Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnykonwalianka wrote:A w szpitalu odradzil herbatę koperkowa.. A co powiecie na to.. Patryk dostał pół Czopka- nic, pije debridat - nic, duphalac-2,5ml i nic.. Jestem załamana, dziś 6-ty dzień.. Lekarze ciągle powtarzają ze do tygodnia to normalne jeśli się karmi piersią..
My walczymy z zapaleniem ucha u małej
Buziaki
Ps. Kotka hop hop???? -
nick nieaktualnyLaRa wrote:Czy to normalne ze dziecko wisi na piersi juz 4 h?
Przyśnie, odloze, zacznie kwilić i na nowo.... Pierś, drzemka, odłożenie i kwik..... Chyba sie nie najada... -
Nieukowa, to chodz rodzic do Nirwegii
ja peklam przy kazdym porodzie ( pierwszy z prozniciagiem duzym, no i 1 i 2 peklam moooocno). Musze kiedys opisac swoj trzeci porod...dla mnie byl piekny
Yas, wspoczuje, biedna mala....jutro napisze Ci pw nt.tego enzymu. Przepraszam, ze tak pozno, ale nie bylo kiedy. Mala boli brzuch i wisi na mnie biednakryzys laktacyjny za nami rowniez....a teraz sie chyba do skoku szykuje. Usmiecha sie pieknie juz
Dzis moja mama wrocila do PL. Zabrala chlopcow ze soba. Bardzo chcieli jechac. Szczegolnie Leo, a mi serce peka...tyle dni bez nas i jeszcze w innym kraju, po drugiej str.morzajakies czarne scenariusze mam.
Pati, jak bad.brata?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 22:59
-
A mnie chyba złapał chwilowy baby blues.... Popłakałam sie ze mała sie nie najada moim mlekiem (mimo 4h wiszenia na piersi odciagnelam dodatkowo 50 ml) wiec chyba coś tam miałam, ale sie zdołowalam i poszloooooooo ;(
Az maz sie przeraził, i spytał czy chce sie poddać... A mnie poprostu złapało "coś" i musiałam sie wybeczec
wykąpał mała, dokarmil i uśpił.
A ja korzystają c z okazji rownież sie oddalam bo rano musimy jechać sciągnąć szwy i zważyć maluszka
Dobranoc -
Hej z rana..
Beszko pytałas o badania Sebastiana. Niestety na wyniki punkcji szpiku czeka sie od 2 do 3 tygodni wiec czekamy. Badania z krwi ok. Nerki wróciły na normalny tor pracy, białe krwinki sie stabilizuja, infekcji jakiejkolwiek brak wiec narazie jest ok
A ja dzis jestem padnieta... Ze względu na moja skolioze bardzo zaczął bolec mnie kręgosłup, spać nie mogę po całym dniu łazenia... Chyba czas pomyśleć o pasach na brzuch odciazajacych kręgosłup...
Aaa dzis jedziemy z mama i Sebastianem na światowy dzien Make a Wish. Zabierają nas o 10:45.
Miłego dnia kochaneLaRa, Biedroneczka83, Malenq, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Pati cieszę się że wszystko dobrze u Sebastiana
Jak będą wyniki badań to daj znać.
Lara ale to było tylko chwilowe baby blues? Mam nadzieję że już dobrze
Ja nie mam siły. Nie dość że jestem mega śpiąca i słaba, to w pracy nagonka na zrobienie nie realnego wyniku, pracuję po ok 10godz dziennie i już nie wyrabiamWzdęcia są tak okrutne że aż skóra na brzuchu boli. Mam wszystkiego dość.
Pati Belgia lubi tę wiadomość
-
Czesc
Tak, to był bardzo szybki jazz (nie blues)juz wszystko wróciło do normy
Próbuje nakarmić Anie na śpiocha bo za godzinkę musimy jechać do szpitala... A ta spi w najlepsze i mruczy... Chyba szybko ściągnę pokarm i w razie czego poda sie jej z butli
Pati lubię za wyniki Sebastiana, a Ty jesli w jakikolwiek sposób możesz sobie ulżyć z kręgosłupem to sie nie krępujPati Belgia lubi tę wiadomość
-
Kurcze mialam pierwsza kiepska noc z Radkiem od poczatku ciazy
 dotychczas spalam jak zabita, no a dzis mi nie dal. Ale to w sumie fajnie bo ma chlopak powera przynajmniej
Dzis jade na uczelnie pozalatwiac sprawunki i oddac jedna prezentacje zaliczeniowa. Niby moglabym sobie darowac do czasu az wroce z dziekanki, ale im wiecej zrobie teraz, tym lepiej.
Anuska beznadziejna sytuacja, nie masz mozliwosci zwolnic tempa? Ja tez mialam mlyn na poczatku w robocie i baaardzo zle to wspominam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2015, 07:39
-
Lara: nie ściągając po jedzeniu bo jeszcze ci się nadprodukcja zrobi i skoro po karmieniu sciagnelas 50 ml to duuuzooo
Moja walnela wczoraj kupe, a w ogóle z małymi przerwami jadła od 18 do 23, w nocy pobudkka o 3, ale mali i teraz na gwałt jej dawalam, bo mam kamloty
Pomiędzy kamieniami zrobilam ciasto jogurtpwe znyruskawami i rabarbarem, które zaraz skosztuje.. -
Nieukowa wrote:Kurcze mialam pierwsza kiepska noc z Radkiem od poczatku ciazy
 dotychczas spalam jak zabita, no a dzis mi nie dal. Ale to w sumie fajnie bo ma chlopak powera przynajmniej
Anuska beznadziejna sytuacja, nie masz mozliwosci zwolnic tempa? Ja tez mialam mlyn na poczatku w robocie i baaardzo zle to wspominam.
Nieukowa lepiej jak za bardzo ruchliwy, niż jakby miał być zbyt spokojny. Silny chłopak Ci rośnie
No u nas nie da się zwolnić, bo sezon sprzedażowy trwa od stycznia do czerwca, i to jest nagonka straszna. Na szczęście lipiec już wolny. Ale ja chyba nie wytrzymam do lipca i już w czerwcu pójdę na L4. Jednak mam już inne priorytety -
zgredka wrote:Lara: nie ściągając po jedzeniu bo jeszcze ci się nadprodukcja zrobi i skoro po karmieniu sciagnelas 50 ml to duuuzooo
Moja walnela wczoraj kupe, a w ogóle z małymi przerwami jadła od 18 do 23, w nocy pobudkka o 3, ale mali i teraz na gwałt jej dawalam, bo mam kamloty
Pomiędzy kamieniami zrobilam ciasto jogurtpwe znyruskawami i rabarbarem, które zaraz skosztuje..LaRa, MANIEK, Freja, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Hej Anuska zwalniaj juz bo robiłam tak samo a teraz przy pięknej pogodzie musze leżeć w domu jak foka.. Lepiej zapobiegać.
LAra super ze jezz blues ii nic zvtych rzeczy Cie nie łapie - chyba chwilowe zmęczenie fajnie ze mąż witam czasie Cie zastąpił
Konwi masakra, biedny maluch cierpi i nie wiadomo juz co robić ale może Melanq dobrze mówi z ta mikrowlewlka.
Nieukowa Radek rośnie i mu ciasno chybadobrze ze ma powera w końcu wiosna słońce chłopak aktywny
Pati trzymam kciuki za wyniki brata.
Maniek
-
witam z rana jade zwieść Zuze do przedszkola
Lara no to super że juz ci przeszłodaj znać jak tam mała przybiera na wadze
Pati super ze wyniki Seba są okwspółczuje pleców mnie tez bolą stac nie moge dłuzej niz 10min
-
Anuśka wrote:Mam wrażenie że nadajesz w jakimś innym języku... Niech zgadnę - elficki? Fajnie się to czyta na głos
Z uwagi na moje gabaryty powiedzialabym, raczej trollowyalbo skrzaci (a może trolli?)
Anuśka lubi tę wiadomość
-
Pati, życzę miłego dnia pełnego niespodzianek, ciekawe jaka niespodziankę przygotowlai dla Sebastiana , no i trzyamm kciuki za wyniki
Kroko, na jakimś szkoleniu mówili, że jak dzieciątko bardzo płacze, najlepiej je połozyc przy spiącym małżonku- od razu się uspokoi
drugi dzień migreny, mam dość
dziewczyny, możliwe, że już czuję jakies tam motylki(w nocy), choć nie wiem czy to nie jelita...nie wiem czy dobrze lokalizuję umiejscowienie, heheWiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2015, 08:10
Pati Belgia, Krokodylica, Misi@ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBeszko i inne, którym trafi się że niunia nie ssie zbyt efektywnie, to są zalecnia neurolog/rehabilitanta:
"Wiec tak,masujesz palcem wewnętrzne strony policzków dziąsełka dolnej i górnej wargi,przejeżdżasz palcem ale tylko do polowy,tak do linii noska i z powrotem.potem kółeczkami podniebienie i języczek wkładasz palec pod języczek i tak podnosisz do góry.
Dziecko wytwarza wtedy dużo śliny i jest gotowe do ssania.mam to robić przed każdym karmieniem " i najlepiej odwiedzić logopedę...Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2015, 08:16
beszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnytak...parę razy miałam tak że ok 6dni nic nie robiła i płakała, prężyła się....
wkładasz w pupkę, wciskasz miodek i siupppppppp po 15minutach jest....
lepiej żeby w super ciuszkach nie leżał...
raz mi się zdarzyło że po wlewce czekałam 3h, a tak to szybciutko....konwalianka, beszka lubią tę wiadomość
-
Cześć Kochane!
Witam się w 8 miesiącu i zarazem 31 tygodniu do porodu zostało 70 dni
jejku jak to zleciało :]
Nie nadrobiłam jeszcze Was dokładnie
Pati - cieszę się z dobrych wieści
Maniek - dzięki za linki, przepis na "środek" mam zawsze standardowy i sprawdzony tylko właśnie na dekorację nie miałam pomysłu - ale skończyło się na torcie w kształcie munduru harcerskiego - ciekawe czy podołam, lukier plastyczny, marcepan i inne takie robię sama, tym razem chce pokryć tort masą z pianek marshmallows ponoć mniej słodkie niż lukier plastyczny- zobaczymy
co tam z Kotką ? odezwała się ?
pozdrowionka dla wszystkich mamusiek i brzuchatek ;}Malenq, Biedroneczka83, LaRa, MANIEK, Krokodylica, Misi@ lubią tę wiadomość