X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anusia ja to ciagle cos prze tego ipada palne ;-) dobrze chociaz, ze komus humor poprawie :-)

Anuśka, Malenq lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo,
    U mnie też pochmurno
    Zastanawiam się czy jechać do rodziców czy nie. Bardziej w celu ulzenia mamie, bo ojciec jest nieznosny będąc w szpitalu i nic tylko biedna jeździ wte i we wte..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, u mnie noc straszna dwa skurcze w tej samej nodze :( ja już 5 tabletek mg biorę dziennie:(
    Anuska fajnie nad wodę zazdraszczam

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Pati, tutaj też szczepią babki w ciąży na krztusiec...i ja taką szczepionkę miałam. Mieszkam w okolicach Walencji, bo pytałaś :)

Wiecie co, wczoraj byłam pierwszy raz po ciąży u dentysty...dwie ósemki do wywalenia bo się połamały w pizdu i chyba? ze dwa ubytki do leczenia. W poniedziałek już mi będą usuwać jedną ósemkę. Czyli maraton stomatologiczny...w mordę jeża, zawsze coś, nie może być normalnie. Ciąża mi tak osłabiła te kły czy co.

Pati Belgia lubi tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry
    u nas jak zwykle beznadziejna noc. pobudka co 2h a od 5tej juz praktycznie nie bylo spania :/
    ja sie wykoncze :/
    ktorejs z was dziecko w noc tez tak czesto je?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2015, 10:14

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka, u mnie prawie każda noc lipna, bo moje dziecko wciąż w nocy meczą gazy :/ Wierci się, rzuca, uspokaja Go cyc więc nocne karmienia u nas częste. Też się wykończę, mało śpię w nocy, w dzień wcale nie nadrabiam braku snu...bo wykorzystuje każdą Jego drzemkę i sprintem ogarniam coś w domu, pranie, sranie, sprzątanie, gotowanie...same rozrywki jednym słowem.

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a nic na te gazy nie pomaga? jaki espumisan itp?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej witam się :)
    Malenq szkoda ze wcześniej o tym delicolu nie mówiłaś bo wczoraj zakupiłam i teraz testujemy może ta moja ma faktycznie alergie...a pani doktor problemu nie widzi.
    Kotka u nas ani sab ani espumisan ani debridat nie pomógł kolki jak były tak są może ciut mniejsze ale myślę że to przez zmianę mleka.
    Co do spania w nocy to moja budzi się raz ok 2-3 godzinie i potrafi 6 godz przespac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2015, 10:54

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredzia współczuję tacie zdrówka dla niego i dla mamy sił oczywiście i cierpliwości.
    Nena współczuję problemów z klami a Maniek ze skurczami. ...no ciągle coś musi się pieprzyc.
    Nieukowa zaciskam kciuki :)
    A Larka gratki publicznego cyca :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2015, 10:59

Nenaaa lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    a nic na te gazy nie pomaga? jaki espumisan itp?
    No właśnie nic, sab, espumisan średnio się sprawdziły. Jest już dużo lepiej bo Młody w dzień dużo się rusza i łatwiej mu wywalić to z siebie. Jeszcze te noce tylko dokuczają. Podobno u niektórych dzieci dłużej się to wszystko normuje i chyba tak jest w przypadku mojego bąbla. Zobaczymy...

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nena nie strasz ja czekam aż stuknie 3 miesiaczek jak na cud...a tu widzę u Diegusia prawie 4 no nie załamuj mnie kobito!

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca1 wrote:
    Nena nie strasz ja czekam aż stuknie 3 miesiaczek jak na cud...a tu widzę u Diegusia prawie 4 no nie załamuj mnie kobito!
    Ehh, Smoku, mój nie miał kolek tylko właśnie te wzdęcia? wstrętne wiecznie. U Was pewnie będzie za chwilkę ok ;) Poza tym te 3 miesiące to też chyba taka umowna granica. U jednego dziecka 3, u innego nieco dłużej.

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati - jeżeli w wielu krajach jest w programach szczepień zalecanych dla ciężarnych, to nie ma opcji żeby nie była badana na wszystkie strony... oczywiście jeśli nie wietrzysz w tych badaniach "spisków koncernów".
    Tu jest badanie bezpieczeństwa u 28tys ciężarnych...
    www.bmj.com/content/349/bmj.g4219

Pati Belgia lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek współczuję bóli łydkowych, ja to miałam baaaardzo często w okresie jak maluch intensywnie się rozwijał- czyli mniej więcej w takim czasie co ty teraz. Pomogło codzienne branie 2x2 MagneB6 + sok pomidorowy szklaneczka dziennie. Przed Magne brałam coś innego i nie pomagało, dopiero ten magnez akurat mi zrobił dobrze... Możesz nawet 3xdziennie brać, to bardzo trudno przedawkować :)
    Aspargin jeszcze teoretycznie jest okej, ale u mnie się nie sprawdził...

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macham nadal z biegunka biorę leki bo to jakiś wirus chyba pije wodę i prasuje rzeczy Zuzy na wyjazd

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kur*a wlasnie facet wjechal mi w drzwi auta, zarysowal sobie i obcial lusterko... I tak dobrze ze mi sie i dziecku nic nie stalo! Wlasnie przypinalam siedzonko z malym pasami.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My sie zawijamy na ogrodek na grilla :)

Nenaa zdrowka dla Diego, Smoku i dla Zosi rownież

Psotka, szczęście w nieszczęściu !

Nenaaa lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w drodze juz prawie w domu..

niekowa: przez co jechalas na Chorwacje? I czy bylas na wybrzezu czy w glebi ladu? Pytam pod katem wakacji w tym roku i jazdy samochodem z bączkiem.

A tak w ogole... Rodzisz? :)

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka ale chyba debil nie zwial z miejsca wypadku???

Dronka nic innego nie poradzisz poza nawadnianiem sie...

Zgredka: dalej nie rodze. Dzis mi tu dobrze, leze na ogrodku z Bavaria i kotem. Pojadam truskawki i czytam.

Do Chorwacji jechalismy Czechy-Austria-Slowenia. (Brno-Wieden-Graz-Maribor-Zagrzeb) Szybko, tyle ze winiety drogie. Slowenie warto by bylo objevhac po mniejszych drogach bo po autostradzie jedzie sie moze 20km a winieta droga ze nieporozumienie...
    Bylismy tylko na samej gorze, w Zagrzebiu i na polwyspie Istria obok, w Puli nad morzem. Moim zdaniem warto, w lecie i na jesieni jedt tak samo cieplo co na poludnie, a do Dubrovnika np. jeszcze kilka godzin z Zagrzebia by trzeba bylo jechac.

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie uwierzycie.... mielismy wlamanie do domu.... I to w bialy dzien.... nie bylo nas w domu miedzy 8 a 13. Fakt, mieszkamy na wsi gdzie od jednego domu do drugiego jest dystans okolo 100 metrow.... nikt nic nie widzial I nie slyszal. Na szczescie nic nie zginelo bo chyba listonosz, ktory podjechal z poczta wystraszyl zlodzieji... tak policja powiedziala.... ale drzwi wejsciowe mamy rozwalone.. moj blad bo zapomnialam zamknac na zabezpieczenia antywlamaniowe.... ale pech....

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
‹‹ 891 892 893 894 895 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ