Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Biedro hehe posypuj głowę popiołem i mnie.
Misia gratuluję wybrania imienia.
Ma się podobać Wam a nie teściowej.
Kotka
my bujamy się z kolkami cały czas.
Dziś znajomy powiedział mi że jego synek karmiony był butlą ale on nie wie co to kolki bo karmili butelką antykolkową dr brown. Już zamówiłam, czekam na przesyłkę, zobaczymy czy u Zuzi zadziała.Misi@, Biedroneczka83 lubią tę wiadomość
-
Kroko: czytalam ostatnio, ze butelki antykolkowe dzialaja lub nie, wiadomo przyczyn kolek jest wiele a te butle dzialaja na jedna przyczyne, my tez mamy dr browna, no i poki co kolek nie ma
A my dzis z wawy jechalismy na dwa samochody, w mega deszcz, mi mala plakala co jakis czas.. ja w rmiu zostalam u rodzicow, bo wlasnie mialabym jeszcze z 50 km a juz nie mialam sily. Moj nadal jedzie, bo jutro robota.. a mala wreszcie spi, po wielkim zarciu..
oczywiscie dostala os babci nowa dostawe ubranek, po obejrzeniu jednak stwierdzila "nie kupujmy juz nic wiecej".. a pewnie jeszcze nie raz poleci do sklepu z ubrankami.. -
Misia tak bardzo się cieszę że synek jest zdrowy!!!!! Wspaniale!!!!! Zasługujecie na to co najlepsze. :*
Konwalia no ja wiem że pieluszka tetrowa ale jak ją tam wepchać teraz jak jest ciepło to Zuza ma np tylko cienkie śpioszki i pampers i tetra się tam nie zmieszczą, właśnie mam problem jak to tam upchać?
zgredka butelka zadziała albo i nie ale jeśli mogę w jakikolwiek sposób pomóc mojemu dziecku to na pewno spróbuję.
Moja Zuzia ma dziś jakiś problem, nie wiem czy to brzuszek czy co, ale spac jej nie daje, budzi się ze snu z płaczem.
Acha - kupiłam dzisiaj balsam emolium... przełamałam się... zobaczę czy taki mega ekstra zajebi*ty. Mam zamiar stosować tylko do czasu aż buzia będzie ładnie wyglądać.
zgredka lubi tę wiadomość
-
Nasza Ania tez dostała dzis paczkę upominkową z pracy malza
Wszystko oczywiście na większy rozmiar, bo maluszkowe mamw tym dres, sukienkę, spodenki, kubek niekapek, i zabawkę edukacyjna no i dodatkowo kopertę
przyda sie (ta koperta) na szczepienia
A butelki antykolkowe tez używam, póki co - spokój (i niech tak zostanie)!
A i w biedrze jest promo na pieluszki dady, chusteczki i inne pierdołki, nawet jest herbatka Humana w trzech rodzajach
Dobranoc -
Kroko: tez tam emolium ale plyn do kapieli i bardzo polecam..ale sie niedlugo konczy i nie kupie, ale tylko dlatego, ze chce wprowadzac normalne, nieemolienty
A.dzis w wawie bylam w sklepie gdzie sa zagraniczne slodycze i nabylam moje ulubiensze mmsy o smaku masla.orzechowego mniam..
A kiedy u Was zaczely sie kolki? -
Hej.
Wchodze a tu takie superowe wiesci
Misi@ super!!! Tak bardzo sie cieszewiedzialam, ze bedzie dobrze
Kochame my wlasnie zaraz bedziemy wyjezdzac do Niemiec zawiezc pracownikow I ich rozlokowac. Trzymajcie kciuki zebym jakos dojechalaczeka mnie 300km w jedna strone
Milego dniaMisi@ lubi tę wiadomość
-
Witam Was !
Takei cudne wieści z ranaMisia - suuuuuper, cieszę się bardzo że wszystko w porządku
teraz naprawdę zacznij się cieszyć ciążą i synkiem którego nosisz pod sercem. Jupi!!! Ale się cieszę :]
Magda - też bym lekarza zmieniła i zrobiła przy okazji bHCG w labie - tak 2 razy w odstępie kilki dni żeby od razu wiedzieć jaki jest ewentualnie przyrost
Biedra- nie za wcześnie w 33 tyg? ten paciorkowiec? bo tak szukam w necie i piszą że pomiędzy 35 a 37 tyg, już sama nie wiem
a co do badań to kazała mi ginka powtórzyć CMV i toxo - i tak patrże wdiagnostyce mają ten pakiet dla ciężarówek - musiała bym tylko za jedną klasę CMV dopłacić i mam pełen pakiet z bajerami - przeciwciała p. kardiolipidowe, żelazo, tsh, alt, potas, magnez oraz morfologia i mocz - króte i tak co chwila trzeba robić i chyba się skuszę na ten pakiet - pakit kosztuje 99zł + to CMV IgG 34,2 to razem mam 133 zł a tak samo CMV IgG i IgM oraz toxo IgM wychodzi 107zł
co o tym myślicie?
Misia jeszcze raz gratki!
Jeśli o kimś zapomniałam to przepraszamMisi@ lubi tę wiadomość
-
Hejcia... ale dziś mgła nad Poznaniem i okolicami...
Jeszcze kilka dni i jestem donoszonaNierealne mi się to wydaje...
Wczoraj dojechała moja niania elektro, co by znaczyło że mam wszystko (oprócz kół wózka...) i jestem gotowa ugościć Radka w naszym domu
Co prawda mu się nie spieszy, ale jestem ciekawa jak to będzie i nawet mi się nudzić zaczyna to oczekiwanie
LaRa ostrożnie z niekapkami... słyszałam już wiele razy od położnych i logopedów na róznych warsztatach, że dając niekapek wyrządza się dziecku dużą krzywdę... dziecko nie ćwiczy odpowiednio mięśni ust i języka (a to się dzieje podczas picia i jedzenia od czasu wprowadzenia czegokolwiek poza mlekiem), przez co często potem ma problemy z wymową. Poza tym maluch gryzie ustnik niekapka i na trwałe może doznać zniekształcenia zgryzu...
Bezpieczna opcja to bidon ze słomką zamiast niekapka, a tak to normalne pojecnie z kubeczków, bo wtedy dziecko musi odpowiednio rolować usta i podnosić język...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 08:49
Misi@, Krokodylica, beszka lubią tę wiadomość
-
Nieukowa - zgadza się z tymi niekapkami - moga powodować wady wymowy itp. ale uzytkowane z umiarem - np,. tylko na spacerze (bo z bidonów niestety się leje po zamknięciu i jedynie niekapki mi się sprawdziły do transportu, no i dziecka nie trzeba przebierać ;] )
nie powodują problemów ze zgryzem ani wymową, mój młody miał niekapka, a mięsnie ćwiczył na żuciu wszystkeigo co podeszło pod łapy - często dostawał jabłka do chrupania, wcześnie też zrezygnowaliliśmy z papek na rzecz siekanych i gniecionych widelcem pokarmów i ładnie sobie z tym radził
a jak była możliwość to oczywiście zwykły kubek albo łyżeczka
wszystko jest dla ludzibyle z głową i nie za długo bo już2-3 latek z niekapkiem to zgroza - a i takie widziałam
Nieukowa lubi tę wiadomość
-
Cieszę się że zdażyłam uprać i wysuszyć poszycie wózka przed ta paskudną pogodą
a tak wogóle - łazienka dalej czeka na malowanie sufitu
ale za to przedwczoraj na spontana zrobiliśmy przemeblowanie w naszej sypialni
zmieniła się koncepcja gdzie będzie łóżeczko - i chyba tak jest lepiej bo się jakby więcej miejsca zrobiło
najlepsze są takie nie zaplanowane akcje
teraz jeszcze drobiazgi w sypialni muszę ogarnąć -
Hej
Witam sie z miesięczna Anulka i juz jako niemowlęi jak na niemowlaka przystało pobiła dzis swój rekord snu bo od ok 21-5:15
po czym przystawiam ja do piersi i nie chciała, wiec poszłam odciągnąć mleko a tam..... 130 ml
no i dopiero po 6 księżniczka postanowiła sie obudzić i zjeść
Teraz przespałysmy sie godzinkę i sie przytulamy
Co do niekapkow: nie dajmy sie zwariować, nic nie mozna by uzywac bo każda rzecz powoduje coś, niekapek NUK"a zalecany do użycia po 6 miesiącu wiec mamy czas
Córki kuzynki używały i problemów żadnych nie maja, no bez jaj
Ps. Nieukowa, moj malz właśnie podąża do PoznaniaWiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 09:37
Misi@ lubi tę wiadomość
-
Siema:)
wyspałam się i dziś nie pada
dziewczynki pamiętacie że w niedziele sklepy są zamknięte bo Zielone świątki?
także zakupy wcześniej.
Co do niekapków mam podobne zdanie do nieukowej...chociaż w podróży są zdecydowanie lepsze...no ale czas pokaże jak to dziewczyny mówią wszystko z umiarem.
Pytanko mam: do pielęgnacji pępuszka to gaziki jałowe kupowałyście? czy coś innego??
Wczoraj po sr jak ściągałam sobie soczewke z prawego oczka ...to się zadrapałam no nie wiem jak to zrobiłam w każdym razie efekt jest taki że wyglądam jak wampir bo całe białko mam czerwone:( nie wychodzę z domu. Mam nadzieje że szybko minie.Maniek
-
dzień dobry
ale miałam dziś spanie, wstałam rano zjadłam śniadanie i położyłam się znów tak jestem niedospana, ze jest tak brzydko, na dworze gdyby nie to że mam mnóstwo roboty to bym spała dalej.... u nas od wczoraj pada i jest zimno -
nick nieaktualny
-
Robię porządki w różnych szpargałach i znalazłam notesik z zapisem częstotliwosci skurczy z ostatniego porodu
matko - ile to trwało
zapis mam od 12 do 18 a młody i tak dopiero po północy się urodził a skurcze były już od 6 rano
o 12 byly co 10 min, o 14 co 5-6 a o 15 już co 3-4, o 17 co 2min i tak juz do 18 potem to już zaprzestaliśmy pisania bo chyba już byłam na porodóce - wcześniej trzymali mnie na patologii
a w książeczce zdrowia i tak wpisali że pierwsza faza porodu trwała 9 godzin i 40 minut ( jak dla mnie to około 18 godzin)Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 11:26
-
nick nieaktualnyFreja , ale fajna pamiątka
Maniek a u nas słoneczko, jest pieknie!
Ja byłam w biedronce i kupiłam za duże leginsy i za dużą koszulę, na szczęście można wymienić, oby tylko były M-ki.
No i mimo, że mam dwie komody ciuszków to nie mogłam się powistrzymać i kupiłam spodenki i dwie bluzeczki, ale już na starszaka
Teraz mnie troszkę brzuch rozbolała, bo tą biedronkę mam 30 minut piechotką, fajny spacerek, ale jednak chyba muszę uważać jeszcze.
A musze się pochwalić pierwszy raz w życiu zrobiłam spagetti carbonara...mmmm pycha musze wytrzymać do 16:00 do obiadu, ale jak to zrobić ;p
Buzaiki