X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    A w szpitalu odradzil herbatę koperkowa.. A co powiecie na to.. Patryk dostał pół Czopka- nic, pije debridat - nic, duphalac-2,5ml i nic.. Jestem załamana, dziś 6-ty dzień.. Lekarze ciągle powtarzają ze do tygodnia to normalne jeśli się karmi piersią..
    Normalne gdy dziecko nie okazuje bólu czy rozdrażnienia itp. A z tego co piszesz małego boli....a próbowałaś melilax pediatric??? Ta mikrowlewkę?

My walczymy z zapaleniem ucha u małej :-\

Buziaki

Ps. Kotka hop hop????

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa wrote:
    Czy to normalne ze dziecko wisi na piersi juz 4 h?
    Przyśnie, odloze, zacznie kwilić i na nowo.... Pierś, drzemka, odłożenie i kwik..... Chyba sie nie najada...
    Normalne skarbie...najada się czylko potrzebę wtulenia w Ciebie potrzebuje... Niunia twoja znalazła się w nowej rzeczywistości i jesteś jej jedyną opoką...

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, Kotka! Ty chciałaś rodzić jak najbardziej naturalnie, odezwij się czy ci się udało, czy i tak zrobili co chcieli... ja jestem coraz bardziej przeciwko WSZYSTKIM interwencjom med...

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • beszka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa, to chodz rodzic do Nirwegii ;) ja peklam przy kazdym porodzie ( pierwszy z prozniciagiem duzym, no i 1 i 2 peklam moooocno). Musze kiedys opisac swoj trzeci porod...dla mnie byl piekny :)

Yas, wspoczuje, biedna mala....jutro napisze Ci pw nt.tego enzymu. Przepraszam, ze tak pozno, ale nie bylo kiedy. Mala boli brzuch i wisi na mnie biedna :( kryzys laktacyjny za nami rowniez....a teraz sie chyba do skoku szykuje. Usmiecha sie pieknie juz <3

Dzis moja mama wrocila do PL. Zabrala chlopcow ze soba. Bardzo chcieli jechac. Szczegolnie Leo, a mi serce peka...tyle dni bez nas i jeszcze w innym kraju, po drugiej str.morza :( jakies czarne scenariusze mam.

Pati, jak bad.brata?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 22:59

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie chyba złapał chwilowy baby blues.... Popłakałam sie ze mała sie nie najada moim mlekiem (mimo 4h wiszenia na piersi odciagnelam dodatkowo 50 ml) wiec chyba coś tam miałam, ale sie zdołowalam i poszloooooooo ;(
    Az maz sie przeraził, i spytał czy chce sie poddać... A mnie poprostu złapało "coś" i musiałam sie wybeczec :(
    wykąpał mała, dokarmil i uśpił.
    A ja korzystają c z okazji rownież sie oddalam bo rano musimy jechać sciągnąć szwy i zważyć maluszka

Dobranoc

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej z rana..

Beszko pytałas o badania Sebastiana. Niestety na wyniki punkcji szpiku czeka sie od 2 do 3 tygodni wiec czekamy. Badania z krwi ok. Nerki wróciły na normalny tor pracy, białe krwinki sie stabilizuja, infekcji jakiejkolwiek brak wiec narazie jest ok :-)

A ja dzis jestem padnieta... Ze względu na moja skolioze bardzo zaczął bolec mnie kręgosłup, spać nie mogę po całym dniu łazenia... Chyba czas pomyśleć o pasach na brzuch odciazajacych kręgosłup...

Aaa dzis jedziemy z mama i Sebastianem na światowy dzien Make a Wish. Zabierają nas o 10:45.

Miłego dnia kochane :-)

LaRa, Biedroneczka83, Malenq, Krokodylica lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati cieszę się że wszystko dobrze u Sebastiana :-) Jak będą wyniki badań to daj znać.
    Lara ale to było tylko chwilowe baby blues? Mam nadzieję że już dobrze :-)

Ja nie mam siły. Nie dość że jestem mega śpiąca i słaba, to w pracy nagonka na zrobienie nie realnego wyniku, pracuję po ok 10godz dziennie i już nie wyrabiam :-( Wzdęcia są tak okrutne że aż skóra na brzuchu boli. Mam wszystkiego dość.

Pati Belgia lubi tę wiadomość

• LaRa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc :)

Tak, to był bardzo szybki jazz (nie blues) :) juz wszystko wróciło do normy :)
    Próbuje nakarmić Anie na śpiocha bo za godzinkę musimy jechać do szpitala... A ta spi w najlepsze i mruczy... Chyba szybko ściągnę pokarm i w razie czego poda sie jej z butli :)

Pati lubię za wyniki Sebastiana, a Ty jesli w jakikolwiek sposób możesz sobie ulżyć z kręgosłupem to sie nie krępuj :)

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze mialam pierwsza kiepska noc z Radkiem od poczatku ciazy :/ dotychczas spalam jak zabita, no a dzis mi nie dal. Ale to w sumie fajnie bo ma chlopak powera przynajmniej :)

Dzis jade na uczelnie pozalatwiac sprawunki i oddac jedna prezentacje zaliczeniowa. Niby moglabym sobie darowac do czasu az wroce z dziekanki, ale im wiecej zrobie teraz, tym lepiej.

Anuska beznadziejna sytuacja, nie masz mozliwosci zwolnic tempa? Ja tez mialam mlyn na poczatku w robocie i baaardzo zle to wspominam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2015, 07:39

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara: nie ściągając po jedzeniu bo jeszcze ci się nadprodukcja zrobi i skoro po karmieniu sciagnelas 50 ml to duuuzooo
    Moja walnela wczoraj kupe, a w ogóle z małymi przerwami jadła od 18 do 23, w nocy pobudkka o 3, ale mali i teraz na gwałt jej dawalam, bo mam kamloty

Pomiędzy kamieniami zrobilam ciasto jogurtpwe znyruskawami i rabarbarem, które zaraz skosztuje..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Kurcze mialam pierwsza kiepska noc z Radkiem od poczatku ciazy :/ dotychczas spalam jak zabita, no a dzis mi nie dal. Ale to w sumie fajnie bo ma chlopak powera przynajmniej :)

Anuska beznadziejna sytuacja, nie masz mozliwosci zwolnic tempa? Ja tez mialam mlyn na poczatku w robocie i baaardzo zle to wspominam.

Nieukowa lepiej jak za bardzo ruchliwy, niż jakby miał być zbyt spokojny. Silny chłopak Ci rośnie :-)
    No u nas nie da się zwolnić, bo sezon sprzedażowy trwa od stycznia do czerwca, i to jest nagonka straszna. Na szczęście lipiec już wolny. Ale ja chyba nie wytrzymam do lipca i już w czerwcu pójdę na L4. Jednak mam już inne priorytety :-)

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    Lara: nie ściągając po jedzeniu bo jeszcze ci się nadprodukcja zrobi i skoro po karmieniu sciagnelas 50 ml to duuuzooo
    Moja walnela wczoraj kupe, a w ogóle z małymi przerwami jadła od 18 do 23, w nocy pobudkka o 3, ale mali i teraz na gwałt jej dawalam, bo mam kamloty

Pomiędzy kamieniami zrobilam ciasto jogurtpwe znyruskawami i rabarbarem, które zaraz skosztuje..
    Mam wrażenie że nadajesz w jakimś innym języku... Niech zgadnę - elficki? Fajnie się to czyta na głos :-)

LaRa, MANIEK, Freja, Krokodylica lubią tę wiadomość

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Anuska zwalniaj juz bo robiłam tak samo a teraz przy pięknej pogodzie musze leżeć w domu jak foka.. Lepiej zapobiegać.

LAra super ze jezz blues ii nic zvtych rzeczy Cie nie łapie - chyba chwilowe zmęczenie fajnie ze mąż witam czasie Cie zastąpił :)
    Konwi masakra, biedny maluch cierpi i nie wiadomo juz co robić ale może Melanq dobrze mówi z ta mikrowlewlka.
    Nieukowa Radek rośnie i mu ciasno chyba :) dobrze ze ma powera w końcu wiosna słońce chłopak aktywny :)
    Pati trzymam kciuki za wyniki brata.

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam z rana jade zwieść Zuze do przedszkola :)

Lara no to super że juz ci przeszło :) daj znać jak tam mała przybiera na wadze :)

Pati super ze wyniki Seba są ok :) współczuje pleców mnie tez bolą stac nie moge dłuzej niz 10min

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• zgredka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Mam wrażenie że nadajesz w jakimś innym języku... Niech zgadnę - elficki? Fajnie się to czyta na głos :-)

Z uwagi na moje gabaryty powiedzialabym, raczej trollowy ;) albo skrzaci (a może trolli?)

Anuśka lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, życzę miłego dnia pełnego niespodzianek, ciekawe jaka niespodziankę przygotowlai dla Sebastiana , no i trzyamm kciuki za wyniki

Kroko, na jakimś szkoleniu mówili, że jak dzieciątko bardzo płacze, najlepiej je połozyc przy spiącym małżonku- od razu się uspokoi

drugi dzień migreny, mam dość

dziewczyny, możliwe, że już czuję jakies tam motylki(w nocy), choć nie wiem czy to nie jelita...nie wiem czy dobrze lokalizuję umiejscowienie, hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2015, 08:10

Pati Belgia, Krokodylica, Misi@ lubią tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszko i inne, którym trafi się że niunia nie ssie zbyt efektywnie, to są zalecnia neurolog/rehabilitanta:
    "Wiec tak,masujesz palcem wewnętrzne strony policzków dziąsełka dolnej i górnej wargi,przejeżdżasz palcem ale tylko do polowy,tak do linii noska i z powrotem.potem kółeczkami podniebienie i języczek wkładasz palec pod języczek i tak podnosisz do góry.
    Dziecko wytwarza wtedy dużo śliny i jest gotowe do ssania.mam to robić przed każdym karmieniem " i najlepiej odwiedzić logopedę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2015, 08:16

beszka lubi tę wiadomość

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć bąbelki..

Pati, dbaj o kręgosłup - jeszcze Ci się przyda, cieszę ię, ze z Sebastianem lepiej

malenq a Ty robiłas Kosi ta wlewkę?

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak...parę razy miałam tak że ok 6dni nic nie robiła i płakała, prężyła się....
    wkładasz w pupkę, wciskasz miodek i siupppppppp po 15minutach jest....
    lepiej żeby w super ciuszkach nie leżał...
    raz mi się zdarzyło że po wlewce czekałam 3h, a tak to szybciutko....

konwalianka, beszka lubią tę wiadomość

• Freja Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane!

Witam się w 8 miesiącu i zarazem 31 tygodniu do porodu zostało 70 dni :)

jejku jak to zleciało :]

Nie nadrobiłam jeszcze Was dokładnie

Pati - cieszę się z dobrych wieści

Maniek - dzięki za linki, przepis na "środek" mam zawsze standardowy i sprawdzony tylko właśnie na dekorację nie miałam pomysłu - ale skończyło się na torcie w kształcie munduru harcerskiego - ciekawe czy podołam, lukier plastyczny, marcepan i inne takie robię sama, tym razem chce pokryć tort masą z pianek marshmallows ponoć mniej słodkie niż lukier plastyczny- zobaczymy

co tam z Kotką ? odezwała się ?

pozdrowionka dla wszystkich mamusiek i brzuchatek ;}

Malenq, Biedroneczka83, LaRa, MANIEK, Krokodylica, Misi@ lubią tę wiadomość

Freja, młoda 13, młody 4,młodszy 0, aniołek Olga 03.08.2014 (16tydz.)
    860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
‹‹ 785 786 787 788 789 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ