mnie bardzo dobra noc, pobudka na karmienie od ok 2-3, i mała dalej spi, a ja nie hihihi i o dziwo usnęła po cyckania piersi, mm zrobiłam ale usnela i nie podałam :) czyli coś w tych moich piersiach zaczęło sie dziać :)
    Leze i patrzę na jej słodkie minki :) dzis zaczynamyjuz 4 dobę, wiec jesteśmy coraz to starsze :)

Miłego dnia :)
    U mnie juz słonko za oknem :)

Anuśka, MANIEK, Pati Belgia, Krokodylica, Yasmin, Misi@, Blondik lubią tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara gratuluję owocnej współpracy :) Bardzo ładnie Ci Ania śpi aż jestem w szoku chyba masz treściwy pokarm, bo ja miałam chudziutki i Zuza mi sie budziła co 2godz na jedzenie :)

• zgredka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja całą noc tylko lapala i opuszczała pojekujac, cwaniara, żeby tylko należeć w łóżku obok.. Rano pokarmilam i polecialam z psem, choć ona jeszcze pojekiwala. Na 10 idę na zajecia, w pisze się na listę, może weźmie wykłady, na których mnie nie było i na 1 zajęciach posiedze, o ile dam rade na tych twardych krzesłach.
    Dlatego muszę cos nie cos odciągnąć, żeby nie musieli dawać jej sztucznego

U mnie tez ładnie dziś

Lara: no i jak ładnie i pewnie nie chce Ci się spać?
    Mi przez pierwsze parę dni sie nie chciało chyba z ekscytacji

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy mam pokarm, czy treściwy? Sama nie wiem.... Ciumkala sobie godzinę a potem pięknie spałyśmy do 7 :) moze zwyczajnie sie zmęczyła?
    TakZgredko, na razie swiat sie kręci wokół małej, a sen? Kiedyś sie wyspie :)

Nieukowa, Krokodylica lubią tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara zmień suwaczek :D
    Zawsze mnie zadziwiało to ADHD w pierwszych dniach po porodzie :) Tez tak chcę!

Piękny dzionek, wybywam dziś z mężem na Pyrkon poszukać czegoś fajnego pluszowego dla Radka w tematyce mangi albo gwiezdnych wojen :D

Anuśka lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny pytanie: jak licza pensje na macierzynskim? Bo dostalam wyzsza niz normalna (wlasciwie to powinnam to nazwac zasilkiem) i jestem w lekkim szoku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 09:27

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
‹‹ 776 777 778 779 780 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ