Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Trzymam kciuki Anuska za wizytę
no stressssssssss
My dzis spacerek 40 min mamy uskutecznići majówka moze być spędzona na świeżym powietrzu
na RODOS
Blondik, Anuśka lubią tę wiadomość
-
Hejka Kobietki
pojawiam sie z zaaa wielkiego ekranu , dawno nie pisalam
Blondik porządki w szafie na wiosne dobra mysl... ja mialam przymusowe bo znalazlam kilka dziurek w ubraniach i myslalam ze to mole wiec wypralam wszystkie ciuszki lacznie z Meza moimi i Kubusia. MAsakraaaaaaaaaa
31 tydz a ja mam +12 kg... szok szok szokFreja, Blondik, Nieukowa, Pati Belgia lubią tę wiadomość
-
Hej,witam się w 3 trymestrze
no to ostatnia prosta
Anuska trzymam kciuki za wizytę.
Pati fajnie zobaczysz mała wyraźnie.
U mnie po staremu... Leżę czekam na 20:40 bo mam wizytę u gin może będa lepsze wieści... Poza opryszczka wylazla mi afta tuż obok... Ja się pochlastam
Wczoraj oglądałam porody na tvn style
..powiem wam że wydawało mi się to strasznuejsze.. Rodziła 16-latka jak ona dala rade to ja też dam
Blondik, Anuśka, Nieukowa, LaRa, Pati Belgia, Krokodylica lubią tę wiadomość
Maniek
-
Cześć !
Uff.. nadrobiłam cały weekend
witaj Cati - dawno Cie nie było ;]
Ciekawe co u Kotki - może dziś już ją wypuszczą ?
Anuśka - super gratuluję bety i trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę
zreszta za wszystkie dziś wizytujące
Niukowa - z chęcią bym urodziła tak ze 2 tyg przed terminem ale, zeby Ćiebie przegonić to nie mam ochoty :p
Maniek - odpoczywaj
Mamuśki karmiące - gratuluję sukcesuów laktacyjnych
Zgredka - ja już po ince, choć nie wiem czy nie wypiję kolejnejNieukowa, MANIEK, cati, Anuśka lubią tę wiadomość
-
CZeść laseczki
Co za piękny dzionek!
Zaraz wybywam na spacer
Anuśka wcześnie ta wizyta, ale może nie będziesz chodzić na rzęsach jak zobaczysz pogrubioną śluzówkę i ziarenko na monitorze
Ja tam mam +12kg i raczej jestem zadowolona. Tym bardziej że tyłam bardzo regularnie i dalej spokojnie idę w górę, więc rozstępów póki co nowych nie mam (oprócz cycków, ale na ich nagłe nadmuchanie się nie miałam wpływu). Za to niektóre czerwcówki nagle z wagą odbiły w 3 trymestrze i takie przytycie o 10kg w ciągu 2 miesięcy to już może być dramat... także czasami lepiej sobie spokojnie powoli przybierać
Arienna jeśli nic złego się nie dzieje to się nie martw że waga spadła, ważne żebyś specjalnie się nie odchudzała...
Blondik ja jestem fanką paneli w spodniachJakbym mogła, to po ciąży też bym w zimie takie nosiła bo lubię mieć ciepło w brzuch
Cati, dawno cię nie było!
MANIEK.... 3 trymestr? Ale że jak to? Kiedy to się stało???
Powodzenia na wizycie!
To ja lecę spacerować, a wieczorem jadę na kolejne warsztaty obłowić się w próbki. Tym razem nazywa się toto "Planeta Dziecko". Zobaczymy czy będą mniej nachalni relamowo niż na "Mamo to ja"...Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 10:00
MANIEK, Blondik, Anuśka lubią tę wiadomość
-
Kurde do mamusiek mam pytanie: jak powiedziałam mamie, ze mała płacze jak nie zasnie na cycku to mi powiedziała, że może mam za słabe mleko i się nie najada
to samo babka z warzywniaka (tak wiem, obie guru) i ze powinnam dokarmiac.. Co Wy na to? Prnie chce dokarmiac, skoro mała dobrze przybiera na wadze.. Hmm
Dziś zrobię gulasz z indyka i surowke, o ile mała mi da zrobić
Cati: dawno Cię nie było..
Liczne, ze Kotka dziś wyjdzie -
Nieukowa zajebisty kot !! norweski lesny uwielbiam je !
I co do przybierania miarodajnego to sie zgadzam z toba lepiej przybierac stopniowo niz w 3 trym. bumm +10
Dawno mnie nie bylo bo nie mialam ochoty na kompa wchodzic zrobilam focha na niegospedzalam czas z mezem w domku , troche popracowalam
ale teraz znow buszuje po necie
Biedroneczka83, Pati Belgia, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Zgredka - nie przejmuj się takimi poradami, laktacja - jak tylko nie wspomagana mm powinna w zupełności wystarczyć, sama dostosowuje się do potrzeb dziecka (ale też nie odciągaj po karmienu bo to pobudza laktację i produkujesz więcej niż potrzeba - nasze mamy tak miały zalecone i tearaz większoś skonczyla z rozmiarem biustu dość pokaźnym) ja ani przy pierwszym ani przy drugim nie odciągałam (tylko na początku jak był nawał) karmiłam na żądanie
a że czasem było to spanie przy piersi ? hm... no cóż ... miło to teraz wspominamiałam wrażenie że przez to dziecko zaspokaja potrzebę kontaktu z mamą i dlatego tak wisi, jak odłączyć to był wrzask lub nerwowe szukanie cyca
dlatego młody spał z nami bo nie miało sensu odkładanie go
ale przed 2gimi urodzinami dostał "dorosłe" łóżko w swoim własnym pokoju i od tamtej pory spi sam (bo do 2 lat go karmiłam, oczywiście po 4-6 miesiacach spał już większośc nocy w łużeczku)
takie moje laktacyjne wrażenia były ;] -
bry dzień
ja wczoraj cały dzień w domku letniskowym u rodziców, Zuzka cały dzień na polku, wywietrzyła się za wszystkie czasy, ciągle spała w wózku, z przerwami na papu, chyba służy jej to leśne powietrze, w nocy przespała od 21 do 5 rano!
Postaram się Was nadrobić.zgredka, Lili83, Nieukowa, LaRa, MANIEK, Pati Belgia lubią tę wiadomość
-
Hej hej:)
Poczytałam was troche i widze, że nie jestem sama ze skokiem rozwojowym u maluszka
:(ten weekend był poprostu tragiczny Leo płakał płakał płakał......nic nie pomagało nawet noszenie na rękach:(dzisiaj jest na razie spokojny zobaczymy jak bedzie pozniej. Czy wiecie może ile taki okres trwa tzn. 2, 3 dni czy dłużej?
zgredka wrote:
Ta lekarka chyba miala racje jednak, bo moja bez cyckania nie zasnie najpierw sie naje, a potem cyckanie dla samego cyckania, znajome mowily, ze smok musi byc, ze jedna palcem trzymala, bo synek wypluwal i nie przeszkodzilo to w karmieniu piersia....
Zgredka Leo ma smoka od samego poczatku dali mu w szpitalu bo czesto płakał i nie mogli go uspokoić nie miał i nie ma problemów z cyckiem ciagnie bardzo dobrze:)On ma taki okrągły nie spłaszczony.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 11:03
*******Gang18+*******B -
Kroko zazdroszcze mój Leo najdłuzej 4 godz spi i to tylko w nocy!buuuuuu
Zgredka miałam podobną rozmowe z lekarka chciałam dać małemu chociaż na noc butle bo on też wiecznie na cycku siedzi (w dzień je co 2 godz) też myslałam ze głodny powiedziała że nie ma takiej potrzeby skoro przybiera na wadze wszystko jest wporządku:)
Krokodylica, zgredka lubią tę wiadomość
*******Gang18+*******B -
A u nas, Ania wyspala sie przy balkonie w wózku, zrobiła meeeegaaaa kupę, teraz sie karmimy i idziemy na spacerek, dzis 40 min
tylko nie wiem czy psy to wytrzymają, tzn temperaturę
Zgredka czy Lusia reaguje na szczekanie psa? Bo Ania nie, nie boi sie, ani ńie jest przestraszona.... Juz myślałam ze moze coś ze słuchem nie tak, ale badania wyszły ok.
8 maja mamy pierwsza wizytę u pediatrydzis odebraliśmy pesel niuni
A mnie głowa boli i ciśnienie (jak na mnie) lekko niskie -
Nieukawa były fajne sportowe rybaczki z takim szerszym pasem sa teraz idealne na brzuch a i pod moga byc po 24,99 i kurde same mochery sie nie rzuciły hehehe mnie prawei do kosza wcisnęli masakra
mąz sobie spodenki na lato kupił