X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!o :)

Lara wszystkiego dobrego !
    Ja wczoraj miałam 4 rocznice ślubu cywilnego, mąż zapomniał ;p Ale w sumie ustaliliśmy, że tego dnia nie będziemy świetować bo to była tzw. rejestracja ;p

O terminie ślubu dowiedzieliśmy się 3 dni wcześniej i byliśmy tylko my i swiatkowie...było bardzo fajnie:)

Miłego dnia
    Widze, że więcej jest zwolenniczek chustowania. Super będziemy mogły wymieniać swoimi doświadczeniami :)

Pati Belgia lubi tę wiadomość

• Arienna Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili a nosiłaś od początku? trochę się cykam że zrobię krzywdę maluszkowi ... hehe póki co to wszystkiego się boję, że upuszczę, że nie będę umiała zamotać w chustę prawidłowo, że nie usłyszę w nocy jak nie daj boziu przestanie oddychać..... aaaaaaaaaaaaaaaaaa........... same strachy :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 09:16

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Misia, my mieliśmy konkordatowy ale łącznie było nas 8 osób :) nie chcieliśmy wesela wiec skończyło sie przyjęciem w domu :) i byliśmy bardzo zadowoleni :)

No i dzis na 4 rocznice tule najlepszy prezent <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 09:21

zgredka lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ari od samego poczatku bo mały cały czas chciał byc na rekach i nie wyrabialam:)rece odpadaly a i w domu trza bylo posprzatac, ugotowac itd w sumie gdyby nie znajoma to bym sie nieodwazyla tez sie balam kilka razy wiazalam z nia i doszlam do wprawy;)moja mama uslyszala o tej chuscie to wpadla w panike ze nie ze zrobie dziecku krzywde ze on taki scisniety.........wiesz jakie sa babcie:)jak malenstwo sie urodzi to sama zobaczysz i sama siebie zaskoczysz jak sprawnie bedzie ci szlo;)nie boj zaby:)

zgredka lubi tę wiadomość

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) nie no wiem ze będzie dobrze :) i też pójdę na kurs do znajomej ;) a ze oboje z mężem jesteśmy zakochani w ich małym Leosiu ( ma półtora roczku i mój mąż uwielbia z nim rozmawiać :D - mały zaczął mówić ostatnio) to będziemy mieć kolejny pretekst by skoczyć na kawę :P

Lili83, LaRa lubią tę wiadomość

ewebii4.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę że najlepiej najpierw chustę tanią, ale skośno-krzyżową :) Sama kupiłam używkę za 50zł i zobaczę czy się sprawdzi. Nie mam w domu lali ani takiej dużej maskotki, a kot jak próbowałam go chustować to mnie podrapał po cyckach ;/
    Także czekam na maluszka i na wizytę patronażową bo bo mi położna obiecałą pokazać jak robić kangurka :P Sama mam to obcykane w teorii, ale jakoś tak nigdy nie mogę dociągnąć materiał€ z boków odpowiednio- może to kwestia braku obiektu do ćwiczeń :)

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze a jak mam jeszcze jeden problem ( bo ja lubię tworzyć sobie problemy :P ) mianowicie chodzi mi o spodnie ciążowe.... ja ogólnie nie noszę biodrówek, ciążowe które kupiłam to niskie biodrówki z doszytym pasem.... mam wrażenie że mi się brzuch od samej kaśki się zaczyna no i mam wrażenie też (pomimo że pasek pod brzuchem jest bardzo luźny) że jak siadam to dziecku zgniotę głowę..... weźcie mnie do pionu postawcie bo popadam w paranoję.... w piątym miesiącu jak dziecko wysoko się już znajduje? bo USG mi robią tak nisko, brzuch mam duży ale to chyba trzewia się do góry podniosły...ech w paranoję wpadam jakąś :/

ewebii4.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MANIEK wrote:
    Dziewczynki możecie polecić mi jaka chustę najlepiej kupic?
    ja mam Natibaby, dobre tez sa LennyLamb

MANIEK, zgredka lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy :-)

Freja masz racje. Troszke zapomnial o problemach ze szkola. Wyluzowal sie :-)

Lili jutro wstawie tu zdjecie. Chcialam tez filmik ale nie wiem jak to zrobic...

LaRa, Nieukowa, Lili83 lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili a woglle tak sobie pomyslalam, ze moze jak zrobi sie cieplej to moze wpadlibyscie z mezem I malym do nas na grila. Fajnie byloby sie poznac :-)

Lili83 lubi tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ari, schizujesz się :)
    Tu masz rysunek gdzie się kończy macica w któy tc:
    http://mailgrupowy.pl/files/html/665279,index_html_1a44d5f4.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 09:59

Arienna lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Ogarnelam sie troche. W oby slowach tego znaczeniach. Moze dlatego ze dominis spal cala noc prawie, budzil sie tylko na chwile do cycka. Spimy z nim w lozku ale musze to zmenic szybko jak dojde do formy. Mamy dostawke ale problem jest taki ze nie moge dzwigac i jestem troche niemobilna wiec branie go z tej dostawki jest dla mnie trudne.

Ah mam tyle pytan do was. Nie radze sobie troche z karmieniem bo niby powinno byc karmienie z obu piersi a potem od tej samej sie zaczyna. Problem jest taki ze synus zasypia przy jednym cycku i drugiego juz nie daje rady.
    W ogole sie ciesze ze mam mleko bo dopeiro po 4 dniach cos ruszylo ale szpital w ktorym bylam jest swietny i bardzo dba o laktacje (nie karmia butelkami, nie daja smoczkow itp, walcza jednym slowem). Maly byl dokarmiany ale przez meza strzykawka "z palca". maz sie cieszyl ze tez moze troche pokarmic.

Moj brzuch to totalna katastrofa. Wisi i tysiac rozstepow plus rozejscie miesni.

Ale brakuje mi tej istotki w brzuchu. Jak poszlam na badanie usg w szpitalu w ostatni dzien to sie potem poplakalam jak glupia. To bylo takie okropne uczucie zobaczyc ze tam w srodku juz nic nie ma i te puste zdjecia usg...

Nieukowa lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nieukowa :* :* :*

ewebii4.png
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a oto moje dzisiejsze ;)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d7a2156d1be0.jpg

zgredka, Nieukowa, Koniara, Lili83, Malenq, Anuśka, MANIEK, beszka, Misi@, LaRa, Pati Belgia, Krokodylica lubią tę wiadomość

ewebii4.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MANIEK wrote:
    Dziewczynki możecie polecić mi jaka chustę najlepiej kupic?
    Lennylamb lub natibaby na pewno ma być splot skosno krzyżowy i nie elastyczna bo nie będziesz Dobrze naciągnąć

Ari: nieźle i cycochy masz tez do karmienia jak nic ;)

Pati: super, ze tak fajnie wyszło z tym życzeniem

My wróciły od lekarza: oczka mojej juz białe, waga 2760 niedługo dobijemy do 3 kg, kolejna wizyta za 2 tyg
    Mam tylko jednego zgruza ja chce szczepić na rotawirusy i pisza ze pierwsza dawka ma być przed 6 tyg i mowie lekarce, a ona, ze to po badaniu za 2 tyg (będzie mieć wtedy 5 tyg) ze szczepienia po 6 tyg !! Może inne ale rota piszą wszędzie żeby zdążyć przed 6 tyg, a może to inaczej przy wczesniakach?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 10:31

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D cycochy to mam takie już od 10 lat :p wcześniej miałam od 15 roku życia tylko rozmiar może dwa - mniejsze :p

tak jeszcze mi się przypomniało bo miałam pisać- Zgreduś piesek się nauczy :) propo pieska chcę nauczyć się chustować by go wyprowadzać bez znoszenia wózka z drugiego piętra z powodu małego siku :P ale myślę że się przyzwyczai - raz czy dwa dostanie kołem po ogonie i nauczy się uważać na wózek ;)

Koniara lubi tę wiadomość

ewebii4.png
  • Koniara Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No :)
    Wyniki mam beta 197 :)

Nieukowa, Lili83, beszka, Freja, konwalianka, helenkq, Biedroneczka83, Malenq, Anuśka, MANIEK, Misi@, LaRa, Pati Belgia, Krokodylica lubią tę wiadomość

relge6ydai4cgrta.png
    2nn3yx8d861m2vqn.png
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pięknie :)

ewebii4.png
  • Koniara Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z corka trzy lata temu sie do chusty przymierzalam ale jakos nam nie wyszlo, z obecnym brzdacem pojde do szkoly rodzenia i tam mi pokaza co i jak :)

relge6ydai4cgrta.png
    2nn3yx8d861m2vqn.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna duzy brzusio :)

Koniara super betka! Sie rozkrecila wiosna :)
    Psotka najwazniejsze ze Dominis jest z toba. Ja chyba bym tez Radka juz chciala na wierzchu. Chociaz jak sobie pomysle, ze juz nie pamietam jak sie przewija i kapie, to mnie panika bierze. Plus chcialam jakis sestaw ciuszkow na wyjscie ze szpitala malego zrobic. Ni uja. Tyle ich mam, a dobrac jakis fajny zestaw body + spioch+ czapeczka zeby byl kolorystycznie okej to mnie przerasta :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 11:02

Koniara lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
‹‹ 789 790 791 792 793 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ