Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej, dziewczyny pomóżcie!
Do 3 czerwca muszę wybrać rodzaj szczepienia, czy NFZ-towskie czy skojarzone 6 w 1?
Napiszcie jakimi szczepionkami szczepilyscie i czy na rotawirusy i pneumokoki tez? -
nick nieaktualnyLaRa wrote:Hej, dziewczyny pomóżcie!
Do 3 czerwca muszę wybrać rodzaj szczepienia, czy NFZ-towskie czy skojarzone 6 w 1?
Napiszcie jakimi szczepionkami szczepilyscie i czy na rotawirusy i pneumokoki tez?
pierwsza szczepionka była na NFZ 3 wkłócia - źle ją zniosła...
druga ostatnio 6w1 jedno wkłócie, kilka łez... zero gorączki itp. tylko przy nich jest o jedno więcej szczepień na WZW....
\
pneumo, rota itp nie szczepimy -
dzieki dziewczyny, a jak to jest z iloscia powtorzen tej skojarzonej? 4 razy? i za kazdym razem to koszt ok 200 zl (u mnie 210 zł za 6w1/ 140 za 5w1)?
no za cholere nie wiem co z tym tematem zrobic... -
nick nieaktualny
-
Misia zamówiłam wąską butlę, mamy już 2 posiłki z niej za sobą, zobaczymy jak będzie.
Nieukowa cieszę się że ogarniasz pierwsza pomoc. Mam nadzieję że się nie przyda ale lepiej wiedzieć!
Blondik, ja mam zwykłe łóżeczko. Jak dzieciak podrośnie to kupię mu łóżko. Przewijak mam twardy nakładany na łóżeczko - bardzo praktyczny.
Kołyskę mam, ale jakoś nie używam.
Smoku, współczuję kolek. Ale pisałaś że zmiana mleka pomogła?
Kotka ja mam bujaczek, daję Zuzę w nim np do kuchni, jeśli robię obiad i ona jak mnie obserwuje to zwykle jest grzeczna.I gadam do niej. Pierdoły opowiadam.
Ona dzięki temu też chętnie "mówi", leży w bujaku i gada "eeee eee guuu geeee".
A dziś powiedziała nawet "maaa".
Dziś byłam u fryzjera na farbowaniu i podcięciu, Zuzią zajmowała się teściowa, po tym dniu stwierdzam że nie mam zamiaru się więcej denerwować i poproszę ją o opiekę nad Zuzią tylko w ostateczności! A kontakty ograniczam do niezbędnego minimum. -
Ja jutro lece do smyka ogladac bujaczki.
mala zasnela po kapieli, a nie spala od rana (od 6 zebraloby sie razem ze 2h snu). licze wiec, ze przespi do rana...
zapobiegawczo i ja sie poloze
Kroko: racja, po co masz sie denerwowac tesciowa..Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Jakby tu sie przywitać o tej godzinie..... Dobra noc???? Jakkolwiek.... Czesc
My sie od godzinki karmimy, a raczej karmimy i śpimy
Tez dzis uderzamy do smyka bo sa wyprzedaże 50% a mam w planach kupić małej kilka rzeczy
No! To, dobranoc -
Dobry...
Freja chyba mnie zarazilas skurczamiJestem niewyspana.
Wczoraj wieczorem mialam regularne skurcze co 3-4minuty podobne jak ty ostatnio, slabe ale narobily mi stracha bo maz w delegacji do niedzieli...
Potem sie uspokoilo, ale caly brzuch mnie od nich boli jakbym miala zakwasy- to normalne? Ktoras wie?
Donoszona jestema teraz wracam spac!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2015, 06:28
Pati Belgia, Koniara, Blondik, MANIEK, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Ja karmilam o 4 ale wtedy nie w glowie mi net bo jestem nieprzytomna..
Dzis najpierw gin na ogladanie mnie, potem smykol
Nieukowa ja nie wiem bo jak ja takie mialam to pojechalam na porodowke i je skutecznie zakonczylismyWiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2015, 08:05
Nieukowa lubi tę wiadomość
-
Hej kochane
Uff nadrobilam Was
Lara tu w Belgii szczepionki sa tylko skojarzone i polecam gorąco. Marcel nigdy mi nie goraczkowal po nich no i tylko jedno ukłucie. Pneumokoki i Rota sa tu refundowane wiec Marcel je ma i Roxane tez bedzie miała. Polecam.
Maleńka ja tez Marcelowi spiewalam, tańczyłem z nim, mówiłam, czytałam zmienialam barwę głosu, turlalam go na kocyku i pokazywalam kolry, ktore juz widział
Konwalianki i ja zmienialam otoczenie i obiekt leżenia, łóżeczko, huśtawka, leżaczek. Zabieralam go wszędzie ze sobą, nawet do ubikacji bo bałam sie go zostawić samego
Blondik ja kupilam i Kołyske i łóżeczko ale to ze względu na to, ze mam duży dom. Kołyska bedzie stała w sypialni a łóżeczko w salonie bo większość czasu bede spędzała w salonie
Nieukowa masz śliczny brzuszek. Wyglądasz kwitnące no i gratulacje donoszonej ciążyteraz tylko będziemy czekać na dzidziolka
Maniek bardzo Ci współczuje tych wyników. Trzymam kciuki żebyś wkoncu zobaczyła posiew ujemny...
Co do porodów rodzinnych... Ja rodziłam Marcela z Tomkiem i byłam mega szczęśliwa. On tez. Bardzo mi pomógł w pierwszej fazie porodu. Podawał picie, przynosił lody no i mnie rozluznial. Kiedy padlam stali mi obok głowy i nagrywał. Mamy super pamiątkę. Teraz tez tak zrobimy. Ostatnio zazartowalam sobie, ze mamę wezmę zamiast niego. Sie chłopak strasznie oburzyłale oczywiście rozumiem dziewczyny, ktore nie chcą rodzic ze swoimi partnerami. To bardzo indywidualna sprawa. Ja przy mezy czuje sie bezpieczniej
Słuchajcie. Ja mam jakies jazdy z tym cukrem... Wczoraj z mama pojechlysmy na targ warzywna-owocowy. Mamy taki co piątek gdzie stoją tylko farmerzy. Mozna nawet mleko od krowy kupićno i przy każdych owocach zastanawiałam sie czy aby nie maja za wysokiej wartości cukru... Az mama wkoncu mi powiedziała, ze do badania muszę jeść normalnie. No i ma racje... Niech badania bedą zrobione po tym jak sie anomalie odżywiam...
Aaa jeszcze jedno..
Nieukowa może Ty będziesz wiedziała... Teraz dostaliśmy od gina receptę na szczepionkę dla mnie i meza ale nie dosluchalam od czego bo byłam załamana tym cukrem. Ale pamietam, ze mówił coś o jakimś kaszlu... Czy wiesz o jak szczepionkę chodzi?
Ależ sie rozpisałam
Miłego dzionka kochane gangstereczkiNieukowa, Malenq lubią tę wiadomość
-
Możliwe że krztusiec, tężec, błonica.
Ze strony PZH: (szczepienia.pzh.gov.pl/main.php?p=3&id=80&sz=236&to=szczepionka)
Quote:Z powodu coraz częstszych zachorowań na krztusiec starszej młodzieży i dorosłych w wielu krajach wprowadzono szczepienia w tych grupach wiekowych.
Dawka przypominająca szczepionki przeciw błonicy, tężcowi i krztuścowi dTap (z obniżoną zawartością antygenów błonicy i krztuśca) podawana raz na 10 lat jest zalecana dla:
• młodzieży w wieku 14 lub 19 lat,
• personelowi medycznemu oddziałów neonatologicznych i pediatrycznych,
• wszystkim osobom mającym kontakt lub mogącym mieć kontakt z niemowlętami,
• kobietom w ciąży (optymalnie w 3 trymestrze).Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2015, 09:01
Pati Belgia lubi tę wiadomość
-
Nieukowa wrote:Możliwe że krztusiec, tężec, błonica.
Ze strony PZH: (szczepienia.pzh.gov.pl/main.php?p=3&id=80&sz=236&to=szczepionka)
Quote:Z powodu coraz częstszych zachorowań na krztusiec starszej młodzieży i dorosłych w wielu krajach wprowadzono szczepienia w tych grupach wiekowych.
Dawka przypominająca szczepionki przeciw błonicy, tężcowi i krztuścowi dTap (z obniżoną zawartością antygenów błonicy i krztuśca) podawana raz na 10 lat jest zalecana dla:
• młodzieży w wieku 14 lub 19 lat,
• personelowi medycznemu oddziałów neonatologicznych i pediatrycznych,
• wszystkim osobom mającym kontakt lub mogącym mieć kontakt z niemowlętami,
• kobietom w ciąży (optymalnie w 3 trymestrze). -
nick nieaktualny