Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja myślałam ze @ idzie ale jednak to fałszywy alarm i chyba to jeszcze te odchody poporodowe, a juz myślałam ze mam pms,a przed @ i tez od kilku dni jakaś rozdrażniona chodzę i fukam....
Zaraz biorę mała i jadę na ogrodek popodlewac wszystko -
Jak byłam z moja u lekarza to też była najchłodniejszym ubrana, co prawda wtedy było o niebo chłodniej niż dziś, ale dzieciaki w kurtalach zimowych były..
Ja padlam po obiedzie z małą u piersi, mała teraz sobie śpi a ja nadal mam lekki zgon..
-
DZIEWCZYNY
BĘDZIE ZUZIA
właśnie wróciliśmy z USGna 80% córa i to duża tak na tydzień starsza niż by to kalendarz pokazywał
jeszcze do mnie nie dociera ale cieszę siębeszka, zgredka, Krokodylica, Biedroneczka83, Pati Belgia, Nieukowa, LaRa, MANIEK, konwalianka lubią tę wiadomość
-
Ari zastanów sie nad Zuzią hehehe bo to strasznie uparte i charakterne dziewczynki hehehehe GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!
u mnie zaczyna byc miekko i krótko gin sie smiał ze 3 dni albo 3 tygnatura zrobi swoje ale mam miec torbe spakowana biżuterie juz zdjąć z palcy
nio w piątek mam usg zeby zobaczyc co i jak zero chodzenia po schodach i oszczedzac sie mamPati Belgia, Arienna lubią tę wiadomość
-
Właśnie dlatego Zuzia
ma być odważna i bezczelna po tatusiu a nie takie ciele jak mama
takim charakternym jest lepiej w życiu
tak po cichu liczyłam na synka bo u nas w rodzinie same baby się rodzą i chcieliśmy zostać bohaterami rodzinyale z córuni też się cieszę
trochę mnie lekarz wkurzył a raczej zaniepokoił, bo pytał czy robiliśmy prenatalne, jak mu powiedziałam że mój gin uznał że nie trzeba to zrobił taką dziwną minę i mówi: wie pani ja koledze nie będę bruździł w opinii ale moim zdaniem poronienie jest jak najbardziej wskazaniem. Pytam się - ale coś jest nie tak? a on na to- skąd wszystko jest ok, arytmii serduszka nie słyszę, dzidzia się rusza, wód płodowych sporo, ale tylko tyle mogę powiedzieć, prenatalne są dużo dokładniejsze, a potem jak po porodzie okazuje się że jednak coś jest nie do końca tak jak trzeba to pacjentki mają pretensje do lekarza, widzi pani ja nawet jakbym miał nagiąć trochę prawdę to piszę skierowanie tak aby pacjentka się na badania bezpłatnie dostała, tak na wszelki wypadek....
no i się zdenerwowałam, bo mogłam wymóc na moim ginie by mi skierowanie dałWiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2015, 19:32
Biedroneczka83, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
hm... w sumie tak
kurcze ale mała mnie wali główką w podbrzusze, myślałam że to kopniaki ale wyszło na USG że tam ma główkę
powiedział mi też że mam łożysko na pograniczu 1 i 2 stopnia, ale nie trzeba się tym martwićWiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2015, 19:55
-
Ari no ja dostałam od razu skierowanie na prenatalne i 22 czerwca lecę na to badanie. Ale gdyby mi nie dali sami to nie wpadłabym na to że trzeba wymusić takie skierowanie...
Biedronka no jak mogłabym Cię nie poprzeć... Niedługo też Kroko będzie nam przytakiwać w kwestii ZuziBiedroneczka83, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Dronia miętko to ja mam od miesiąca, a porodu ani widu ani słychu
Coś czuję że jeszcze u ginków będę wizytować 9.06... Nie chcę wywoływania, buu ;( No ale mam jeszcze czas - wg OM do 11go, wg USG I trymestru do 13goTakże wciąż pełna nadziei czekam na jakąś akcję
Masaż sutów i sex są przereklamowane. Podobnie jak mycie okien, chodzenie po schodach, długie spacery i zasuwanie z łopatą
Arienna gratuluję 80-procentowej dziewczynkiTo teraz niech się robi stuprocentowa i możesz szaleć z sukienkami
Arienna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
jestem u ja:)
Ari gratulacje.
Jestem po sr i tak dla mam których dzidzie mają kolki albo bolą brzuszki pani dr powiedziała żeby z piersi to początkowe mleko ściągnąć i nie dawać dziecku bo ono zawiera wodę+cukier które w brzuszkach fermentują i często powodują kolki lub ból brzuszka ...może warto spróbować??
Poza tym mówiła że wg niej najlepszy poradnik dotyczący laktacji jest na stronie szpitala gdzie urzęduje słynny prof hazan (chazan??)jeszcze nie patrzyłam ale moze któraś z Was chciałaby poczytać.
No i tyle w sumie z rzeczy nowych dla mnie,może której z Was pomoze.
Nieukowa jak chcesz wywołać sobie poród to zamiast masażu sutków przystaw laktator dr mówila że bardzo skutkuje:)Maniek
-
Dzis zaliczyłam pierwsze publiczne karmienie ... Na krawężniku, bo nie było w pobliżu żadnej ławki ;( a krzyk był taki ze poprostu musiałam, zakrywam nas pieluszka tetrowa, ludzie patrzyli na mnie dziwnie, nawet czułam sie jak jakaś patola
Ale najważniejsze ze Ania sie najadła i dalsza cżesc powrotu do domu prżespala.
Dzis w nocy spi w samym pampersie - mam w domu 25-26 st, wszyscy sapią włącznie z psami
Edit: urwało mi gratulacje dla Ari
OGROMNE gratulacje - dziewczynki sa superWiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2015, 21:52
MANIEK, PsotkaKotka, Nieukowa, Arienna lubią tę wiadomość