Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
ja schabowe z ananasem
cześć
Freja wsumie to miałam 34 tydz jak mi pobierała mój gin robi wczesniej bo miała problem z wynikami ich ich dostawą ale ja sobie sama odebrałam najważniejsze ze wynik ujemny
ja byłam w mieście i znów u tej koleżanki co ma malusiego dziedzie pomogłam jej troszke dziewczyna sobie ogarnęła a ja sie malym zajęłam przewinęłam nakarmiłamach sama przyjemność
zaraz jade do mamy potem relakss jutro młoda zostaje w domu i jade z dziadkami do dentysty w sobote jedziemy do Bielska do znajomych -
hej
Jestem spowrotem w Niemczech. Te pare dni u rodzicow super mi zrobily i dodaly energii i nadzieji na lepsze jutro
Maly rosnie i sie zmienia- zaczyna bardziej sie swiatem inteesowac, patrzy na przedmioty i ludzi i nawet sam sobie juz czasem np 10min lezy i patrzy. No i jest przeslodki zwlaszcza jak sie usmiecha albo glosno smieje przez sen
.
Lepiej tez spi. O 2:30 udalo mi sie go uspac po jedzonku ale o 5:30 juz zaczal swoje sapanie i machanie koncznynami. Ale na to mam juz chyba sposob- Kupilismy woombi i go dzisiaj tym sacyfikowalam i spal robaczek prawie do 9tej. Wyglada slodko choc mi go troche szkoda bo taki bezbronny tym jest ale chyba mu dobrze bo sie nie wybudza przez machanie rekami.
Smoczka tylko nie bardzo umie ssac.
Bylam juz z nim na spacerach w chuscie. super sprawa, dziecko od razu sie tam uspokaja a rece wolne.
nie dam rady was nadrobic ale widze dobre wiesci od Misi. Ciesze sie bardzo:). A tyle strachu te glupie badania narobily!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 16:43
beszka, zgredka, Misi@, Krokodylica, Freja lubią tę wiadomość
-
a my dziś musimy jechać z naszym małym do weterynarza, zapalenie dziąseł mu się straszne znów zrobiło... nie dość że śmierdzi strasznie ( w całym domu czuć) to jeszcze biedak nie chciał dziś jeść tak go boli....
.... kurde starość ukochanego zwierzaka jest straszna
a mojemu dzidziowi chyba rosną włosywczoraj po obiedzie rypała mnie zgaga i przed chwilą znow się zaczęło....
chyba muszę jeść mniejsze porcje bo czuję jakby miało mi żołądek rozerwać, chociaż nie zjadłam dużo, tylko dwa naleśniki............ i zgaga
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 18:16
zgredka lubi tę wiadomość
-
hej,
wrocilismy z Niemiec i wszystko juz ruszylo... zaczynam od nastepnego tygodnia szukac au pair...
bylam tez u gina. niestety wyniki cukru nie sa zadowalajace wiec skierowal mnie na pelny test obciazenia glukoza... 5 razy bede mnie kluc ale to nic... martwie sie o mala... gin powiedzial, ze mala ma duzo wod i to raczej spowodowane jest tym cukrem... jest tez stosunkowo ciezka, 1250g. Narazie zabronil mi sie denerwowac tylko zrobic test plus ograniczyc cukier.... jak ja nawet nie wiem jaka jest norma dzienna spozywania cukru.. waga tez bardzo skoczyla... 5 tygodni temu bylo 58.5 a teraz 64.5. mam az wykrzyknik w karcie ciazy ale to tez najprawdopodobniej spowodowane cukrem... lipa... martwie sie...
Nieukowa Ty sie znasz na tym... doradz jakas fajna stronke z dieta lub z opisaniem zawartosci cukru w danych produktach.
mam jakiegos dola... ciezko bedzie mi zrezygnowac z lodow wodnych w lato...
-
nick nieaktualnyhttp://m.mjakmama24.pl/ciaza-i-porod/ciaza/dieta/cukrzyca-w-ciazy-dieta-jadlospis-dla-mam-z-cukrzyca-pdf-do-pobrania,203_7553.html
http://qchenne-inspiracje.blogspot.com/2014/09/przykadowa-tygodniowa-dieta-w-cukrzycy.html
Przede wszystkim dieta o niskim indeksie glikemiczny (IG)Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 20:09
Pati Belgia lubi tę wiadomość
-
Ari: lubię za włosy. Ja tez miałam zgage, a moja ma busz, juz jej spływa na szyje kosmyczek. Chyba się nie wytrą.
Trzymam kciuki za pieska..
Ja dziś polecialam na pocztę (samochodem, co by było szybciej) po paczkę od Malenq, a tak się okazało, ze to w innej placówce, wiec wsiadam do auta i jade, dwie minuty dalej, a tam juz tel od mojego kiedy wracam, bo mała płacze i on daje butle, a ja ze ma żadnej butli nie daje.. Zajęło mi to wszystko 40 min, a ten marudzi, ze ostatni raz nie dal butli, bo go z płaczącą zostawiłam, no fakt nie spala jak wyszlam, ale nie mogę zawsze czekać, aż zasnie..
Zapomniała dziś o urodzinach faceta, ale on tez o nich zapomniał, wiec tragedii nie ma -
nick nieaktualnyPati tulę mocno. Mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze. Moja koleżanka miala cukrzycę ciążową i ma ślicznego Franka
edit:
Pati piękne ujecie małej
Zgredka no to ładnie ..hehe...wszystkiego naj dla faceta
Ari mam nadzieję, że zgaga minelaWiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 21:03
Pati Belgia lubi tę wiadomość
-
Pati nie przejmuj się, taką cukrzycę lub stan podwyższonego cukru ma dużo dziewczyn i większość po ciąży może jeść normalnie!
Tu jest informator odnośnie cukrzycy ciężarnych, zresztą wygooglaj "słodkie mamy" i pojawi się tysiąc przepisów
http://slodkiemamy.edu.pl/
A jaki miałaś cukier na czczo?
Chyba kupię sobie nosidło bondolino. Nie widzę jakoś męża motającego chustę, a stwierdził że jakby miał plecak na dziecko to by z nim chodził...Pati Belgia lubi tę wiadomość
-
U nas kolki cholera, dzisiaj daliśmy Zuzi pierwszy raz czopek przeciwbólowy taki co się przy kolkach stosuje to usnęła, bo tak cały dzień nie spała bo co usnęła to się budziła z płaczem.
Jutro przyjedzie butelka antykolkowa dr brown, mam nadzieję, że pomoże!
Dzisiaj miałam wizytę u gina, lekka infekcja, mam leki, ponoć ładnie się zagoiłam, a to co mnie boli to jakieś tzw "żywe mięsko", jest małe i ma samo odpaść. Mogę już współżyć, a moje jajcory podjęły pracę i za około 2 tygodnie powinnam dostać okres.zgredka lubi tę wiadomość
-
beszko, Viburcol - dostaliśmy receptę od lekarza przy szczepieniu, gdyby Mała płakała po nim a na opakowaniu jest napisane "Wskazania: wspomagająco w stanach niepokoju u niemowląt i małych dzieci przebiegających z gorączką lub bez gorączki, występujących w przebiegu np. ząbkowania, kolki niemowlęcej lub przeziębienia".
-
Acha, beszka, w ulotce napisane jest aby nie stosować poniżej 3 miesiąca życia, ale nam to lekarka zapisała po pierwszym szczepieniu żeby podać, więc uznałam że można, wtedy jej nie podawaliśmy, ale dzisiaj już się tak umęczyła że żal mi jej było i podaliśmy.
-
Ej NIEUKOWA ty to juz niedlugo rodzic bedziesz!
Fajnie sie tak z tej drugiej strony patrzy
Wydepilowalam niedzwiedzia z nog.
Jutro pierwszy raz zostaje calkiem sama z malym bo maz do pracy idzie. Ciekawe jak to bedzie ufff.
LARA - krwawisz jeszcze? Mi ginka mowila ze powinnam przynajmniej przez 6 tygodni krwawic i nie powinno ono w zadnym wypadku tak poprostu ustac ale u mnie to juz od ponad tygodnia tylko troszke brazowych plamien ale bardzo malo, zadnej krwi. Troch emnie to martwi.Nieukowa lubi tę wiadomość
-
zgredka wrote:A viburcol jest tez cos chyba bez recepty, bo wczoraj widziałam reklamę w TV, tez mówiki, ze na kolki
Tak, to jest bez recepty tylko nam akurat lekarka wypisała to na wizycie.
Dziewczyny które niebawem będziecie rodzić - poczytajcie sobie o pierwszej pomocy u maluchów, ja mam traumę po tym jak Zuzia bezdech miała, nie zaszkodzi Wam wiedzieć co robić w takiej sytuacji.Misi@ lubi tę wiadomość