X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati bardzo chetnie daj znac kiedy by wam pasowało:)

Zgredka a dlaczego 6 tyg na rota?mój miał 21.04 pierwsza szczepionke przy skonczonych 2 miesiącach i lekarka nic nie mówiła

Pati Belgia lubi tę wiadomość

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • beszka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka, gratuluje :) a o trudach porodu szybko zapomnisz ...wiem co pisze ;)

Koniara, gratuluje :)

Zgredko, u nas szczepienie na rota w standardzie i szczepia po ukonczonym 6 tyg.

A mi sie wydaje, ze chusty dla takich maluchow powinny byc elastyczne....mamy 2 ale mala srednio lubi.

Koniara lubi tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra zadzwonilam do babki od chust, przyjdzie za tydzień nas nauczyć, powiedziała, ze generalnie mówią ze można dziecko od wagi 2700, ale musi ja obejrzeć jakie ma nogi (uda) no i żebym nie brała wczesniej chusty, bo dla takiej malej możliwe ze będzie można tylko kółkową..

Zapomniała napisać: przez pierwszy tydzień malowalam się wychodząc, raz nawet wyprostowalam włosy, żeby wyglądać jak człowiek.. A dziś jakbym siebie zobaczyła idącą do lekarza to samej zrobiloby mnie się żal. Oczy maleńkie, włos potargany, co prawda but sportowy nowiutki i lansiarski, ale co z tego..
    Nie mogę się poddać! A najlepsze, ze dziś się nieźle wyspalam..

Lili: no nie wiem czemu, miałam takie info, ale chyba jednak dla wcześniakow można później ;) ciekawe ile to u nas kosztuje

Kotka: rozumiem Cie, mi się wydaje, ze nie zdazylam się ciążą na cieszyć, zanim brzuch stal się duży mała juz wyskoczyła..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 12:11

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Freja Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniara gratulacje - piękna beta ;)

co do chusty to chyba w moim przypadku lepiej się sprawdzi tkana ( już wiem że splot skośno-krzyżowy) bo raczej będziemy dłuugo z tego kożystać - poręczniejsze na wycieczki niż nosidło - szczególnie jak się berbeć nauczy chodzić

a zresztą sądzę że i starszego można tam będzie zapakować jak go wycieczka juz przerośnie ;)

Freja, młoda 13, młody 4,młodszy 0, aniołek Olga 03.08.2014 (16tydz.)
    860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie w 32 tyg :)
    jade po Zuze małż w omu bylismy na zakupach em sobie okulary super zamówił bo juz widzial jak kura w starych

Misi@ lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniara super beta :)

Widzę że dzisiaj chustowanie na topie :) Muszę zobaczyć jak się taką chustę plącze :) Jak byłam w Maroko to widziałam tam bardzo dużo kobiet z małymi bobikami i wszystkie nosiły te dzieciątka właśnie w chustach. Wyglądało to dla mnie przeuroczo, a jak jeszcze mówicie że to fajna sprawa to muszę się tym zainteresować w trybie natychmiastowym ;)

Arienna lubi tę wiadomość

• Koniara Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No fajna moja kolezanka z mezem ma szkole aikido i od razu po urodzeniu chodzila na treningi, teraz dziecie ma prawie rok i zadnego treningu nie opuscilo :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

relge6ydai4cgrta.png
    2nn3yx8d861m2vqn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HELENQ a co z wkładami?? zamówiłaś te od producenta? sroki że "zaśmiecam" forum ale nie chce mi się szukać tego tematu z wielorazówek...
    ja już prawie na finishu kompletowania całości, mam parę otulaczy, parę kieszonek, polskich, chinek...jeszcze kilka musze dokupić...no i wkłady, mam bambusowe i konopne...

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    HELENQ a co z wkładami?? zamówiłaś te od producenta? sroki że "zaśmiecam" forum ale nie chce mi się szukać tego tematu z wielorazówek...
    ja już prawie na finishu kompletowania całości, mam parę otulaczy, parę kieszonek, polskich, chinek...jeszcze kilka musze dokupić...no i wkłady, mam bambusowe i konopne...
    A co kompletujesz? Może nam też się przyda :)

• Arienna Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    A co kompletujesz? Może nam też się przyda :)
    pieluchi :D wielorazowe :D

Anuśka lubi tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna wrote:
    pieluchi :D wielorazowe :D
    Ja też mam już jedną :) Dostałam gratis do poduszki ciążowej :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja mała i ja dorosłyśmy to PIELUCH wielorazowych:)

• zgredka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq: oł yeah, ja czekam, aż osiagniemy 3 kg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 14:07

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • beszka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam az kupek bedzie mniej hehehe i zobaczymy. Na poczatek pozyczam rozne modele od przyjaciolki (wklady dokupie) i zobacze co nam sie najbardziej sorawdzi.

Malenqu, dzieki za wskazowki nt.ssania. U nas mala juz ladnei ssie tylko u mnie roznie z pokarmem. Raz mniej raz wiecej. Po owsiance bylo wiecej, ale mala boli po niej brzuszek :/ za to laktatorem juz malo odicagam, nawet gdy mam pokarm. Recznie wiecej....

Maja wasze dzieci smoczki?
    Moja nie chce....a przydaloby sie, by orzerwy miala w cyckowaniu, bo za duzo jje i brzuch ja boli....

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beszko a czemu laktatorem odciagalas? za duzo pokarmu? i skad wiesz ile mleka masz? glupie pytanie moze le ja sie dopiero ucze:)
    moj zasysa jak odkurzacz.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja niestety nie mam od kogo pożyczyć, żadna z moich mamowych znajomych nie pieluchuje się wielorazowo i "pukają" się w głowę jak słyszą co ja zamierzam....

helenkq lubi tę wiadomość

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manenq Ty wlewałaś całą zawartość tej mikrowlewki czy tylko połowę, zgodnie z opakowaniem?

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Arienna Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze ale mi się chce spać :P

muszę pomyć podłogi, potem przyjdzie małż i idziemy na pierogi :P
    widziałam fajnego bloga gdzie dziewczyna pokazuje jak przerobić spodnie na ciążowe i chyba sobie tak zrobię, mam fajne jeansy na gumie, która jest już za ciasna na brzuszek, ale jak sobie wytnę i wszyję panel będą super na cieplejsze dni :) kosztowały mnie chyba 30 zl więc mi ich nie szkoda ;)

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    Manenq Ty wlewałaś całą zawartość tej mikrowlewki czy tylko połowę, zgodnie z opakowaniem?
    połowe, tam napisane ze dla niemowlat polowe

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka, GRATULUJĘ Dominika:)

PsotkaKotka lubi tę wiadomość

‹‹ 790 791 792 793 794 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ