Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Czesc dziewczyny
milego dzionka... U mnue nie pada a bym chciala zeby podlalo rosliny...
Modly o opadniecie brzucha nieskuteczne, dalej mam zgage gigant.
Poza tym mam dzis fuche do pracy do odwalenia i mi sie masakrycznie nie chce.
Ciaza mi zleciala do tego momentu jak jedna chwila a ostatnie 2-4tyg zaczyna sie dluzyc jak flaki z olejem...Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 08:41
-
nick nieaktualnyDzień dobry!
Pati mam nadzieję, że mała w końcu się przekręci
Malenqa polowanie się udalo?
Ja dzwoniłam do kliniki, gdzie miałam robione amino...wyników jeszcze nie ma, ech a mówili, że będą 14.05...zaczynam się teraz stresować. Choć wiem, że mogło się to przedłużyć.
Ech nie mam weny do nauki, a muszę się zabrać!
Pójde tylko po makę i upiekę placek z rabarbarem bo zachwile mi padnie ;p
Miłego dnia ! -
hej, u nas też pogoda do kitu ( chociaż wiem że roślinkom potrzebna) nawet mój pies dziś się zbuntował i nie chciał iśc na spacer tylko leżakował w łóżku:/....u mnie rosołek wstawiony - może doda mi energii pfffffffff.
dziś zaczynam moją SR ...nie wiem co mam ze sobą zabrać..musze zajrzeć nas strone może napisali.
Lara Ania jest śliczna -widziałam fotkę na fb:)
Miłego dniaLaRa lubi tę wiadomość
Maniek
-
i nas pogoda taka se ... raczej deszczowo, a ja od dwóch dni mam problem z ciągle dzwoniącym numerem telefonu, jak odbiorę to chwila ciszy i się rozłącza, dziś sprawdziłam ten numer w necie i ponoć gro osób ma ten sam problem
już wysłałam numer mężowi niech zadzwoni do operatora (jako właściciel numeru) i go zablokuje bo oszaleć można
numer to 343906499, jakby któraś miała problem to nie odbierajcie tylko od razu blokujcie -
Dzięki Manius
dla mnie jest najpiękniejsza
Przed chwila poleciała mi krew z nosa-ciurkiemchyba to z osłabienia, przemęczenia, niewyspania... Cholera wie... Nie powiem ze. Sie nie przestraszyłam
Ciśnienie 107/70 wiec nie jest zle
Dzis przychodzi położna to jej powiem -
nick nieaktualnyLaRa wrote:Dzięki Manius
dla mnie jest najpiękniejsza
Przed chwila poleciała mi krew z nosa-ciurkiemchyba to z osłabienia, przemęczenia, niewyspania... Cholera wie... Nie powiem ze. Sie nie przestraszyłam
Ciśnienie 107/70 wiec nie jest zle
Dzis przychodzi położna to jej powiem -
Dzięki Misi@
Sadze, ze to anemianiestety poziom hemoglobiny w ciazy był na poziomie minimum to teraz miała prawo poleciec
zawroty głowy, senność i ta dzisiejsza krew.... Nosz kuzwa!!!!
-
Witam dziewczyny
ja juz na nogach od 6:30 Zuze brzuszek bolał ale załatwiła sie i przeszło
Lara anemia jest prawdopodobna a nie badali ci po cc poziomu u nas po sn zawsze badają a po cc tym bardziej i wrazie konieczności żelazo
ja odebrałam GBS jupii ujemnyuffffff
teraz wypije inke i koktajl z tuskawek i jade do koleżankiMisi@, Freja, Pati Belgia, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBLONDIK wez sobie może jakieś witaminki, np rutinoskorbin, albo zrób sobie herbatkę z cytrynką i imbirem tak profilaktycznie.
A ja poszlam po mąke bezglutenową i kuupiłam sobie mini tarte z truskawkami, własnie ją pochłonełam ;p pycha...
ciasto z rabarbarem już wstawione czas zacząć pisać pracę zaliczeniową a tak mi się nie chce
Nie wiem czy wczoraj juz pisałam z glukozą jest ok
Mam anemie i niedobór b12, a nie moge iść po zastrzyk, bo jeszcze nie minął miesiąc od ostatniego, a mogę tylko raz w miesiącu ją przyjmować...ech oby maluszkowi nie zaszkodził ten niedobór.
Biedroneczko super, że masz wyniki w normie -
konwalianka wrote:Dzięki dziewczyny
Kroko, z tego co wiem, a że ostatnio sporo o kupach wiem, to zielone kupy sa normalne ale przy karmieniu piersią.. mój Patryk nawet po 8 dniach nie zrobił zielonej.. na mm są oznaką alergii, ja bym to skonsultowała raczej
Freja, jak po wizycie?
No ale po mleku HA była tragedia.
Teraz dajemy z powrotem hipp i jest ok.
W piątek będzie u mnie położna, może z nią coś uradzę.
Chcę żeby zobaczyła Zuzię, bo dostała kilka krostek na klatce piersiowej, ale sądzę że to potówki. Wolę się upewnić bo nie wiem do końca jak one wyglądają ale to nie wygląda na uczuleniowe, bo jest tylko kilka.
Nieukowa też mi się wydaje że to po zmianie mleka, bo jak zmienialiśmy na początku mleko z Nana na Hipp to też Zuzka załatwiała się na zielono.
Konsultować z lekarzem nie chcę bo lekarka jak wiecie nawymyślała mojej Zuzi nietolerancję białka, atopową skórę i mega uczulenia, a ja widzę że ona nic takiego nie ma, tylko obsypało jej policzek ewidentnie po przytulaniu teściowej, więc pewnie jej perfumy. Po 2 dniach krostki zeszły.
Wczoraj byliśmy na usg bioderek. Pan doktor stwierdził że bioderka są w normie ale w górnej granicy, mamy pieluszkować, przy noszeniu i spaniu rozszerzać nóżki, kłaść na brzuszku i za 3 miesiące do kontroli.
To pieluszkowanie jest dla mnie dość kłopotliwe, jakieś sposoby? -
Czeeeeść!
Witam się w 34 tygodniu
właśnie wstałam po raz 5ty dzisiaj
najpierw obudziła mnie burza, potem młody do nas przyszedł spać, potem mąż - że zaspaliśmy - nie wiem jak to zorobił ale o godzinę się pomylił ;]
potem wstaliśmy normalnie
ale po basenie mnie taka senność wzieła że padłam i dopiero teraz wstałam
ehh nic nie zrobiłam a zaraz trzeba po młodego lecieć
u nas pogoda w miarę - nawet sporo słonca ale duszno więc znowu będą burze
zmykam coś kolwiek zrobić bo nawet obiadu nie ma
buziaki
miłego dnia -
Biedronko, w drugiej dobie po cc miałam pobierana krew i wszystko wyszło w normie wiec i żelaza mi nie przepisali
Teraz natomiast poziom hemoglobiny mógł spaść bo nie jadam regularnie (o ile cokolwiek jem to z doskoku) jem praktycznie to samo ale czas (aby wyeliminować prawdopodobieństwo kolek z mojej strony) no i te zarywanie nocek
Położna powiedziała ze jak najbardziej to anemia
Kazała iść zrobic morfo - ale kiedy kurde? -
Misia temat teściów pominę.
Pati jeśli oferta pracy dla męża jest taka korzystna to warto się zastanowić nad opiekunką.
Malenq hehe mówisz że zielone to standard. To mnie pocieszyłaś.
Freja już coraz bliżej.
Smoku moja Zuza ciepłolubna więc jak wczoraj było cieplutko to ubrałam jej cienki kaftanik i cienki pajacyk. Na sam rampers jeszcze się nie odważyłam, u nas nie było jeszcze takiego ciepła a w południe kiedy słońce grzeje najbardziej z nią nie wychodzę. Też boję się przeziębienia u Zuzi, wolę cieplej niż za cienko no bo niby słońce świeciło ale wiaterek jednak był chłodny.
Czapeczkę na uszka zakładam zawsze, mam cieplejsze i cieńsze więc w zależności od pogody.
I ja kombinezony zakładam cały czas, bo mam różne - grubsze i cienkie, i jest mi najwygodniej, żadnych sweterków ani innych bajerków, tylko cienki kombinezon lub pajacyk używam jako ubranko wierzchnie i spokój.A jak ciepło to pajacyk rozpinam i już.
Maniek jakie autko nabyłaś?
c.d.n.
Pati Belgia lubi tę wiadomość
-
A właśnie pytałam położnej nt ubierania dzieciaczka i przegrzewania
Mowi że lepiej cieniej ubrać niż zapocic dziecko, bo wtedy dopiero moze sie rozchorować
A odnośnie kremów z filtrem to poleca ziajke lub babydream
No i mowi ze mozna dopadać herbatka z Humany
aaaa i moge juz zaczac nosic pas poporodowy
czy któras z Was uzywa/uzywała? jaki polecacie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 13:17
-
nick nieaktualny
-
Tak Kroko - coraz bliżej i jak spanie mnie w I trym nie brało to chyba teraz będę nadrabiać, nie jestem zmęczona czy cos tylko senna jak po jakiś pigułkach cholercia!
no nic
pranie powieszone, kolejne się pierze, obiad już prawie gotowy
zbieram się na poszukiwania białych getrów dla mojego muchomorka na przedstawieniemam nadzieję że w szmateksie znajde bo nie chcę na jeden raz kupować
kurcze zrobiło się gorąco a ja młodego rano do przedszkola wysłałam w kaloszach kurtce, z parasolem i w długich gaciach
chyba mu sandałki i krótkie spodnie wezmę
trudno jak nas zleje to będzie miał frajde
Biedra - kiedy robiłaś wymaz na GBSa i ile się na to czeka - bo ty jakoś tydzień przedemną jesteś więc skoro masz wynik to ja chyba powinnam już zacząć sie za badaniem rozglądać ?Misi@, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
a
młodemu chciałam pokazać ile bąbel waży
więc dałam mu do potrzymania dwa kartony soku i kostkę masła - i powiem wam że się sama zdziwiłam że to takie ciezki - jak mi sie to tak w tym brzuchu lekko nosi to nie wiem?Misi@, Nieukowa lubią tę wiadomość
-
Kroko nabyłam Chryslera Grand Voyager...podoba mi się i jak siedziałąm w nim to fajnie wysoko i przestronnie i w sumie od mojego dotychczasowego auta jest w sumie tylko 20 cm dłuższy wiec nie powinnam mieć wielkich trudności...mam taką nadzieję.
Dziś mam absolutny brak mocy, zjadłam rosół i nic.Malenq, Krokodylica lubią tę wiadomość
Maniek
-
nick nieaktualnyDziewczyny mam wyniki, ale nie otwieram, czekam na męża i razem bedziemy sprawdzać, obiecałam mu to
ech ręce swędzą...
Ale mały mi sie wierci i to prosto w zrosty ;p
troszkę powiercił sie rano- standart, bo byłam głodna, a zawsze po przebudzeniu odmawiam nowenne pompejską, potem ide się myć i dopiero śniadanko a mały sie niecierpliwi wówczas...potem był spokój i jak mnie po znużyło po nauce i chciałam sie położyć, to mały zaczął mnie łaskotac i fikać
No i teraz pewnie głodny, ale obiadek jemy o 16:00 więc musimy jeszcze poczekać ;p