X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara: mi dziewczyny radzily kupic takie jak w szpitalu skoro dobrze znosila..

Ja siedze w samochodzie z mala l, a chlop poszedl do usc stac w kolejce, bo musi ja uznac i zarejestrowac, bo bidna poki co wystepuje pod moim nazwiskiem.. biurokracja

A ja wcisnelam sie w ciasne (kiedys luzne) portki i musze rozpiac guziki, bo zaraz pekne..

Mam nadzieje, ze Kotka juz rozpakowana i ze poszlo gladko..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W szpitalu maja humane, ale powiedzieli ze jest mało treściwa i najlepiej kupić nan.
    Ja po wizycie - idę do domu, zaraz idę do Anulki zobaczyć czy decyzja sie nie zmieniła co do niej, ale raczej nie :) jupppiiiiii

Pati, sorry, ale nie jestem w stanie tego skomentować, pozostaje życzyć Wam duzo sił i wzajemnego wsparcia!
    Ehhhh jak sie sypie...... ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2015, 07:54

Malenq, Krokodylica lubią tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara dziekuje... mam tylko nadzieje, ze to nad czym pracowalysmy z mama, chodzi mi o psychike Sebastiana, nie pojdzie na marne I ze sie oswoi z ta mysla I bedzie ok... dla niego szkola to jedno z najwazniejszych spraw w zyciu. Jest bardzo ambitny wiec jak go rozumiem. Jestem taka sama...

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anusia zapomnialam naposac. Ja na poczatku ciazy tez tak mialam, ze sahara z rana. Tez zaczynalam dzien od malej buteleczki wody. No I trzymam kciuki za dzisiejsza bete.

Anuśka lubi tę wiadomość

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara oczywiście Twoja decyzja ale ja NAN odradzam! Według mnie świństwo bo u mojej zaparcia powodowało, oczywiście nie od razu ale około 50 karmienia zaczęły się problemy. Ja z ręką na sercu polecam Bebilon.

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście Pati życzę aby z Sebkiem wszystko dobrze się ułożyło!
    Anusia kciukam za betę.
    I Misi@ współczuję takiej wizyty! Trzymaj się dzielnie kochana.
    To tyle. Nie doczytać Was bo od 4 nie śpię i padam...Miłego dnia.

Pati Belgia, Anuśka lubią tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Arienna Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati- myślę że Sebastian sobie da z tym radę potrzebuje tylko czasu i Was... Dużo siły życzę i dla niego i dla was

Misia- pisz skargę żaden nfz nie usprawiedliwia chamstwa

Pati Belgia lubi tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heja

Pati bardzo mi przykro wiem jak tu z tymi klasami jest:(wiem ze to was nie pocieszy ale znam wiele osób które po klasie B poszły na studia było im ciezko ale sie udało1!Sebastian to silny chłopak!zobaczysz te wszystkie doswiadczenia choc ciezkie wzbogaca go!Dobrze ze ma WAS jestescie przy nim i go wspieracie!to jest piekne!A z przyjaciółmi tak to już bywa!ja zawsze powtarzam lepiej kilku prawdziwych niz cała chmare fałszywych!Trzymajcie sie ciepło!

Zgredka ty sie ostatnio pytałas o wit dla karmiacych?ja biore te same co w ciaży plus magnez i calcium

Kotka:)

Lara jescze kilka godzinek i do domu z Anusia:)

Beszka a dlaczego delicol nie podałas?cos z tym lekarstwem nie tak?

Yas biedna Kinia czy te bóle powiazane sa z przepuklina?moze ma takie mocne kolki?moja kuzynka tak miała mała przez 4 miesiace darła sie dzien i noc

Misi@ pisz skarge i walcz z tym chamstwem!!!To jest k....nie do pojecia!

Anuska bedzie dobrze i nie ma innej opcji:)

Konwi duzo zdrówka dla Patrysia!całuski

Cały czas was podczytuje ale roboty co niemara;)takie małe stworzonko a tyle pracy;)
    za wszystkie trzymam kciuki!!!
    Mamy po cesarce po jakim czasie zaczełyscie cwiczenia?słyszałam ze dopiero można po 4 miesiacach jak to u was jest?a i jeszcze jedno jak radzicie sobie z antykoncepcja moja gin zaproponowala mi spirale ale poszperałam w necie i wszedzie pisze aby wsztrzymac sie do 6 miesiecy zeby wszystko ladnie sie po cesarce zagoilo no i badz tu madry:(

Pati Belgia, Anuśka, Yasmin, konwalianka lubią tę wiadomość

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znów miałam takie sny że budzilam się wkurzona pół nocy nie spalam :/ nie wiem co że mna :/

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati: :/

A my oczywiscie nie zalatwili, bo moj przyszedl z niewaznym dowodowdm (dobra wiedzielismy o tym, dowod niewazny, bo traci waznosc miesiac po wymeldowaniu, a jeszcze nowego nie odebral), a wstalismy specjalnie wczesniej zeby w kolejce niw stac no i nie stalismy, teraz czekam na, az odbierze dowod (bo zadzwonilam do urzedu i okazalo sie, ze jest ufff), a mamy jeszcze 4 dni zeby ja zarejestrowac bo inaczej (jak w na wspolnej) nadadza jej sami imie :/

Dobra odebrany - trzymac kciuki, zeby nie bylo kolejki

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff. Jestem po porannych "ćwiczeniach" z Aniballem. Byłabym w stanie bez spiny urodzić główkę o średnicy 5cm :P Jeszcze 2x tyle muszę się rozciągnąć, ale mam nadzieję że mam na to czas :) Fajne bo nauczyłam się przeć jak trzeba...
    Trochę bożena po tym uwiera ale do przeżycia. Mam nadzieję że natura nie zrobi mi figla i nie będzie cesarki bo cały wysiłek pójdzie na marne :P

Anuśka ja ciągle miewam kaca w nocy -jak wstaję siku to od razu muszę szklankę wody pochłonąć i mam tak w zasadzie od początku :)

Pati nie można się gdzieś wyżej odwołać? Albo pozwolić mu zrobić 1 rok w 2 lata, tak żeby powoli pozaliczał wszystko, ale będąc dalej na tym najwyższym poziomie? Degradacja do technikum to chyba najgorsze co mogli wymyślić w tej szkole ;/ Słyszałam że to jest właśnie najgorsze po przeszczepach, że siada psychika z powodu samotności i dlatego że świat galopuje szybciej niż można za nim nadążyć ;( Mam koleżankę po przeszczepie wątroby i ona też miała problem na studiach, bo LEKARZE-wykładowcy na medycynie nie mogli zrozumieć, że przystępowała do egzaminów w indywidualnych terminach Z powodu choroby i robili jej problemy z zaliczeniem. No skoro medycy nie rozumieli, że przeszczep to nie katar, to jak ma to zrozumieć reszta społeczeństwa???

Zgredzia: wiesz w jakim kraju żyjesz. Bez papiera nie da rady.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2015, 08:39

Pati Belgia, Anuśka lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania jest cała i zdrowa i wychodzimy do domciu :) razem :)
    Jeszcze czeka mnie badanie i potem to juz czekanie na wypisy :)

Skoro Ania ma 57 cm to ktore ciuszki im dać do ubrania? 56 czy 62??? Wiem ze durne pytanie ale.....

Pati Belgia, Misi@, Malenq, MANIEK, Krokodylica lubią tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara musisz przymierzyć bo moja tez miała być za długa na 56 a większość cały miesiąc nosiła :)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutaj dziewczyny z noworodków ubierają, wiec dam im dwie reklamówki, na 56 i 62 chyba
    Albo zaraz sprawdzę bo i tak mamy czas :)

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misi@ z Warszawy jesteś? koniecznie napisz skarge na lekarza, on nie dysponuje własnymi pieniędzmi tylko naszymi i nie ma prawa takich głupot opowiadać...może skonsultuj się z innym lekarzem chocby przez email... z innego miasta i zaryzykuj wizytę?
    zastanów się co tak naprawdę amniopunkcja potwierdzi, czy warto...może lepiej mniej "inwazyjny" test z krwi? ewentualne poszczególne zaburzenia (tfu tfu) będzie widać na usg...
    masakra

Pati, bardzo mi przykro z powodu Sebastiana...a moze niech przejdzie na indywidualny profil nauki w domu np. na rok? i wtedy by go nie zmuszali do zmiany poziomu?

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Uff. Jestem po porannych "ćwiczeniach" z Aniballem. Byłabym w stanie bez spiny urodzić główkę o średnicy 5cm :P Jeszcze 2x tyle muszę się rozciągnąć, ale mam nadzieję że mam na to czas :) Fajne bo nauczyłam się przeć jak trzeba...
    Trochę bożena po tym uwiera ale do przeżycia. Mam nadzieję że natura nie zrobi mi figla i nie będzie cesarki bo cały wysiłek pójdzie na marne :P

Anuśka ja ciągle miewam kaca w nocy -jak wstaję siku to od razu muszę szklankę wody pochłonąć i mam tak w zasadzie od początku :)

Pati nie można się gdzieś wyżej odwołać? Albo pozwolić mu zrobić 1 rok w 2 lata, tak żeby powoli pozaliczał wszystko, ale będąc dalej na tym najwyższym poziomie? Degradacja do technikum to chyba najgorsze co mogli wymyślić w tej szkole ;/ Słyszałam że to jest właśnie najgorsze po przeszczepach, że siada psychika z powodu samotności i dlatego że świat galopuje szybciej niż można za nim nadążyć ;( Mam koleżankę po przeszczepie wątroby i ona też miała problem na studiach, bo LEKARZE-wykładowcy na medycynie nie mogli zrozumieć, że przystępowała do egzaminów w indywidualnych terminach Z powodu choroby i robili jej problemy z zaliczeniem. No skoro medycy nie rozumieli, że przeszczep to nie katar, to jak ma to zrozumieć reszta społeczeństwa???

Zgredzia: wiesz w jakim kraju żyjesz. Bez papiera nie da rady.

Nieukowa najgorsze jest to, ze on nie da rady zrobic 2 lat w rok bo dalej co tydzien jezdzimy do szpitala, badania, leki... on jest przemeczony I wogole... wydaje mi sie, ze przewazylo to, ze od nastepnego roku Sebastian tez nie wroci do szkoly. Dopiero moze od stycznia. Jeszcze nie wiadomo. Lekarze podejma decyzje dopiero okolo sierpnia.

Dzwonilam do mamy rano I niestety Sebastian jest totalnie zalamany... poplakal sie wczoraj. Zaczal sie trzasc z nerwow. Nie spal cala noc. Zaraz do niego jade ale sama musze sie uspokoic. Jakos na duchu musze go podtrzymac... ehhh....

Dziekuje dziewczyny za slowa otuchy...

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati wspieram i wspolczuje sytuacji :/ chlopak walczy o zycie w kazdym aspekcie...mam nadzieje, ze go to nie zalamie.

Blondik jestem z Poznania. Ja juz mam dosc biegania po lekarzach. Zrobie ta amino i mam nadzieje, ze bede spokojniejsza. Na szczescie uczelnie mam dopiero 9.05 wiec zdaze sie zregenerowac!
    Teraz musze zaczac myslec pozytywnie bo inaczej..hmmm chcialam napisac osiwieje, ale siwa to juz jestem od dawna ;p

Lara ciesze sie, ze idziecie do domku. Nacieszysz sie mala.
    A po cc boli Cie jeszcze brzuch? Mozna brac leki przeciwbolowe?

• Lili83 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati a powtorzenie klasy nie jest mozliwe?

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia, rana po cc boli tylko przy wstawaniu, kładzeniu czy siadaniu :)
    Byłam teraz na badaniu wszystko ładnie sie goi, we wtorek lub w środę na zdjęcie szwów mam przyjść a ranę osuszać i posikac octeniseptem :)
    Teraz bol ulokował sie w plecach hehe bo karmiąc Anie, za bardzo spinałam miesnie i nie byłam o nic oparta :(
    Malz musi mi znow serie masaży zrobic :)

Misi@ lubi tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa, teraz dopiero wygooglałam...jesteś z Chorzowa? w którym szpitalu rodziłaś?

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
‹‹ 773 774 775 776 777 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ