X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

Pati tulę i wspieram modlitwą :)

Misi@ a ja bym nie dała za wygraną i napisałabym skargę..

Kotka heheh pewnie już po....;)

Lili och małe stworzonko a tyle roboty....skąd ja to znam? hehehe

Lara kup Humanę, i tak większość to Twoje mleczko będzie, a nie zmieniaj, jak dobrze tolerowała....

Smoczku jak tam?

Zgredziu no to spieszyć się trza...ale nie bój żaby, masz 3 miesiące na zmianę imienia....

Buziaki i zdrówka potrzebującym....

Lili83, Pati Belgia lubią tę wiadomość

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heloo moje kochane
    Larus jupii super ze wychodzicie i że tak sobie super radzisz Zuza była dokarmiana bebilonem hipoalrgicznym kupiłam małą puszke na poczatek własnie w razie jakby co :)

Pati mam nadzieje ze Sebastian dojedzie do siebie przekaż mu że kciuki za niego zaciskamy i że jestesmy wszystkie z nim

Psocia pewnie juz tuli królewicza :)

ja mam dzis troszke luzniej bo małz w pracy Zuza w przedszkolu szwagra zawiozłam na pociąg i odpoczywam :)

musze dopawic skrzydełka z kurczkaa bo jutro grilek :)

Pati Belgia lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• LaRa Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik: w SIMIN na Strzelców :)

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larus Zuza tez miała 57cm a na wyjście miałam ciuszki 62 ale potem w domu okazało sie ze te 56 sa ok i nosiła je jeszcze praweie miesiąc :P

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane wróciłam z przychodni dopiero. Pobrali mi krew a później dopadła mnie moje lekarka pierwszego kontaktu i zabrała do swojego gabinetu. Zabrała mi torebkę i zaczęła wykład na temat tego że mam nic nie robić w domu, że torebka jest za ciężka, że mam rąk w górze nie trzymać i generalnie jak z jajkiem :D Urzekła mnie, bo to w sumie nie jej sprawa ani nie jej "dyscyplina". Na koniec powiedziała, że po 17tej będzie miała podgląd wyników to do mnie zadzwoni, później mnie uściskała i wysłała do domu leżeć :)

Pati Kochanie wspieram Was całym serduchem <3

Misia ja bym napisała skargę. Takie zachowanie lekarza jest niedopuszczalne.

Nieukowa, Arienna, Biedroneczka83, Malenq, Misi@, MANIEK, Pati Belgia, Blondik, LaRa, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Freja Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane!
    Po basenie jakaś taka byłam do niczego, ale nie poszłam spać bo nie lubię w dzień - potem jest jeszcze gorzej...
    muszę zaraz do szkoły lecieć dowiedzieć się jak ten durny druczek rekrutacyjny do ginazjum wypełnić, wrrrr...

Psotka już chyba urodziła, teraz poczekamy pewnie kilka dni w niepewności na wieści ;)

Misia - nie pusciła bym tego płazem, jak toś się nie odezwie pierwszy to zawsze tak będzie się działo, nie możemy pozwolić aby nas traktowali jak koszt - jesteś człowiekiem a nawet "dwoma człowiekami" więc nie pozów się tak traktować, trzymam kciuki za przyszłotygodniową aminopunkcję, skoro trafiłaś prywatnie na spoko lekarza to może niech on Cię poprowadzi już do konca ciąży?

Pati - dużo siły życzę tobie i Sebastianowi, musisz być silna za Was wszystkich, wierzę, że dasz radę, a w chwilach kryzysu zawsze możesz nam się w rękaw wypłakać ...

Anuśka - trzymam kciuki za betę, daj znać jak się dowiesz, ja bym pewnie na cito zleciła bo bym nie wytrzymała :]

Lara - ja wogóle nie miałam na poczatek żadnej mm choć nie "od kopa" było tyle pokarmu ile trzeba, ale jak mały wyssał "do cna" to go przystawiałam za 10-15 min i to pobudziło laktację, minus był tylko taki że jak mnie nie było to głodował bo z butli się nie tknął niczego - nawet mojego mleka, smoczka też niet

Nieukowa, Biedra - skoro Psotka już pewnie rozpakowana to teraz nasza trójka na prowadzeniu, u mnie 75 dni zostało :}

Maniek zwolnij - jak nie teraz to kiedy? po porodzie już nie odpoczniesz przez dłuuugi czas :)

Co do ubranek to nieraz tez mieta na 56 są większe niż te na 62 - zalezy od rozmiarówki producenta i ciągliwości materiału, ostatnio młody (lat 3 i 11 mies) wyrósł z koszulki patrzę na metkę a tam 12-18 mies. jakoś tak rosła z nim :)

miłego dzionka Kochane

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2015, 10:49

Anuśka, Pati Belgia lubią tę wiadomość

Freja, młoda 13, młody 4,młodszy 0, aniołek Olga 03.08.2014 (16tydz.)
    860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie pierwszy raz wkurzyła teściowa,
    mówi do mnie dziś tak:

no tak sobie myślałam, że przygotuję Wam u nas pokoik dziecięcy bo u was tak mało miejsca i jeszcze pies więc jak będzie przychodzić położna i lekarka na kontrolę po porodzie żeby się nie czepiała, bo wiesz stary pies śmierdzi i jeszcze tak brudzi.... no i trzeba u was tyle rzeczy wyrzucić i ściany odświeżyć....

nosz kurwa mać, czy ja jestem patologiczną małolatą żeby nie umieć dosprzątać i odświeżyć ściany przed urodzeniem dziecka? ech... wiem że ona chce dobrze, ale bez przesady.... przecież wiemy że musimy wyrzucić połowę rzeczy , pomalować na świeżo ściany itp... a co do psa, czy tylko my na całym świecie mamy starego psa w domu? a jak lekarka będzie miała jakieś ale to niech spier....., no musiałam się wyżyć :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2015, 10:50

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja hehe nie strasz mnie 69 dni zostało

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna dawaj teściową do studni!!!!!!! Już ja ją tu zrehabilituję. No jak tak można ja bym się zagotowała o.O Też mam w domu dwa psy i kota i nie wyobrażam sobie żeby mi ktoś szykował pokoik (u siebie) dla mojego dzieciątka. No niedopuszczalne... Dawaj ją szybko póki woda w studni zimna :D

Freja u mnie na zadupiu wyniki są na drugi dzień. A cito to ja właśnie mam bo lekarka do mnie zadzwoni :) Jakoś przetrwam, co za wyjście :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2015, 10:57

Arienna, Biedroneczka83, Misi@, Krokodylica lubią tę wiadomość

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska zaciskam kciuki :)

Arienna olej to babsko :) ja tez nie cierpie jak mójn tesc do mnie przyjeżdża i mi wszystko przekłada bo nie tak jak trzeba

Anuśka, Arienna lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Arienna Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ją trochę rozumiem bo my w sumie to bałaganiarze troszkę jesteśmy i jeszcze sami powoli remontujemy (i to z jednej wypłaty) ale wiadomo że jak będzie trzeba przygotować kącik dla dziecka (mieszkanie mamy maleńkie ok. 36 metrów)to trzeba będzie wszystko zorganizować i tyle, po za tym jak skończymy do końca czerwca remont, to będzie wszystko cacy, no i nie sądzę aby w dobie licznych alergii mądre było trzymać dziecko z dala od zwierząt i w sterylnych warunkach... bo mi alergik wyrośnie.... ech nikt nie będzie mi się wtrącał i tyle nawet jak ma bardzo dobre intencje :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2015, 11:05

Krokodylica lubi tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AAAAAAAAA kufa kufa kufa!!!!!!!!!

Napisałam taki długi post i coś wcisnęłam i wszystko poszło w piz*u!!!!!!!!!!!

A teraz Żaba będzie się budzic i już nie zdążę.

Kupa kupa kupa.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq czyli tej witaminy D nie kupię bez recepty? Podasz mi jakąś nazwę?

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobry

Krokus ja kupuje wit D+K bez recepty KiD Vitum

Lara, nie wyciągną Ci szwów bo maż rozpuszczalne (i chwała za to Panu bo mi po poprzedniej operacji wyciągali, a raczej wyszarpywali i dziękuję bardzo). Odetną Ci tylko te pętelki po bokach. Ja przyjdzie do Ciebie położna to ją poproś to Ci odetnie i nie będziesz musiała nigdzie jeździć

Pati :( duzo siły gzyczę
    Wszystkim źle potraktowanym prze wredne teściowe i durny nfz również

Lili jak tam Leoś? :) Kinga ma bóle zw z przepukliną, kolką z nietolerancji laktozy.

Psocia bez netu czyli szpital :)

ja jestem po cc ale nie robie żadnych ćwiczeń :P z lenistwa

Malenq jak podajesz ten trilac plus? z duża ilością wody?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2015, 11:57

Misi@ lubi tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucja Marika A. oficjalnie zarejestrowana, ale dziwaczne akty urodzenia teraz daja.

Dzis przychodzi polozna,co bedzie robic?

Biedroneczka83, Malenq, MANIEK, Krokodylica lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poogląda mała zapyta jaki macie rytuał dnia jak karmienie
    i moze ci miedzy nogi chcic zajrzec :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yas nie, rozpuszczam w niewielkiej ilości mojego mleka i łyżeczką daję

Yasmin lubi tę wiadomość

• zgredka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojeja rytual? A my nie mamy. Mala sie budzi kiedy chce, rusza mordka i daje jej cycka, po zjedzeniu spi lub trzeba ja tulic...

Aha i odhaczylam pierwsze karmienie w mscu publ, a to w usc, ale tak sie okrylysmy, ze nie bylo nic widac..

Biedroneczka83 lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Yas nie, rozpuszczam w niewielkiej ilości mojego mleka i łyżeczką daję
    dziękuję
    zgredka wrote:
    Aha i odhaczylam pierwsze karmienie w mscu publ, a to w usc, ale tak sie okrylysmy, ze nie bylo nic widac..
    Gratki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2015, 11:59

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    Ojeja rytual? A my nie mamy. Mala sie budzi kiedy chce, rusza mordka i daje jej cycka, po zjedzeniu spi lub trzeba ja tulic...

Ja sobie nie wyobrażam karmienia w miejscu publ. Jakoś chyba bym nie mogła... Wstydzioch jestem okrutny :D

‹‹ 774 775 776 777 778 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ