X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    dobra brzuchatki, lecę się położyć, coś pooglądać...zjadłam "flipsy" (chrupki kukurydziane) zapiłam jogurtem - czyli już po kolacji.....
    małż wyjechał na dokształt, całe 2 dni w samotności.....może nadrobię oglądanie jakiś seriali????
    więc buziole, 3majcie się zdrowo i ciepło:)
    Kosia pozdrawia (w momencie pisania coś "znowu kombinuje mi przy pępku") forumowe dzieciaczki:)
    spokojnej nocki:)
    Odpoczywaj Malenka :)
    Ty, a może Kośka chce Ci pępek rozwiązać... uważaj na tego pieronka :D

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zeżarłam pizze :D

Justa, a to Ci niespodzianka! ale kurcze ciekawe, ja wczoraj widziałam ewidentnie jajeczka i nie tylko, więc nawet jak się chłopina teraz zasłoni to i tak nie ma złudzeń, że to facet :P u Ciebie nie było wcześniej wyraźnie widać?

Zgredka, koło 16 tygodnia zaczną ważyć, a przestaną mierzyć

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jojo

ja byłam dietetyczki i uwaga w 2miesiace przybyło mi 6cm w bebnie, 3 w talii .. 2,7 kg

jednym słowem żenada

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • justta Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczynki ;-)

No właśnie nie była pewna na 100% ostatnio ale było widać że coś tam dynda między nogami ;-) teraz zaciskał nóżki że nic nie było można zobaczyć, no okaże się
    Też już się przyzwyczailiśmy do Leosia teraz się śmieję że może Leonia tam się ukrywała hihi.

Nena u Ciebie syneczek będzie już większy, bo moje małe uparte jest tydzień młodsze z usg ;-)

A zdjęć tym razem nie mamy, bo byłam razem z M i ginka nie zrobiła zdjęć, długo maluszka wałkowała żeby rozłożył nogi ale nic z tego, kopał jak szalony, ale nogi złączone razem

Miłego wieczorku dziewczynki

Krokodylica, Nenaaa, Tamka, Yasmin, Malenq, Lili83, Nieukowa lubią tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jussta hehe a to dobre, żeby do tej pory nie znać płci, się cwaniak chowa. :)

Malenq dobranoc, ja też już po kolacji, nażarłam się nutelli bo mi się chciało słodkiego i teraz mnie zmuliło. Och, cudowny stan ciążowy. :P

Nenaaa, justta, Malenq lubią tę wiadomość

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka - 3kg w 2 m-ce, to naprawdę dobry wynik!

jeju, ale macie duże dzieci.. mój w 19+6 miał ledwie 298g..

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:
    Dziewuszki, mam pytanie - dopiero się dodzwoniłam do tej kliniki, gdzie mam robić USG połówkowe i pierwszy wolny termin był na 10 listopada, to będzie końcówka mojego 21 tygodnia, nie za późno?
    Nie za poźno nawet czasem jeszcze za wcześnie ;) 23 tydz to idealny moment, no ale terminy rządzą... Ja chciałam się zapisać na 23 tydz ale mnie pani w rejestracji zmusiła na wizytę w 20 tyg i co? pełno stresu żę serduszko źle pracuje a w rezultacie lekarz kazał przyjść dokładnie w terminie który ja sobie wcześneij wybrałam... tak że spoko kochana. Te badanie sie wykonuje PO 20 tyg

Justa super wieści :)

Malenq - pokaźna ta Twoja Kosia :D <3

NA wykładzie było suuuuuuuuuuuuuuuuper!! Ale ten model, który zaprezentowali wdrażali 20 lat...
    Chodzi i to żeby caaaaaały czas rodzina była w komplecie. Rodzice (oboje)i i dziecko. Jak jest to też brat lub siostra. ie użwyają inkubatorów i nawet dzieci urodzone w 23 tyg, z tymi wszystkimi rurkami są cały czas na piersi matki. Macię pojęcie????? i ssą pierś!! Pokazywali zdjęcia tych kruszynek z mamami.
    1. bliskość i budowanie więzi rodzinnych
    2. Wczesne i długie karmienie piersią
    3. szybki wypis do domu (zdrowych dzieci)

Sale to są pokoje holetolwe, z 2 łóżkami, dla mamy i kogoś z rodziny. Łóżeczko dla dziecka. Tv, internet, mała kuchenka (nie do gotowania ale do zrobienia kawy itp) nawet ogródek z możliwością zrobienia grilla :) Na nasze warunki to jest kosmos. Ale w 2 połowie przyszłego roku, szpital w którym mam rodzić zmienia siedzibę i ma to wyglądać właśnie tak.
    Lokalowych udogodnień u nas jeszcze nie ma, ale wszystkie inne u nas już wprowadzili dawno. Mam na myśli budowanie więzi rodzinnych, obecność taty cały czas, kangurowanie i promocja karmienia piersią funkcjonuje juz od jakieś czasu. ten Szwedzki modle to naprawdę kosmos (w pozytywnym sensie). Wiele więcej ochów i achów ale jakoś mi na myśl teraz nie przychodzi nic.

Dostaliśmy prezenty. Kosmetyki, wodę dla niemowląt i deserki z Humany. skarpetki, buciki z weluru i takie tam. Ja nawet wygrałam ręczniczek kąpielowy taki z kapturkiem dla dziecka. Fajnie było

Tamka, Malenq, Nieukowa lubią tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, to jesteśmy do przodu w diagnostyce synusia Twojego a to najważniejsze. Najgorzej jak nie wiadomo co robić. Trzymam kciuki

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yasmin, powiem krótko: wow...

Yasmin lubi tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • beszka Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yasmin, to widze ze warunki i glowne zalozenia w Szwecji takie same jak w Norwegii. ma årzyjaciolke, kotra mieskza w Szwecji w miejszesc miejscowosci, jak my teraz i tam nie ma pokoi hotelowych a sa pokoje rodzinne w szpitalu - tak jak tutaj w mneijszych miejscowosciach.

wszystko super, tylko zeby jeszcze w ciazy sie bardziej ciezarna opiekowali ;)

moje dziecie dzis cala droge na lotnisko 1,5 godz. non stop sie wypinalo, krecilo i kopalo. rano to samo...teraz chyba spi ;) przez chwilke cos sie porecilo i cisza.

Rodzinka juz u nas sie gosci. mam nad.z,ze pogoda chociaz na chwilke sie poprawi i wujek z mezem i chlopakami motorowka na rybki beda mogli pomknac ;)

Justta, pewnie na koljenym usg dzidzia sie ujawni :)

Yasmin lubi tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yasmin wrote:
    Lara, to jesteśmy do przodu w diagnostyce synusia Twojego a to najważniejsze. Najgorzej jak nie wiadomo co robić. Trzymam kciuki

Tak,już wszystko wiadomo, decydujemy ze za tydzień odbędzie sie zabieg usunięcia i wszepienia soczewki. Zabieg wykonujemy w Katosach w poliklinice.
    Od jutra zbieramy kasę i działamy.
    Jestem w szoku bo wizyta trwała 1,5 h został wybadany dokładnie, wszystko dr wytłumaczył.

Teraz czekam na wiadomości z gruzowiska w Katowicach bo zaginieni to brat znajomego z żona i dzieckiem. ;(
    Podobno do kogoś sie dostali. Jak cały dzień trąbili w mediach to teraz cisza ;(

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 00:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa wrote:
    Tak,już wszystko wiadomo, decydujemy ze za tydzień odbędzie sie zabieg usunięcia i wszepienia soczewki. Zabieg wykonujemy w Katosach w poliklinice.
    Od jutra zbieramy kasę i działamy.
    Jestem w szoku bo wizyta trwała 1,5 h został wybadany dokładnie, wszystko dr wytłumaczył.

Teraz czekam na wiadomości z gruzowiska w Katowicach bo zaginieni to brat znajomego z żona i dzieckiem. ;(
    Podobno do kogoś sie dostali. Jak cały dzień trąbili w mediach to teraz cisza ;(
    Podaja ze 3os znalezli, niestety niezyja :--(((
    wieczny odpoczynek

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry śpioszki..........

ja wyspana, wypoczęta, najedzona już heheheh

ale, ale żeby nie było tak słodko u mnie z rana dzisiaj -11C o_O brrrrrrrrrrrrrr
    jednak piękne słonecznko i ptaki oblegające winogrona rekompensują tą "zimnicę"

LaRa przykro mi :( z powodu znajomych :(

• LaRa Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhhhhhh cześć ;(
    Dół jak kanion wielki ;( przykre to wszystko, pół nocy spać nie mogłam.
    Darka znałam tylko z tv, natomiast z mężem znamy Jego brata ;(
    Tak czy inaczej czy znajomi czy nie to tragedia ;(

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:
    Yasmin, powiem krótko: wow...
    dokładnie :) WOW...

Te "hotelowe" warunki są u prof. Uwe Ewalda w szpitalu położniczym w Uppsali. oczywiście są wyposażone w te wszystkie aparaty i rurki, ale to na wszelki wypadek.
    aaaaa i pielęgniarki mają takie monitory w dyżurce, na których jak w monitoringu obiektów widać małe ekraniki z pomieszczeń to tam sa ekraniki z funkcjami życiowymi dzieci podłączonymi do tych respiratorków.
    beszka wrote:
    moje dziecie dzis cala droge na lotnisko 1,5 godz. non stop sie wypinalo, krecilo i kopalo. rano to samo...teraz chyba spi ;) przez chwilke cos sie porecilo i cisza.

co chcesz, każdy ma stresa przed pierwszym lotem :)

Lara :( przykro mi z powodu tej katastrofy w Katowicach. Bliscy czy nie - to zawsze dotknie serca

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to My z mężem oraz jedna z najlepszych w szpitalu położnych, prowadząca tez szkołę rodzenia :)

https://www.facebook.com/porodslask/photos/a.365863580240325.1073741854.136832113143474/365864200240263/?type=1&theater

a to ja zadająca pytanie anestozjologowi :D
    https://www.facebook.com/porodslask/photos/a.365863580240325.1073741854.136832113143474/365864083573608/?type=1&permPage=1

Malenq, LaRa, Tamka lubią tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yasmin, po Tobie nic nie widać, jakbyś w ciazy nie była ! Jak Ty to robisz???

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa wrote:
    Yasmin, po Tobie nic nie widać, jakbyś w ciazy nie była ! Jak Ty to robisz???
    hehehe odpowiednie ubrania i kolory :)

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Strasznie smutna ta wiadomość z Katowic, dopiero teraz przeczytałam :(

U nas dupowatego tygodnia ciąg dalszy - padło nam auto, coś strzeliło w silniku i koniec... także zaraz się okaże , że zamiast kupić moje auto, trzeba będzie naprawić to...

kłuje mnie dzisiaj od rana w szyjce, nieprzyjemne uczucie

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki, ja też mam jakiś byle jaki dzień.. Tymek w przedszkolu, mimo nocnego ataku, ja już po zakupach spożywczych.. ogólnie nie mam nastroju i weny..

ide wstawić na grochówkę, tak mi się zachciało.. no i zrobić sałatkę z soczewicy - jutro rodzice po mnie i Tymcia przyjeżdżają i zabierają na tydzień

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

‹‹ 82 83 84 85 86 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ