X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • beszka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwi, mam nadz ze rozszerzenie diety wam pomize. Nam pomoglo....moja mama musiala mojemu kilkutygodniiwemu bratu podawac kilka kropli soku z jakiegos owoca na zaparcia. Lekarz mowil, ze to lepsze od lekow...no i pomoglo :)

U nas rowniez zalecja wprowadzenie stalych pokarmow po 6 mies.jesli dzievko jest na piersi i ladnie przybiera

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc mamusie:-D

• zgredka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq: chyba ten co polecalas in genuity hybrydowy (słonik) , a ile waży teraz Twoja Kosia?

Ja właśnie karmię, ale mała takie bąki wali, że strace przytomność..
    Ja też chcę wprowadzic po 6m inny pokarm
    Dziś wsadziliamy ją do baseniku-maty, oczywiście jeszcze nie jest mega zainteresowana, ale starsza chciała...

AAA i gin dal mi globulko na polepszenie sluzowki cicatr coś tam, włożylam i.. Wypadło. Czyzbym się tam tak rozklapila?
    Załamka.. Ale w serduchowaniu było wąsko jakby .. Gaddemet..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2015, 23:05

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka, cicatridina.
    Ona się tak wysuwa z powrotem bo jest śliska. Aplikuj na leżąco.

Mi położna kazała wprowadzać inne pokarmy od początku 5 miesiąca, wszystko mam rozpisane, więc tak też będę robić.

Konwalia jabłuszko na pewno pomoże.

zgredka lubi tę wiadomość

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :-)

Milego dnia wpadlam zyczyc :-)

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredziu moja mała prawie 7kg hehehe a zdjątko na FB widziałam, urocze ona taka malutka w nim:-D
    Również życzę miłego dnia:-D

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maleńka masz racje z tym wprowadzaniem stałych pokarmów. Ja zaczęłam wprowadzać od 4 miesiąca ze względu na ostry przebieg refluksu u Marcela. Także zwracam honor ;-)

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej misie :)

ja wczoraj też byłam w Smyku i zakochałam się :D

muszę tam zabrać teściów bo chcą dzidziowi kupić łóżeczko... co prawda teściowej się podobają inne niż mnie ;) ale cóż trzeba będzie znaleźć jakiś kompromis :P

teściowa się rozkleja nad łóżeczkami białymi wyglądającymi jak łóżeczko noworodkowej dziewczynki rodem z filmów amerykańskich :P typu:

Posciel-dla-dzieci-MK-hamak-fiolet-szyfon.jpg

znów ja bym się skłaniała w kierunku czegoś takiego:

15190.jpg

lub nawet:

caretero-grande-lozeczko-turystyczne-blue-m-iext22715815.jpg

póki co nie będziemy mieć pokoju dziecięcego bo nie mamy możliwości (tylko dwa pokoje i jeden przechodni- więc wolałabym coś co będę mogła swobodnie przenieść do dużego pokoju na dzień a łóżeczko takie jak na pierwszy zdjęciu jest nie dość że ciężkie to jeszcze pięknie wygląda jak jest cały pokoik tak zrobiony, po za tym kosztuje powyżej tysiąca i jeszcze na dodatek dzidziuś polezy w nim ile rok??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2015, 09:03

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oglądaliśmy też foteliki / nosidła i leżaczki... normalnie oszalałam :D a mąż po 40 minutach mówi- chodź stąd bo zaraz zacznę kupować a nie znamy jeszcze płci :D

zastanawiamy się tylko czy kupić fotelik samochodowy zwykły czy takie co jak się wypnie robi się z niego nosidło.... bo nosidło by się przydało.... ale dzidziuś pojeździ w tym max 12 miesięcy potem trzeba kupić fotelik siedzący, znów fotelik siedzący z wkładką dla noworodków jest duzo droższy starcza na kilka lat, ale znów trzeba dokupić nosidło ... i mamy zagwozdkę

ewebii4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy fotelik nosidło z isofix rewelacja, i mamy tez juz fotelik wpinany na stale dla starszego dziecka.....
    Stawiałabym na łóżeczko zwykłe sosnowe, lekkie...turystyczne z samej nazwy jest turystycznie, a materwcyk musi być dla dziecka co śpi każdą noc w łóżeczku...a może kołyska skarbie??? Ona służy prawie do 6m i można nmia jeździć po domku...bo może się zdarzyć ze Wasze maleństwo będzie spało z Wami a łóżeczko będzie stało puste..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2015, 09:27

• zgredka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mwk z isofix nosidlo..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

U nas noc ciężka, tzn Anulka stwierdziła ze chyba życie nocne bardziej jej sie podoba :( teraz odsypia przytulona do (.) a ja muszę nas zacząć przygotowywać do wyjścia do Kościoła, a zimnooooooo u mnie niesamowicie!

Arienko, ja mam właśnie łóżeczko z Klups, zyrafke :) na razie z niego nie korzystamy za bardzo (tylko z przewijaka na nim) bo maluszek spi z nami. W ciagu dnia ja tam układam na kilka chwil gdy potrzebuje coś zrobic. Te łóżeczko sprawdza sie do 3 rz.

Miłej niedzieli

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie ja jestem najbardziej za tym z żyrafką, będę sę starać by dzidziuś jednak nie spał z nami bo nam piesek do łózka włazi więc nie dość że w 4 będzie ciasno :P to jeszcze mąż śpi na 3/4 łóżka :P rozpycha się dziad ... a tak poważnie to jeszcze mamy czas i zobaczymy

ewebii4.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienka: tez tak mówiła, a teraz spie z małą i psem..

Ja mam lozeczko 120x60 białe cale z małym delfinkiem ma węższym boku

Arienna, konwalianka lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ari, ja śpię z malzem, mała a i czasami pies z nami :) a duży jest :)

zgredka, Arienna, Blondik lubią tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, wiecie, nie sądziłam ze bedzie taki problem z organizacja chrzcin ;(
    Każdy termin dla gości jest be, juz nawet wyczuwam ze sa źli co niektórzy :(
    Wstępnie chcieliśmy chrzcic mała w pierwsza niedziele lipca (chrzty sa tylko w pierwsza niedziele każdego miesiąca ) niestety chrzestnej nie pasuje bo juz wcześniej z rodzina mieli zabukowany weekend nad morzem.... Pozatym termin w restauracji tez zajęty, wiec przenieśliśmy na sierpień. No i tu znow problem bo kuzynka ma wtedy tydzień urlopu, jedzie na Woodstock i jej nie pasuje :( i sie wkurzyła chyba na mnie :(
    Chrzestny chce wyjechać do pracy za granice (jeszcze nie wie o zmianie terminu na sierpień)
    Na wrzesień czekać nie będę bo tez mamy wtedy swoje plany....

I tak mi wszyscy mieszają :(

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, tez chciałam w lipcu, to muszę się zacząć organizować..
    Ja bym chciała nie na mszy..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uhh wygonilam meza z dzieckiem na spacer w chuscie bo juz sie we mnie mordercze instynkty budzic zaczely. No nieznosny jest dzisiaj. Maz zajety szukaniem auta na podroz dla nas wiec ja caly dzien malego bawie.
    Rano pospal od 10 do 13 a potem cyrk caly czas. Chcialam go uspac tak zeby pospal od 16 do 18. Potem znowu od 18-20 spanie, 20-22 zabawa i potem juz spanko razem ze mna.
    Zasnal o tej 16 ale moze na pol godziny. O 18stej wpakowalam go do wozka po karmieniu i znowu pospal z pol godziny i wyl przez cala droge. W domu przewinal go maz,dalam cyca, zasnal...pospal 5min i znowu ryk. Mam dosc na dzisiaj :/
    I jeszcze w nocy pewnei jak zwykle da mi popalic. Budzi sie o 2:30, zje i zaczyna sie wiercic i sapac. Nie pomaga odbijanie i zmienianie pieluszki. Otulacz pomaga tylko na to ze sie nie wirci ale ciagle wydaje z siebie dzwieki (nie placze) i nei daje mi spac:/. Juz sie plecami do niego zaczelam odwracac czasem bo nie moge go sluchac bo on tak calutka noc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2015, 19:48

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehehnfajne zdanie '"chciałam żeby usnął....." kotka jakby Ci tu delikatnie napisać...a Ty zawsze robisz to co inni os Ciebie chcą???
    Ja chciałam dzisiaj aby mała poczekała jeszcze parę minut aby mleczko było ciepłe...nie było szans, wrzaskom nie było końca, wypiła "letnie"... Moja wina, mogłam wcześniej wstawić do grzania...
    Twój mały rośnie i nie będzie juz tyle snu, dzisiaj widocznie czuł się malo zmęczony....
    Connie zmienia faktu, że współczuję...mnie takie dni całkowicie "wypompowują"...

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Hehehehnfajne zdanie '"chciałam żeby usnął....." kotka jakby Ci tu delikatnie napisać...a Ty zawsze robisz to co inni os Ciebie chcą???
    Ja chciałam dzisiaj aby mała poczekała jeszcze parę minut aby mleczko było ciepłe...nie było szans, wrzaskom nie było końca, wypiła "letnie"... Moja wina, mogłam wcześniej wstawić do grzania...
    Twój mały rośnie i nie będzie juz tyle snu, dzisiaj widocznie czuł się malo zmęczony....
    Connie zmienia faktu, że współczuję...mnie takie dni całkowicie "wypompowują"...

Ja wiem wiem ze dzieci nie robia tego czego sie od nich oczekuje tylko wlasnie na odwrot ;).
    Niemniej wczoraj bylo bardzo dobrze. Spal dwa razy po 2-3h a potem od 20 do 23 zabawa i od 23 do 2:30 spanie.
    A dzisiaj byl zmeczony bo przy cycku zasypial szybko ale jak go tylko odlozylam to sie zaczynal placz :/. No i jeszcze ten glupi wozek, niby w nim pospal ale niedlugo i nie mogl zasnac bo u mnie na osiedlu takei sa drogi ze rzuca caly czas :/.
    Gorzej jak teraz zasnie w tej chuscie jak kamien. Bede go musiala max o 21 wybudzic bo inaczej nam spac nie da. Przedwczoraj jak zasnal o 19 tak obudzi
    l sie dopiero o 23 wiec sobie wyobraz jaka byla noc :/.
    ehhh
    ide poczytac ksiazke na balkon.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
‹‹ 855 856 857 858 859 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ