X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia LAMPĄ UV? To strasznie niszczy oczy... mamy UVkę w labie i wystarczy spojrzeć na nią przez kilka sekund żeby całkiem się załzawić i żeby cię potem piekły... kilka minut ekspozycji na UVB+C niszczy nieodwracalnie plamkę żółtą w oku...

Mąż mnie wyśmiał bo chcę trawnik skosić ;( że nie mam już kwalifikacji skoro nawet nie potrafię sobie bożeny skosić...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 15:01

MANIEK, Arienna, PsotkaKotka, Blondik, Pati Belgia lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście nie cały czas i nie świeci się tą lapom w oczy dziecka tylko na przedmioty, by miały rażące i bardziej intensywne kolory :)

EDIT
    Tu jest wzmianka o wykorzystaniu lampy uv akurat w stymulacji dzieci z autyzmem, ale stosuje się to zabawe wśród dzieci słabo widzących
    Lampa ultrafioletowa oświetla elementy, które pokryte są substancją świecącą UV np. piłeczki, pałeczki, plastelina, flamastry itp.Ćwiczenia i zabawy z jej wykorzystaniem pobudzają zmysł wzroku, usprawniają manualnie dostarczają ciekawych wrażeń i sprawiają dużo przyjemności dzieciom z autyzmem.

Uwagi dotyczące wszystkich ćwiczeń w świetle ultrafioletowym:

 jeżeli dziecko boi się ciemności, zaczynam ćwiczenia w pomieszczeniu częściowo zaciemnionym;
     rozpoczynając naukę wielu ćwiczeń wspomagam dziecko w ich wykonywaniu podtrzymując je za rękę;
     przy ćwiczeniach w ciemni używam przedmiotów fluoryzujących, odbijających światło;
     ilość propozycji w danym ćwiczeniu według zaleceń indywidualnych;
     maksymalny czas trwania jednej sesji w ciemni nie może przekraczać 5 min., a przerwa miedzy sesjami wynosi minimum 30 min.
     w przypadku epilepsji konieczna konsultacja z neurologiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 15:27

Nieukowa lubi tę wiadomość

• zgredka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde blaszka: wiele się jeszcze muszę nauczyć.

Chyba muszę powtórzyć kurację antyhemoroidowa, bo cos mnie zaczyna pobolewac. ;(

Mała zasnęła wreszcie (od 7)

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej doczytałam Was.
    Nieukowa lubie za spostrzeżenia męża:) i super wyglądasz.

Freya mój mąż się cały czas zastanawiał czy być ze mną przy porodzie...mówił że boi się tego widoku i mnie takiej męczącej się ale na sr położna powiedziała kilka ważnych rzeczy i się przekonał uznając swoją ważną rolę m.in bycia łącznikiem między mną a położną bo przecież w I fazie położna tylko zagląda co jakiś czas...więc mąż jest niezbędny żeby w razie W wołać kogoś czy np podać pić..poza tym powiedziała że w II fazie jak główka się rodzi i panowie chcą uczestniczyć to tylko i wyłącznie mają być za plecami rodzącej bez zaglądania w krocze!!!! lub wyjść za parawanik ( w moim szpitalu który wybrałam jest taka opcja żeby się schować na ten kulminacyjny moment) i tak zdecydowaliśmy że on się na tą chwile schowa będzie słyszał ale faceci to wzrokowcy a i ja się będę lepiej czuła...jak ptyś się urodzi to go zawołamy ja go najpierw zakanguruje a potem mój mąż:) jest tym faktem bardzo podekscytowany :)Freju ja na Twoim miejscu "zaklepałabym" jakąś dodatkową osobę gdyby mąż się jednak nie zdecydował bo najważniejsze będzie Twoje poczucie bezpieczeństwa i pomoc tej drugiej osoby a może męża to też przekona że ktoś inny będzie Ci towarzyszył i się jednak zdecyduje:)

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa Malenq super podpowiedź na zabawy. Jak już jesteśmy w temacie ...dziś jechałam sobie autem i się zastanawiałam czy nie będę się bała jechać z małą...że zamiast patrzeć na droge to będę się na nią gapić...trochę się boje. jakie macie doświadczenia?

z innej beczki ile paczek podkładów poprodowych brałyście do szpitala???

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Arienna Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jej póki co przerażają mnie takie dziecięce zabawy... wiem przestawi mi się, ale póki co jakoś sobie nie wyobrażam sobie w takiej wersji :P

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie dawali w szpitalu, ale zeszły też moje...mocno ze leciało....miałam 20szt

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek ja biore ok 25szt podkaładów poporodowych

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MANIEK ja już się od tyg. psychicznie przygotowuję do rodzenia... nawet oglądałam na youtubie mało smaczne ujęcia 2 fazy porodu i nie dziwię się że mężowie mogą nie chcieć tego oglądać i że powinni widzieć tylko plecy swojej kobitki :P
    W ogóle lekka masakra, czytałam opowieść kobietki, która miała jakąś szybę naprzeciwko swojego krocza i widziała swoje parcie :P Ja bym chciała trzymać rękę na główce jak się będzie mały rodzić, ale widzieć tego absolutnie bym nie chciała z perspektywy położnych :) Śluz, krew, chlustające wody, niedogolona bożena, rozciągające się krocze, więcej krwi itd... :P

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki za info.

No tak Nieukowa sama nie chciałabym też oglądać i ja się nie odważę odpalić you tuba....wiesz w ckm czy playboyu nie pokazują bożeny w trakcie porodu....więc wyobraźnia faceta w tym temacie jest mocno ograniczona ale co się dziwić....swoją drogą podziwiam wszystkie położne....nie tylko za te widoki ale za cierpliwość.

Nieukowa, Misi@ lubią tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

Wysłany: 22 maja 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukawa nio ja tez chciałabym dotknąc główki Lilki to dje powera :) przy Zuzi nikt mi nie zaproponował :/ ale widziec tez bym nie chciała :P niektóre laski ponoc lusterko specjalne biora hehe

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaa przypomniało mi się ( masakra mam budyń zamiast mózgu ostatnio coraz bardziej i położna mówiła że ten stan się pogorszy do 2 m-cy po porodzie - potem znormalnieje) więc mam łóżeczko takie normalne dziecięce i przewijak na nim , dziś od mojego szefa dostałam stelaż i wanienkę więc będę kąpać w pokoiku dziecka...taki mam plan.

Nieukowa, Misi@ lubią tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Położna mówiła że są laski które w makijażu do porodu przychodzą :/ i są poruszone bardzo faktem że niekorzystnie wyglądają....poza tym rewia mody...kalpki z puszkiem + torby spakowane jakby miesiąc w szpitalu chciały siedzieć....masakra

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

Wysłany: 22 maja 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wiesz ja jak przygotowałam rzeczy do szpitala to tez sie przeraziłam ile tego jest i wyjdzie wielka torba

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja gadam caly czas cos do DOminika. Ale ja tak zawsze gadam nawet jak nikogo nie ma ;). gadam "do ludzi" hehe jak jestem sama to teraz gadam do dziecka. U mnie to bardzo wazne bo on musi byc dwujezyczny i ja musze mu duzo po polsku odpowiadac. Czasem tez cos czytam, na przyklad dzisiaj jakis post z forum :P. Nie byl zainteresowany jednak ;).
    Ehhh ciezko tak caly dzien z dzieckiem. Wyczerpujace to troche bo ciagle czyms go trzeba zajmowac a on taki jeszcze malusi ze ciezko wymyslic co go zainteresuje.

Krokodylica lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie chcialam zeby maz widzial moja picze przy porodzie ale na koncu bylo mi juz wszystko jedno i moglby mi nawet porod przyjmowac. No ale tak czy siak wyjeli go przez brzuch...

Przypomnialo mi sie jak polozna oproznila mi pecherz. A ja do niej zeby mi pokazala ;D. Myslalam ze ona mi pecherz plodowy przebila a to siki byly hehe.

Misi@ lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka ja prawie sama opróżniłam pęcherz jak to przeczytałam :D

Krokodylica lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka ja Ci się nie dziwie że CI było już wszystko jedno co Twój mąż czy ktokolwiek będzie oglądał...też było by mi obojętne po takim czasie w bólach i bez snu.

U mnie posiew znów pozytywny nosz kuuuuuuuuuuuuuuua czekam teraz na tel od mojej gin jaka decyzja (chociaż jakoś wiem) że mnie szpital czeka:(

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja spakowalam najpotrzebniejsze, a potem S mi donosił. W szpitalu byly podkłady ale ja dodatkowo zuzylam swoje 2-3 paczki bella.

Mój uważał, ze jest potrzebny w pierwszej fazie, bo kobieta z bólem może nie ogarniac rzeczywistości..
    Mała właśnie mnie tak gryzie, ze zaraz padne..

I ogladam "pamiętniki z wakacji" to jest dopiero dno (w sensie ze ja oglądająca)..

Chciałam jechać dziś oglądać w smyku lezaczki a potem zamówić (na mecie promo) ale oczywiście mój nie chciał (patalach) woli jutro, a jutro to będzie jego córka i będą chodzić jak ślimaki wrrr

Aaaa właśnie: u nas na sr mówiło ze facet stoi z tylu przy głowie i nic nie widzi, no i mój tak stal, ale po porodzie lazil i mógł widzieć wsio szycie itd

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 18:39

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk

Wysłany: 22 maja 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek czekmay razem z tobą na decyzje ginki

Psotka no nie poplułam monitor hehehe dobre dobre

ja juz spakowana na wyjazd jeszcze tylko jak zwykle mąż musi dorzucić swoje ciuchy i bedzie git

mała sie wypych a brzuch już 4 razy dziś twardniał ale tak jakoś znośnie potem czuje jak mała napiera na dół i pomału mija

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

‹‹ 852 853 854 855 856 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ