X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakbym czytała o moim małżu.... remont z powodów i finansowych i honorowych robi sam... ale on ma czas... do września jeszcze tyle czasu, no i przecież zostało nam tylko zrobienie sufitu w łazience, remont kuchni i odświeżenie ścian w pokojach.... ale co tam.... przesadzam i ze wszystkim zdążymy.... :/

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna wrote:
    Kroko- nie płyn (chociaż możliwe że tak) ja bym stawiała na perfumy, może teściowa się w tym miejscu popsikała co przytuliła małą, a niektóre perfumy mają takie składy że nawet mnie starą krowę uczulają , zrób krochmal i myj rumiankiem i zobaczysz że będzie git

Arienna hahahahha 10pkt dla Ciebie. :D
    Dzwoniłam do teściowej zapytać czy psikała się perfumą powiedziała że tak. :)

Arienna, Nieukowa lubią tę wiadomość

• Arienna Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Arienna hahahahha 10pkt dla Ciebie. :D
    Dzwoniłam do teściowej zapytać czy psikała się perfumą powiedziała że tak. :)
    :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

ewebii4.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też byłam kontra emolientom, ale babka w szpitalu poradziła, no i jak jej suchość zeszła i resztki po rumieniu to juz nie fikam... Ale po skończeniu jednej butelki przejde na zwykle płyny i będę obserwować..

Zapisalysmy się na szczepienia, znowu pod lekarzem miałam przejścia z bilecikami parkingowymi..

Właśnie upchalam koldre do pralki, ale nie wiem czy bęben nie odpadnie, bo ledwo się zmieściła.. Tak, przyznaje nigdy kołdry nie pralam, bo jak ostatnio chciałam zanieść do pralni to cena mnie poradziła i za mniej kupiłam w ikei nową..

A potem upcham pościel ;)

Mam czekać na kupe, jak będzie rzadka to ok, a jak twarda to mam sie po czopka zgłosić, a póki co kłaść na brzucha

Kroki: tez się dziwnie, że skaza moglaby wyjść po jakimś czasie..jak moja miała rumień to pediatra radziła wykąpać w lyzce octeniseptu

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa, pokoik cudny, uwielbiam takie radosne odcienie zieleni.

Zdrówka dla Patryczka, biedactwo, ciągle coś łapie...w sumie to moze być takie zamkniete koło, bo w szpitalu może coś innego jeszcze złapać...biedne maleństwo... uważaj żeby mu nie podawalai teku leku na zapalenie na g...guanecyna, czy coś innego na g... bo on uszkadza często słuch (przykładem jest mój chrześniak).

ja już tez zaczynam przemeblowanie w naszym gigantycznym zamczysku (34m). nie będę zbytnio szaleć, bo zaczęlismy budowę i mam nadzieję, że roczek dzidziuś będzie juz w nowym domku :)

dziś Rufik spał przytulony do mojego brzuszka, dzidziuś przestał się ruszać, więc chyba psinka go uśpiła chrapaniem :)

Arienna, konwalianka lubią tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mówię że emolienty absolutnie nie, ale raczej traktuję to jako ostateczność. Na razie spróbuję innych metod a potem jeśli będzie nadal potrzeba to zakupię je. A jeśli rumianek i krochmal pomogą to nie widzę potrzeby.

Mleko bebilon HA ponoć tańsze jest w tesco, sprawdzę, jeśli cena będzie przystępna to będę jej podawać, ponoć jest łatwiejsze do strawienia i ma pomóc na brzuszek, więc jak najbardziej spróbuję, bez względu na to czy to uczulenie na białko czy nie, jak mogę pomóc dziecku w tych bólach to spróbuję.

• Blondik Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja myslalam, ze wszyscy uzywają emolientów przy maluszkach ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 11:00

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Freja Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Nieukowa - koniec końców zrobiłam dziś badania z krwi bo jutro po basenie to mogły by cuda wyjść ;} jutro zrobię badanie moczu jak nie zapomnę rano :]

odebrałam wyniki z wymazów - na szczęście czysto ufff...

właśnie przyszedł mi sms że mój karmnik czeka w paczkomacie - jupi! mam nadzieję że będzie ok - z fiszbinami i z moeje ulubionej firmy - zobaczymy co to to będzie

co do mężów i hasła - ze jeszcze dużo czasu tak samo mój mówił - potem jak mu się ręka zepsuła to już nie mówił nic o tym że mamy czas

wczoraj jak mu przypomniałam o np. przewijaku że potrzebny jeszcze (taki nakładany na łóżeczko - ma sam zrobić) i że do porodu 55 dni a w zasadzie i za 40 dni to też już będzie w terminie to na ten weekend obiecał się za to zabrać i już nie protestował że za wcześnie

chociaż sufit w łazience to chyba jednak taki zostanie bo na to mogę się nie doczekać

Arienna, Nieukowa lubią tę wiadomość

Freja, młoda 13, młody 4,młodszy 0, aniołek Olga 03.08.2014 (16tydz.)
    860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko je i robi kupy - jednocześnie :)

Je, przysypia, wypuszcza (.) i gdy ja odkładam, oczy momentalnie jak 5 zł, wiec kwestia toalety czy śniadania to express musi być
    Tez tak macie? Rozumiem ze potrzebuje bliskości, bo ja tez, ale nawet przysypiając potrafi otworzyć oko, sprawdzić czy jestem, uśmiechnąć sie i ciumka dalej :)

Aaa i u mnie pogoda sie zkiepscila, deszcz pada, wiec ze spaceru raczej nici, i będziemy wisieć na (.) caaaaly dzien

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja- like za sufit w łazience :P

ewebii4.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    faktycznie Patryk swoimi chorobami nieco odbiera mi radość z macierzyństwa.. podobno tak bywa u wcześniaków (?)..ja myślę, że to jednak pozostałość po poprzednim pobycie w szpitalu.. zobaczymy..

ja sporadycznie używam emolientów przy Patryku, ale Tymek niestety musi z tego korzystać..choć to nie jest tanie..

od dermatologa mam robiony krem na zmiany na twarzy..generalnie dermatolog stwierdził, że przez pierwsze 6 m-cy ciężko mówić u dziecka o alergii i atopowej skórze, bo wszystko jest dozwolone i możliwe.. ja mam schizę, bo Tymek to typowy alergik - atopik :( modlę się, aby Patryk nie musiał tego przechodzić..

dziewczyny z tymi mężami, mam to samo.. mój już rok robi zadaszenie do tarasu..i ciągle zmienia zdanie..

aaa i chciałam powiedziec, że będziemy mieli nowych sąsiadów, z labradorem.. moje dzieci będą miały psiaka za plotem, trzeba się z nimi zaprzyjaźnić:)

zgredka- szybko chcą zapodać jej ten czopek.. a ile masz czekać na kupę?
    Patryk robi co tydzień.. przedwczoraj, pierwszy raz od miesiąca zrobił sam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 11:36

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Blondik Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    labrador to najlepszy sąsiad :)

LaRa lubi tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Freja Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mam jeszcze dla brzuchatek ciekawe info - wydaje mi się że ma to ręce i nogi w przeciwieństwie do niektórych zaleceń

przed wyjazdem na weekend tak dla świętego spokoju sprawdzałam okoliczne szpitale położnicze i w jednym , w bielsku-białej na stronie był wykaz co do produ zabrać i jak przygotować
    otóż zalecają uprać i uprasować ubranka dla niemowlaka na co najmniej 2 tygodnie przed porodem i włożyć do szafy jedynie przykryte pieluszka - aby skolonizowały je domowe bakterie

z tego samego powodu mimo iż mają ubranka dla dzieci na oddziale zalecają przynieść własne aby się dziecko "skolonbizowało" domową florą

jak dla mnie ciekawa i przydatna porada :)

Freja, młoda 13, młody 4,młodszy 0, aniołek Olga 03.08.2014 (16tydz.)
    860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny witam się w coraz gorszym nastroju :/
    Jak tam z bakteria nie wiadomo bo dziś pobrali moc na posiew i jutro będzie wiadomo czy jest jałowy i może do domu jak nie to czekamy do poniedziałku :(
    Mała ma tak zajebiste kolki ze brak słów jestem wykończona i nic nie pomaga! Wspominałam mojej lekarce o zmianie mleka powiedziała ze pogadamy wieczorem a druga na to tak to jest jak się nie chce piersią karmić no co za pizda zwłaszcza ze ona tez nie karmila!ale co będę się rzucać udałam ze nie słyszę. Mała teraz biedna odsypia te krzyki :( a ja jakoś spać nie mogę.
    I po czytałam was i nie wiem co miałam napisać.
    Nieukowa super lokum dla malucha :)
    Kroko opatentuj ta ' alergie na babcie ' i powodzenia! Zgredzia również z tymi kupkami.
    Konwi zdrówka dla maluszka!
    I gratuluje nowym dziewczynka.
    A Lara moja tez zazwyczaj robi podczas jedzenia ;)
    No więcej nie pamiętam :)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalianko, nie powiedziała ile mam czekać na kupe, tylko tyle, ze raz na tydzien to normalne i mam tylko obserwowac jak wygladac bedzie kupa, której oczekujemy..

Smoku trzymam kciuki zebyscie wyszły i mała jak najszybciej wróciła do zdrowia..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    Kroko, buzia jak najbardziej, zwłaszcza na trądzik niemowlęcy..pięknie schodzi

Pati, to czekamy na zdjęcia.. planujesz małą od początku mieć w pokoju z Marcelem? Nie boisz się, ze jej nocny płacz będzie go budził?
    Konwi mala bedzie spala u nas w sypialni w kolysce. U Marcela bedzie wspolna szafa, do tego bedzie przewijak I komoda. Planuje mala dac do pokoju wspolnego z Marcelem jak jej sie nocki unormuja :-)

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Koniara Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko TAK NA RECEPTE nie wiem czemu sama ci tego nie zaproponowala.....

Ja na recepte wykupywalam przez 2lata.

relge6ydai4cgrta.png
    2nn3yx8d861m2vqn.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BESZKO - ja ten smoczek zamowilam na amazonie.

LARA - moj tak samo ma-caly dzien (.) ale mam nadzoieje ze go troche smoczek zastapi. Dzisiajkurde swieto w De i smoczki nie przyjda :/.

Mielismy dzisiaj jechac do Polski do moich rodzicow ale sie waham. Lozko w Polsce mam mniejsze i pewnie sie umeczymy z malym tam, w ogole nei wiem jak mamy tam niby spac. No i w ogole to cala wyprawa nawet jak na jeden dzien. Maz mowi ze jedziemy i najwyzej sie noc przemeczymy i jutro wrocimy. hmmm

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko- alergia na teściową brzmi dobrze :)

Freja- ja właśnie zrobiłam pranie z miesiąc temu, potem popakowałam do worów, a teraz te najmniejsze ciuszki leżą w szufladach i już się oswajają z naszym mieszkaniem i jego bakteriami :)

Zgredka- to samo słyszałam, że po piersi kupy mogą być codzienne a mogą i co tydzień...

Arienna ucz się na moich błędach, słuchaj Mańka: pogoń swojego jak najszybciej, nawet jeśli ma być awantura! Bo my teraz kurde na wylocie, z pokoikiem ledwo zdążyłam, ale dalej śpię na gołym materacu bo nasz pokój nawet nie pomalowany...

A propos pokoju, jeszcze was pozanudzam fotorelacją :

kty27iaq3ugl.jpg
    es2j3e65ubar.jpg
    rroa6csh4sw9.jpg

A tu ciężarówka w 9 miesiącu ciąży z wkrętarką :D
    8iyk2vzn5rrb.jpg

Okazało się że nasz wózek nie ma tylnych kół... mąż zapomniał spakować od teśció z garażu. Ech.

Misi@, Nenaaa, Arienna, Krokodylica, LaRa, beszka, PsotkaKotka, Biedroneczka83, Lili83, Koniara, Pati Belgia, Blondik lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    40 stopni dzisiaj u nas...jakiś koszmar, toż to połowa maja dopiero.

Smoczku, dużo sił dla Ciebie i zdrowia dla Małej <3

Nieukowa, super lokum dla Dziecia :)

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
‹‹ 833 834 835 836 837 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ