Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Pati trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze!
Ari zdrówka dla Ciebie i piesa
Blondik Tobie również zdroweczka!
Freja podziwiam za chęć porodu rodzinnego ja bym chyba mojego zagryzla za jego teksty i nadpobudliwość swoją drogą chyba mala tez temperament ma po tacie
Biedra gratki dobrych wyników.
Pominięte Przepraszam i pozdrawiamPati Belgia lubi tę wiadomość
-
Smoku - jak byśmy już raz nie rodzili razem to bym też chyba odpuściła, ale był, przydał się i chcę jeszcze raz mieć wsparcie
ostatnio wypełniał za mnie w ostatniej chwili ankietę anestezjologiczną bo nie wytrzymałam bólu i chciałam zzo, ja sie tylko podpisałam bo przy skurczach partych to juz człowiek nie myśli trzeźwowięc nie wyobrażam sobie że za czeka za drzwiami i będzie książkę czytał ;/
-
Wiem wiem ze juz rodziliscie i za to też podziwiam
mnie po prostu odpowiadał układ ja i położna oczywiście potem dojechala ciotka i druga położna i na koniec lekarz do pomocy...ludzi było dość a mój na pewno tylko by mnie zdenerwował
Freja lubi tę wiadomość
-
Smoku a próbowałaś delikol? Na trawienie laktozy? spróbuj
Freja, mam nadzieję, ze mąż jednak okaże wsparcie i w razie godziny W się spisze..ale póki co, nie przemęczaj sie, coby dzieciak nie chciał wychodzić za wcześnie
Blondik, ja mam przewijak nakładany na łóżeczko. To co zapodałaś fajne, ale ja miałam używane. A co do chusty, to możliwe, że będę sprzedawać, bo na mnie jest za długa, ale czekam czy uda mi się kupic nosidełko Tula - choć są kosmicznie drogie ;/
Pati, póki co się nie zamartwiaj.. podobno normy się zmieniają.. ja miałam przy Tymku 146 i lekarz nie mówił, ze mam cukrzycę i nie kazał diety wprowadzać, a Tymek urodził się 3140, więc nie jakiś wielki
buziaki dla wszystkichPati Belgia lubi tę wiadomość
-
Blondik - łózeczka nie kupuję bo mam, ale mam takie zwykłe dla malucha 120x60cm, potem dzieciaki dostały odrazu łóżka "dorosłe" bo młoda strasznie chciała mieć pietrowe (choć była jeszcze jedynaczką) i dostała takie piętrowe (dwa łóżka jedno na drugim) 200x90, można je ustawić jako piętrowe lub oddzielnie jako dwa niezależne - o coś takiego mamy http://sprzedajemy.pl/lozko-pietrowe,284614
i teraz młody jak wyrósł z łożeczka to spał już w tym dużym
kołyski nie mam i nie miałam - nie wiem czy potrzebna, jak był kłopot to bujałam w foteliku samochodowym albo w godnoli wózka - miała pod spodem takei profile że można było jak kołyske użyć
a przewijak
przy młodej to był wogóle stół w duzym pokoju ( u rodziców mieszkałam jeszcze i na tym samym stole mnie przewijali ) potem mialam stoliczek,
przy młodym miałam przewijak (wysoki stolik przykręcony do ściany) - bardzo wygodne
a teraz z braku miejsca będzie nakladka na łóżeczko - ale nie kupujemy, mąż już dociął płytę meblową i zrobi boczki aby się mały nie sturlał i na to kocyk+ podkład jednorazowy
a na kąpiel - to najlepsza byla pralka w łazience
-
Dziewczyny kiedy robi się ostatnią morfologię i badanie moczu przed porodem? są jakieś normy? tzn. że nie powinno być wczesneij niż... miesiac, 2 tyg przed terminem?
bo chcę zrobić ten pakiet w diagnostyce http://www.kobieta.diagnostyka.pl/#!pakiet-w-ciazy/c1pvm
i nie chciała bym już powtarzać
a muszę mieć wyniki toxo i cytomegali na wizytę 8 czerwca - nie będzie za wcześnie jak zrobię np. 1-2 czerwca? termin mam na 8 lipca -
kurcze sie rozpisalyscie - pozniej nadrobie, natomoiast mam pytanko do mam kp:
co moge zastosowac na ból gardła? boli mnie jakos dziwnie z jednej strony, musze isc do apteki i cos na to zaaplikowac -
Lara - co prawda teraz nie karmię ale 5 lat karmiłam
ja bym wzięła imbir - plasterek do ssania/pogryzania - mój mały na czosnek też się nie krzywił, ISLA działa też łagodząco i jest bezpieczna, można płukać wodą utlenioną, lub dentosanem, dentoseptem itp, chyba mógł by być też TYMSAL - w ciąży niewskazany ale po już chyba można
ja w ciąży tantum verde psikałam
ale myślę że jak w aptece zapytasz to Ci doradząWiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 10:52
-
wlasnie tez mysle o tantum, ale rzeczywiscie spytam...
zaraz sprobuje przeplukac gardlo starym dobrym sposobem - woda z sola
dzis odwiedzaja nas kolezanka z corcia, u ktorej bylam jeszcze przed moim porodem : dzis rewizytamusze po ciasto jakies skoczyc
-
smoczku dziękuję
co do pieska to maluch dostał wczoraj zastrzyki (bagatela tylko 40 zl- cholerka trzeba było się uczyć weterynarii) przeciwbólowy, antybiotyk i przeciwzapalny i dziś mamy jechać znów, jak wyleczymy stan zapalny czeka nas zabieg - ściąganie kamienia (znów) ale w sumie to dobrze bo jak wyleczymy mu paszczę to będzie świeżo przygotowany do przyjęcia maleństwa
nie będzie w domu tyle zarazków
-
Konwi nie wiem sama małej daje krople biogaia wcześniej dicoflor i nie będę teraz zmieniać mleko tez niby dla dzieci z nietolerancja laktozy i na kolki wydaje mi się ze juz wyczerpał am możliwości...a leków masa witamina D furagin żelazo syrop debridat 3 razy dziennie i ta biogaia nie ogarniam musze wszystko sobie notować. Ale dzięki może za jakiś czas spróbuję. Choć może być tak że na moja nie ma sposobu
-
Smoku współczuję ;( Codziennie się z kolkami zmagacie?
Ja jutro kończę 37 tydzień ciążyFotka na sportowo bo zaraz wybijam do lasku z kumpelą na spacer
Kurcze tak w ubraniu się brzuchol mniejszy wydaje jakiś...
Malenq, Smoczyca1, Misi@, Freja, konwalianka, Blondik, MANIEK, LaRa, Pati Belgia lubią tę wiadomość
-
Nieukowa - gratuluję 37 tygodnia
brzusio zgrabny - a wizualna wielkość zależy bardzo od rodzaju ubrania
od 8 rano mam skurcze co 30-40 minut
tylko się zastanawiam czy to tak cały dzień zamierza....