X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie tez miałam napisać ze Ania zaczęła wydawać z siebie dźwięki, czasem jest to nawet pisk :) i dzis kilka razy obdarzyła mnie prawdziwym uśmiechem :)
    Zacaluje ja na amen!

Blondik, Pati Belgia, Malenq, Krokodylica lubią tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wrrrr....ciśnienie mi chyba skacze...osttanio często mi się knagle kręci w głowie jak szybko wstanę, albo coś nagle zrobię...

problemy z facetami, ska ja to znam, zaplanowałam przemeblowanie w naszym dwupokojowym tymczasowym mieszkaniu i chciałam wceilić plan w życie juz teraz, póki mój J ma jeszcze dwa weekendy wolne...ale nie..przecież jeszcze jest czas. tylko ciekawe póxniej kiedy on to zrobi. ruszyła budowa i zaczął się sezon ślubny, więc od czerwca mojegoJ nie będzie w żaden weekend w domu... no,ale przeciez jest czas...
    Maniek, mąż zmądrzeje w końcu... ja też osttanio jestem "niedotykalska", bolą mnei piersi, plecy, a 0 19 już jestem ledwo przytomna...zanim mój się do mnie dobierze to juz jetsem na wpół uśpiona...eh...

Freja lubi tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manius rozumiem Cie kochana I mam nadzieje, ze Twoj maz tez zrozumie... bo jednak wsparcie potrzebne... zwlaszcza od meza. U nas tez czesto sprzeczki na tle potrzeb seksualnych malza... ale jakos potem sie godzimy... jednak dla faceta seks jewt naprawde bardzo wazny...
    Mam nadzieje, ze Manius I Tobie I Malenka Tobie ulozy sie z mezami. Trzymam za to bardzo mocno kciuki...

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Freja Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik - skąd ja to znam, ja z młodym usypiam przy bajce...
    więc jedyny sposób to poranki :) wtedy to jakoś tak człowiek ma więcej chęci

a u nas weekend owocny - nawet wczoraj udało nam się 2 odcinki wikingów obejrzeć (oczywiście zaległe) ale próbowaliśmy już od chyba 3 miesięcy coś obejrzeć :)

Freja, młoda 13, młody 4,młodszy 0, aniołek Olga 03.08.2014 (16tydz.)
    860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • CookieCookie Znajoma

Wysłany: 25 maja 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki trzymam za Was kciuki i jednocześnie bardzo proszę o wypełnienie ankietki. Nie jest łatwo teraz pisać pracę dyplomową, ale bardzo Was proszę o ułatwienie mi tego i wypełnienie krótkiej ankiety, która służy badaniom do pracy o lokowaniu produktu w serialach, filmach itd.

Dziękuję z góry za zrozumienie i pomoc :)

http://www.ankietka.pl/ankieta/191451/lokowanie.html

:*

ckaigywl60jihsii.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek tulam... Porozmawiaj z nim na chlodni jak bedziesz miec lepszy dzien...
    U mnie dolina na polu zawodowym... Chcialam isc na specjalizacje u nas na uni, ale z racji tego ze jeszcze nie skonczylam studiow, to mi przeleci kolo nosa. A u mas otwiera sie ja co 4 lata, wiec bede musiala majac male dziecko 200-300km w kazda strone dojezdzac do Lodzi, bo tam jest rekrutacja w zimie i do tego czasu juz dostane uprawnienia...
    Ech peszek...

Nici sie nie chce, chyba sprobuje ruszyc de i kupic cos slodkiego na otarcie lez...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 11:12

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej misie :)

jestem po badaniach cukru z glukozą... nawet nie była zła :)
    czas minął szybko, wzięłam sobie książkę :) tylko odklejając plaster( taki mocny mi przykleiła) zrobiłam sobie dwa krwiaki ... no cóż bywa :) zjadłam już śniadanko, teraz kawka i zabieram się za robotę a nie chce mi się strasznie :P

laski a jutro mój pierwszy dzień matki :D chyba kupię jakieś ciacho i zrobię dobrą kolację :)

Blondik, Pati Belgia, Krokodylica, Misi@ lubią tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no, świętujemy jutro :) ja mam jutro wizytę :) cieszę się i jak zwykle stresuję.
    za mną od kilku dni chodzi tort czekoladowy z tłustą czekoladową masą (najlepiej maslaną). jak na złośc w dwóch cukierniach w okolicy akurat takiego nie ma . bu :(

zjadłam opakowanie borówek i dopiero teraz pomyślalam o tym, że powinnam je umyć. ale ze mnie głupek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 11:35

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Freja Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmawiałam wczoraj ze szwagierką, i pytałam ile ta moja chrześnica ważyła przy urodzeniu bo nie pamiętałam - zdębiałam bo mała urodzona w terminie ważyła 2800g

mój bąbel na ostatnim USG tydzień temu 2200g prawie miał - a zakładając tempo przyrostu dotychczasowe czyli 250g/tydz. to już koło 2,5 kg pewnie ma a do końca jeszcze parę tygodni

teraz chrześnica waży 6 kg a ma 5,5 miesiąca

ciekawe to że czasem wcześniak potrafi ważyć więcej niż dziecko donoszone...

860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • Freja Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra zabieram się za łazienkę - muszę wynieść rzeczy i okleić to co zostaje przed tym malowaniem

860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane dziewczynki, ktore juz urodzily lub sa w bardziej zaawansowanej ciazy niz ja.... pytanko... mala od zawsze byla bardzo aktywna ale od dwoch dniu jest jakas taka leniwa... mniej sie rusza... czyto normalne na tym etapie ciazy? Moze to przez to, ze ma coraz mnoej miejsca? Juz nie pamietamjak to bylo z Marcelem.

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry weekend udany ciesze sie ze pojechalismy
    Zuza dziś w domu bo odsypiła zaraz zmykamy do sklepu :)
    potem zpiekanke robie
    pranie mnie czeka jeszcze 2 pralki
    i kompletujemy łóżeczko :)
    aaa 38 dni

Krokodylica lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Freja Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati - u mnie było podobnie, nie wiem czy była to aż tag nagła zmiana ale na pewno wcześniej było to więcej ruchów,
    fikołków itp

teraz to raczej, rozpychanie, rozciąganie rzadziej ale tak mocno że nie mogę tego nie zauważyć - szczególnie jak z łokcia w pęcherz dostaję albo bawi się łapkami przed buzią którą ma na szyjce... nie jest to przyjemne

policz ruchy, leżąc spokojnie -licz do 10 jak zmieścicie sie w 1 godzinie to jest ok, jak nie to zjedź coś słodkiego i licz jeszze raz

może mala też mieć "gorsze" dni - pogoda, ciśnienie itp i być bardziej ospała

Pati Belgia lubi tę wiadomość

860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • Freja Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedra -czas ucieka do końca coraz mniej nam zostało :) ja mam 44 dni

860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati nam pożołna mówiła żeby obserwować w jakich porach dnia dzieci są aktywne bo przeważnie są to stałe pory ( u mnie zawsze wieczorem między 21 do 23 i ranki między 10-12)...jak Cię coś niepokoi to wypij szklankę zimnej wody zawsze działa.

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati ja tak mialam ok 30tc... Potem nagle od 33tc maly sie zaczal wiercic duzo bardziej jiz wczesniej i tak juz mu zostalo... Dla mnie wazne bylo 3x dziennie zeby mu dal znac - po obudzeniu, w ciagu dnia i zaraz przed snem :)

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

wyborów nie komentuje, bo to nie miejsce na to.

W niedziele nie sprzatam, choc wtedy mam na to czas, bo maz siedzi z dzieckiem.

Freja jestem w szoku... Baba ma czelnosc. Mi tez tesciowa kiedys "napomknela" ze jak ona byla 3 razy w ciazy to zawsze chodzila w sukienkach, to jej powiedzialam "fajnie, a ja chodze w leginsach" i byl koniec tematu.

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny. Uspokoilyscie mnie. Mala sie rusza ale nie tak intensywnie jak zawsze... dlatego zaczelam sie martwic.

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż tez by sie poseksil, dobiera sie do mnie co chwile, ale ja sie jeszcze dobrze nie zagoilam i musi czekac. Dlugo czeka, cierpliwy jest trzeba przyznac.

Tak, jutro swietujemy. :)

Pati to normalne, mniej miejsca to raz a dwa to nasze dzieci tez miewaja leniwe dni. :) Grunt ze czujesz ruchy.

Biedro tyk tyk tyk hehe :)

Pati Belgia, Biedroneczka83 lubią tę wiadomość

• Arienna Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D ja też usłyszałam od teściowej w ramach ciekawostki że kiedyś to chodziły w fartuszkach i tunikach a nie jak teraz dziewczyny eksponują brzuchy w ciasnych lub przykrótkich koszulkach :P

a ja mam to gdzieś , będę nosić ciasne koszulki i tyle :D

Pati Belgia, Blondik, Krokodylica lubią tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
‹‹ 857 858 859 860 861 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ