Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
jakbym czytała o moim małżu.... remont z powodów i finansowych i honorowych robi sam... ale on ma czas... do września jeszcze tyle czasu, no i przecież zostało nam tylko zrobienie sufitu w łazience, remont kuchni i odświeżenie ścian w pokojach.... ale co tam.... przesadzam i ze wszystkim zdążymy....
-
Arienna wrote:Kroko- nie płyn (chociaż możliwe że tak) ja bym stawiała na perfumy, może teściowa się w tym miejscu popsikała co przytuliła małą, a niektóre perfumy mają takie składy że nawet mnie starą krowę uczulają , zrób krochmal i myj rumiankiem i zobaczysz że będzie git
Arienna hahahahha 10pkt dla Ciebie.
Dzwoniłam do teściowej zapytać czy psikała się perfumą powiedziała że tak.Arienna, Nieukowa lubią tę wiadomość
-
Ja też byłam kontra emolientom, ale babka w szpitalu poradziła, no i jak jej suchość zeszła i resztki po rumieniu to juz nie fikam... Ale po skończeniu jednej butelki przejde na zwykle płyny i będę obserwować..
Zapisalysmy się na szczepienia, znowu pod lekarzem miałam przejścia z bilecikami parkingowymi..
Właśnie upchalam koldre do pralki, ale nie wiem czy bęben nie odpadnie, bo ledwo się zmieściła.. Tak, przyznaje nigdy kołdry nie pralam, bo jak ostatnio chciałam zanieść do pralni to cena mnie poradziła i za mniej kupiłam w ikei nową..
A potem upcham pościel
Mam czekać na kupe, jak będzie rzadka to ok, a jak twarda to mam sie po czopka zgłosić, a póki co kłaść na brzucha
Kroki: tez się dziwnie, że skaza moglaby wyjść po jakimś czasie..jak moja miała rumień to pediatra radziła wykąpać w lyzce octeniseptuKrokodylica lubi tę wiadomość
-
Nieukowa, pokoik cudny, uwielbiam takie radosne odcienie zieleni.
Zdrówka dla Patryczka, biedactwo, ciągle coś łapie...w sumie to moze być takie zamkniete koło, bo w szpitalu może coś innego jeszcze złapać...biedne maleństwo... uważaj żeby mu nie podawalai teku leku na zapalenie na g...guanecyna, czy coś innego na g... bo on uszkadza często słuch (przykładem jest mój chrześniak).
ja już tez zaczynam przemeblowanie w naszym gigantycznym zamczysku (34m). nie będę zbytnio szaleć, bo zaczęlismy budowę i mam nadzieję, że roczek dzidziuś będzie juz w nowym domku
dziś Rufik spał przytulony do mojego brzuszka, dzidziuś przestał się ruszać, więc chyba psinka go uśpiła chrapaniemArienna, konwalianka lubią tę wiadomość
-
Ja nie mówię że emolienty absolutnie nie, ale raczej traktuję to jako ostateczność. Na razie spróbuję innych metod a potem jeśli będzie nadal potrzeba to zakupię je. A jeśli rumianek i krochmal pomogą to nie widzę potrzeby.
Mleko bebilon HA ponoć tańsze jest w tesco, sprawdzę, jeśli cena będzie przystępna to będę jej podawać, ponoć jest łatwiejsze do strawienia i ma pomóc na brzuszek, więc jak najbardziej spróbuję, bez względu na to czy to uczulenie na białko czy nie, jak mogę pomóc dziecku w tych bólach to spróbuję. -
Dzięki Nieukowa - koniec końców zrobiłam dziś badania z krwi bo jutro po basenie to mogły by cuda wyjść ;} jutro zrobię badanie moczu jak nie zapomnę rano :]
odebrałam wyniki z wymazów - na szczęście czysto ufff...
właśnie przyszedł mi sms że mój karmnik czeka w paczkomacie - jupi! mam nadzieję że będzie ok - z fiszbinami i z moeje ulubionej firmy - zobaczymy co to to będzie
co do mężów i hasła - ze jeszcze dużo czasu tak samo mój mówił - potem jak mu się ręka zepsuła to już nie mówił nic o tym że mamy czas
wczoraj jak mu przypomniałam o np. przewijaku że potrzebny jeszcze (taki nakładany na łóżeczko - ma sam zrobić) i że do porodu 55 dni a w zasadzie i za 40 dni to też już będzie w terminie to na ten weekend obiecał się za to zabrać i już nie protestował że za wcześnie
chociaż sufit w łazience to chyba jednak taki zostanie bo na to mogę się nie doczekać
Arienna, Nieukowa lubią tę wiadomość
-
Moje dziecko je i robi kupy - jednocześnie
Je, przysypia, wypuszcza (.) i gdy ja odkładam, oczy momentalnie jak 5 zł, wiec kwestia toalety czy śniadania to express musi być
Tez tak macie? Rozumiem ze potrzebuje bliskości, bo ja tez, ale nawet przysypiając potrafi otworzyć oko, sprawdzić czy jestem, uśmiechnąć sie i ciumka dalej
Aaa i u mnie pogoda sie zkiepscila, deszcz pada, wiec ze spaceru raczej nici, i będziemy wisieć na (.) caaaaly dzien -
faktycznie Patryk swoimi chorobami nieco odbiera mi radość z macierzyństwa.. podobno tak bywa u wcześniaków (?)..ja myślę, że to jednak pozostałość po poprzednim pobycie w szpitalu.. zobaczymy..
ja sporadycznie używam emolientów przy Patryku, ale Tymek niestety musi z tego korzystać..choć to nie jest tanie..
od dermatologa mam robiony krem na zmiany na twarzy..generalnie dermatolog stwierdził, że przez pierwsze 6 m-cy ciężko mówić u dziecka o alergii i atopowej skórze, bo wszystko jest dozwolone i możliwe.. ja mam schizę, bo Tymek to typowy alergik - atopikmodlę się, aby Patryk nie musiał tego przechodzić..
dziewczyny z tymi mężami, mam to samo.. mój już rok robi zadaszenie do tarasu..i ciągle zmienia zdanie..
aaa i chciałam powiedziec, że będziemy mieli nowych sąsiadów, z labradorem.. moje dzieci będą miały psiaka za plotem, trzeba się z nimi zaprzyjaźnić
zgredka- szybko chcą zapodać jej ten czopek.. a ile masz czekać na kupę?
Patryk robi co tydzień.. przedwczoraj, pierwszy raz od miesiąca zrobił sam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 11:36
-
A mam jeszcze dla brzuchatek ciekawe info - wydaje mi się że ma to ręce i nogi w przeciwieństwie do niektórych zaleceń
przed wyjazdem na weekend tak dla świętego spokoju sprawdzałam okoliczne szpitale położnicze i w jednym , w bielsku-białej na stronie był wykaz co do produ zabrać i jak przygotować
otóż zalecają uprać i uprasować ubranka dla niemowlaka na co najmniej 2 tygodnie przed porodem i włożyć do szafy jedynie przykryte pieluszka - aby skolonizowały je domowe bakterie
z tego samego powodu mimo iż mają ubranka dla dzieci na oddziale zalecają przynieść własne aby się dziecko "skolonbizowało" domową florą
jak dla mnie ciekawa i przydatna porada -
Hej dziewczyny witam się w coraz gorszym nastroju
Jak tam z bakteria nie wiadomo bo dziś pobrali moc na posiew i jutro będzie wiadomo czy jest jałowy i może do domu jak nie to czekamy do poniedziałku
Mała ma tak zajebiste kolki ze brak słów jestem wykończona i nic nie pomaga! Wspominałam mojej lekarce o zmianie mleka powiedziała ze pogadamy wieczorem a druga na to tak to jest jak się nie chce piersią karmić no co za pizda zwłaszcza ze ona tez nie karmila!ale co będę się rzucać udałam ze nie słyszę. Mała teraz biedna odsypia te krzykia ja jakoś spać nie mogę.
I po czytałam was i nie wiem co miałam napisać.
Nieukowa super lokum dla malucha
Kroko opatentuj ta ' alergie na babcie ' i powodzenia! Zgredzia również z tymi kupkami.
Konwi zdrówka dla maluszka!
I gratuluje nowym dziewczynka.
A Lara moja tez zazwyczaj robi podczas jedzenia
No więcej nie pamiętam -
Konwalianko, nie powiedziała ile mam czekać na kupe, tylko tyle, ze raz na tydzien to normalne i mam tylko obserwowac jak wygladac bedzie kupa, której oczekujemy..
Smoku trzymam kciuki zebyscie wyszły i mała jak najszybciej wróciła do zdrowia.. -
konwalianka wrote:Kroko, buzia jak najbardziej, zwłaszcza na trądzik niemowlęcy..pięknie schodzi
Pati, to czekamy na zdjęcia.. planujesz małą od początku mieć w pokoju z Marcelem? Nie boisz się, ze jej nocny płacz będzie go budził? -
BESZKO - ja ten smoczek zamowilam na amazonie.
LARA - moj tak samo ma-caly dzien (.) ale mam nadzoieje ze go troche smoczek zastapi. Dzisiajkurde swieto w De i smoczki nie przyjda.
Mielismy dzisiaj jechac do Polski do moich rodzicow ale sie waham. Lozko w Polsce mam mniejsze i pewnie sie umeczymy z malym tam, w ogole nei wiem jak mamy tam niby spac. No i w ogole to cala wyprawa nawet jak na jeden dzien. Maz mowi ze jedziemy i najwyzej sie noc przemeczymy i jutro wrocimy. hmmm -
Kroko- alergia na teściową brzmi dobrze
Freja- ja właśnie zrobiłam pranie z miesiąc temu, potem popakowałam do worów, a teraz te najmniejsze ciuszki leżą w szufladach i już się oswajają z naszym mieszkaniem i jego bakteriami
Zgredka- to samo słyszałam, że po piersi kupy mogą być codzienne a mogą i co tydzień...
Arienna ucz się na moich błędach, słuchaj Mańka: pogoń swojego jak najszybciej, nawet jeśli ma być awantura! Bo my teraz kurde na wylocie, z pokoikiem ledwo zdążyłam, ale dalej śpię na gołym materacu bo nasz pokój nawet nie pomalowany...
A propos pokoju, jeszcze was pozanudzam fotorelacją :
A tu ciężarówka w 9 miesiącu ciąży z wkrętarką
Okazało się że nasz wózek nie ma tylnych kół... mąż zapomniał spakować od teśció z garażu. Ech.
Misi@, Nenaaa, Arienna, Krokodylica, LaRa, beszka, PsotkaKotka, Biedroneczka83, Lili83, Koniara, Pati Belgia, Blondik lubią tę wiadomość